- 29 Temmuz 2017
- 24.374
- 122.405
- 598
- 36
Biberonun rahatlığına alıştığı için mi tutmuyor kuzum sebebini bilmiyorum çünküAhh bebeğim beni doğduğundan beri emmiyor ve bu bende buyuk bir moral dusuklugu olusturdu. Sanki ben dogurdum ama anne olamadım gibi bir his. Eşim de biberon veriyor ben de veriyorum. E benim farkım ne eşimden o zaman bebek anneyi ister doymak için ben bu hissi yaşayamıyorum. Korkuyorum bebeğimle sanki gerçek bir bağ kuramıyoruz mu diye dusunuyorum... ben de bir gün adam akıllı emzirebilecek miyim yaçok bunaldim surekli arastiriyorum bu konuyu ama uygulayamıyorum bebeğimi üzmeden ben de üzülmeden nasıl çözüm bulacağımı bilmiyorum.
Benim de canıma yetti 62 günlük oldu bugün mercimek çorbası yaptım ama hala kararsızım içip içmemek konusundaYa kızlar gaz yapan yiyecekler listesine bakıyorum maşallah her şey gaz yapıyor, ne yiyeceğimi şaşırdım. Annem bugün karnıbahar yapmış mesela ya da canım fasulye filan çekiyor yiyemiyorum. Gerçekten bu kadar fark ediyor mu ya, siz dikkat ediyor musunuz bu kadar? İçim dışım bulgur oldu, fenalık geçireceğim artık.
Valla ben dikkat ediyorum kuzum ya. Yani karnabahar, baklagil yemiyorum. Onun dışında her şeyi yiyorum. Doğumdan beri menülerim et yemekleri, pırasa ıspanak kabak tarzı sebzelerden oluşuyor. Ben çok baklagil yemezdim açıkçası hayatımı çok etkilemediYa kızlar gaz yapan yiyecekler listesine bakıyorum maşallah her şey gaz yapıyor, ne yiyeceğimi şaşırdım. Annem bugün karnıbahar yapmış mesela ya da canım fasulye filan çekiyor yiyemiyorum. Gerçekten bu kadar fark ediyor mu ya, siz dikkat ediyor musunuz bu kadar? İçim dışım bulgur oldu, fenalık geçireceğim artık.
Ah olur mu öyle şey.. annelik sadece meme mi yani? Sen onu 9 ay içinde taşıdın. Senin kokuna, tenine, sesine aşina. Kimseyi tanımazken seni tanıyor. Bol bol ten teması kur, emmese bile göğsüne yatır biberonla orda besle. Öyle düşünme canım, mesajına çok üzüldüm ama inan çok yersiz. Annelik o kadar basit bir şey değilAhh bebeğim beni doğduğundan beri emmiyor ve bu bende buyuk bir moral dusuklugu olusturdu. Sanki ben dogurdum ama anne olamadım gibi bir his. Eşim de biberon veriyor ben de veriyorum. E benim farkım ne eşimden o zaman bebek anneyi ister doymak için ben bu hissi yaşayamıyorum. Korkuyorum bebeğimle sanki gerçek bir bağ kuramıyoruz mu diye dusunuyorum... ben de bir gün adam akıllı emzirebilecek miyim yaçok bunaldim surekli arastiriyorum bu konuyu ama uygulayamıyorum bebeğimi üzmeden ben de üzülmeden nasıl çözüm bulacağımı bilmiyorum.
Ya ben eşime yapıyorum kendim gene içmiyorumBenim de canıma yetti 62 günlük oldu bugün mercimek çorbası yaptım ama hala kararsızım içip içmemek konusunda
Vermediler ilac falan serum fizyolojikle temizle dediler temizliyorum acilmiyo dedim aspiratörle cektiginde aciliyorsa aspiratörle cek dedi. Öyle yapıyorum bende bir an once iyilesir inşallah. Mahvolduk. Ne ilaci verebilirlerdiki
Kuzum nasıl öyle ilerledi ve farketmediniz ya kıyamam. Sadece burun tıkanıklığindan nasıl ciğerlerine inmişÇok küçükler o yüzden bir şey demek doğru olmaz sanırım. Bir eczacımıza sorduk bir alerji ilacı söyledi onu kullandık pazar günü, pazartesi de doktora gittiğimizde o ilacı vermeye başladılar hastanede.
Ama bizim ciğerlerinde ağır enfeksiyon varmış. Çok ağır bir tedavi uyguladılar. O ilaç falan yetmedi. Ben doktora erken gitmediğim için pişman oldum o sebeple.
Bizim doktorumuz aspiratörle çekmeye karşı, hiç yapmadım ben. Serum fizyolojik damlatıyorum arada. Görünen sümükleri de bir alet aldım, onunla alıyorum.
Medifine Bebek Burun ve Kulak Temizleyici
Çok mantıklı, bir de çengel iğnenin arkası ile alıyorlarAy biz küçükken annem tel tokanın arkası ile alırdı tam öyle imiş.
Sağol canım. Ne bileyim mantıksız biliyorum ama bu duygular içerisindeyim. Hem mama da vermek zorunda kaldık. Şimdi anne sütünden daha çok mama içiyor. Sağarak yetişmiyor emmesi lazım daha çok üretmesi için. Ne doğumum ne doğum sonrası zannettiğim gibi oldu hayirlisi tabi elhamdulillah saglikli oglum her seyden onemlisi. Ama insanın canı sıkılıyor tabi niye ben yapamıyorum herkes gibi diye..Ah olur mu öyle şey.. annelik sadece meme mi yani? Sen onu 9 ay içinde taşıdın. Senin kokuna, tenine, sesine aşina. Kimseyi tanımazken seni tanıyor. Bol bol ten teması kur, emmese bile göğsüne yatır biberonla orda besle. Öyle düşünme canım, mesajına çok üzüldüm ama inan çok yersiz. Annelik o kadar basit bir şey değil
2 saatse iyiymişSizinkiler uyanınca geri nasıl uyuyor geri dalması resmen 2 saat
Boyle okudukca daha cok korkuyorum ana götürüyorum hastaneye daha baska ne yapabilirim onu düşünüyorumÇok küçükler o yüzden bir şey demek doğru olmaz sanırım. Bir eczacımıza sorduk bir alerji ilacı söyledi onu kullandık pazar günü, pazartesi de doktora gittiğimizde o ilacı vermeye başladılar hastanede.
Ama bizim ciğerlerinde ağır enfeksiyon varmış. Çok ağır bir tedavi uyguladılar. O ilaç falan yetmedi. Ben doktora erken gitmediğim için pişman oldum o sebeple.
Herkes günlük temizleyin olmasada diyor. Ama keske tikali olmasaydi burnu hic yapmazdim bir sure sonra alisiyor yardim olmadan daha cok tıkanıyor benceÇok mantıklı, bir de çengel iğnenin arkası ile alıyorlartabi bunlar sadece yüzeysel mukus için olabilir ancak. Tam boşaltım için serum fizyolojik lazım ama ben hiç denemedim. Denemeli miyim arada onu da bilmiyorum
8 gün küvezde kaldı bebeğim. Orda alıştı başta biz de çok emmeye zorlamadik kan şekeri dusukluğu yasamisti dogdugunda korktuk tekrarlar diye emmiyor diye biberon veriyorduk hemen ugrasmadik. Ama simdi biraz pişmanım daha çok ustune dusmeliydim diye. Ama ben de sezeryan oldum yani gucum kuvvetim sabrım da yerinde degildi.Biberonun rahatlığına alıştığı için mi tutmuyor kuzum sebebini bilmiyorum çünkü
Kendini üzme bi memeye bağlı değil bağ sen onu kaç ay karnında taşıdın senin sesinle senin kokunla büyüyor keşke her emziren gerçek bir bağ kurabilseydi yavrusuyla
Bugün bizimde öyleydi babası bugün şansa erken geldi şuan onda. Perişan oldum walla2 saatse iyiymişbazen sabah 8 uyanıyo benim odadan çıkıp kahvaltı yapmam saat öğleden sonra 3
Silikon uçlukla denedin mi hiç canım ?8 gün küvezde kaldı bebeğim. Orda alıştı başta biz de çok emmeye zorlamadik kan şekeri dusukluğu yasamisti dogdugunda korktuk tekrarlar diye emmiyor diye biberon veriyorduk hemen ugrasmadik. Ama simdi biraz pişmanım daha çok ustune dusmeliydim diye. Ama ben de sezeryan oldum yani gucum kuvvetim sabrım da yerinde degildi.
Ben de bugün yaptım belki içmem bi ayran yaparım riske girememYa ben eşime yapıyorum kendim gene içmiyorumbelki içsem gaz yapmayacak bile bilmiyorum ama sırf korkumdan bir yudum almadım.
Tıkalı olmadan temizlemek mantıklı değil sanki canım ya. Eskiden bütün anneler serum fizyolojik mi damlatiyordu sankiHerkes günlük temizleyin olmasada diyor. Ama keske tikali olmasaydi burnu hic yapmazdim bir sure sonra alisiyor yardim olmadan daha cok tıkanıyor bence
Ben artık yemeye başladım canım 45 günlük olduk nereye kadar yemicez karnabahar, lahana yedim aşrı bi gaz olmadı maşallah deyim zaten gaz yesek te oluo yemesekte en iyisi yemek. Ayrıca bulgur hem süt yapan hemde gaz yapan şeyler listesinde var ilk 15 20 gün yemedim yeni yeni bulgur da yiyorum.Ya kızlar gaz yapan yiyecekler listesine bakıyorum maşallah her şey gaz yapıyor, ne yiyeceğimi şaşırdım. Annem bugün karnıbahar yapmış mesela ya da canım fasulye filan çekiyor yiyemiyorum. Gerçekten bu kadar fark ediyor mu ya, siz dikkat ediyor musunuz bu kadar? İçim dışım bulgur oldu, fenalık geçireceğim artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?