- 5 Ekim 2017
- 2.437
- 3.524
- 133
Doğduğundan beri burnu tıkanık canim serum fizyolojik ve aspiratörle temizliyorum surekliKızlar bebeklerinizin burnunu ne sıklıkla temizliyorsunuz? Bana doktor tıkanınca serum fizyolojik ve aspiratörle açabilirsin bir şey olmaz dedi ama her gün tıkalı gibi zaten burnu, her gün kullanmak zararlı olabilir diye korkuyorum yapmıyorum ben de. Bir yandan da burnu tıkalı, zor nefes alıyor diye üzülüyorum ne yapacağımı bilemedim doğrusu.
Normal doğumdu senin kuzum dimi? Acaba doğumda mukus falan mı yuttu o burnunda tıkandı kaldı? Hani böyle genzine yapışır çıkmaz ya öyle bişey anlatmaya çalışıyorum. Bana sağlık ocağındaki hemşire bazen doğum sıvılarını mukuslarını yutuyorlar,o hırıltı yapıyor,geçer demiştide. Öyle birşey olabilir mi sizinki?Doğduğundan beri burnu tıkanık canim serum fizyolojik ve aspiratörle temizliyorum surekliartik minik minik kan geliyor burnundan Gundde 10kereye kadar yapabilirsin dedi doktor
Bizim doktorumuz aspiratörle çekmeye karşı, hiç yapmadım ben. Serum fizyolojik damlatıyorum arada. Görünen sümükleri de bir alet aldım, onunla alıyorum.Kızlar bebeklerinizin burnunu ne sıklıkla temizliyorsunuz? Bana doktor tıkanınca serum fizyolojik ve aspiratörle açabilirsin bir şey olmaz dedi ama her gün tıkalı gibi zaten burnu, her gün kullanmak zararlı olabilir diye korkuyorum yapmıyorum ben de. Bir yandan da burnu tıkalı, zor nefes alıyor diye üzülüyorum ne yapacağımı bilemedim doğrusu.
Evet kuzum normal. Bende aynisini düşünüyorum. O yuzden ceke ceke bitireceksin diyorlar bence. Zaten 2gun yatti benim kizim hiriltidanNormal doğumdu senin kuzum dimi? Acaba doğumda mukus falan mı yuttu o burnunda tıkandı kaldı? Hani böyle genzine yapışır çıkmaz ya öyle bişey anlatmaya çalışıyorum. Bana sağlık ocağındaki hemşire bazen doğum sıvılarını mukuslarını yutuyorlar,o hırıltı yapıyor,geçer demiştide. Öyle birşey olabilir mi sizinki?
YaaSanırım 40 muhabbetti de yalan bakalım 3 aylık olunca düzelecek mi
İnşallah biter bir an önce ya kıyamamEvet kuzum normal. Bende aynisini düşünüyorum. O yuzden ceke ceke bitireceksin diyorlar bence. Zaten 2gun yatti benim kizim hiriltidan
Al bendende o kadar çocuk aglamaya alıstı yaBizimkide atak haftasında 1 haftadır hiç uyumuyor sürekli agliyo artık pertim cıktı
Sık sık yapıyrm canımKızlar burun tıkanıklığında bu yöntemi uygulayan var mı?
Cnm kendını üzme demek zor ama bosver yaKızlar morelim çok bozuk bunalımdayım resmen. Bebek hiç durmuyo veda çok agliyo . Eşimde çok üzerime geliyo. Benim ailem yakınımda oturuyo. Sürekli yüzüme vuruyo sana yakınlar ne arıyolar ne soruyorlar hicmi insan merak etmez bebek nasıl biisy ihtiyaçları varmı diye. Benim elimden ne geliyoki aramayan bi insani bile ben buraya nasıl getircemki . Kısacası eşime ne diyeceğimi bilemiyorum çok zor durumdayım
Ben boba aldm canımKızlar benim bebeğime daha kalça ultrasonu çekilmedi. 2.ay kontrolünde dedi hemşire. Acaba iki aylıkken kanguru kullanılır mı? Haftada bir iki kez günde en fazla bir iki saat kanguru ile dışarı çıksam bebişe zararı olur mu? Çocuk doktoruna da soracağım da sizlerde kullanan oldu mu çok çocuklu anneler ? Ya da bilgisi olan var mı? Bu yenidoğan destekli kangurular filan var. İyi birşey almak istiyorum da. Bazen acil bir ihtiyaç oluyor akşam eşimin gelmesini beklemek zorunda kalıyorum. Ya da sağlık ocağına kısa süreli filan gitmek gerekiyor,kısa süreyle de bebek arabasını indirip çıkarmak zor oluyor. Kanguru kurtarıcı olur diye düşündüm de
İnşallah kuzum ya inşallah dua etİnşallah biter bir an önce ya kıyamam
36 günlük bugün benim umudum yokYaa40i dort gozle bekliyodum biraz rahatlar yavrum diye
Valla canım bizimde öyle hırıl hırıl doktor belli bi aya kadar anca geçiyor dedi . Serum fizyolojik fayda etmiyor artık o kadar cocuk dolduki az önce kusarak çıkardı. Eşim hava nemlendiricisi almış bakalım belki o biraz olsa fayda eder
Canım dillendirme boşverKızlar bisi sorucam. Ya masallah diyeyim ama benim bebeğim bayağı sakin. Tek sorunu pek meme tutmuyor;biraz meme biraz sağıp verme biraz mama ayarlıyoruz onu da.
Ama onun dışında 42 gündür ne gazı oldu ne uykusuzluğu yavrumun. Beni hic yormuyor
Ama kayınvalidem tutturdu o değişecek böyle kalmayacak uyutmayacak seni vs vs.
Yani elbette dişi çıkacak ateşi olacak ağladığı günler de olacak ama genel olarak sakin yapılı bi çocuk bence.
Tamam bazı bebekler 1 ay-40 günden sonra değişiyor ama 40ı da geçtik artık, bundan sonra büyük bir değişim olur mu ki bebekte? Özellikle ikinci cocugu olan anneler daha iyi bilir.
Kv resmen psikolojimi bozdu bugunbebem her an çıldırabilir gibi geliyor artık
Çok gecmiş olsn canmAspiratörğn fazlasında öyle bir sorun oluyor. Biz de hastaneden çıktık çok şükür. Son günlerde xlear Kids diye bir damla vermişti doktorumuz.
Akciğer filmi çektiler mi? Ciğeri temiz mi o kadar sümüğün bir sebebi olmalı.
Benım kızım cıkalı 10 gunü gecti hala kotkuyo canım damar yolu tıkanıyo dıye sabah baska yerden aksam baska yerden actıkları oluyodu bide onlar ventolin ve serum fiz sonrası sonda olarak kullandıgımız seyle burun ve bogaz temızledıklerı için cocuklar hep tedrginEve geldik çok şükür dün. Ama hala çok tedirgin ve uykusunda ürperiyor. İnşallah Yolun girer yeniden. Rabbim hepsine şifalı günler nasip etsin.
Ah o eşler…Öyle bi psikoloji yüklüyolar ki buna eşim de dahil
Ben tıkanıklık mınıkse yapmıyorm canım cunku sık temızlemek burunda ödem yapıyomus hastaneden cıkarken öyle demişti doktorKızlar bebeklerinizin burnunu ne sıklıkla temizliyorsunuz? Bana doktor tıkanınca serum fizyolojik ve aspiratörle açabilirsin bir şey olmaz dedi ama her gün tıkalı gibi zaten burnu, her gün kullanmak zararlı olabilir diye korkuyorum yapmıyorum ben de. Bir yandan da burnu tıkalı, zor nefes alıyor diye üzülüyorum ne yapacağımı bilemedim doğrusu.
Tıkanıklık ve hırıltı az da olsa bızde de devam edıyoValla canım bizimde öyle hırıl hırıl doktor belli bi aya kadar anca geçiyor dedi . Serum fizyolojik fayda etmiyor artık o kadar cocuk dolduki az önce kusarak çıkardı. Eşim hava nemlendiricisi almış bakalım belki o biraz olsa fayda eder
62 günlük benim de umudum yok kabullendim36 günlük bugün benim umudum yok
Valla bende öyle düşünüyorum canım yaTıkanıklık ve hırıltı az da olsa bızde de devam edıyoburnu ödem yapmasn dıye aspire etmemeye calısıyrm canım acaba aspıreden dolayı mı daha da tıkanıyo
Merhaba evet kendisinden haberdarım ona da yazdım ama aynı şeyler hep.. siz nasil biraktiniz biberonu? Aslında ben biberonu tamamen biraktiramam cunku 2 ay sonra işe başlayacagim. biberonu geçici olarak biraktirip sonra benim yokluğumda sadece vermek istiyorum en azindan..Mesajları okuya
Mesajları okuyamadım, ama ben de aynı durumdayım, instagramda emzirme.danismanligi diye bir sayfa var, Dilruba demirezer emzirme hemşiresi YouTube kanalındaki videolarını izleyin, yine olmazsa instagramdan kendisine yazın, çok iyi biri, ücretsiz yardımcı oluyor, ben onun sayesinde biberonu bıraktım, mamayı da bırakmak üzereyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?