2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Kızlar, sütünüzün yetip yetmediğini nasıl anlıyorsunuz?
Benim kızıma geceleri bir defa mama veriyoruz, sarılık tehlikesi vardı, öyle başladık öyle devam ediyoruz. Mamayı verdikten sonra da güzelce uyuyor. Ama diğer zamanlarda memeden süt emince o kadar iyi uyumuyor, hatta bazen hiç uyumuyor. Eşim ve annemde sürekli sütümün yetmediği ve kızın ondan ötürü uyumadığı şeklinde imalarda bulunuyorlar, haklı olabilirler mi?
Ne yapacağımı şaşırdım hem anne sütünü artırmak istiyorum, hem de korkuyorum acaba kızımı aç mı bırakıyorum anne sütü inadımdan ötürü

Günde 5-6 kere çiş yapıyorsa doyuyodur bezini takip edebilirsin

Anne sütü çok çabuk sindiriliyor o yüzden az uyuyor. Beni emerse en fazla 2,5 saat bazen saatte 1 bile kalkıyor; sütümü sağıp içirirsem en en fazla 3,5 saat; mama verirsem 4 saat uyuyor benim oğlum. Akşamdan beri uyanık öyle yoruldum ki normalde hep emzirmeye çalışırım. En son ne zaman mama verdim hatırlamıyordum ama şimdi mama hazırladım içirdim. Saat 07 saatlerdir uyanık ben uyutmaya çalışıyorum, bittim artık. Biraz fazla uyusun da dinleniyim diye içirdim mamayı artık dayanamıyorum bugün.
İçsin bi öğün bişi olmaz seninkide. Kimseye de bakma kilo alımı iyiyse doyuyordur bebeğin. Mamayı sindirmek çok zor bebekler için.

Aç kaldığını sanmıyorum anne sütü hemen hazmedilen mama daha gec hazmedilen bi tür o yuzden olabilir bu söylediklerin. Sütün yetiyor bence tomrisin emzirme notları var goggle da bi oku istersen . Bende yetmiyo diye düşünüyordum hele bi ayda 500 600 gr alınca yetmiyo süt diye düşündüm bi hafta uyguladım tomrisin taktikleri bi haftada 250 gr almıs bebek . Sen bi oku dediğimi uygula

Cnm egimli bas kismi yuksek ayaga dogru alcalarak giden yatak reflu yatagi. Besiginin icine koltuga yataga fln koyuyosun ustune yatiriyosun. Emdikten sonra en az 15 dak yatay pozisyona getirme cnm dik tut. O zman kusmasi azaliyor. Cok fiskirtarak kustugu zamanlarda da 5 dak emzir 10 dak dik tut bu sirada da gazini cikart. Boyle boyle sutun mideye inmesini kolaylastiriyosun yer cekimiyle karni da doymus oluyo. Cok enziriosan fazlasuni da kusuyo olavilir

Bebeğim yirmi günlükkkn bnde grip oldum bısey olcak diye korktum ama dikkat edemedim ama bsey olmuyo mersk etme bol bol emzir koruyo onu

Kızlar aranızda doğum kilolarını veren var mı biseyler deniyormusunuz ben veriyorum ama az 86 ydim işte şimdi 76 olmuşum inşallah verir 64 e inerim ya verilmiyor kilolar
Yaa bnde vermek istiyodm 70kgdum 63şimdi üstelik hiç kilo sewmyennbiriyim hemencecik girsin istiyom herhangi bü diyet falan yapıyomusunuz

çevremdekiler bana da aynısını söylüyorlardı, artık ben de öyle inanmaya başlamıştım ama doktor sütün yettiğini, hatta normalden fazla kilo aldığını söyledi. Ben de günde bir kere mama veriyordum ilk gece uykusundan önce . Şimdi sütümü sağabilirsem onu veriyorum yatmadan ya da yine o mamaya devam ediyorum. Bence yeterlidir , çevremizdekileri takmamalıyız. Bebek ne kadar versen o kadar yiyip kusuyor gibi.

Kilosunu takip et canım en mühimi bu kilo alımı yolundaysa sütün gayet yetiyordur

Ah şu gaz dönemini bi atabilsek bi düzen oluşturabilsek

Aslında evin içinde kullanmak için almak istiyorum daha çok

Arkadaşım ne güzelmiş o yazılar, Allah razı olsun haber verdiğin için. Okuyorum şimdi, umarım faydası olur

Canım sadece göbeği sormuştum doktora o da kanama devam ederse getir dedi ama çok şükür devam eden bir şey yok. Haftasonu doktora götürücez o zaman tekrar sorucam bu göğüs ucu konusunu, anneden geçen östrojen hormonları yüzünden oluyor sonra kendi kendine geçiyor diye biliyorum. 1 haftalık kontrolünde de doktor gördüğü halde bir şey dememişti bakalım haftaya ne diyecek.

Asla gecmez canım
Süt bebegi korur vucut bebegın ihtiyacına gore süte içerik üretir
Grıp anca nefesın yoluyla gecer ona da önlem almıssn İnşaAllah cabucak gecer gider
Benimde bebegim cok kusuyo ama ilginc olan verdikcede yemek istiyo ama kusuyo reflu yatagim var tam olarak faydasi nedir kusmasini engelliyomu
Bence engellemıyo canım
Çunkü benım bebegım her emmede kusuyo

Kızlar ya bebeği 2.500-2.900 arası doganların bebişlerinin kıloları nasıl?
Nolur bana akıl verın cok üzülüyrm
Bebeğim 6. Gün 2590 a düşmüştü kılo almaya 10. Gunden sonra basladı suan 3900 ama herkese göre az sizlerde durumlar ne üzülmekten harap oldm

Canım hic takma kafana 1 kg dan fazla almis sanirim de mi 1.5 ayda. Gayet iyi herkese göre kiyaslama cunku birden fazla kilo alması da tabiata uygun degil. Bizim oğlan 2.400 doğdu şimdilerde 4.200 gibi ama bizimki kuvezde felan kaldı sonrasında emmedi bi de kan sekeri dusuklugu yasamisti gene olmasin diye baslarda itinayla biberon (!) Verdik. Yani hem anne sütü hem mama. Mama da haliyle kilo yapiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…