2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Canım ben de kesin zorlanacağım çünkü çocuğun gazını çıkarmayı da çocuğu susturmayı da onlar kadar iyi beceremiyorum

Hele eşim akşam eve gelip kafasına elini koyuyor sadece ve bebek anında sakinleşip uyuyor, ay onu gördükçe deli oluyorum, çok kıskanıyorum İnşallah ben de adapte olurum kısa zamanda

Anladım canım tamamdır çok teşekkür ederim

Benim oğlan da babasinda çok sakinlesiyor , ne kerametse
Şimdiden bebekle sen ilgilenmeye başla sadece bence canım , zorlanmamak adına. Ben yanımda biri varken de bebekle sadece ben ilgileniyordum, ondan sadece yemek temizlik vs yapmasını istemiştim

İnşallah seninki öyle olmaz iyi düşün iyi olsun hele bugün 2 ay aşılarını oldu 2 bacak 1 kol üç aşı üstüne kalça çıkığı muayenesine de gittik şu an aşırı huzursuz
Canım kalça çıkığı için çocuk doktoru ultrason istemi ni oluşturdu yoksa elle mi muayene etti?

Bizimde pazartesi 2.ay aşıları var korkuyorum,çok ağlıyorlar mı?

Canım kalça çıkığı için çocuk doktoru ultrason istemi ni oluşturdu yoksa elle mi muayene etti?

Valla çok ağladı ve huzursuz calpol verebilirsin dedi hemşire çok huzursuzsa ağrısından ötürü rahatlasın diye
ultrason çekiliyor canım istemini yapıyor hemen çektirip geri geliyorsun doktor odasına

Yaa bende annelere ne zaman güvensem hayal kırıklığı oluyor :) hamileyken arada kanamam oluyordu plesentadan annem köye gitti bir haftalığına diye 2 aydan fazla kaldılar kayınvaldem eltimin çocuklarına bakıyor izin gününde bile uğramadı doğum yaptım refakatçi kaldılar ikiside sabaha kadar horul horul uyudulareve geçince bir hafta anca kaldı annem sen kendini idare ediyorsun ben gideyim dedi insan gitme diyemiyor sonra yine köye gittiler gezmeye :) eltim izin alcaktı doğum yapınca ben kayınvaldem kalsın diye onlarda o izini köye giderek değerlendirdi ben idare ediyormuşum yani kısacası biz ortada dolanıyoruz işimizi yapıyoruz diye bu muamele oluyor galiba

Valla çok ağladı ve huzursuz calpol verebilirsin dedi hemşire çok huzursuzsa ağrısından ötürü rahatlasın diye
ultrason çekiliyor canım istemini yapıyor hemen çektirip geri geliyorsun doktor odasına
Ay iyi ya çabuk bitiyormuş. Zor mu ultrasonu çektirmek canım?

Calpol rahatlattı mı senin miniği? Ben ateşi çok yükselirse naparım hiç bilmiyorum. Ilık duş, ılık bezle kompres falan mı yaptırmak lazım yoksa yükselince direk calpol mu vermeli? Çok tecrübesizim bu konuda

Bende oyle dusunuyordum ama suan tek sakinlestiren benim canim sende oyle olacaksin mersk etme
Otomatik sallanan salıncak tavsiyeniz var mı?
Ben aldim bebis hic sevmedi.

Dr istiyor ben onceden rsndevu almistim.
Evet sen hallediyorsun oluyor malesef
37.5 olursa ilik dus alin kasik koltuk alti ilik bez dedi doktorum 38 olursa calpol

Reflu olsa sürekli kusar diye düşünüyorum. Çok mu emziriyorum veya çok mu süt alıyor ondan mı bilmiyorum. Şimdi korkar oldum biraz emzirip hemen yatırıyorum. Dün aksam kustu bakalım bugum daha birşey yok. Sizede çok geçmiş olsun.

Kızlar ya bebeğimin kakasinda yeşil küçük parçacıklar vardı, neden olabilir sizce en son yeşilliği dün sabah yemiştim yani ondan da değildir diye düşünüyorum, yaşayan var mı ki
Benimkinde de oluyor. Sarı ve yeşil renk kaka normal canimm. Yediğin bir şeyden olabilir.
Ahhhh hepimizinki aynı sanırım çocuk huy edindi sabah bir uyaniyor 16:00 a kadar gözünü bir kere kapatmıyor Gaz diyeceğim ama gazda çıkarmıyor neler yapıyoruz. Görme yetilerimi biraz arttı acaba bu bebislerin gözlerini kirpmiyorlar
Acaba gaz ilacını mi degistirsen? Belki gaz ilacı yaramadi demekki. Mesela ben sadece biogaga veriyorum bana doktor probiyotik damla falan vermedi ekstra. Birde humana kimyonlu rezene çayından dört beş çay kaşığı ağzına veriyorum oda iyi geliyor. Kızımda da doktor önermişti bana. Piyasada yok şuanda dün başka bir markanın aldım.

Çok sicakmis evin , neden bu kadar sıcak bebekler sıcağı da sevmiyorlar genelde. Benim evim 23-24 en fazla ve bence ideali bu sıcaklıklar canım
Yakmayınca 22-23 oluyor ama ben üşüyorum öyle geceleri yanımda yatıyor o yüzden üstümü tam örtemiyorum en en kısıkta yakıyoruz merkezi sistem ztn bide yemi bina yalıtım güzel 28-29 derece oluyor bide Güney cephe güneş varsa ztn kapatıyorum ona rağmen 26-27 oluyor

İnce giydiriyorum bayağı onu öyle çözdüm bende atak mı diye düşündüm ama bu kadar kötü yapar mı ki ya. Bayağı ettiriyor hareket ztn biz havuz falan da yapıyoruz ç20 günlükten beri çırpıyor bacakları kolları hep gazını rahat çıkarsın diye güzel oluyor yoruluyor da keyifte alıyor.

Canım bunlar için özele mi gidiyorsun? Ben bilmiyorum şu an ne zaman ne kontrolune gideceğimi
Her ay sağlık ocağına goturmen gerekiyor canım. Aşılarını onlar takip edip yapıyorlar ve kilo boy takibinde yapıp sisteme işliyorlar. Ayrıca özelde de doktora goturebilirsin gelişim kontrolü için. Aşılarını özelde yaptırmak yerine sağlık ocağında yaptırıyorum ben. Daha tazedir aşılar diye.

Reactions: The
Anladım canım teşekkür ederim

Kalca çıktığında birşey yok canım. Karnınıza nasıl bakıyorlar onun gibi çocuğu bir sağa bir sola döndürüp bakıyor bu kadarlık. Bizim 1. Ay kontrolunde yapıldı. Birde fıskiye gibi işedi benim oğlum sagolsolun 1 yaşına kadar hep aşıları var. Kendini alistirsan iyi olur kuzum yoksa çok panik yaparsın. Benim ilk çocuğum her aşıdan sonra 3 gün ateslenirdi. Annem, eşim ve ben sabahlara kadar dönüşümlü başında nöbet tutardık. Şimdi olsa bende paniklemem artık öğrendim 3 gün ateşi olacağını. Kimi çocukta ateslenmiyor...
Film gibi yazmışsın kesinlikle çok haklısın en başta annen keşke kalsaymis yanında... Ayıp etmişler ama boşver bizi güçlü yapan şeyler bu durumlar zaten canım.
Calpol ve pedifeni dönüşümlü verirdik bizde. 4 saatte bir bir ondan bir diğerinden veriliyor. Normal ateş 37.5 a kadardır. 37.5 - 38.5 arası hafif ateş diyebiliriz. Korkulacak birşey yoktur. Calpol ve pedifen ile düşürülebilir. 38.5 un üzerine çıkarsa takipte kalmalisin. Ben kızımda 41.5 u bile gördüm. Bebekler 42 dereceye kadar ateşleri çıkabiliyor ve kaldırıyorlar. Ama havale geçirebilir dikkatli olmak lazım 38.5 tan sonra... İnan bana bebekler asi olur, ateşi çıkar ve huysuzlasir. 3 gün sürer bunu sen ne yapsanda degistiremezsin. Doktora da götürsen hiçbir şey yapmıyorlar. Calpol ve pedifeni verin diyorlar. Bebeklere başka ilaç verilmiyor çünkü. Ateşi çıktığında birde kıyafetlerini cikarabilirsin. Badisiyle bırakırdım, ateşi düşünce çorabını giydirir, altinada ince bir pijama giydirirsin yinede uzun kollu giydirmezdim ateşi tekrar tetiklemeyeyim diye.

Hatta 21-22 derece ideal bebekler için, biraz serin olması gerekiyor. Biz kombiyi hiç yakmadık daha, 21-23 derece arasında evin ısısı, ben üstüme hırka alıyorum

Bende öyle yapayım o zaman çok sağol canım.
Yok canım gaz sorunu yok şükür damlalar işe yarıyor. Pırt pırt öyle böyle çıkarıyor kendi. Bazen böyle sebepsz ağlaması tutuyor. Kucakta hoppidi hoppala zor sakinliyor.
Ay benim kızım da fıskiye gibi işiyor valla, çok komik gülüyor bide iyi ya kalça muayenesi kolaymış şükür. Ben ateşten çok korkuyorum ama dediğin gibi alışmam lazım canım, kaçışı yok. Dediklerini uygularım, çok güzel bilgiler canım çok sağol

Kızlar eczaneden rotarix rotavirüs aşısını ayırttım, pazartesi yaptıracağım. 366 TL dedi birde menenjit aşısını soracağım. Rota yaptırmış yaptırcak olan var mı başka ? Eylül topiğinde rota aşısını ağızdan içirdikleri için bebişin kusmaması için aç olması gerektiğini yazmışlar. Size hemşireleriniz birşey söyledi mi acaba, benimki birşey demedi.

Ne demek canım. Benim annem arkadaşının çocuğunu 7 yaşına kadar, digerinide 6 yasina kadar bakıp benim yanıma geldi. Evde bir tecrübeli anne var sağolsun bende ondan birde ilk kızımdan tecrübe edindim baya. Benimde çok hatalarım oldu, panik atak hallerim... Her aşıdan sonra ateşi çıktığında doktora gidelim derdim eşimde panik yapma birşey olmayacak derdi sağlıkla buyusunler inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…