Canım benim 42 günden sonra kudurdu. Ama 1 hafta öyle sürdü şükür sonra yerine oturdu. Gerçektende çok sakin bebekler var yeğenlerimden biliyorumKızlar bisi sorucam. Ya masallah diyeyim ama benim bebeğim bayağı sakin. Tek sorunu pek meme tutmuyor;biraz meme biraz sağıp verme biraz mama ayarlıyoruz onu da.
Ama onun dışında 42 gündür ne gazı oldu ne uykusuzluğu yavrumun. Beni hic yormuyor
Ama kayınvalidem tutturdu o değişecek böyle kalmayacak uyutmayacak seni vs vs.
Yani elbette dişi çıkacak ateşi olacak ağladığı günler de olacak ama genel olarak sakin yapılı bi çocuk bence.
Tamam bazı bebekler 1 ay-40 günden sonra değişiyor ama 40ı da geçtik artık, bundan sonra büyük bir değişim olur mu ki bebekte? Özellikle ikinci cocugu olan anneler daha iyi bilir.
Kv resmen psikolojimi bozdu bugunbebem her an çıldırabilir gibi geliyor artık
Değişir mi bilmem ama bu şekilde sürekli verirseniz memeyi bırakabilirKızlar bisi sorucam. Ya masallah diyeyim ama benim bebeğim bayağı sakin. Tek sorunu pek meme tutmuyor;biraz meme biraz sağıp verme biraz mama ayarlıyoruz onu da.
Ama onun dışında 42 gündür ne gazı oldu ne uykusuzluğu yavrumun. Beni hic yormuyor
Yani elbette dişi çıkacak ateşi olacak ağladığı günler de olacak ama genel olarak sakin yapılı bi çocuk bence.
Tamam bazı bebekler 1 ay-40 günden sonra değişiyor ama 40ı da geçtik artık, bundan sonra büyük bir değişim olur mu ki bebekte? Özellikle ikinci cocugu olan anneler daha iyi bilir.
Bizimde bazen 2 3 saat biliyo. Ama benim bebekte hirilti var o yüzden dalamiyo yavrumSizinkiler uyanınca geri nasıl uyuyor geri dalması resmen 2 saat
Valla sanirim yaptiracagim. Kiyamiyorum yan etkilerinden korkuyorum ama aksi bi durumda yaptirsaydim keske dememek de bana cok zor geliyor. Aslinda vucudumuz mukemmel olarak yaratildi. Hersey ile savasabilecek kapasitede ama cok fazla ortam degisti ozellikle buyuk sehirlerde her turlu mikropla ic iceyiz belki cidden faydasi vardir. Ki yaptirmayanlar da keske yaptirsaydik diyor. Gonlum hic elvermiyor ama. Tetanozda cok kol agrisi olmustu bende ya.Rotavirusu ben de yaptıracağım. Diğerleri menenjit. Ablam ben yaptırmadım doğuda görevdeydim kaçırdım sen yaptır dedi. Kararsız kaldım
Ben de bunu çok düşünüyorum. Neden aynı gün o kadar aşı ki anlamıyorum. Özel aşıları yaptıracak mısın peki canım ? Ben de aynı gün tetanos aşısı olacağım gitmisken. Valla ikimiz de nasıl olacak bilmiyorum, ağrı sızı içinde.
Merak etme canim en iyi sen bakarsin. Onlar bunu bilerek yapiyor bnce kendilerinin egolarini tatmin ediyorlar. Onlara ihtiyac olsun istiyorlar.C
Canım kaçıncı haftada başlıyordu 5 miydi 4 müydü inan bugün ben de onunla birlikte ağladım psikolojim çok bozuk şuan ya hep böyle olucakmış gibi hissetmeye başladım benim kv de tek bakamıcağımı düşünüyo çocuğa ki şu aralar hak veriyorum sanırım beceremiyomuşum gibi geliyo
Masallah canim bosver evrene sinyal gonderme. Onlar cok biliyor herseyi. Bu kadar dile getirme nazar deger de gecKızlar bisi sorucam. Ya masallah diyeyim ama benim bebeğim bayağı sakin. Tek sorunu pek meme tutmuyor;biraz meme biraz sağıp verme biraz mama ayarlıyoruz onu da.
İnşallah kuzum. Alerji icin baska belirtilerde lazım dedi doktor. Cook küçük müdahale edemeyiz ceke ceke acacaksin dedi. Cekiyorum ama aspiratörede azicik azicik kan damlalari geliyo normaldir heralde demi ya artik cekmekten oluyodur
Bizim 5de başladı canım. 5.hsfta diye biliyorum bende. Sen kayınvvalidene hiç bakma,o ona muhtaç ol diye öyle diyordur. Mükemmel değiliz ki hiçbirimiz canım. İnsanız sonuçta. Bocalayıp zorlanacağımız zamanlarda olacak elbette. Ona senden başka kimse sen kadar iyi bakamaz sakın unutma canım. En çok seni seviyor bebeğin ve senin bakımına muhtaç. Onu kimse sen kadar mutlu edemez.C
Canım kaçıncı haftada başlıyordu 5 miydi 4 müydü inan bugün ben de onunla birlikte ağladım psikolojim çok bozuk şuan ya hep böyle olucakmış gibi hissetmeye başladım benim kv de tek bakamıcağımı düşünüyo çocuğa ki şu aralar hak veriyorum sanırım beceremiyomuşum gibi geliyo
Sanki kendileri hiç gelin olmamış gibi böyle kaynanalık yapıyorlar ya anlamıyorum gerçekten.Ne kadar dogru demissin susmuyorlar bi türlü hic unutmicam lohusaligimda yasattiklarını susmuyor kadın siz bilmiyosunuzlar aman yarabbi düşman başina
Ay benimde görümcem böyle söylüyor. Kendinin 2çocuğu var, ele avuca sığmıyorlar. Benimki de öyle olsun istiyor herhalde. 40ı çıkmadan doğal olarak çocuk hep uyuyordu. Uyuduğunu duydukça bu nasıl bebe gı, sen bunu 40ı çıkınca gör bak. O zaman hiç durmaz,size rahat vermez, sürekli ağlar durur,huyu değişir uyanır diyordu. Karşılaşırsak diyeceğim ama dediğin oldu rahat et bari diye. İnsanları anlamıyorum bazen ya. Kendileri zorluk çekiyor diye herkes öyle olsun istiyor. Hiç maşallah demek yok, hep olumsuz şeylerden bahsediyorlar.Kızlar bisi sorucam. Ya masallah diyeyim ama benim bebeğim bayağı sakin. Tek sorunu pek meme tutmuyor;biraz meme biraz sağıp verme biraz mama ayarlıyoruz onu da.
Kızlar bisi sorucam. Ya masallah diyeyim ama benim bebeğim bayağı sakin. Tek sorunu pek meme tutmuyor;biraz meme biraz sağıp verme biraz mama ayarlıyoruz onu da.
C
Aynı biz de öyleyiz canım yatır kaldır derin uykuya geçene kadar 5-6 kez geri yatırıyoruz uyudu zannedip beşiğine koyuyoruz 5 Dk geçmeden tekrar uyanıyorKızlar ilk uykuya geçişte bayağı zorlanıyoruz dalamıyor bunun bi çözümü var mı
Gözün aydın canım benim. Gecmis olsun. Ciğeri temiz diyolar ama yemyeşil sümük cikiyor afedersin. Bugunde öksürügu arttii. Oksurugun sebebi de burnu diyolar. Anlamadım valla. 2 baska hastane ikiside aynı seyi soyluyor. Sasirdim kaldimAspiratörğn fazlasında öyle bir sorun oluyor. Biz de hastaneden çıktık çok şükür. Son günlerde xlear Kids diye bir damla vermişti doktorumuz.
Akciğer filmi çektiler mi? Ciğeri temiz mi o kadar sümüğün bir sebebi olmalı.
İşte elbet atak haftaları falan oluyordur ama annem de diyor ben senin ne saatlerce gazını çıkarmak için uğraştım ne de bi kez uyu diye gözünün içine baktım. Belki gerçekten bana çekmiştir, inşallah tabiCanım benim 42 günden sonra kudurdu. Ama 1 hafta öyle sürdü şükür sonra yerine oturdu. Gerçektende çok sakin bebekler var yeğenlerimden biliyorum
Tutmuyordu zaten, emzirme danışmanı ile dahi çalıştım fakat olmuyor. Memesiz de bir şekilde büyüyor ben de sevmiyorum günde on kez sağma makinesi yıka kaynat vs ama bazen olmayınca olmuyor :) ne kendimi ne bebeği daha fazla yıpratmama kararı aldım artık.Değişir mi bilmem ama bu şekilde sürekli verirseniz memeyi bırakabilir
İnanın evde eşimle birbirimize bile söylemiyoruz nazar değer diye ama işte 40 ı çıktığı için gitmiştik kayınvalideme e gördü mecburen bebeği, sakin olduğunu falan. O bahaneyle söyledi yani yoksa hiç dillendirmiyorumMasallah canim bosver evrene sinyal gonderme. Onlar cok biliyor herseyi. Bu kadar dile getirme nazar deger de gec
Ayynı bizimkiler, nerde olumsuzluk onlar orada. Ağızdan iki hayırlı şey çıkmıyor. İnşallah böyle gider dediğin gibi canım benim çok sağolBizim 5de başladı canım. 5.hsfta diye biliyorum bende. Sen kayınvvalidene hiç bakma,o ona muhtaç ol diye öyle diyordur. Mükemmel değiliz ki hiçbirimiz canım. İnsanız sonuçta. Bocalayıp zorlanacağımız zamanlarda olacak elbette. Ona senden başka kimse sen kadar iyi bakamaz sakın unutma canım. En çok seni seviyor bebeğin ve senin bakımına muhtaç. Onu kimse sen kadar mutlu edemez.
Sanki kendileri hiç gelin olmamış gibi böyle kaynanalık yapıyorlar ya anlamıyorum gerçekten.
Ay benimde görümcem böyle söylüyor. Kendinin 2çocuğu var, ele avuca sığmıyorlar. Benimki de öyle olsun istiyor herhalde. 40ı çıkmadan doğal olarak çocuk hep uyuyordu. Uyuduğunu duydukça bu nasıl bebe gı, sen bunu 40ı çıkınca gör bak. O zaman hiç durmaz,size rahat vermez, sürekli ağlar durur,huyu değişir uyanır diyordu. Karşılaşırsak diyeceğim ama dediğin oldu rahat et bari diye. İnsanları anlamıyorum bazen ya. Kendileri zorluk çekiyor diye herkes öyle olsun istiyor. Hiç maşallah demek yok, hep olumsuz şeylerden bahsediyorlar.
Senin bebişine maşallah canım. Mutlaka 40dan sonra dalgalanmalar oluyor, ara sıra huysuzluk yapıyor atak haftalarında ama genel olarak sakin bir bebekse öyle devam eder İnşallah
Evet kesinlikle, başkası değil biz değdiriyoruz :) ama akıllandım şimdi sadece soruyu sormak için yazdım, yoksa evde eşimle birbirimize bile demiyoruz bebeğimiz şöyle böyle diye :)Kimseyi duyma dinleme nazar da etme insan en çok kendi yavrusuna nazar ediyor :)
Diğer taraftan evet değişiyorlar. Benim kızım da ağlama nedir bilmiyordu ancak hastanede kaldık 10 gün boyunca. Ağlamayı öğrendi. Beni göremezsin bağırıyor, süt istiyor ağlıyor, canı sıkılıyor ağlıyor... Yani değişecekler ama bunun için canını sıkmaya gerek yok. Çok ağlayan bi çocuk da sonradan sakinleşebilir.
Gözün aydın canım benim. Gecmis olsun. Ciğeri temiz diyolar ama yemyeşil sümük cikiyor afedersin. Bugunde öksürügu arttii. Oksurugun sebebi de burnu diyolar. Anlamadım valla. 2 baska hastane ikiside aynı seyi soyluyor. Sasirdim kaldim
İşte elbet atak haftaları falan oluyordur ama annem de diyor ben senin ne saatlerce gazını çıkarmak için uğraştım ne de bi kez uyu diye gözünün içine baktım. Belki gerçekten bana çekmiştir, inşallah tabibebişinin şimdi iyi olmasına çok sevindim
Tutmuyordu zaten, emzirme danışmanı ile dahi çalıştım fakat olmuyor. Memesiz de bir şekilde büyüyor ben de sevmiyorum günde on kez sağma makinesi yıka kaynat vs ama bazen olmayınca olmuyor :) ne kendimi ne bebeği daha fazla yıpratmama kararı aldım artık.
İnanın evde eşimle birbirimize bile söylemiyoruz nazar değer diye ama işte 40 ı çıktığı için gitmiştik kayınvalideme e gördü mecburen bebeği, sakin olduğunu falan. O bahaneyle söyledi yani yoksa hiç dillendirmiyorum
Ayynı bizimkiler, nerde olumsuzluk onlar orada. Ağızdan iki hayırlı şey çıkmıyor. İnşallah böyle gider dediğin gibi canım benim çok sağol
Evet kesinlikle, başkası değil biz değdiriyoruz :) ama akıllandım şimdi sadece soruyu sormak için yazdım, yoksa evde eşimle birbirimize bile demiyoruz bebeğimiz şöyle böyle diye :)
Değişirse de başım üstüne
Bu arada hastanede çok anneden duydum hastaneye gelince çocuğumun huyu değişti diye. Belki şuan orda huzursuz olduğu için böyledir, sonuçta ilaçlar serum vs hep tedirgin. Umarım eve dönünce her şey yoluna girerçok geçmiş olsun
Öyle bi psikoloji yüklüyolar ki buna eşim de dahilMerak etme canim en iyi sen bakarsin. Onlar bunu bilerek yapiyor bnce kendilerinin egolarini tatmin ediyorlar. Onlara ihtiyac olsun istiyorlar.
O kadar iyi geldi ki söylediklerin, bazen her şeye yetişmek zorunda değilsin gerçekten de. Bazen anne olursun bazen ev hanımıNe yani bakamamaktan kastı ne?
Bezini değiştirebiliyor musun?
Süt yada mama verebiliyor musun?
Soğuktan ve sıcaktan koruyabiliyor musunü?
Ona sevgini verebiliyor musun?
Tamam bitti.
Ev işi ile bebeğe aynı anda yetişemeyebiliriz ama bu bebeğe bakamadığımız anlamına gelmez. Ev işini salladığımız anlamına gelir :)
Kendini hiç üzme. Ev işin birikince anneni yada kayınvalideni çağır bebeğe baksınlar sen de işini yap çok elzemse.
Vermediler ilac falan serum fizyolojikle temizle dediler temizliyorum acilmiyo dedim aspiratörle cektiginde aciliyorsa aspiratörle cek dedi. Öyle yapıyorum bende bir an once iyilesir inşallah. Mahvolduk. Ne ilaci verebilirlerdikiFilm çektilerse öyledir canım. Çok geçmiş olsun bir an önce rahatlar umarım. İlaç verdiler mi? Sadece Burun temizleme ile çözüm ğyor çünkü mesele.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?