- 16 Temmuz 2020
- 1.062
- 1.694
- 83
Günde 5-6 kere çiş yapıyorsa doyuyodur bezini takip edebilirsinKızlar, sütünüzün yetip yetmediğini nasıl anlıyorsunuz?
Benim kızıma geceleri bir defa mama veriyoruz, sarılık tehlikesi vardı, öyle başladık öyle devam ediyoruz. Mamayı verdikten sonra da güzelce uyuyor. Ama diğer zamanlarda memeden süt emince o kadar iyi uyumuyor, hatta bazen hiç uyumuyor. Eşim ve annemde sürekli sütümün yetmediği ve kızın ondan ötürü uyumadığı şeklinde imalarda bulunuyorlar, haklı olabilirler mi?
Ne yapacağımı şaşırdımhem anne sütünü artırmak istiyorum, hem de korkuyorum acaba kızımı aç mı bırakıyorum anne sütü inadımdan ötürü
Anne sütü çok çabuk sindiriliyor o yüzden az uyuyor. Beni emerse en fazla 2,5 saat bazen saatte 1 bile kalkıyor; sütümü sağıp içirirsem en en fazla 3,5 saat; mama verirsem 4 saat uyuyor benim oğlum. Akşamdan beri uyanık öyle yoruldum ki normalde hep emzirmeye çalışırım. En son ne zaman mama verdim hatırlamıyordum ama şimdi mama hazırladım içirdim. Saat 07 saatlerdir uyanık ben uyutmaya çalışıyorum, bittim artık. Biraz fazla uyusun da dinleniyim diye içirdim mamayı artık dayanamıyorum bugün.Kızlar, sütünüzün yetip yetmediğini nasıl anlıyorsunuz?
Benim kızıma geceleri bir defa mama veriyoruz, sarılık tehlikesi vardı, öyle başladık öyle devam ediyoruz. Mamayı verdikten sonra da güzelce uyuyor. Ama diğer zamanlarda memeden süt emince o kadar iyi uyumuyor, hatta bazen hiç uyumuyor. Eşim ve annemde sürekli sütümün yetmediği ve kızın ondan ötürü uyumadığı şeklinde imalarda bulunuyorlar, haklı olabilirler mi?
Ne yapacağımı şaşırdımhem anne sütünü artırmak istiyorum, hem de korkuyorum acaba kızımı aç mı bırakıyorum anne sütü inadımdan ötürü
Aç kaldığını sanmıyorum anne sütü hemen hazmedilen mama daha gec hazmedilen bi tür o yuzden olabilir bu söylediklerin. Sütün yetiyor bence tomrisin emzirme notları var goggle da bi oku istersen . Bende yetmiyo diye düşünüyordum hele bi ayda 500 600 gr alınca yetmiyo süt diye düşündüm bi hafta uyguladım tomrisin taktikleri bi haftada 250 gr almıs bebek . Sen bi oku dediğimi uygulaKızlar, sütünüzün yetip yetmediğini nasıl anlıyorsunuz?
Emzirenlere özel antibiyortk yazılıyo o yuzden birsey olmazTmm cok ssgol rahatladım biraz .dr.emzir birsey olma z dedi ama
Cnm egimli bas kismi yuksek ayaga dogru alcalarak giden yatak reflu yatagi. Besiginin icine koltuga yataga fln koyuyosun ustune yatiriyosun. Emdikten sonra en az 15 dak yatay pozisyona getirme cnm dik tut. O zman kusmasi azaliyor. Cok fiskirtarak kustugu zamanlarda da 5 dak emzir 10 dak dik tut bu sirada da gazini cikart. Boyle boyle sutun mideye inmesini kolaylastiriyosun yer cekimiyle karni da doymus oluyo. Cok enziriosan fazlasuni da kusuyo olavilirBiri bana reflü yatağının nasıl birşey olduğunu anlatabilir mibenimkinde de hiç kusma olayı yoktu, tokken altını açtık, aşırı besledik falan filan sanırım çocukta 2. Aya geçince reflü başladı. Her emzirdiginde mi kusuyor? Mesela benimki bugün hafif kustu diğer günler fışkırtarak kusuyordu. Mesela bugün Kusmuğunda sanki balgam gibi bişey var hani genzi akarda bogazinda kalır baldan, kusarken oda çıkmış gibiydi. Yani henüz günde 1 kere kusuyor. Artık emzirdikten sonra gazını çıkarıp hemen yatırıyorum, çok emziriyorum, öğürür gibi olunca hemen yatırıyorum. Karnına çok bastırıp kaka yapmasini beklemiyorum. Gibi gibi şeyler yapmaya başladım.
E bebektekini denedim, yenidoğan aparatli,.boyun desteği olanı. Çocuğu bir kere montla içine oturamadim dar geldi bana içi, ayrıca çok dolambaçlı, arkadan bağla onu oraya tak... Alacaksan iyi bir markanın zahmetsiz olanını al ve denemeden alma derim canım...
Bebeğim yirmi günlükkkn bnde grip oldum bısey olcak diye korktum ama dikkat edemedim ama bsey olmuyo mersk etme bol bol emzir koruyo onuKızlar saçma olacak belki ama birşey soracağımçok kötü grip oldum,yatak döşek yatıyorum resmen burnum çeşme gibi akıyor durmuyor. Annem sütünden bebeğe geçmez inşallah dedi.sütten geçer mi bebeğime ya? Ellerime kolonya döküyorum sürekli, maskesiz durmuyorum asla, emzirip altını değiştirip yerine yatırıyorum hemen. Bebeğimi öpmeyi özledim ya
Yaa bnde vermek istiyodm 70kgdum 63şimdi üstelik hiç kilo sewmyennbiriyim hemencecik girsin istiyom herhangi bü diyet falan yapıyomusunuzKızlar aranızda doğum kilolarını veren var mıbiseyler deniyormusunuz ben veriyorum ama az 86 ydim işte şimdi 76 olmuşum inşallah verir 64 e inerim ya verilmiyor kilolar
çevremdekiler bana da aynısını söylüyorlardı, artık ben de öyle inanmaya başlamıştım ama doktor sütün yettiğini, hatta normalden fazla kilo aldığını söyledi. Ben de günde bir kere mama veriyordum ilk gece uykusundan önce . Şimdi sütümü sağabilirsem onu veriyorum yatmadan ya da yine o mamaya devam ediyorum. Bence yeterlidir , çevremizdekileri takmamalıyız. Bebek ne kadar versen o kadar yiyip kusuyor gibi.Kızlar, sütünüzün yetip yetmediğini nasıl anlıyorsunuz?
Kilosunu takip et canım en mühimi bu kilo alımı yolundaysa sütün gayet yetiyordurKızlar, sütünüzün yetip yetmediğini nasıl anlıyorsunuz?
Ah şu gaz dönemini bi atabilsek bi düzen oluşturabilsekBebeklerinizin büyük ihtimalle gazı var. Böyle kalktıklarında sırtlarına vurup gaz çıkartmayı deneyin her kalktıklarında yapın. Aynısını yaşadım taa ki gaz o anda bitene kdar. Az az çıkarttı sonra derin uykuya daldı. Sizin haftalarındaydım eşim farketti bunu. Ben çocuk uyumuyor hemen kalkıyor diye dolanıyordum meğer gazman olmuş oğlum
Aslında evin içinde kullanmak için almak istiyorum daha çokBiri bana reflü yatağının nasıl birşey olduğunu anlatabilir mibenimkinde de hiç kusma olayı yoktu, tokken altını açtık, aşırı besledik falan filan sanırım çocukta 2. Aya geçince reflü başladı. Her emzirdiginde mi kusuyor? Mesela benimki bugün hafif kustu diğer günler fışkırtarak kusuyordu. Mesela bugün Kusmuğunda sanki balgam gibi bişey var hani genzi akarda bogazinda kalır baldan, kusarken oda çıkmış gibiydi. Yani henüz günde 1 kere kusuyor. Artık emzirdikten sonra gazını çıkarıp hemen yatırıyorum, çok emziriyorum, öğürür gibi olunca hemen yatırıyorum. Karnına çok bastırıp kaka yapmasini beklemiyorum. Gibi gibi şeyler yapmaya başladım.
E bebektekini denedim, yenidoğan aparatli,.boyun desteği olanı. Çocuğu bir kere montla içine oturamadim dar geldi bana içi, ayrıca çok dolambaçlı, arkadan bağla onu oraya tak... Alacaksan iyi bir markanın zahmetsiz olanını al ve denemeden alma derim canım...
Arkadaşım ne güzelmiş o yazılar, Allah razı olsun haber verdiğin için. Okuyorum şimdi, umarım faydası olurAç kaldığını sanmıyorum anne sütü hemen hazmedilen mama daha gec hazmedilen bi tür o yuzden olabilir bu söylediklerin. Sütün yetiyor bence tomrisin emzirme notları var goggle da bi oku istersen . Bende yetmiyo diye düşünüyordum hele bi ayda 500 600 gr alınca yetmiyo süt diye düşündüm bi hafta uyguladım tomrisin taktikleri bi haftada 250 gr almıs bebek . Sen bi oku dediğimi uygula
Canım sadece göbeği sormuştum doktora o da kanama devam ederse getir dedi ama çok şükür devam eden bir şey yok. Haftasonu doktora götürücez o zaman tekrar sorucam bu göğüs ucu konusunu, anneden geçen östrojen hormonları yüzünden oluyor sonra kendi kendine geçiyor diye biliyorum. 1 haftalık kontrolünde de doktor gördüğü halde bir şey dememişti bakalım haftaya ne diyecek.Canim doktorun donus yaptimi bilmiyorum ama gogus ucunu mutlaka doktora soylemelisin sanirim. Instgramda tavsiyelerde gornustum. Anneler bebegin bas sekline takilmasin ama memelerini surekli kontrol etsin diyordu. Tam olarak nedenini bilmesemde doktora farkli birsey gordugunde sormakta fayda var.
Sanmam niye olsun ki canımKızlar ciğer yemenin bi sakıncası olur mu bugün ailecek gitmeyi planlıyoruz da
Asla gecmez canımKızlar saçma olacak belki ama birşey soracağımçok kötü grip oldum,yatak döşek yatıyorum resmen burnum çeşme gibi akıyor durmuyor. Annem sütünden bebeğe geçmez inşallah dedi.sütten geçer mi bebeğime ya? Ellerime kolonya döküyorum sürekli, maskesiz durmuyorum asla, emzirip altını değiştirip yerine yatırıyorum hemen. Bebeğimi öpmeyi özledim ya
Bence engellemıyo canımBenimde bebegim cok kusuyo ama ilginc olan verdikcede yemek istiyo ama kusuyo reflu yatagim var tam olarak faydasi nedir kusmasini engelliyomu
Canım hic takma kafana 1 kg dan fazla almis sanirim de mi 1.5 ayda. Gayet iyi herkese göre kiyaslama cunku birden fazla kilo alması da tabiata uygun degil. Bizim oğlan 2.400 doğdu şimdilerde 4.200 gibi ama bizimki kuvezde felan kaldı sonrasında emmedi bi de kan sekeri dusuklugu yasamisti gene olmasin diye baslarda itinayla biberon (!) Verdik. Yani hem anne sütü hem mama. Mama da haliyle kilo yapiyor.Kızlar ya bebeği 2.500-2.900 arası doganların bebişlerinin kıloları nasıl?
Nolur bana akıl verın cok üzülüyrm
Bebeğim 6. Gün 2590 a düşmüştü kılo almaya 10. Gunden sonra basladı suan 3900 ama herkese göre azsizlerde durumlar ne üzülmekten harap oldm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?