2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Mahvoldum resmen kızlar kesintisiz bir saat agladi. Ne istedigini de anlayamadimm. Soydum her yerine sirayla dokundum bezini aldim ama yorulup uykuya dalana kadar agladi yavrum. Ne olduki acaba bir yerine bir sey mi oldu ki
Gaz sancısı olabilir mi acaba ya da üşüdü acıktı mı, ateşi var mı ? Bazen üşüyünce ya sıcaklayınca da ağlıyor bebikler.
Benim oğlan da yapıyor gaz sıkıştırıyor gaz giderici verip emzirince geçiyor. Kesintisiz iki saat babanın kucağında evin içinde geziyor bu durumda kıvranıyor uykuya geçene kadar

Kızlar geceleri erkenden ıyanan bebişim bu gece yanımda yatırdım 1 gibi uyuduk 6 da anca emdi şuanda emdi yine uyuyo emerken ıkınıyodu masaj yaptım gaz çıkardı uyumaya devam böylede alışcak diye korkuyorum ama çok rahat ettim bu gece

Kucağımızda gezdirince uyuyor koydugum.an bagirmaya başlıyor. Emmiyorda suan cani acircasina bagirip agliyor 3-4 saattir emmedi.acile.mi gotursem acaba cok çaresizim o agliyor ben ağlıyorum

Kucağımızda gezdirince uyuyor koydugum.an bagirmaya başlıyor. Emmiyorda suan cani acircasina bagirip agliyor 3-4 saattir emmedi.acile.mi gotursem acaba cok çaresizim o agliyor ben ağlıyorum
Benimki de yatağına koyunca uyanıp, hiç uyumuyordu. Doktora sorduk, kucakta güven hissediyordur dedi. Dün yarım kundağa koydum, çok güzel uyudu, buradan bir arkadaş önermişti Sağolsun

Benimki de yatağına koyunca uyanıp, hiç uyumuyordu. Doktora sorduk, kucakta güven hissediyordur dedi. Dün yarım kundağa koydum, çok güzel uyudu, buradan bir arkadaş önermişti Sağolsun
Bende deneyeceğim. Ama kucağımda sustugu icin bir yerinin agridigini düşünmüyorum inşallah

Benim gibi endiseleri olanlar korkmasin doktor ilk muayenesinde reflekslerine bakiyormus yani benim bos kaygilarim sanirim eger oyle olsaydi soylerlerdi noroloji gorsun diye 5 gunluk bebegimi rahat biraksam iyi olacak

Yok canım hareketleri yavaş değil ama gece uykusu seviyor sanırim oglum süt icin gogsun sunger gibi olduysa demişsin benim bu son zamanda hep yumuşacık acaba sut olmadigindanmk elimle sıkıyorum geliyo ama bilemedim akma vs yok tabi hic olmadi 20 gundur beni emiyo artar zamanla inşallah artarmı bende gece 1 ölçek mama veriyorum 30 ml veya 40 ml kadar kilo almiş cok almasada acaba mamadan almis olabilirmi bayagi az veriyorum ml ama senin fikrin nedir 7 24 memede olayim diyo ve orda uyuyayim istiyo emmiyo yani surekli 2 3 cekiyo uyuyo sutumde bol degil ama çekse bollasir belki bilmiyorum cok zormuş gercekten

Cok yorucu oluyo ama bu otizmlilerde morro refleksinde sıkıntı oluyormuymus valla sizi de buldum herseyi sorarim ki
Canım inan ki bende bu cocukla bildiklerimide unuttum bu reflekslerde sorun olunca hareket yavasligi vs cocuk norolojisine yonlendiriyolar sinir sistem kaynaklimi vs bakilsin diye cocuk doktoru yolluyo genel olarak otizmden suphelinir ama otizmi bu aylarda farkedilmesi bildigim kadariyla imkansiz gibi bisey cok ileri olmadigi surece cunku goz temasi kuramamasi ismine cevap vermemesi parmak ucu yurumeleri bazi esyalara takıntıları kendilerini dis dunyaya kapatmalari vs bir cok şeyi var bunlar icin bu bebekler cok cok kucuk Allah korusun tabi ki ama ne olursa olsun bunlar bizim yavrularimiz takip et tabi ki ilgilen ama stres yapma sana yapma diyorumda dunden beri oglumun tepe kismi tamamen dokuldu arkalari var tepesi bembeyaz oldu oglum kelmi olacak saci cikmayacakmi diye kendimi yerken buluyorum

Baby turco kullanıyoruz 2 numara ile başladık 3 e geçicem ıslak mendil de baby turco ikiside güzel sızdırma kaçırma olmadı..

Mahvoldum resmen kızlar kesintisiz bir saat agladi. Ne istedigini de anlayamadimm. Soydum her yerine sirayla dokundum bezini aldim ama yorulup uykuya dalana kadar agladi yavrum. Ne olduki acaba bir yerine bir sey mi oldu ki
Gecmiş olsun canım benım kızımda öyle ama ataga baglıyorum ben daha cok anne ile temasta olmak istiyolar sanırm
Kızım 10 gundur kucagımda uyuyo bırakınca uyanıyo gece uykusu öncesi çığlık çığlıga aglıyo ve nasıl susturulur bulamıyorm
Sanırm bu da dönemsel bi durum

Benim gibi endiseleri olanlar korkmasin doktor ilk muayenesinde reflekslerine bakiyormus yani benim bos kaygilarim sanirim eger oyle olsaydi soylerlerdi noroloji gorsun diye 5 gunluk bebegimi rahat biraksam iyi olacak
Evet canım bebek anne karnından çıktığı an bebek hemşiresi solunumu kontrol edip burnundan küçük bi hortumla solunum yolu temizliği yapar ve ilk aşılarını uygular (hepatitb1- k vit)
Ardından çocuk doktoru kalp muayenesi solunum kontrolu ve refleks kontrolü yapar.
Bunlar tüm hastanelerde hatta tüm dünyada bu sekildedir, degismez, doktorun bakmama ihtimali yok
Bi sıkıntı olsa söylerlerdi, icin ferah olsun yeni okuyabildim yazdıklarını.
Benim bebeğim bırak tutmayı atmayı zıplamayı daha 3 5 gün önce yeni gözlerini açtı bebemin gözleri renkliymiş ben 45. Günde farkettim o yuzden rahat ol.

Canım emme konusunu anlayamadım bizimki de 2 saatte bir emiyor daha mı uzun olması lazım artık

Bu owliden bende de var, harika bişey. Benim kızım ilk doğduğundan beri kundak hiç sevmedi, kundak kısmını kullanamıyorum o yüzden. Kollarını açık kullanıyorum çok rahat.
Canım ben sleepy sipariş ettim, bi türlü kargoya vermeyince sinirlendim iptal ettim. Baby turco sipariş verdim onlar geldi. 4600 Gr 3 numara kullanıyoruz şuan. Sleepyden daha çok memnun kaldım ben. Sleepyde son zamanlarda sızdırma ve aşırı koku yapmaya başlamıştı. Babyturco da sorun yaşamadım şükür. Aşırı kaka yapıyor mesela onda bile hiç sızdırma yapmadı. Sdece baby turco ıslak mendili pek hoşuma gitmedi hem kokusu, hemde dokusu. O da bezlerin yanında gelen hediyeydi.

Kızlar doğumdan sonra korona aşısı olan varmi
Ben iki doz biontech oldum canım.
Canım uyku eğitimi için 4 aydan önce olmuyor diye biliyorum ama uyku eğitimi veren kişiler var Instagram'da. Sayfalarında böyle bilgiler filan paylaşıyorlar. Ben kendimce onlardan uygulamaya çalışıyorum. Bir haftadır gece gündüz desteksiz sallamadan uyuyor kızım. Kudurmazsa şuanlık alıştı gibi. Onlara mı bir baksan acaba, belki bir iki tüyo iyi gelir. Beni de bu gün çocuk değilde kedi uyutmadı, gözüm kapanıyor resmen.
Canım benim sütüm kesilmedi ama 2.dozdan sonra çok azaldı onu farkettim. Süt çayına filan başladım hatta. Bir arkadaşımın da kesilmiş aşıdan sonra diyor. Belki tesdüf belki aşıdan bilemiyorum.
Kızlar bebişleriniz ne zaman agulamaya başladı
Benimki keyifli olduğu zaman agu bugu yapıyor canım, anlamsızca keyif çığlıkları atıyor 2-3 haftadır var .
Şimdi mesajını okuyunca aklıma geldi canım, bizimde 5 günlükken doktor bakmıştı reflekslere galiba. Zaten yeni doğunca kontrol ediliyor sanırım, doktorda bakıyordu dediğin gibi.
Baby turco kullanıyoruz 2 numara ile başladık 3 e geçicem ıslak mendil de baby turco ikiside güzel sızdırma kaçırma olmadı..
Islak mendilinden memnun kalmadım ben kuzum. Hem zeytinyağlı diyor ama kokusu rahatsız etti beni. Birde pişik yaptı galiba, bezden değil eminim. Sıksık değiştiriyorum da, mendilden oldu sanırım. Islak mendilde sleepy devam

2 saatte bir emmesi normal değil mi? Ben saat başı emziriyorum, mamadan sonra bile emziriyorum. Çünkü memedeki hazzı mamada alamıyorlar. Çok yoruldugunda mama verip kendini dinlendirebilirsin. Umarım gece gunduz ayrimini yapmaya başlar. Senin ymmtmttrm
Canim sünger gibide olsa sut oluyor ama az oluyor. Nerden biliyorum bir keresinde göğsüm sünger gibiydi makinayla sagdim 59 CC kadar çıktı en fazla zorlaya zorlaya...günde bir kere doktorunada danışarak mama ver tabiki ama onuda 30 CC olarak sınırlandırılma. Mesela dün akşam 120 CC süt yaptım icebildigini içti mesela... O çektikçe göğsünü sütun gelecek ama sende biraz Yemen'e icmene dikkat etmen lazım. Boza, tahin pekmez, şerbetli tatlı, irmik, bulgur çok süt yapiyor bunlar...sütün bol olsun insallah

Yok tesadüf değil canım bende çok kişiden duydum süt kesiliyormus veya azalıyor. Benim zaten yaşım 35, ilk çocukta ki gibi bir süt performansim da yok. Asi olursam sütüm kesilir. Bu arada instagramdaki uyku eğitimi için bilgileri nereden alıyorsun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…