- 19 Haziran 2020
- 441
- 328
- 53
- 32
Canım bnde gunde 4 kez 60 cc mama verıyrm onu bıle kusuyoCanım hic takma kafana 1 kg dan fazla almis sanirim de mi 1.5 ayda. Gayet iyi herkese göre kiyaslama cunku birden fazla kilo alması da tabiata uygun degil. Bizim oğlan 2.400 doğdu şimdilerde 4.200 gibi ama bizimki kuvezde felan kaldı sonrasında emmedi bi de kan sekeri dusuklugu yasamisti gene olmasin diye baslarda itinayla biberon (!) Verdik. Yani hem anne sütü hem mama. Mama da haliyle kilo yapiyor.
Gazdan olabılır canım bıberonla mama içen bebekler cok gaz yutuyo demıstı doktorm bı dene istersenKizlar benim bebeğim bazen ozellikle geceleri çok süt istiyor. Emmedigi için biberonla sağmışsam anne sütü yoksa mama veriyoruz. Bazen eşim bakıyor o sırada mama veriyor ve çok içmek istiyor oğlum ama eşim diyorki çok gazı var gazdan içemiyor. Bugün sabah da şelale gibi kusmuş burnundan geliyor kusmuğu. Eşim çocuk hasta gaz damlası alalım diyo. Normal bi durum degil diyo. Bu aralad 2-3 günde bir böyle kusuyor. Sizde de oluyor mu yani gercekten anormal bir durum mu bu? Doktora gitmeli mi? Süt içerken çünkü yutkundukça gurul gurul sesler geliyor bebegimden.
Benimki büyük doğdu ama maşallah hızlı kilo aldı , 3750 doğdu şu an 4600 falan. İstersen yaptıklarımı söyleyeyim , denemek istersenKızlar ya bebeği 2.500-2.900 arası doganların bebişlerinin kıloları nasıl?
Nolur bana akıl verın cok üzülüyrm
Bebeğim 6. Gün 2590 a düşmüştü kılo almaya 10. Gunden sonra basladı suan 3900 ama herkese göre azsizlerde durumlar ne üzülmekten harap oldm
Benim bebeğim bir defa öyle fiskirarak kustu , onda da sünnet olduğu akşam uyuyabilsin diye çok sallamistik ayakta, kolda vs. Çocuk sallantinin etkisiyle fışkırarak kusmustu. Acaba böyle bir durum olabilir mi diye aklıma geldi, sallıyor musunuz canım bebeginiziKizlar benim bebeğim bazen ozellikle geceleri çok süt istiyor. Emmedigi için biberonla sağmışsam anne sütü yoksa mama veriyoruz. Bazen eşim bakıyor o sırada mama veriyor ve çok içmek istiyor oğlum ama eşim diyorki çok gazı var gazdan içemiyor. Bugün sabah da şelale gibi kusmuş burnundan geliyor kusmuğu. Eşim çocuk hasta gaz damlası alalım diyo. Normal bi durum degil diyo. Bu aralad 2-3 günde bir böyle kusuyor. Sizde de oluyor mu yani gercekten anormal bir durum mu bu? Doktora gitmeli mi? Süt içerken çünkü yutkundukça gurul gurul sesler geliyor bebegimden.
Benim kızım da hemen hemen aynı, 2.900 le doğmuştu, geçen Pazartesi 3.850 çıktı. Üzme kendini, doktoruna sorKızlar ya bebeği 2.500-2.900 arası doganların bebişlerinin kıloları nasıl?
Bebeğim 6. Gün 2590 a düşmüştü kılo almaya 10. Gunden sonra basladı suan 3900 ama herkese göre azsizlerde durumlar ne üzülmekten harap oldm
Teşekkur ederm canım birde bunları deneyeym zaten cok cok süt emebılen bı cocuk değil ama ısrarla anne sütü alsn diye teklıf edıyrm inşaAllah işe yararBenimki büyük doğdu ama maşallah hızlı kilo aldı , 3750 doğdu şu an 4600 falan. İstersen yaptıklarımı söyleyeyim , denemek istersen
Ben bir memeyi tamamen emmesini bekliyorum. Yani bir o meme bir diğeri şeklinde emzirmiyorum, sütun yağlı kısmını emsin diye. Gün içinde de yediklerimi ictiklerimi yazayım , sabah kıymalı bir seyler yiyorum hem pratik diye hem de internette sütun kalitesini artırdığını okudum etin. Yulaf yiyorum yoğurt ile. Kuşburnu çayı içiyorum birkac bardak. İrmik tatlısı yapıyorum bir haftalık falan her gün az az ondan yiyorum. Bulgur pilavı yapıyorum arada ondan yiyorum. Yeşillik yiyorum kahvaltıda ve akşam. Bu söylediklerimin çoğu sütün kalitesini ve sütü artırıyor bence .
Yarın randevumuz var soracagım ama sanki benım yüzümden buyuyemıyo anne sütü inadını bıraksam mı dıye hep aklımın kösesınde..Benim kızım da hemen hemen aynı, 2.900 le doğmuştu, geçen Pazartesi 3.850 çıktı. Üzme kendini, doktoruna sor
Stres yapma canım her bebek aynı kiloyu alacak diye gram gram hesap yapmak bana çok doğru gelmiyor ya. Burda hangimiz aynı kilodayiz , bebeklerde de muhakkak farklılık olacaktır. Doktorun sağlıklı dediyse gerisine takılma bence :)Teşekkur ederm canım birde bunları deneyeym zaten cok cok süt emebılen bı cocuk değil ama ısrarla anne sütü alsn diye teklıf edıyrm inşaAllah işe yarar
Bak ben sadece bir iki gün strese girmiştim , hem bebekle yalnız kaldığım için hem de yemek falan yiyemedim , direk sütüm azaliverdi. Rahat ol lütfen ve yemene dikkat et. Evde sana sütun az diyen kim varsa sustur , destek olacaklarına köstek olmak bu resmen.Yarın randevumuz var soracagım ama sanki benım yüzümden buyuyemıyo anne sütü inadını bıraksam mı dıye hep aklımın kösesınde..
Tabı bunda ev halkının sütün az etkılerıde fazla
Benım hatam abısıyle kıyaslamamStres yapma canım her bebek aynı kiloyu alacak diye gram gram hesap yapmak bana çok doğru gelmiyor ya. Burda hangimiz aynı kilodayiz , bebeklerde de muhakkak farklılık olacaktır. Doktorun sağlıklı dediyse gerisine takılma bence :)
Genelde erkek bebeklerin kilo almaya daha müsait olduklarını düşünüyorum, bunu da hesaba kat benceBenım hatam abısıyle kıyaslamam
Oğlum 40 gunlukken 5200 dü
Ailede ona alısık sverdek falan mınık dıyolar daha da üzülüyrm lohusalık gecmedı sanırm
Ben hiç takmıyorum , tırnaklarını da 3 kez kestimKızlar bebişlerinize eldiven takıyo musunuz? Ben hala takıyorum tırnaklarını kesmedim hiç, kesen var mı? Ya da eldiven takmayan?
Arkadaşım benle beraber 7 ekimde doğum yaptı onunda kız bebekti 2.500 kilo doğdu şuan kilolarınız aynı gidiyo canım. Endişelenme bence kiz bebekler zaten kilo alımı öyle arada mama takviyesinde bulundunmuKızlar ya bebeği 2.500-2.900 arası doganların bebişlerinin kıloları nasıl?
Canım 3 kez kestim birazdan gene kesicem cocuk artık elini tanısin emmesine izin ver sana temas etsinKızlar bebişlerinize eldiven takıyo musunuz? Ben hala takıyorum tırnaklarını kesmedim hiç, kesen var mı? Ya da eldiven takmayan?
Ya uzayınca yumuşak olduğu için kendi kopuyo aslında ama bilemedim ya ben de takmak istemiyorum artık eldiven çizmiyo dimi canım yüzünü falanBen hiç takmıyorum , tırnaklarını da 3 kez kestimgenelde önermiyorlar canım eldiveni. Tırnaklarının epey uzamış olması lazım aslında
Haklısın canım arada bi çıkarıyodum ama artık takmıcamCanım 3 kez kestim birazdan gene kesicem cocuk artık elini tanısin emmesine izin ver sana temas etsin
Canim serum fizyolojikle temizliyoruz ya atamadiklari balgamlari bence onlar benimkindede oluyor hala öksürüyor burnuda tıkalı cok üzülüyorumKızlar bebeğim 3 bez dolusu kakasini yaptı ishal gibi mukusluydu . Boğazında atamadığı balgam vardı çok ondan sebeb olmus olabilirmi yoksa süt alerjisimi var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?