- 14 Ekim 2020
- 3.614
- 6.961
- 88
Hepimizin bebişler 40dan sonra kudurdu canım galiba, pek bi huysuz nerdeyse hepsi.Kızlar merhaba ,
Uzun süredir giremiyorum .Evde tek başıma bakıyorum bebişime .40ımızdan sonra huyumuz çok değişti .çok huysuz çok ağlıyor .Yetişmekte çok zorlanıyorum.Dün gece kakasında sümüksü şeyler vardı .Tedirgin oldum .Başına gelen var mı ?
Benim kızım da aynı şeyleri yapıyor canım. Bir an benim kızımı tarif ediyorsun sandım. Biz sab simplex gaz damlası ve nbl probiyotik D3 vitaminli kullanmaya başladık beraber. Sabah akşam 5 damla sab simplex, öğlen de 4 damla nbl probiyotik veriyorum. Gazını ıkına ıkına bazende ağlayarak da olsa çıkarıp rahatlıyor. Kaka yapması da düzene girdi. Ama ağlamalar hâlâ çözüm bulamadım ben. Kucağımda ağlıyor, yatağa koyuyorum ağlıyor, sallıyorum ağlıyor. Yorulana kadar ağlıyor.Bugün doktora gittim çocuğum 7-8 gündür falan çok ağlıyo gece 4 de uyuyor ancak atak haftası diye düşündüm çok şey yapmadım ama ağlama şeklini hal ve hareketlerini doktora anlatınca kolik olduğunu düşündü gaz damlası ve probiyotik verdi bunları bir dene eğer düzelmezse kan idrar testi ve ultrason bakarız birşey çıkmazsa kolik olduğunu düşünüyorum anlattıkların çok gaz gibi de durmuyor dedi bende gazı olduğunu düşünmüyorum çok rahat gazını çıkarıyor gündüz sakin keyifli akşam olunca bir krizdir geliyor 7-8 saat uyumuyor morarana kadar ağlıyor emmiyor memeden ağlayarak atıyor kendini mama veriyorum içmiyor uykusu delirtiyor tam dalamıyor dalarken ağlayarak sıçrıyor ne yapsak sakinleşmiyor sanki bi yeri kesilmiş gibi çılgınlar gibi ağlıyor yumrujlar hep sıkılı kendini yay gibi geriyor böyle kas katı kesiliyor karnından tutsam dimdik durur yani öyle kaskatı kesiliyor bu kadar geç başlar mı kolik acaba ya
Ben de unutuyorum canım sıkıntı olmaz arada unutmakla bıngıldağının kapanması kemiklerinin kuvvetlenmesi için veriliyor diye biliyorumKızlar ben bazen d vitaminini vermeyi unutuyorum. Birşey olurmu acaba
Gaz çıkarma sorunu hiç olmadı çok güzel çıkarıyor hep bizede sab simplex damla verdi 6 damladan günde 4 kere probiyotikte verdi bakalım umarım gazdır eski haline döner ya çok üzülüyorum gerçi bu sabah daha güzel kalktık biraz oyun halısında oyalandı biraz salıncağında oyalandı Biraz evi gezdirdim resimleri anlattım dinledi falan yine bir saate yakın sakin kaldı heralde gazı vardıBenim kızım da aynı şeyleri yapıyor canım. Bir an benim kızımı tarif ediyorsun sandım. Biz sab simplex gaz damlası ve nbl probiyotik D3 vitaminli kullanmaya başladık beraber. Sabah akşam 5 damla sab simplex, öğlen de 4 damla nbl probiyotik veriyorum. Gazını ıkına ıkına bazende ağlayarak da olsa çıkarıp rahatlıyor. Kaka yapması da düzene girdi. Ama ağlamalar hâlâ çözüm bulamadım ben. Kucağımda ağlıyor, yatağa koyuyorum ağlıyor, sallıyorum ağlıyor. Yorulana kadar ağlıyor.
Gaz masajını ben ilk haftadan snra yapmaya başladım hep yapıyorum zaten çok güzel gaz çıkarıyor anlamadımki bi anda çocuğuma ne oldu 40 dan snra düzelir değişir dediler bayağı değişti resmenGaz masajlarını dene canım rahatlamıyorsa muhtemelen koliktir
İnşallah gazdandır gazdansa geçecek bu damlalardan snra şuan hep ona dua ediyorum gazı olsun ne olur diye kolik olursa bi tedavi de yokmuşBence biz ne kadar da gazını çıkarıyor diye düşünsek de hala gaz oluyo bence gazdan
Benim kızda kucakta gezmeye bayılıyor. Birde televizyonu keşfetti. Televizyona bakınca susuyor, kafasını çevirince başlıyor ağlamaya. Mecbur o uyanıkken kapatıyoruz artıkGaz çıkarma sorunu hiç olmadı çok güzel çıkarıyor hep bizede sab simplex damla verdi 6 damladan günde 4 kere probiyotikte verdi bakalım umarım gazdır eski haline döner ya çok üzülüyorum gerçi bu sabah daha güzel kalktık biraz oyun halısında oyalandı biraz salıncağında oyalandı Biraz evi gezdirdim resimleri anlattım dinledi falan yine bir saate yakın sakin kaldı heralde gazı vardı
Ama bizim 48. Gün başladı gaz yapıyor olsa o 48 günde yapıyor olmaz mıydı üç beş gün değil çünkü koskoca 48 günBaklagil çok yiyorum demiştin, onlar çocukta gaz yapıyor olabilir mi? Ben bi kere bezelye yedim, kızım o akşam çok kötü oldu gazdan, ondan beridir gaz yapıcı hiç bir şey yememeye özeniyorum. Çikolata bile yemiyorum
48. Gün böyle oluşu bana garip geldi 47 de olabilir şuan tam hatırlamayamadım yani alerji sonradan başlarmı belki üşütmüş olabilir miyim çocuğu acaba ya ne bileyim düşünüyorum düşünüyorum yok ev 29 derece bu evde üşüyorsa artık ben daha ne yapayımCanim sonradan kolik olurmu bilmiyorum ama besin alerjisi oldugunda da bu sekilde yapiyorlarmis sanirim okuduklarim kadari ile.
Yazarım adet olmuş olabilir miyim diye de düşündüm ama günlük pedle idare ettim normal ped kullanmadım kanama İçin acaba ilk adet az mı oluyor bide doğum kontrol ilacı kullanıyorum acaba adet oldum da o Mu azalttı ben kanama o kadar uzun sürdü sandım bilmiyorum yaAnladım inşallah bişey olmaz birdahakinde, doktorunla görüşürsen buraya yazar mısın?
Benimki hala avizelerde boşuna oyuncak almışım sadece avizeye bakıyor çocuk ben sürekli şarkı açıyorum da telefondan kendim hiç tv izlemem normalde o yüzden hiç fark edemedi henüz onu İşte bi kaç gündür salıncağın üstüne oyuncak asıyorum yere yatırıp oyun halısındakşleri gösteriyorum biraz bakınsın diye bugün biraz daha iyiydi sakindi zaten sakin olunca gördü gözü biraz onlarıBenim kızda kucakta gezmeye bayılıyor. Birde televizyonu keşfetti. Televizyona bakınca susuyor, kafasını çevirince başlıyor ağlamaya. Mecbur o uyanıkken kapatıyoruz artık
Çok sicakmis evin , neden bu kadar sıcak48. Gün böyle oluşu bana garip geldi 47 de olabilir şuan tam hatırlamayamadım yani alerji sonradan başlarmı belki üşütmüş olabilir miyim çocuğu acaba ya ne bileyim düşünüyorum düşünüyorum yok ev 29 derece bu evde üşüyorsa artık ben daha ne yapayım
Benimki de öyle kırktan sonra kudurduGaz masajını ben ilk haftadan snra yapmaya başladım hep yapıyorum zaten çok güzel gaz çıkarıyor anlamadımki bi anda çocuğuma ne oldu 40 dan snra düzelir değişir dediler bayağı değişti resmen
Korkuyorum sizler böyle dedikçeBenimki de öyle kırktan sonra kudurdu
İnşallah seninki öyle olmaz iyi düşün iyi olsun hele bugün 2 ay aşılarını oldu 2 bacak 1 kol üç aşı üstüne kalça çıkığı muayenesine de gittik şu an aşırı huzursuzKorkuyorum sizler böyle dedikçe
Canım bunlar için özele mi gidiyorsun? Ben bilmiyorum şu an ne zaman ne kontrolune gideceğimiİnşallah seninki öyle olmaz iyi düşün iyi olsun hele bugün 2 ay aşılarını oldu 2 bacak 1 kol üç aşı üstüne kalça çıkığı muayenesine de gittik şu an aşırı huzursuz
Ev cok sicak oldugunda da bebekler huysuz olur canim 29 cok degilmi ? Nornalde 22 24 diyorlae. Ben 25 fln yapiyorum daha minikken 26 26.5 yapiyordum ustunde battaniyesi var ama benimde :) atak haftasi olabilirmi 8.hafta atagi.48. Gün böyle oluşu bana garip geldi 47 de olabilir şuan tam hatırlamayamadım yani alerji sonradan başlarmı belki üşütmüş olabilir miyim çocuğu acaba ya ne bileyim düşünüyorum düşünüyorum yok ev 29 derece bu evde üşüyorsa artık ben daha ne yapayım
1. Ay aşısını olurken sağlık ocağındaki hemşire söylemişti canım 2. Ayda kalça çıkığı kontrolü olduğunu ona göre randevu aldım çocuk doktoruna ultrason çekildi bakıldı canım bugün de 3. Ayda aşı yok sadece kontrol var bi de göz taraması yaptırın dedi yine hemşire sağolsunCanım bunlar için özele mi gidiyorsun? Ben bilmiyorum şu an ne zaman ne kontrolune gideceğimi
Bi de bakanlığın aşı takviminde yok fakat 3. Ve 5. Ayda bakanlık aşısı yok isteğe bağlı isterseniz rota virüsü aşılarını bu aylarda yaptırabilirsiniz dedi rota 2 doz birini 3te diğerini 5te olması açısından1. Ay aşısını olurken sağlık ocağındaki hemşire söylemişti canım 2. Ayda kalça çıkığı kontrolü olduğunu ona göre randevu aldım çocuk doktoruna ultrason çekildi bakıldı canım bugün de 3. Ayda aşı yok sadece kontrol var bi de göz taraması yaptırın dedi yine hemşire sağolsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?