Benimde mecburiyetim yok korona geçirdim calismiyorumda . Ama kaynanam eşim sürekli bana asi oldu diye baskı yapıyolar psikolojimi bozdular resmenSütun az değildir canım bazen gazları oluyor. Ayrıca neden bunu dert olarak görüyorsun? Sen elinden geleni yap süt olsun diye mücadele et ama süt olmayincada napabilirsin? Sakın üzülme lütfenili kizimi 5.5 sene önce doğurdum off nasıl süt vardı, akıyordu tisortlerim sırılsıklam oluyordu. Buzlukta süt doluydu yedek. Şimdi ise süt fazla yok. Günde 1 kere mama veriyorum bende artık. Çocuk uyumuyor çünkü... baktın emzirmekten çok yoruldu , göğsün sünger bop gibi oldu, mola ver kendine onada bir mama yap sana biraz zaman kazandırır.
Bizimkide illa kucakta uyuyacak veya hep bizim ortamizda olacak. Bazen bende alıyorum yanıma uyuyunca yatağına koyuyorum. Anne sıcaklığı istiyorlar canım...
4. Ay itibariyle yere bir sünger koyucam üzerine de bir kaç değişik oyuncaklar yuvarlansin, uzansin, dönsün... Oyun halıları falan yalan yaa bende de vardı 1 kere bile kızım o oyuncaklarıyla oynamıştı... Aman yerden soğuk almasın diye çocuğu 1 kere yere yatırmadık. Ne bacak ne kol kasları guclendi ve 17 aylıkken yürümeye başladı. . bu sefer o hataya dusmeyecegim tavsiye ederim sizede kızlar.
Yerim ben seni yaa pembis pembis emzigide var
Bazi çocukların devam ediyor sarılığı 1 aylikta olsa öyle birşey değildir herhalde? Şuan nasıl hareketleri hala yavaş mi?
Prima premium care aldım fakat petekli olduğu için poposuna yapisiyordu. Prima aktif Bebek kullanıyorum.
Bu konuda çok sinirliyim. Şirketten işyeri hekimi doğumdan sonra 2 defa aradı ve aşı olmamı söyledi durdu. Şirkete beni asi olmadan kabul etmeyeceklermis sanırım. Hamileyken de olmadım. Şimdide olmayacağım çünkü hem güvenmiyorum hemde asi olunca sütü kesilenler olmuş. Kızım okula gitseydi asi olurdum ama evdeyiz,dikkat ediyoruz, isede gitmiyorum neden olayım ki? Eğer bir mecburiyetin yoksa ve kendimi koruyabiliriz diyorsan düşün derim....
InsAllah canım. Sabah akşam sürüyorsun bebeği emzirmeden önce siliyorsun . Ister açık bırak hiç farketmez benim o yarıklı göğsümü 2 günde geçirdiAy Allahım darısı bana inşallah, kremi sürüp açık mı bıraktın peki? Bende gümüş kapak da var acaba kaparsam mı?
Terzi kendi söküğünü dikemiyor dedikleri bu olsa gerek canım . Benim ilk oğlumda bende böyle takiktim insanlar yüzünden. Oğlum 3 yaşından sonra uzun cümleler söylemeye başladı insanlar resmen çocuğumun hakkında demedikleri kalmamıştı görumcem annemler psikolojimi bozdular yemeden içmeden kesimdim onlar yüzünden yavrum 5 yaşından hiç susmuyo şükür şimdide ne çok konuşuyor diyolar her çocuğun fıtratı farklı ben ona çok inanıyorumBende otizmli cocuklarla calismis biri olarak vok stresliyim sanki bildigim her seyi unuttum oglumda kim ne dese gidiyorum halbuki ben akil vrrirdim insanlara yani seni cok iyi anliyorum benim bebegim 1 aylik simdiden goz temasi varmi diye bakarken buluyorum kendimi halbuki cok cok erken biliyorum ama uygulayamiyorumyani senin gibi olan cok kisi cok anne var
Fıstık yedin mi ? Ben bi keresinde 2 3 tane yedim öyle olmuştuKızlar bebeğimin göğsünden poposuna kadar kirmiziliklar oluşmuş, neyden olabilir sizce yasıcaklamis olabilir mi veya alerjik mi acaba ya korktum ama direk hastanede mi götürmeliyim gozlemlemeli miyim bilmiyorum, yaşayan var mı
Bu sayfaları takip ediyorum canım, faydasını gördüm ben çok şükür.Yok tesadüf değil canım bende çok kişiden duydum süt kesiliyormus veya azalıyor. Benim zaten yaşım 35, ilk çocukta ki gibi bir süt performansim da yok. Asi olursam sütüm kesilir. Bu arada instagramdaki uyku eğitimi için bilgileri nereden alıyorsun?
Görünmüyor fotoğraf mı yükledinBu şekilde kızlar. Sizce götüreyim mi doktora
Canım bebekler doğum saçını döker, yenisi çıkar derler hep endişe etme. Benim kızımda kafasını sağa sola çevirmekten kafsının arkasındaki saçları dökülmüş, orası kel gibi kaldı. Keltoş diyip gülüyoruzCanım inan ki bende bu cocukla bildiklerimide unuttum bu reflekslerde sorun olunca hareket yavasligi vs cocuk norolojisine yonlendiriyolar sinir sistem kaynaklimi vs bakilsin diye cocuk doktoru yolluyo genel olarak otizmden suphelinir ama otizmi bu aylarda farkedilmesi bildigim kadariyla imkansiz gibi bisey cok ileri olmadigi surece cunku goz temasi kuramamasi ismine cevap vermemesi parmak ucu yurumeleri bazi esyalara takıntıları kendilerini dis dunyaya kapatmalari vs bir cok şeyi var bunlar icin bu bebekler cok cok kucuk Allah korusun tabi ki ama ne olursa olsun bunlar bizim yavrularimiz takip et tabi ki ilgilen ama stres yapma sana yapma diyorumda dunden beri oglumun tepe kismi tamamen dokuldu arkalari var tepesi bembeyaz oldu oglum kelmi olacak saci cikmayacakmi diye kendimi yerken buluyorum
Ben ilk ay sağlık ocağına gittim canım. Baktım herşey yolunda, boşuna çocuk doktoruna hastane kalabalığına girmek istemedim. 2.ayımıza girdik, kalça yltrsonu, göz vs bunlar için çocuk doktoruna gideceğim.Kızlar aylık kontrolleri için çocuk doktoruna mı gidiyorsunuz yoksa sağlık ocağına mı? İlk ay çocuk doktoruna gittik kalça çıkıklığına falan bakıldı ama 2. Ay için sağlık ocağına gitsek olur gibi geliyo bana
Aynen psikiyatrilerde tedavi oldum ki benim cocugum 19 aylikken uclu cumle kuruyordu anne bak araba gibi ama kaynanamgile yetmiyodu her hareketini gozluyordum ne agladim cocuk noroloji psikiyatri ne paralar doktum sonuc oglumun ogretmeni x hanim cocugunuz cok uyumlu ve sosyal bi cocuk hic yalniz buyumus gibi degil oraya gelene kadar ne cektim bunda incelemeyecem diyordum yine basladi yavastan ama nete yazip bakmayacam bu sondu kizimin refleksleri de cok sukur yerinde ki kimse bise demedi en iyisi bu hallerinin tadini cikarmak cunku cok cabuk buyuyorlar sonra insan keskee diyorTerzi kendi söküğünü dikemiyor dedikleri bu olsa gerek canım . Benim ilk oğlumda bende böyle takiktim insanlar yüzünden. Oğlum 3 yaşından sonra uzun cümleler söylemeye başladı insanlar resmen çocuğumun hakkında demedikleri kalmamıştı görumcem annemler psikolojimi bozdular yemeden içmeden kesimdim onlar yüzünden yavrum 5 yaşından hiç susmuyo şükür şimdide ne çok konuşuyor diyolar her çocuğun fıtratı farklı ben ona çok inanıyorum
Gunlerimiz hemen hemen ayni canim bizimkide birakinca uyaniyor kucagimda uyuyorGecmiş olsun canım benım kızımda öyle ama ataga baglıyorum bendaha cok anne ile temasta olmak istiyolar sanırm
Kızım 10 gundur kucagımda uyuyo bırakınca uyanıyo gece uykusu öncesi çığlık çığlıga aglıyo ve nasıl susturulur bulamıyorm
Sanırm bu da dönemsel bi durum
Canim foto gorunmuyor ama yedigin birseyler alerji yapmis olabilir farklk olarak birsey tukettinmiKızlar bebeğimin göğsünden poposuna kadar kirmiziliklar oluşmuş, neyden olabilir sizce yasıcaklamis olabilir mi veya alerjik mi acaba ya korktum ama direk hastanede mi götürmeliyim gozlemlemeli miyim bilmiyorum, yaşayan var mı
Canım çok sıcaktan isilik olmuş olabilir mi? Ya da alerjiktir, son zamanlarda alerji yapabilecek neler yedin? Üşütmeyecek sıcaklıkta bi duş aldır belki rahatlar vücudu.Kızlar bebeğimin göğsünden poposuna kadar kirmiziliklar oluşmuş, neyden olabilir sizce yasıcaklamis olabilir mi veya alerjik mi acaba ya korktum ama direk hastanede mi götürmeliyim gozlemlemeli miyim bilmiyorum, yaşayan var mı
AYNEN canım nete çok bakmamak lazım. Senin çektiklerini çok iyi anlıyorum bende çektimAynen psikiyatrilerde tedavi oldum ki benim cocugum 19 aylikken uclu cumle kuruyordu anne bak araba gibi ama kaynanamgile yetmiyodu her hareketini gozluyordum ne agladim cocuk noroloji psikiyatri ne paralar doktum sonuc oglumun ogretmeni x hanim cocugunuz cok uyumlu ve sosyal bi cocuk hic yalniz buyumus gibi degil oraya gelene kadar ne cektim bunda incelemeyecem diyordum yine basladi yavastan ama nete yazip bakmayacam bu sondu kizimin refleksleri de cok sukur yerinde ki kimse bise demedi en iyisi bu hallerinin tadini cikarmak cunku cok cabuk buyuyorlar sonra insan keskee diyor
Bu bebeklerimizde insallah en ufak bi suphe yasamadan keyfini cikara cikara buyuturuzAYNEN canım nete çok bakmamak lazım. Senin çektiklerini çok iyi anlıyorum bende çektim
Cok tesekkur ederim sacma bi sekilde evham yaptimEvet canım bebek anne karnından çıktığı an bebek hemşiresi solunumu kontrol edip burnundan küçük bi hortumla solunum yolu temizliği yapar ve ilk aşılarını uygular (hepatitb1- k vit)
Ardından çocuk doktoru kalp muayenesi solunum kontrolu ve refleks kontrolü yapar.
Bunlar tüm hastanelerde hatta tüm dünyada bu sekildedir, degismez, doktorun bakmama ihtimali yok
Bi sıkıntı olsa söylerlerdi, icin ferah olsun yeni okuyabildim yazdıklarını.
Benim bebeğim bırak tutmayı atmayı zıplamayı daha 3 5 gün önce yeni gözlerini açtı bebemin gözleri renkliymiş ben 45. Günde farkettimo yuzden rahat ol.
Hangi sayfalar cnm bizde bakalımBu owliden bende de var, harika bişey. Benim kızım ilk doğduğundan beri kundak hiç sevmedi, kundak kısmını kullanamıyorum o yüzden. Kollarını açık kullanıyorum çok rahat.
Canım ben sleepy sipariş ettim, bi türlü kargoya vermeyince sinirlendim iptal ettim. Baby turco sipariş verdim onlar geldi. 4600 Gr 3 numara kullanıyoruz şuan. Sleepyden daha çok memnun kaldım ben. Sleepyde son zamanlarda sızdırma ve aşırı koku yapmaya başlamıştı. Babyturco da sorun yaşamadım şükür. Aşırı kaka yapıyor mesela onda bile hiç sızdırma yapmadı. Sdece baby turco ıslak mendili pek hoşuma gitmedi hem kokusu, hemde dokusu. O da bezlerin yanında gelen hediyeydi.
Ben iki doz biontech oldum canım.
Canım uyku eğitimi için 4 aydan önce olmuyor diye biliyorum ama uyku eğitimi veren kişiler var Instagram'da. Sayfalarında böyle bilgiler filan paylaşıyorlar. Ben kendimce onlardan uygulamaya çalışıyorum. Bir haftadır gece gündüz desteksiz sallamadan uyuyor kızım. Kudurmazsa şuanlık alıştı gibi. Onlara mı bir baksan acaba, belki bir iki tüyo iyi gelir. Beni de bu gün çocuk değilde kedi uyutmadı, gözüm kapanıyor resmen.
Canım benim sütüm kesilmedi ama 2.dozdan sonra çok azaldı onu farkettim. Süt çayına filan başladım hatta. Bir arkadaşımın da kesilmiş aşıdan sonra diyor. Belki tesdüf belki aşıdan bilemiyorum.
Benimki keyifli olduğu zaman agu bugu yapıyor canım, anlamsızca keyif çığlıkları atıyor2-3 haftadır var .
Şimdi mesajını okuyunca aklıma geldi canım, bizimde 5 günlükken doktor bakmıştı reflekslere galiba. Zaten yeni doğunca kontrol ediliyor sanırım, doktorda bakıyordu dediğin gibi.
Islak mendilinden memnun kalmadım ben kuzum. Hem zeytinyağlı diyor ama kokusu rahatsız etti beni. Birde pişik yaptı galiba, bezden değil eminim. Sıksık değiştiriyorum da, mendilden oldu sanırım. Islak mendilde sleepy devam
Aa pardon paylaşmışsın şimdi gördümBu sayfaları takip ediyorum canım, faydasını gördüm ben çok şükür.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?