- 24 Ekim 2019
- 1.595
- 1.409
- 133
Ay Allahım darısı bana inşallah, kremi sürüp açık mı bıraktın peki? Bende gümüş kapak da var acaba kaparsam mı?Canım benim geçti çoktan dahada olmadi . Krem çok çok iyi geldi 3 günde yarayı iglestirdi
Gaz sancısı olabilir mi acaba ya da üşüdü acıktı mı, ateşi var mı ? Bazen üşüyünce ya sıcaklayınca da ağlıyor bebikler.Mahvoldum resmen kızlar kesintisiz bir saat agladi. Ne istedigini de anlayamadimm. Soydum her yerine sirayla dokundum bezini aldim ama yorulup uykuya dalana kadar agladi yavrum. Ne olduki acaba bir yerine bir sey mi oldu ki
Kucağımızda gezdirince uyuyor koydugum.an bagirmaya başlıyor. Emmiyorda suan cani acircasina bagirip agliyor 3-4 saattir emmedi.acile.mi gotursem acaba cok çaresizim o agliyor ben ağlıyorumGaz sancısı olabilir mi acaba ya da üşüdü acıktı mı, ateşi var mı ? Bazen üşüyünce ya sıcaklayınca da ağlıyor bebikler.
Benim oğlan da yapıyor gaz sıkıştırıyor gaz giderici verip emzirince geçiyor. Kesintisiz iki saat babanın kucağında evin içinde geziyor bu durumda kıvranıyor uykuya geçene kadar
Benimki de yatağına koyunca uyanıp, hiç uyumuyordu. Doktora sorduk, kucakta güven hissediyordur dedi. Dün yarım kundağa koydum, çok güzel uyudu, buradan bir arkadaş önermiştiKucağımızda gezdirince uyuyor koydugum.an bagirmaya başlıyor. Emmiyorda suan cani acircasina bagirip agliyor 3-4 saattir emmedi.acile.mi gotursem acaba cok çaresizim o agliyor ben ağlıyorum
Bende deneyeceğim. Ama kucağımda sustugu icin bir yerinin agridigini düşünmüyorum inşallahBenimki de yatağına koyunca uyanıp, hiç uyumuyordu. Doktora sorduk, kucakta güven hissediyordur dedi. Dün yarım kundağa koydum, çok güzel uyudu, buradan bir arkadaş önermiştiSağolsun
Yok canım hareketleri yavaş değil ama gece uykusu seviyor sanırim oglum süt icin gogsun sunger gibi olduysa demişsin benim bu son zamanda hep yumuşacık acaba sut olmadigindanmk elimle sıkıyorum geliyo ama bilemedim akma vs yok tabi hic olmadi 20 gundur beni emiyo artar zamanla inşallah artarmıSütun az değildir canım bazen gazları oluyor. Ayrıca neden bunu dert olarak görüyorsun? Sen elinden geleni yap süt olsun diye mücadele et ama süt olmayincada napabilirsin? Sakın üzülme lütfenili kizimi 5.5 sene önce doğurdum off nasıl süt vardı, akıyordu tisortlerim sırılsıklam oluyordu. Buzlukta süt doluydu yedek. Şimdi ise süt fazla yok. Günde 1 kere mama veriyorum bende artık. Çocuk uyumuyor çünkü... baktın emzirmekten çok yoruldu , göğsün sünger bop gibi oldu, mola ver kendine onada bir mama yap sana biraz zaman kazandırır.
Bizimkide illa kucakta uyuyacak veya hep bizim ortamizda olacak. Bazen bende alıyorum yanıma uyuyunca yatağına koyuyorum. Anne sıcaklığı istiyorlar canım...
4. Ay itibariyle yere bir sünger koyucam üzerine de bir kaç değişik oyuncaklar yuvarlansin, uzansin, dönsün... Oyun halıları falan yalan yaa bende de vardı 1 kere bile kızım o oyuncaklarıyla oynamıştı... Aman yerden soğuk almasın diye çocuğu 1 kere yere yatırmadık. Ne bacak ne kol kasları guclendi ve 17 aylıkken yürümeye başladı. . bu sefer o hataya dusmeyecegim tavsiye ederim sizede kızlar.
Yerim ben seni yaa pembis pembis emzigide var
Bazi çocukların devam ediyor sarılığı 1 aylikta olsa öyle birşey değildir herhalde? Şuan nasıl hareketleri hala yavaş mi?
Prima premium care aldım fakat petekli olduğu için poposuna yapisiyordu. Prima aktif Bebek kullanıyorum.
Bu konuda çok sinirliyim. Şirketten işyeri hekimi doğumdan sonra 2 defa aradı ve aşı olmamı söyledi durdu. Şirkete beni asi olmadan kabul etmeyeceklermis sanırım. Hamileyken de olmadım. Şimdide olmayacağım çünkü hem güvenmiyorum hemde asi olunca sütü kesilenler olmuş. Kızım okula gitseydi asi olurdum ama evdeyiz,dikkat ediyoruz, isede gitmiyorum neden olayım ki? Eğer bir mecburiyetin yoksa ve kendimi koruyabiliriz diyorsan düşün derim....
Canım inan ki bende bu cocukla bildiklerimide unuttum bu reflekslerde sorun olunca hareket yavasligi vs cocuk norolojisine yonlendiriyolar sinir sistem kaynaklimi vs bakilsin diye cocuk doktoru yolluyo genel olarak otizmden suphelinir ama otizmi bu aylarda farkedilmesi bildigim kadariyla imkansiz gibi bisey cok ileri olmadigi surece cunku goz temasi kuramamasi ismine cevap vermemesi parmak ucu yurumeleri bazi esyalara takıntıları kendilerini dis dunyaya kapatmalari vs bir cok şeyi var bunlar icin bu bebekler cok cok kucuk Allah korusun tabi ki ama ne olursa olsun bunlar bizim yavrularimiz takip et tabi ki ilgilen ama stres yapma sana yapma diyorumda dunden beri oglumun tepe kismi tamamen dokuldu arkalari var tepesi bembeyaz oldu oglum kelmi olacak saci cikmayacakmi diye kendimi yerken buluyorumCok yorucu oluyo ama bu otizmlilerde morro refleksinde sıkıntı oluyormuymus valla sizi de buldum herseyi sorarim ki
Baby turco kullanıyoruz 2 numara ile başladık 3 e geçicem ıslak mendil de baby turco ikiside güzel sızdırma kaçırma olmadı..Kızlar hangi bezi kullanıtorsunuz? Sızdırma yapıyor mu? Benim kullandığım bez prima pure neredeyse her seferinde ya bel kısmından ya da bacak kısmından sızdırıyor çıldırmak üzereyim bir sürü paket almıştım indirimde diye.
Gecmiş olsun canım benım kızımda öyle ama ataga baglıyorum benMahvoldum resmen kızlar kesintisiz bir saat agladi. Ne istedigini de anlayamadimm. Soydum her yerine sirayla dokundum bezini aldim ama yorulup uykuya dalana kadar agladi yavrum. Ne olduki acaba bir yerine bir sey mi oldu ki
Evet canım bebek anne karnından çıktığı an bebek hemşiresi solunumu kontrol edip burnundan küçük bi hortumla solunum yolu temizliği yapar ve ilk aşılarını uygular (hepatitb1- k vit)Benim gibi endiseleri olanlar korkmasin doktor ilk muayenesinde reflekslerine bakiyormus yani benim bos kaygilarim sanirim eger oyle olsaydi soylerlerdi noroloji gorsun diye 5 gunluk bebegimi rahat biraksam iyi olacak
Canım emme konusunu anlayamadım bizimki de 2 saatte bir emiyor daha mı uzun olması lazım artıkÇıldırmak üzereyim uykusuzum, ölüyorum uykusuzluktan. Akşamüzeri gözünü bi açıyor sabah 7 ye kadar. Sabah herkesin güne başladığı saatte ben uyumaya başlıyorum. Emme işinin de cılkını çıkarttı oğlum. Tam 2 saatte bir emmek istiyor. Bu akşam mama verdim sütüm olduğu halde. Fazla hazırladım ama 90ml içti ve 2 saat sonra gene emmek için ağladı. Eskiden daha çok tok tutardı mama galiba az içti.
Şuanda saat 01.00 uyanık gözümün içine bakıp aguluyor ses çıkarıyor. Kızamıyorum da ama çok yorgunum çok
Bu owliden bende de var, harika bişey. Benim kızım ilk doğduğundan beri kundak hiç sevmedi, kundak kısmını kullanamıyorum o yüzden. Kollarını açık kullanıyorum çok rahat.Canım bir hafta on gündğr falan kullanıyorum. Bendeki fisher price piyanolu jimnastik merkezi. Ben baya indirimde almıştım çok zamlanmış
Oldum ben iki dozu da. Kol ağrısı oldu sadece.
Canım dönence ve piyanolu oyun halısı çok ilgisini çekiyor bizimkinin. Ama sakinken tabi, ağlarken koysam napar bilmiyorum.
Canım owli uyku gurusu benimki. Yenidoğanda yarım kundak, sona büyüdükçe çıtçıtları ve fermuarlarını açıyorsunuz böylece 3 yaşa kadar kullanılıyor. Yazlık ve kışlık iki kalınlıkta var ikisinden de aldım ben fiyatlı biraz ama 3 yıl kullanacağı için görmezden geldim. İlk denediğimde sevmedi ama pes etmedim alıştı. Foto ekledim.
Canım ben sleepy sipariş ettim, bi türlü kargoya vermeyince sinirlendim iptal ettim. Baby turco sipariş verdim onlar geldi. 4600 Gr 3 numara kullanıyoruz şuan. Sleepyden daha çok memnun kaldım ben. Sleepyde son zamanlarda sızdırma ve aşırı koku yapmaya başlamıştı. Babyturco da sorun yaşamadım şükür. Aşırı kaka yapıyor mesela onda bile hiç sızdırma yapmadı. Sdece baby turco ıslak mendili pek hoşuma gitmedi hem kokusu, hemde dokusu. O da bezlerin yanında gelen hediyeydi.Kızlar hangi bezi kullanıtorsunuz? Sızdırma yapıyor mu? Benim kullandığım bez prima pure neredeyse her seferinde ya bel kısmından ya da bacak kısmından sızdırıyor çıldırmak üzereyim bir sürü paket almıştım indirimde diye.
Ben iki doz biontech oldum canım.Kızlar doğumdan sonra korona aşısı olan varmi
Canım uyku eğitimi için 4 aydan önce olmuyor diye biliyorum ama uyku eğitimi veren kişiler var Instagram'da. Sayfalarında böyle bilgiler filan paylaşıyorlar. Ben kendimce onlardan uygulamaya çalışıyorum. Bir haftadır gece gündüz desteksiz sallamadan uyuyor kızım. Kudurmazsa şuanlık alıştı gibi. Onlara mı bir baksan acaba, belki bir iki tüyo iyi gelir. Beni de bu gün çocuk değilde kedi uyutmadı, gözüm kapanıyor resmen.Çıldırmak üzereyim uykusuzum, ölüyorum uykusuzluktan. Akşamüzeri gözünü bi açıyor sabah 7 ye kadar. Sabah herkesin güne başladığı saatte ben uyumaya başlıyorum. Emme işinin de cılkını çıkarttı oğlum. Tam 2 saatte bir emmek istiyor. Bu akşam mama verdim sütüm olduğu halde. Fazla hazırladım ama 90ml içti ve 2 saat sonra gene emmek için ağladı. Eskiden daha çok tok tutardı mama galiba az içti.
Şuanda saat 01.00 uyanık gözümün içine bakıp aguluyor ses çıkarıyor. Kızamıyorum da ama çok yorgunum çok
Canım benim sütüm kesilmedi ama 2.dozdan sonra çok azaldı onu farkettim. Süt çayına filan başladım hatta. Bir arkadaşımın da kesilmiş aşıdan sonra diyor. Belki tesdüf belki aşıdan bilemiyorum.Sütun az değildir canım bazen gazları oluyor. Ayrıca neden bunu dert olarak görüyorsun? Sen elinden geleni yap süt olsun diye mücadele et ama süt olmayincada napabilirsin? Sakın üzülme lütfenili kizimi 5.5 sene önce doğurdum off nasıl süt vardı, akıyordu tisortlerim sırılsıklam oluyordu. Buzlukta süt doluydu yedek. Şimdi ise süt fazla yok. Günde 1 kere mama veriyorum bende artık. Çocuk uyumuyor çünkü... baktın emzirmekten çok yoruldu , göğsün sünger bop gibi oldu, mola ver kendine onada bir mama yap sana biraz zaman kazandırır.
Bizimkide illa kucakta uyuyacak veya hep bizim ortamizda olacak. Bazen bende alıyorum yanıma uyuyunca yatağına koyuyorum. Anne sıcaklığı istiyorlar canım...
4. Ay itibariyle yere bir sünger koyucam üzerine de bir kaç değişik oyuncaklar yuvarlansin, uzansin, dönsün... Oyun halıları falan yalan yaa bende de vardı 1 kere bile kızım o oyuncaklarıyla oynamıştı... Aman yerden soğuk almasın diye çocuğu 1 kere yere yatırmadık. Ne bacak ne kol kasları guclendi ve 17 aylıkken yürümeye başladı. . bu sefer o hataya dusmeyecegim tavsiye ederim sizede kızlar.
Yerim ben seni yaa pembis pembis emzigide var
Bazi çocukların devam ediyor sarılığı 1 aylikta olsa öyle birşey değildir herhalde? Şuan nasıl hareketleri hala yavaş mi?
Prima premium care aldım fakat petekli olduğu için poposuna yapisiyordu. Prima aktif Bebek kullanıyorum.
Bu konuda çok sinirliyim. Şirketten işyeri hekimi doğumdan sonra 2 defa aradı ve aşı olmamı söyledi durdu. Şirkete beni asi olmadan kabul etmeyeceklermis sanırım. Hamileyken de olmadım. Şimdide olmayacağım çünkü hem güvenmiyorum hemde asi olunca sütü kesilenler olmuş. Kızım okula gitseydi asi olurdum ama evdeyiz,dikkat ediyoruz, isede gitmiyorum neden olayım ki? Eğer bir mecburiyetin yoksa ve kendimi koruyabiliriz diyorsan düşün derim....
Benimki keyifli olduğu zaman agu bugu yapıyor canım, anlamsızca keyif çığlıkları atıyorKızlar bebişleriniz ne zaman agulamaya başladı
Şimdi mesajını okuyunca aklıma geldi canım, bizimde 5 günlükken doktor bakmıştı reflekslere galiba. Zaten yeni doğunca kontrol ediliyor sanırım, doktorda bakıyordu dediğin gibi.Benim gibi endiseleri olanlar korkmasin doktor ilk muayenesinde reflekslerine bakiyormus yani benim bos kaygilarim sanirim eger oyle olsaydi soylerlerdi noroloji gorsun diye 5 gunluk bebegimi rahat biraksam iyi olacak
Islak mendilinden memnun kalmadım ben kuzum. Hem zeytinyağlı diyor ama kokusu rahatsız etti beni. Birde pişik yaptı galiba, bezden değil eminim. Sıksık değiştiriyorum da, mendilden oldu sanırım. Islak mendilde sleepy devamBaby turco kullanıyoruz 2 numara ile başladık 3 e geçicem ıslak mendil de baby turco ikiside güzel sızdırma kaçırma olmadı..
2 saatte bir emmesi normal değil mi? Ben saat başı emziriyorum, mamadan sonra bile emziriyorum. Çünkü memedeki hazzı mamada alamıyorlar. Çok yoruldugunda mama verip kendini dinlendirebilirsin. Umarım gece gunduz ayrimini yapmaya başlar. Senin ymmtmttrmÇıldırmak üzereyim uykusuzum, ölüyorum uykusuzluktan. Akşamüzeri gözünü bi açıyor sabah 7 ye kadar. Sabah herkesin güne başladığı saatte ben uyumaya başlıyorum. Emme işinin de cılkını çıkarttı oğlum. Tam 2 saatte bir emmek istiyor. Bu akşam mama verdim sütüm olduğu halde. Fazla hazırladım ama 90ml içti ve 2 saat sonra gene emmek için ağladı. Eskiden daha çok tok tutardı mama galiba az içti.
Canim sünger gibide olsa sut oluyor ama az oluyor. Nerden biliyorum bir keresinde göğsüm sünger gibiydi makinayla sagdim 59 CC kadar çıktı en fazla zorlaya zorlaya...günde bir kere doktorunada danışarak mama ver tabiki ama onuda 30 CC olarak sınırlandırılma. Mesela dün akşam 120 CC süt yaptım icebildigini içti mesela... O çektikçe göğsünü sütun gelecek ama sende biraz Yemen'e icmene dikkat etmen lazım. Boza, tahin pekmez, şerbetli tatlı, irmik, bulgur çok süt yapiyor bunlar...sütün bol olsun insallahYok canım hareketleri yavaş değil ama gece uykusu seviyor sanırim oglum süt icin gogsun sunger gibi olduysa demişsin benim bu son zamanda hep yumuşacık acaba sut olmadigindanmk elimle sıkıyorum geliyo ama bilemedim akma vs yok tabi hic olmadi 20 gundur beni emiyo artar zamanla inşallah artarmıbende gece 1 ölçek mama veriyorum 30 ml veya 40 ml kadar kilo almiş cok almasada acaba mamadan almis olabilirmi bayagi az veriyorum ml ama senin fikrin nedir 7 24 memede olayim diyo ve orda uyuyayim istiyo emmiyo yani surekli 2 3 cekiyo uyuyo sutumde bol degil ama çekse bollasir belki bilmiyorum cok zormuş gercekten
Yok tesadüf değil canım bende çok kişiden duydum süt kesiliyormus veya azalıyor. Benim zaten yaşım 35, ilk çocukta ki gibi bir süt performansim da yok. Asi olursam sütüm kesilir. Bu arada instagramdaki uyku eğitimi için bilgileri nereden alıyorsun?Bu owliden bende de var, harika bişey. Benim kızım ilk doğduğundan beri kundak hiç sevmedi, kundak kısmını kullanamıyorum o yüzden. Kollarını açık kullanıyorum çok rahat.
Canım ben sleepy sipariş ettim, bi türlü kargoya vermeyince sinirlendim iptal ettim. Baby turco sipariş verdim onlar geldi. 4600 Gr 3 numara kullanıyoruz şuan. Sleepyden daha çok memnun kaldım ben. Sleepyde son zamanlarda sızdırma ve aşırı koku yapmaya başlamıştı. Babyturco da sorun yaşamadım şükür. Aşırı kaka yapıyor mesela onda bile hiç sızdırma yapmadı. Sdece baby turco ıslak mendili pek hoşuma gitmedi hem kokusu, hemde dokusu. O da bezlerin yanında gelen hediyeydi.
Ben iki doz biontech oldum canım.
Canım uyku eğitimi için 4 aydan önce olmuyor diye biliyorum ama uyku eğitimi veren kişiler var Instagram'da. Sayfalarında böyle bilgiler filan paylaşıyorlar. Ben kendimce onlardan uygulamaya çalışıyorum. Bir haftadır gece gündüz desteksiz sallamadan uyuyor kızım. Kudurmazsa şuanlık alıştı gibi. Onlara mı bir baksan acaba, belki bir iki tüyo iyi gelir. Beni de bu gün çocuk değilde kedi uyutmadı, gözüm kapanıyor resmen.
Canım benim sütüm kesilmedi ama 2.dozdan sonra çok azaldı onu farkettim. Süt çayına filan başladım hatta. Bir arkadaşımın da kesilmiş aşıdan sonra diyor. Belki tesdüf belki aşıdan bilemiyorum.
Benimki keyifli olduğu zaman agu bugu yapıyor canım, anlamsızca keyif çığlıkları atıyor2-3 haftadır var .
Şimdi mesajını okuyunca aklıma geldi canım, bizimde 5 günlükken doktor bakmıştı reflekslere galiba. Zaten yeni doğunca kontrol ediliyor sanırım, doktorda bakıyordu dediğin gibi.
Islak mendilinden memnun kalmadım ben kuzum. Hem zeytinyağlı diyor ama kokusu rahatsız etti beni. Birde pişik yaptı galiba, bezden değil eminim. Sıksık değiştiriyorum da, mendilden oldu sanırım. Islak mendilde sleepy devam
Ben 30 gunlukken oldum 1. DozuKızlar doğumdan sonra korona aşısı olan varmi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?