- 22 Aralık 2019
- 1.258
- 842
- 73
- 34
Evet bende duz yatirmak iyi degil diye yatirmiyodum ama kafasi geriye dogru uzun olmaya basladi o yuzden emdikten sonrası haric arada duzde yatirilmali bence kontrollu sekilde tabi solgar lestin ne ise yariyo acaba tikanikliklari actigi icin sutun gelmesini arttirirmiKızlar bebeği düz yatırmak iyi değil diye anlattılar bana. Kusarsa boğazına kaçmasın diye bir sağa bir sola yatırın dediler. Bizimki de sağa meyilli, gece sağa gündüz sola yatırıyorum. Kendi sağa dönüyor ben de inatla çeviriyorum sola.
Canım solgar lesitin diye arat sitede, benim durumuma benziyorsa kullanmanı tavsiye ederim tıkanıklığı açıyor.
Agzim hic boş durmuyo ama meyve pek tuketmiyorum kuru uzum vs tuketiyorum rezene humana caylari oda şimdi rahatim boşum diye kendi evime gecince bu beslenme duzenimde olmaz olamaz kosturmaktan ev isinden yemek yapmaktan şimdi boşum sabah kahvaltim bile önüme geliyo yine de bazen yemek yemeye firsat bulmakta zorlaniyorum cunku artik belli saatleri olustu o saatlerde bas bas bagiriyo araliksiz aksam 6 gibi basliyo aksam 10 11 e kadar sonra yatiriyom zorla sabah 6da basliyo 9 10a kadsr gunduz sonra öglen 1 bucuk gibi basliyo 3 4 e kadar resmen saatleri oluştu kolikmi bilmiyorum kolik degil diye dusunuyorum ama zor bi bebekCanım ben her emzirme öncesi altını değişiyorum az bile yapmış olsa çişini.
Canım solgar lesitin diye arat sitede. Benim anlattığım duruma benziyorsa kullan derim. Tıkanıklığı açıyor.
Canım dengeli besleniyor musun? Sabah peynir yumurta ekmek, öğle ve akşam et sebze bakliyat yine yanında ekmek veya pilav vb. Aralarda meyve tatlı yoğurt. Ben kuru kayısı ve kuru dutla hoşaf da yapıyorum iyi geliyor. Kestane baya artırmıştı bi de.
Bizde de sırttan kaka taşması oluyor. Bunu bilemedim.
1 tane içiyorum canım. Aşırı içmemek lazım diye biliyorum.
Bende oyle saniyodum ama annemler sıkınca karsiya siçramali diyo bi de bebegin agzi dolu dolu sut olmaliymis taşmaliymiş agzindan benimkinde olmuyo yutkunma bile az az oluyo sonra kesiliyo tamamenBenim sütüm de hep damla damla geliyor , herkesin böyle değil mi
Deneyecem mutlaka abur cubur cok severim ilk kez sut arttiran bi abur cubur duydum yarin hemen deneyecem kremali biskuvi markasi varmiYumuşak olması boş olduğu anlamına gelmez bi süre sonra ilk zamanlardaki sertlik te olmuyor göğüsler. Kremalı bisküvi petibör bisküvi de bende güzel süt yapıyor deneyin isterseniz
Maşallah ne guzel yapiyla alakali demek benim fiskirmiyo soyledigin cayi deneyecem rezene iciyorumda icinde kimyon anason yok tabi hic nefessiz ememedi yavrum ve daha kucucuk buyudukce sut ihtiyaci artacak 6 ay idare etsinde o yuzden artmasi lazimCanım yumşaklıkla pek alakası yok bence benim öyle pek bi sertlik yok beslenmemde çok özensiz kahvaltıyı bile 3 te yaptım bugün ne bulursam onu yiyorum hiç süt olsun diye bişey yemedim ama her sıktığımda çok ileri fışkırıyor çocuk bazen nefessiz kalıyo emerkenama günde iki kez 1 tatlı kalığı kimyon tohumu 1 tatlı kalığı rezene yarım tatlı kaşığı anasonu 1kupa suyla 15 dk demleyip içiyorum bunu hergün iki kez yapıyorum gaz olmasın diye onun mu faydasıdır bilemem
Bozayi nerden aliyosunuz marketlerdemi satiliyo hayatimda bi kere ictim tadini sevmemistim bi daha hic denemedim nerden alinirAhh bu süt işini bende hala tam oturtamadım, ama sütüm varmı acaba, ya yoksa diye çok düşündüğüm zamanlarda sütümün azaldığını farkettim, psikolojikte çok etki oluyor sanırım, tabi yemekte çok önemli, dengeli yemek yiyemediğim zamanlarda azalıyor, benim sütümü artıran Bulgaristan bozası oldu, yemeklerin yanında hiç bir şey içmiyorum sadece iki bardak boza içiyorum içtiğim gece süt akıyor resmen içmediğim zaman sabaha karşı süt bitiyor bebek ağlamaya başlıyor meme uçlarım acımaya başlıyor süt bitince, tabi daha sonrasında su çok içmeye çalışıyorum iki litreye yakın içiyorum o da süt artırıyor, benim şimdilik aklıma bunlar geldi
Yarin basliyorum tahin pekmeze kajuda alayim ceviz bademde alayimKaju fıstığı bana çok yaradi bide tahin pekmez canım onları tüketiyorum
Kız allah seni bizimkide böyle uyumayı çok seviyo tövbe ben böyle korkarım kayar düşer diye sende iyi cesaretbenim pozisyon 7/24 bu bırakın başka çocuk olsa zaman ayırmayı altıma leğen koyam da tuvaletimi tutmak zorunda kalmayam diye düşünüyorum. Adam bana yapışık yaşıyor evimin işini yemeğimi slingte yapıyorum dışarı da çıkarken slinge koyuyorum çocuğun karnımdan çıkası yokmuş bence uyurken de beşiğine koyunca uyanıyor yanıma yatırınca öğlene kadar uyuyoruz uyanmadan gece üçe kadar uğraştım dün beşiğine yatıramadım koyuyorum uyanıyor sonra pes ettim beraber yattık 12 ye kadar uyuduk öğlen
Canım sana bide demeyi unuttum dün akşam soğan çorbası yaptım çok süt yaptı. Ben gaz yapar cocugun karnı ağrır dedim ama cocugum çok rahattı bi onuda dene istersenBozayi nerden aliyosunuz marketlerdemi satiliyo hayatimda bi kere ictim tadini sevmemistim bi daha hic denemedim nerden alinir
Ben her sabah kahvaltıda tahin pekmez yerim çayda çok süt yapıyor üstünde 3 4 bardak çayYarin basliyorum tahin pekmeze kajuda alayim ceviz bademde alayim
İnşallah geçer canımBende sebamed aldim bepantol aldim mustela aldim . Ama sudocrem almadım keşke alsaymışım gece mustelayida sürüyüm olmassa sudocremde alcam
olabilir canım,inşallah çoğalır sen mutlaka dene bakalım bir kaç gün o çayı çünkü benim süt için yek içtiğim şey o beslenmem çok özensiz oluyoda onun faydası oluyordur düşünüyorum çünkü hiç aksatmıyorumMaşallah ne guzel yapiyla alakali demek benim fiskirmiyo soyledigin cayi deneyecem rezene iciyorumda icinde kimyon anason yok tabi hic nefessiz ememedi yavrum ve daha kucucuk buyudukce sut ihtiyaci artacak 6 ay idare etsinde o yuzden artmasi lazim
Bence hic 2 söyleme kuzu direk 3 al 2numara ortalarda kalir elinde gibi
Bende öyle yaptım 3 aldım kızlar elimde kalmasın diye .Evet biraz daha büyük canım, 2 numara tam göbek deliğine denk geliyor 3 numara üstüne çıkıyor 2 cm bi fark var ama ben 15 günlükken denemiştim 3 numarayı ilk kez, boyu uzun olsa da çok geniş değil sızdırma vs yapmadı 3 e ağırlık verebilirsin bence
Ben 3 kere denedimKızlar alakasız olacak ama bu zamanlarda kafama taktığım bi konu var ve sorabileceğim en yakın zamanda yaşamız insanlarda burda40 çıkan normal doğum yapan arkadaşlar ilişkiye girdiniz mi ? Ben çok takıyorum ya acırsa ya bişey olursa diye şimididen strese girdim, öncesinde 40 gün anasıl geçcek diye düşünüyordum şimdi ne çabuk geçti diyorum
Benim kedim de kıskanıyor ama bebeğe hiç yanaşmıyor canım. Asabi, sürekli birşeyler deviriyor, olmadık yerlere çıkıyor. Ben bebeği emzirirken bana dik dik bakıyor, sonra gelip elime yüzüme sürünüyor, sev beni diyor. Bebeği koklayıp koklayıp kaçıyor, bazen depresyona girmiş gibi çok mutsuz oluyor anlıyorhm tavrından. Geçen gün bebeğin beşiği boşken girip uyumaya bsşladı , bende bebeği yanına koydum. Biraz yattı sonra kalktı gitti. Bende her fırsatta seviyoruö, yaş mama veriyorum ama hala tam anlamıyla kabullenmiş değil.Kedisi olan anneler birşey sormak istiyorum, doğumdan önce kedimde hiç kıskançlık filan yoktu hatta karnıma sarılıp yatıyordu, bebek doğduktan sonra galiba kıskanmaya başladı, bebek doğduktan sonra bir ay bebeğin beşiğine yattı ben beşiği kıllanmaya başlamadım kurdum üstüne örtü örtüp bıraktım, sonra ne zaman bebeği alsam babynest’in içine gelip yatıyor, banyoda bebeğin kirli çamaşırlarını koyduğum seleyi iki defa yere düşürdü birisinde kıyafetlerine çiş yapmış, sonra iki defa daha seleyi yere düşürmeden Selenin içinde çiş yaptı, dün bebeği kucağımda emzirirken kucağıma gelmek istedi bebeğin üstüne basa basa geldi bebeğin karnına basacakken kızım aldı, ilk zamanlar hiç ilgilenemedim tamam ama şimdi fırsat buldukça sevmeye ilgilenmeye çalışıyorum, nasıl geçer acaba fikri yada bilgisi olan varmı?
Ben içiyorum valla canım . Bazen gergün, bazen iki üç günde bir.Kızlar kahve içiyor musunuz
Ayy korkulu rüyam resmen yaHer şeyden ziyade düzgün korunamamak tedirgin edecek beni muhtemelen. Şu an ikinci bir hamilelik hayal edemiyorum
Valla benim kızım öyle canım. Ağlama saati geldiğinde resmen çocuk dövüyor bizi yaBebegi asabi hircin olan varmi ya ?
Uykudan uyanirken altini alirken mama sonrasi meme de uyutmaya calisirken hep sinirli
Memeyi kavrayamadiginda resmen beni parcaliyor kendini geri geri atiyor ?
Öyle yapmaya calisiyoruz ama yine de kontrol manyagi oldum. Tuvalete gidip koşarak geliyorum yanina yalnız basina bir odada bırakamıyorum uzun süreCanım yatağı eğimliyse ve bebeğin başı sağa veya sola dönük yatırıyorsan korkacak bişey yok bence.
Bebek gormeye gelenler en buyuk hastalik sebebi bence. Kediye kopege laf etceklerine kendilerine baksinlarAllah kolaylık versin sizede, bizede, anlıyorum sizi, o da bir evlat gibi gerçekten, bebek görmeye gelenler bebek hastalık kapar evde kedi olmaz deselerde o da benim evimin bir ferdi evladı gibi, bunu anlamayan anlamıyor ne yazıkki, ay nerden nereye geldim, bende döktüm içimi
Ben iciorum cnm. Cok sewerim bebek izin verdigi zaman her gun iciomDün sordum ams kimse yazmadı kahve içiyor musunuz normalde ben çok severim de emin olamadım
Cnm ust uclari iceri dogru katla ondsn sonra cirtini tak. Eger ustten cikiyosa bu yontem onlerYarım saat bazen 20 dakika, çoğunlukla beze çişi bir defa yapmış oluyor kuru gibi neredeyse ama yan taraftan kıyafeti hep ıslanmış oluyor, iki gün önce 10 dakikada bir değiştirdim ağlayasım gelmişti, acaba emzirirken sütümmü akıyor kıyafetlerine diye takip ettim yok o da akmıyo, bazen yatarken bazen kucağımızda gezdirirken bir bakıyoruz çiş geçmiş, yani normalmi bilemedim ama diğer çocuklarımda hiç görmedim böyle sanki diye hatırlıyorum
Solgar lesitin sadece tikanikligi mi aciyo cnm sut de artiriyo mu ? Solgar b12 ne ise yariyodu karistirdim ikisiniCanım ben her emzirme öncesi altını değişiyorum az bile yapmış olsa çişini.
Canım solgar lesitin diye arat sitede. Benim anlattığım duruma benziyorsa kullan derim. Tıkanıklığı açıyor.
Canım dengeli besleniyor musun? Sabah peynir yumurta ekmek, öğle ve akşam et sebze bakliyat yine yanında ekmek veya pilav vb. Aralarda meyve tatlı yoğurt. Ben kuru kayısı ve kuru dutla hoşaf da yapıyorum iyi geliyor. Kestane baya artırmıştı bi de.
Bizde de sırttan kaka taşması oluyor. Bunu bilemedim.
1 tane içiyorum canım. Aşırı içmemek lazım diye biliyorum.
Valla öyle ömür geçmez canımÖyle yapmaya calisiyoruz ama yine de kontrol manyagi oldum. Tuvalete gidip koşarak geliyorum yanina yalnız basina bir odada bırakamıyorum uzun süre
O kadar haklısın ki. Çok sıkıldım bu muhabbetten. Mis gibi hayvanlar değil , akşama kadar dışarda gezip bebeği sap sup öpen misafirler hastalık sebebi. Eşimin kardeşleri diye bir şey de diyemiyorum, resmen operlerken içim gidiyor bir şey olursa diyeBebek gormeye gelenler en buyuk hastalik sebebi bence. Kediye kopege laf etceklerine kendilerine baksinlar
Çay siyah caymi bana gaz yapar dediler diye bıraktım icmiyorum sogan corbasi nasil yapiliyo ilk kez duydumBen her sabah kahvaltıda tahin pekmez yerim çayda çok süt yapıyor üstünde 3 4 bardak çay
Deneyecem mutlaka onuda ne duysam deniyorum zaten bakalimİnşallah geçer canım
olabilir canım,inşallah çoğalır sen mutlaka dene bakalım bir kaç gün o çayı çünkü benim süt için yek içtiğim şey o beslenmem çok özensiz oluyoda onun faydası oluyordur düşünüyorum çünkü hiç aksatmıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?