2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
İnternette araştırdım bulamadım reflü yatağı nasıl birşey resmini atar misin cnm?
Kızlar aranızda doğum kilolarını veren var mı biseyler deniyormusunuz ben veriyorum ama az 86 ydim işte şimdi 76 olmuşum inşallah verir 64 e inerim ya verilmiyor kilolar
İlk haftalar çok iyiydi 12 kilo gitmişti şimdi ise doğum kiloma eriştim nerdeyse... Süt olsun diye yediğim helva, tatlı, hoşaflar... Berbat bir görüntüdeyim. Nasıl veriyorsun canım sütun azalmıyor mu az yediğin için?
Cok geçmiş olsun canım. Ben bir yerde okumuştum kovid olsanız bile emzirin diyordu. Sütten gecmezmis. Kovid geçmiyorsa grip hiç geçmez sütten çocuğa... Maske tak emzirirken, poposunda op annesi sende

Coronaliyken bile emzirtiyolar gribin gececegini sanmam ama şu var soguk icme yeme derler sutten bebege gecer o olabilir onun harici korkma bol bitki cayi ic hem sutune faydali hem bebege fayda eder bagisikligini guclendirir maskesiz emzirme yaninda maskesiz dolaşms bebegin cok zor biliyorum bi de ellerini sık sık yıka bisey olmaz insallah cok gecmis olsun

Benimde bebegim cok kusuyo ama ilginc olan verdikcede yemek istiyo ama kusuyo reflu yatagim var tam olarak faydasi nedir kusmasini engelliyomu

Sütten nasıl geçsin kuzum , ancak geçse geçse havadan falan geçer ki onun için de zaten tedbir alıyormuşsun, bir şey olmaz inşallah

Geçmez bende ihtimal vermiyorum da ne bileyim korktum ya çok teşekkürler sağolun kızlar

Canim bende yattım gecen hafta cok fena yazmistim burayada. Doktoru emzirmeye devam sütten hastalık degil hastalıkla savasmaya calisan antikorlarin gecer dedi. Sakin emzirmeyi birakma iki maskeyle emzir dedi. Oyle yaptim canım

İmkansız böyle bir şey geçmiş olsun canım

Tmm cok ssgol rahatladım biraz .dr.emzir birsey olma z dedi ama

Doktorum kalça için iki aylıkken çekilmesi daha iyi olur, net çıkar sonuç dedi. 2. Ay kontrolüne gidince çektirdik.

Aynı durumu eşimin ailesiyle yaşadık biz. Eşim çok çok kırıldı annesine. Benim doğum yaptığım gün kayınvalidem elinden ameliyat oldu, mecbur olmadığı halde. Düzeldiğinde sevmeye geldi, yardımcı olmadı. Dün eşim gel yardım et dedi annesine. Bebeğim sabah 7 de uyuyor maalesef çok yoruldum. Öyle bi konuşmaya başladı ki ihtiyacım yok anne sağol sen eşimin dediğine bakma dedim. Gelmiyor enterasan.

Canim doktorun donus yaptimi bilmiyorum ama gogus ucunu mutlaka doktora soylemelisin sanirim. Instgramda tavsiyelerde gornustum. Anneler bebegin bas sekline takilmasin ama memelerini surekli kontrol etsin diyordu. Tam olarak nedenini bilmesemde doktora farkli birsey gordugunde sormakta fayda var.

Kızlar aranızda doğum kilolarını veren var mı biseyler deniyormusunuz ben veriyorum ama az 86 ydim işte şimdi 76 olmuşum inşallah verir 64 e inerim ya verilmiyor kilolar
Ben az kg almistim canim belki o yuzden birde istahim.kapandi dogum sonrasi. Suan 3 kg kaldi sadece

Kızlar sling alıp kullanan var mı? Memnun musunuz ve nerden aldınız acaba

Kızlar ilk uykuya geçişte bayağı zorlanıyoruz dalamıyor bunun bi çözümü var mı

Aynı biz de öyleyiz canım yatır kaldır derin uykuya geçene kadar 5-6 kez geri yatırıyoruz uyudu zannedip beşiğine koyuyoruz 5 Dk geçmeden tekrar uyanıyor

Bebeklerinizin büyük ihtimalle gazı var. Böyle kalktıklarında sırtlarına vurup gaz çıkartmayı deneyin her kalktıklarında yapın. Aynısını yaşadım taa ki gaz o anda bitene kdar. Az az çıkarttı sonra derin uykuya daldı. Sizin haftalarındaydım eşim farketti bunu. Ben çocuk uyumuyor hemen kalkıyor diye dolanıyordum meğer gazman olmuş oğlum

Ben sırayla herşeyi denedim. Herşey gaz yapıyor herşey pirinç pilavı, ekmek, makarna, yumurta, zeytin, kırmızı et yiyebildiklerim. Pişmiş sebzeler bile gaz yapıyor bırak çiğ yemeyi. Meyve sadece kaynatarak tüketiyorum. Çok zorlanıyorum ama ilikimizin de konforu için sabrediyorum.

Kızlar çikolata gaz yapıyor mu bilen var mı ya puding yedim ama şimdi kara kara düşünüyorum
Bende aşırı aşırı gaz yaptı. Burdaki bi arkadaş söyleyince yemeyi bıraktım. Tüm gaz sorunları çözüldü.

Ben ilk bir haftada verdim ama ben zaten toplam 9 kg almıştım. Emzirirken kilo almıyorum, dana gibi de yiyorum aslında
Ben ilk hafta galiba hiç veremedim kız sadec şişliğim gitti düşün yani 86 dan 76 ya düştüm daha yeni yavaş yavaş veriyorum bende almıyorum demeki veriyorum be bende yiyorum süt olsun diye napim

Ay vala ne güzel ya canım keşke bende senin gibi olsam daha 12 kilo vermem gerek sen hızlı vermişsin ben yavaş yavaş veriyorum gıcık oldum eski halime dönmek istiyorum ya
Vala ben birşey yapmıyorum canım vermek için zaten işte doğuma gittiğim kilom 86 ydi şimdi 76 bi 10 kilo vermişim bende ama daha 13 kilo vermem gerek yaptığım tek şey bazen ekmek az yemek birşey yapmıyorum doğru düzgün süten korktuğum için inşallah hep beraber veririz
Ben az kg almistim canim belki o yuzden birde istahim.kapandi dogum sonrasi. Suan 3 kg kaldi sadece
Olabilir canım az olunca çok beli olmuyor bende orantılı alıyorum mesela çok rahatsız etmiyor ama kaba duruyir ve ben kendimi sevmiyorum ben evlendiğinde 64 tum sona işte 70 hamile kaldım 86 doğum yaptım bi 20 kilodan fazla vermem gerek
Ay inşallah verirsin canım ben on kilo verdim şu an bi 13 daha vermem lazım fit olabilmem için inşalalh durmadan veririz be yoruldum bu kilodan bende ya takmıyorum eskiden parmağımdan düşen yüzük şimdi girmiyor bile
Canim valla ben süt olsun diye her buldugumu yedigim için birak dogum kilosunu dogum kilomdanda beter olacam bu hızla gidersem
Ay vala allah korusun bende öyle olcam diye korkuyorum tek teselim az az olsada veriyorum oluyor ama bu hizla 5 yılda anca

Bebekleri asil rahatsız eden genelde bağırsak gazı oluyor sanki canım ya. Mide gazı bana çok rahatsız etmiyor gibi geliyor ama gaz bağırsakta olunca benimki de uyumuyor, şu an olduğu gibi bugün dışarı çıktık hemen gazlanmis hof. Bir süre çıkmayı düşünmüyorum.

Kızlar ya bebeğimin kakasinda yeşil küçük parçacıklar vardı, neden olabilir sizce en son yeşilliği dün sabah yemiştim yani ondan da değildir diye düşünüyorum, yaşayan var mı ki

Memedeki öndeki sütü içince arkadaki yağlı sütü içmesini öneriyorlar. Bazen çok sabırsız oluyor iki memeyi emziriyorum hızlıca. Önsütü içince kakası yemyeşil çıkıyor. Doktora sordun o da aynısını söyledi.

Kilo verenlere helal olsun diyorum. Doğuma gittiğim kilodayım şuanda

Benim oğlan aşırı gazlı dikkat ediyorum mecbur. Solgar en ufak gaz yapmadı.

Eğer mide gazını düzgün çıkartmazsan mecbur aşağı iniyor, daha zor oluyor bağırsaktan çıkması. Oğlanı uyuttum 1 saat sonra uyandı mızmızlanarak. Kaldırdım gazı varmış. Uyutken inlese bile kaldırıp sırtına vuruyorum çıkarttırıyorum gazı. Yoksaki bağırsağında gaz sancısı yüzüne çok ağlıyor. Böyle çare buldum derdime

Aynen benimde oyle canim. Bagirsaktaysa o gaz eyvah eyvah

Reactions: The
Büyüklerin öncülük yapması gerekir gerçekten çok üzücü Rabbim yardimcimiz olsun

Benimde bebegim cok kusuyo ama ilginc olan verdikcede yemek istiyo ama kusuyo reflu yatagim var tam olarak faydasi nedir kusmasini engelliyomu
Biri bana reflü yatağının nasıl birşey olduğunu anlatabilir mi benimkinde de hiç kusma olayı yoktu, tokken altını açtık, aşırı besledik falan filan sanırım çocukta 2. Aya geçince reflü başladı. Her emzirdiginde mi kusuyor? Mesela benimki bugün hafif kustu diğer günler fışkırtarak kusuyordu. Mesela bugün Kusmuğunda sanki balgam gibi bişey var hani genzi akarda bogazinda kalır baldan, kusarken oda çıkmış gibiydi. Yani henüz günde 1 kere kusuyor. Artık emzirdikten sonra gazını çıkarıp hemen yatırıyorum, çok emziriyorum, öğürür gibi olunca hemen yatırıyorum. Karnına çok bastırıp kaka yapmasini beklemiyorum. Gibi gibi şeyler yapmaya başladım.
Kızlar sling alıp kullanan var mı? Memnun musunuz ve nerden aldınız acaba
E bebektekini denedim, yenidoğan aparatli,.boyun desteği olanı. Çocuğu bir kere montla içine oturamadim dar geldi bana içi, ayrıca çok dolambaçlı, arkadan bağla onu oraya tak... Alacaksan iyi bir markanın zahmetsiz olanını al ve denemeden alma derim canım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…