2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Uyku felci beynin uyanıp bedenin uyanmamasi. Gözlerimi açıyorum bağırıyorum ama sesim çıkmıyor. Halk dilindeki adını yazmayayım :)

Düzensiz uykudan, stresten oluyormuş. Birkaç defa yaşadım , gerçekten çok ürkütücüydu ve beynimin böyle tepki vermesi beni korkutuyor, çünkü bu uykusuzluk durumu epeyce devam edecek bebeğim henüz çok Küçük

Aynen canım 2 dk emziriyorum baktım bı öğürme sesleri gelince hemen omzuma kaldırıyorum. Çocuk doya doya memede kalamiyor artık. Sefa surme devri bitti
Aslında evin içinde kullanmak için almak istiyorum daha çok
Bende anneme demiştim alıp koyacaksin slinge ondan sonrada iş yapacaksın...
Reflü yastığı diye araştırdım hiçbir şey çıkmadı ama siz şimdi yazinca reflü yatağı diye aradim ve buldum canım. Gerçekten faydası var mı acaba? Alsam mı ki?

Mama daha doyurucu tabiki o yüzden rahat uyuyor. Bence anne sütü alınca daha sık uyanıyor düşüncesini sil at kafandan canım. Her çocuğun fıtratı farklı. Bende mama vermiyorum geceleri ama kesintisiz bir 4 saat uyuyor ondan sonra sık sık uyanıyor. Senin sutun yetiyor ve doyuyor. Ama bizlerin bazen mamanın doyuruculugunu kesfedince işimize geliyor.

Sütünü arttırmak için bol su ve uyku şart. Ne zaman az veya kalitesiz uyusam o gün sütum cogalmaz fazla. Onun dışında, boza ve tarçın, helva, meyvelerden kaynatılmış hoşaf, rezene çayı, irmik tatlısı, şerbetli tatlılar... Bunlar benim rutinim.

Sütün bol olsun inşallah, kimseye kulak asma, kızının dilinden en iyi sen anlarsın, doyup doymadiginida sen bilirsin canım, kendine güven

Kızlar bebişlerinize eldiven takıyo musunuz? Ben hala takıyorum tırnaklarını kesmedim hiç, kesen var mı? Ya da eldiven takmayan?
40i çıktıktan sonra tırnaklarını kestimz eldivende takmayayim çocuk biraz rahat takılsın dedim ama baktimki elleri buz gibi oluyor tekrar eldivene devam ettik. Takmayinca minicik elleri buz gibi oluyor. Şimdi yine uzamış yarın keseceğim. İlk tirnaklarinida sakladık ben ayrıca derlerki bebekler henüz bilmediğinden ellerini görünce korkabilirlermis. Eskilerin deyimi yani eldiven o yüzden takarlarmis. Ayrıca ne zaman çıkarsak eldiveni farklinda olmadan kendi saçlarını çekiyor, sonrada bir ağlamalar, ellerini saçından zor ayiriyorum kendi saçını başını yolluyor teyzesi

Bakteri olabilir yaziyo nette . Devam ederse mecbur doktora götürcem
Google bebeklerin kaka renkleri diye yazarsan orada yaşıyor yeşil ve sarı renk normal kabul ediliyor diye canım. İki sebebi olabilir, 1.si yeşil renkli besinler gecmissindir, salatalık, ıspanak gibi... 2.si usutmus olabilirsin eskiler böyle derler. 3. De besin alerjisi olabilir ama yeşil kaka tek başına bir sebep olamaz, besin alerjisine başka sebeplerde olması lazım...

Ya benim sürekli süt kanallarım tıkanıyo lesitinde işe yaramıyo bunalıma girdim artık kalıcı bi çare yok mu bu gidişle çocuk sütten kesilcek çok üzülüyorum

Ay yolacak kadar saçı var mı, ne güzel benim kızım kabak kafalı

Hahahh yerim ben onu ya bi yandan kendilerini keşfediyolar işte

Ya benim sürekli süt kanallarım tıkanıyo lesitinde işe yaramıyo bunalıma girdim artık kalıcı bi çare yok mu bu gidişle çocuk sütten kesilcek çok üzülüyorum
Canım farklı pozisyonlarda emzirmeyi denedin mi? Ters emzirme gibi? Benim de mastitten sonra kitle kaldı göğsümde ve hala doktora gidemedim çok kötü bi durum çok iyi anlıyorum seni

Lohusalık döneminde olduğunu söylerler bizimkiler hep, çok hassas bi dönem olduğu için bi iki defa bende yaşadım. Kırk çıkana kadar yalnız kalma, uyuma korkuturlar vs der bizimkiler hep

Reactions: The
Benim 4250 oldu 2950 doğdu iki aylık olcak yarın normal yani

Kızlar bebişlerinize eldiven takıyo musunuz? Ben hala takıyorum tırnaklarını kesmedim hiç, kesen var mı? Ya da eldiven takmayan?
Ben bir tek hastanede eldiven kullandım 39+6 da doğurduğum İçin de tırnakları uzamıştı direkt eve gelince kestim ben o günden beri haftada iki kesiyorum hiç eldiven şapka kullanmadım

Canim bende yattım gecen hafta cok fena yazmistim burayada. Doktoru emzirmeye devam sütten hastalık degil hastalıkla savasmaya calisan antikorlarin gecer dedi. Sakin emzirmeyi birakma iki maskeyle emzir dedi. Oyle yaptim canım
Bende öyle yapıyorum canım. Bebekle temas ederken hiç çıkarmadım maskemi.
İmkansız böyle bir şey geçmiş olsun canım
Çok sağol canım
Doktorum kalça için iki aylıkken çekilmesi daha iyi olur, net çıkar sonuç dedi. 2. Ay kontrolüne gidince çektirdik.
Bizde Perşembe gidicez canım inşallah düzgün çıkar.
Bebeğim yirmi günlükkkn bnde grip oldum bısey olcak diye korktum ama dikkat edemedim ama bsey olmuyo mersk etme bol bol emzir koruyo onu
Öyle yapıyorum canım ama annem öyle diyince korktum işte
Kızlar benim doğumdan bu yana 25 gün geçti ve kanamam nerdeyse bitmişti. Hatta bugün gusül bile aldım sonra birden yeniden kıpkırmızı kanamam başladı, normal mi sizce ya adet olmuş olabilir mıyım ?
Canım 40 güne kadar kanamanın tamamen kesilip sonra başlaması normal demişti bana ebeler. Muhtemelen yine lohusalık kanaması. Benim 2 ay oldu ama hâlâ bazen minik lekeler geliyor peçeteye.
Kızlar sizin bebekler uykuya nasıl dalıyor sallayarak mı?
Benimki çoğu zaman beşikte sallayarak canım. Fena alıştırdım ama napayım,uyumuyor çocuk,uykusuzluktan ağlıyor huysuzlanıyor. Genelde geceleri emdikten sonra beşiğe koyunca sallamaya gerek kalmadan uyuyakalıyor. 4.aydan sonra uyku eğitimi düşünüyorum ben. Bebekler 4.aydan sonraki alışkanlıklarını unutmazmış diye okudum

Bebişim bu gün karma aşıyı oldu kızlar. İki bacağına bir koluna üç aşı çok ağladı miniğim. Ben tutamadım hemşireler tuttu, hıçkıra hıçkıra ağladı. Diyorlar ki ne sinirli bebek böyle, durup durup ağladı

Şimdi bir kat giydirip yatırdım, evimiz 23 derecede. Sık sık ateşini kontrol ediyorum ama huysuz. Uykuya dalıyor,geri uyanıyor,içini çekiyor derin derin. Bu gece uyku yok bakalım

Ay yolacak kadar saçı var mı, ne güzel benim kızım kabak kafalı
Olmaz miii baya baya saçlı doğdu şimdide uzadı 3 aylıkken ilk saç kesimini olur herhalde
Hahahh yerim ben onu ya bi yandan kendilerini keşfediyolar işte
Boyle keşfetme olmasın yaa
Allah allahhh bebek tabiki ağlayacak, durup durup ağlayacak döne döne ağlayacak sen şimdiden calpol ver bence canım, ateşinin çıkmasını bekleme, huzursuzluğu da geçer rahat uyur.... Naçizane tavsiyem. Biz öyle yapardık ilk kızımda. Şimdi haftaya p.tesi benimkide asi olacak eve gelince hemen vermeyi düşünüyorum calpolu. Geçmiş olsun canım bu arada 2. Ay ne kadar kilo aldı? Benimki 1 kiloyu bulamicak bu ay sanırım çünkü çok kustu bu ay... Şuanda 700 gramda kaldık ilerlemiyor...

Ne bileyim canım şaşırdım çünkü günlerdir böyle kırmızı bir kanamam yoktu ne estiyse birden
Kız boş ver nerden estiyse esti için temizlenir
Ay okadar kötü ki o anlatamam uyku felci deyince ne olduğunu anlamdim sonra açıklayınca anladım canım Bende hamileliğin ilk üç ayindayken öyle oldum bi kaç gece eşime sesleniiyordum ama sesim çıkmıyordu elimi atıyordum kurtarsın beni diye olmuyordu sonra ne olduysa kendime geliyordum üç dört defa yaşadım eşim diyor gece ne oluyor sana manayak dedim öyle bacağına öküz gibi el atsaydın bana uyanıktı bide dondu bana ama yorgani örtüyor üstümeherşeyin farkındaydım ama sanki felç olmuştum sonra bizim eltiler bide kaynımın kiracısı ayetel kursu falan oku dedi uyurken bide varsa cevşen falan canım baş ucuna köy uyu iyi geliyor geçiyor sonra inşallah bir daha yasamAzsin

Bende öyle yaptım canım, çay kaşığı ile calpol verdim şuan ateşi yok şükür, uyuyor bakalım

Canım 2760la doğdu. 1.ay 3800 dü, şuan 4600 çıktı. İlk ay 1100 Gr almış , 2.ay 800 Gr. İyi dedi hemşire. En az 600 Gr almaları gerek diye biliyorum canım. Senin bebiş şuan 700 aldıysa bence gayet iyi.

Özelde canım. Maşallah nasıl çabuk iyileşiyor sasarsin :) kapalı kaldı ve hicbir şey anlamadı resmen
Bana da herkes ne kadar erken yaparsan o kadar kolay geçer dedi de ben doğu görevindeyim devlet hastanesi var sadece burda. Gerçi burda doğum yaptım bir sıkıntı olmadı. Bi de dil bağı var sanirim oğlumda benim tespitime göre. Bakalım bu hafta doktora bi sorucam

Lohusaligim daha geçmediği için Ayetel Kürsi falan okuyamıyorum kuzum işte. Aynen anlattığın gibi oluyor benim de inşallah tekrarlamaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…