- 29 Temmuz 2017
- 24.374
- 122.405
- 598
- 36
Kuzum Bana kalırsa 3 ve 5te yaptır yeğenime yapan hemşire öyle tavsiye etmiş aşılar karışmasın diye arada diğer aşılarla 4 hafta olsun demiş bu ay zaten üç aşı olacak riske atma derimKızlar eczaneden rotarix rotavirüs aşısını ayırttım, pazartesi yaptıracağım. 366 TL dedibirde menenjit aşısını soracağım. Rota yaptırmış yaptırcak olan var mı başka ? Eylül topiğinde rota aşısını ağızdan içirdikleri için bebişin kusmaması için aç olması gerektiğini yazmışlar. Size hemşireleriniz birşey söyledi mi acaba, benimki birşey demedi.
Rota 2. Ay aşısı mi?Kızlar eczaneden rotarix rotavirüs aşısını ayırttım, pazartesi yaptıracağım. 366 TL dedibirde menenjit aşısını soracağım. Rota yaptırmış yaptırcak olan var mı başka ? Eylül topiğinde rota aşısını ağızdan içirdikleri için bebişin kusmaması için aç olması gerektiğini yazmışlar. Size hemşireleriniz birşey söyledi mi acaba, benimki birşey demedi.
Özel aşı canım iki doz ya 2-4 ya da 3-5 aylarda tavsiye ediliyorRota 2. Ay aşısı mi?
Ben yaptıracağım canım, menenjit de yaptıracağımKızlar eczaneden rotarix rotavirüs aşısını ayırttım, pazartesi yaptıracağım. 366 TL dedibirde menenjit aşısını soracağım. Rota yaptırmış yaptırcak olan var mı başka ? Eylül topiğinde rota aşısını ağızdan içirdikleri için bebişin kusmaması için aç olması gerektiğini yazmışlar. Size hemşireleriniz birşey söyledi mi acaba, benimki birşey demedi.
Hatirladim canım şimdi, ben hiçbirini yaptirmadim ilk çocukta .. bana kalırsa 3-5 aylarda yaptır. 3. Ay da asi yokmuş sanırım.Özel aşı canım iki doz ya 2-4 ya da 3-5 aylarda tavsiye ediliyor
Aynen bugün bizim hemşire de öyle dedi ben de kızımda yaptırmamıştımHatirladim canım şimdi, ben hiçbirini yaptirmadim ilk çocukta .. bana kalırsa 3-5 aylarda yaptır. 3. Ay da asi yokmuş sanırım.
Ben zatürre olurum öyle gece meme sırt açık yatıyorum bide ben kışın hiç evden çıkmıyorum anında üşütürüm yazın bile yorganla yatıyorum yaz akşamları öyle ince çıkamam dışarı donarım yani köyde de yaşamıyorum bayağı İstanbul’da. Çok dirençsizim ben soğuğa ne zaman operasyon geçirsem soğuk olduğu İçin oralar üşütüyorum doğumdan snra da biraz üşüttüm doğumhane azıcık serindi. Bu sefer beni gazdan kurtaramayızHatta 21-22 derece ideal bebekler için, biraz serin olması gerekiyor. Biz kombiyi hiç yakmadık daha, 21-23 derece arasında evin ısısı, ben üstüme hırka alıyorum
O zaman bebişi çok ince giydir canım, sıcak basmasın yavruyaBen zatürre olurum öyle gece meme sırt açık yatıyorum bide ben kışın hiç evden çıkmıyorum anında üşütürüm yazın bile yorganla yatıyorum yaz akşamları öyle ince çıkamam dışarı donarım yani köyde de yaşamıyorum bayağı İstanbul’da. Çok dirençsizim ben soğuğa ne zaman operasyon geçirsem soğuk olduğu İçin oralar üşütüyorum doğumdan snra da biraz üşüttüm doğumhane azıcık serindi. Bu sefer beni gazdan kurtaramayızyazarım buraya çocuğun gaz damlalarını ben içsem olur mu diye
Hemşire bana 2.ay yapalım dedi. 3 aşı olacak zaten ağır gelmez mi diyince ağızdan veriyoruz zaten sıkıntı olmaz dedi. O zaman haklısın canım, diğer aya yaptırmak daha mantıklı. Madem yapılabiliyor,3de olsun karışmasın iyice.Kuzum Bana kalırsa 3 ve 5te yaptır yeğenime yapan hemşire öyle tavsiye etmiş aşılar karışmasın diye arada diğer aşılarla 4 hafta olsun demiş bu ay zaten üç aşı olacak riske atma derim
2de ve 3de yapılabiliyormuş canım ilk doz.Rota 2. Ay aşısı mi?
Menenjit hangisini önerdiler sana canım? Bende pazartesi doktora soracağım da. Özel aşı oldığu için bir kaç marka olabiliyor sanırım.Ben yaptıracağım canım, menenjit de yaptıracağım
Canım bende doğumdan sonra dikişlerin açılıp enfeksiyon kapınca çift antiniyotik kullandım 2 kutu. Hiç süt sağmadım, direk emzirdim. Senin kullandığından farklıydı,belki diş için olan antibiyotikler farklıdır. Eczacı ve doktorun ne diyor ? Emzirdiğini bilerek yazdıysa doktorun ben sıkıntı olacağını düşünmüyorum ama yine de danış istersen.Kizlar benim dun dis dolgum kırıldı ve hem cekip hem de anestezi ike implat yaptırdık. Dr.lagopen antiviyotik verdi içiyorum ama icim rahat degil bebehe etki ediyor mu ..antibiyotik kullanmak ne gibi sıkıntı yapabilir bebege ..ictikyrn sonra 2 saat sonra emziriyorum ilk sutu sagip atmadim
Canım göbek bağı ne Zaman düştü? Belki yüzüstü fazla kaldığı için göbeğine baskı yaptıysa ondan birazcık kanamıştır. Ben ciddi birşey olduğunu sanmıyorum ama bakalım doktorun ne diyecek. Daha küçükmüş bebişin, göbek deliği tam iyileşmediyse ondan olabilir. Benim kızımın da 5.gün düştü göbek kordonu ama yarasının kabuk bağlayıp,kabuğun düşüp normal halini alması 1 ayı bulmuştu. Bazen sulanıyor gibi oluyprdu, hafif minik kanlar geçiyordu zıbınına. En son büyük bir kabuk atmıştı 1 aylıkken,ondan sonra iyileşti.Kızlar bugün biraz gazı var diye bebeği normalden fazla yüzüstü yatırdım, göbeğine de sürekli masaj yaptım. Akşam baktım ki göbek deliğinde kan varBöyle akıntı şeklinde değil ama yine de kan var sonuçta. Böyle bir şey yaşayan var mı, doktora da mesaj attım ama daha dönmedi, çok canım sıkıldı doğrusu.
Bir de göğüs uçları doğduğundan beri biraz şiş, normal bir durum olduğu için endişelenmemiştim ama hala geçmedi. Hala inmemesi normal midir sizce?
Canım bizim doktor rota virüs aşısını 3 ay gel dedi bana . 10 aralıkta 2 ay aşılarını yaptircam . Normal 3 ay kontrolüne gittiğimde rotayı yaptircamHemşire bana 2.ay yapalım dedi. 3 aşı olacak zaten ağır gelmez mi diyince ağızdan veriyoruz zaten sıkıntı olmaz dedi. O zaman haklısın canım, diğer aya yaptırmak daha mantıklı. Madem yapılabiliyor,3de olsun karışmasın iyice.
2de ve 3de yapılabiliyormuş canım ilk doz.
Menenjit hangisini önerdiler sana canım? Bende pazartesi doktora soracağım da. Özel aşı oldığu için bir kaç marka olabiliyor sanırım.
Naçizane fikrimi belirttim kuzum bizim hemşire de öyle tavsiyede bulununca senle paylaşmak istedimHemşire bana 2.ay yapalım dedi. 3 aşı olacak zaten ağır gelmez mi diyince ağızdan veriyoruz zaten sıkıntı olmaz dedi. O zaman haklısın canım, diğer aya yaptırmak daha mantıklı. Madem yapılabiliyor,3de olsun karışmasın iyice
Doğum yapali daha 3 hafta olmuş sanırım. Muhtemelen göbek bağı düşeli 10 gün falan olmuştur canım. 10 15 gün daha öyle ufak bir kan görülebilir ama sen masaj yaparken yinede dikkatli ol canım. Doktoruna da sor tabi. Bana eğer orası kurumaz kanamaya devam ederse yakarız demişti ama bu yakma işlemi nasıl birşey bilmiyorum. Allah dermansız dert vermesin...Kızlar bugün biraz gazı var diye bebeği normalden fazla yüzüstü yatırdım, göbeğine de sürekli masaj yaptım. Akşam baktım ki göbek deliğinde kan varBöyle akıntı şeklinde değil ama yine de kan var sonuçta. Böyle bir şey yaşayan var mı, doktora da mesaj attım ama daha dönmedi, çok canım sıkıldı doğrusu.
Bir de göğüs uçları doğduğundan beri biraz şiş, normal bir durum olduğu için endişelenmemiştim ama hala geçmedi. Hala inmemesi normal midir sizce?
Imdaaaaaatttttt!
Allahim kızıma hayırlı sağlıklı uzun soluklu bol uyku ver ne olur.
Yoksa ben gebereceğim bu gidişle, gece biri nöbetçi gündüz biri öğlen biri
Geçen yaz ishal kusmadan hastanede yattık kızımla ama rota değildik bunu yaşadıktan sonra iyice sıcak bakmaya başladım rota aşısına ben yaptıracağım galibaMerhaba kızlar yeni katıldım aranızada herşeyi okuyamadm acaba özel aşıları yaptırdınz mı yada yaptıracakmısınz ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?