- 5 Eylül 2021
- 1.322
- 631
- 73
Ay inşallahBence hamilesin cunku benimklde boyle cikmisti
Canim benim bebeğim geçen hafta 4600 falandı, muhtemelen şu an 4800-5 kg falandır ve biz de sleepy kullanıyoruz ama 2 numara. Çok mu küçük kullanıyoruz acaba ya sen öyle yazınca tereddüte düştüm.
Kız ne diyorsunuz benimki 5 kg’yu geçti ama 1 numara takıyorum hala yanlış mı yapıyorumKız 2 numara çok küçük. Benimki şuan 5500 4 numaraya gecicem
Şuan kullandığım sleepy hem 3 almışım hem 4 . 1 numarada şaşırdım vallaKız ne diyorsunuz benimki 5 kg’yu geçti ama 1 numara takıyorum hala yanlış mı yapıyorumBezi çıkarınca öyle bacak kenarlarında kızarma filan yok hiç, ben de bir üste geçmedim o yüzden. Prima’nın 1 numarası asla olmuyor ama o küçük geliyor.
Insallah yarar cok fena bisey bebek memeyi agzina alinca yumrugumu sıkıyorum resmenCanım madecassol diye bir krem, bugün kullanmaya başladım ama yaranın kırmızılığı et rengine döndü, sanırkm işe yarayacak Allahım inşallah
Ben de aynı şekildeyim valla, biraz emince acısı azalıyor ama ilk ağzına aldığı o 30 sn mahvoluyorum, inşallah geçer yaInsallah yarar cok fena bisey bebek memeyi agzina alinca yumrugumu sıkıyorum resmen
Aynen ilk agzina alinca cok kotu agriyo sonra hafifliyorBen de aynı şekildeyim valla, biraz emince acısı azalıyor ama ilk ağzına aldığı o 30 sn mahvoluyorum, inşallah geçer ya
Ne 1 miKız ne diyorsunuz benimki 5 kg’yu geçti ama 1 numara takıyorum hala yanlış mı yapıyorumBezi çıkarınca öyle bacak kenarlarında kızarma filan yok hiç, ben de bir üste geçmedim o yüzden. Prima’nın 1 numarası asla olmuyor ama o küçük geliyor.
Hadi ya evde de bir ton 2 numara varKız 2 numara çok küçük. Benimki şuan 5500 4 numaraya gecicem
Di mi 2 numara şu an normal oluyor gibi geliyor canım bana da ya sanki en az birkaç hafta daha kullanırım diye düşünmüştümBen 5,5 kiloya kadar rahatlıkla 2 numara sleppy kullandım. Şuanda 6 kilo oldu tam. Son kalan paketim 2 numarayı bitirmeye çalışıyorum ama zorlanıyorum. Bitsin yarın inşallah da 3 e geçiyim artık sıkıyor gerçekten de.
1 den sızma taşma yaşamıyorsan harika. Kızarıklık da olmuyorsa kullanabilirsin bana çok abest gelmedi.Kız ne diyorsunuz benimki 5 kg’yu geçti ama 1 numara takıyorum hala yanlış mı yapıyorumBezi çıkarınca öyle bacak kenarlarında kızarma filan yok hiç, ben de bir üste geçmedim o yüzden. Prima’nın 1 numarası asla olmuyor ama o küçük geliyor.
Di mi 2 numara şu an normal oluyor gibi geliyor canım bana da ya sanki en az birkaç hafta daha kullanırım diye düşünmüştüm
Yok canım Sleepy’de hiç taşma sızma olmadı. Prima 1’de çocuğun bacaklarında iz çıkıyordu, küçük geliyordu ama bunda öyle bir şey olmayınca eldekileri bitirene kadar devam edeyim dedim. Valla bezler çok pahalı küçük de gelse bitirene kadar devam1 den sızma taşma yaşamıyorsan harika. Kızarıklık da olmuyorsa kullanabilirsin bana çok abest gelmedi.
2. Ayına kadar kullanırsın bence. Ama yeni satın alıcaksan 3 numara al. Şişse bile alanı geniş olduğu için bebişi rahatsız etmiyor çok daha iyi. Ben 400 taneye yakın almışım 2 numara o kampanya döneminde. Daha doğum bile yapmamıştım. Son kalan paket zorladı az çiş olsa bile değiştiriyorum sırf bitain diye
Bizde keltoşum diye seviyoruz ama herkes arkasi dokulmeli diyo benimkinin tepesi dokuldu doblocu enişte gibi oldu oğluşumCanım bebekler doğum saçını döker, yenisi çıkar derler hep endişe etme. Benim kızımda kafasını sağa sola çevirmekten kafsının arkasındaki saçları dökülmüş, orası kel gibi kaldı. Keltoş diyip gülüyoruz
Kesinlikle haklisin bilim adamlari bi sistem gelistirsede şu coo konuşan kayinvalide gorumcelerin sesi kısılabilse duymasak hepsi icin demiyorum tabi içlerinde mukemmel olanlarda var bana denk gelmedi orasi ayriTerzi kendi söküğünü dikemiyor dedikleri bu olsa gerek canım . Benim ilk oğlumda bende böyle takiktim insanlar yüzünden. Oğlum 3 yaşından sonra uzun cümleler söylemeye başladı insanlar resmen çocuğumun hakkında demedikleri kalmamıştı görumcem annemler psikolojimi bozdular yemeden içmeden kesimdim onlar yüzünden yavrum 5 yaşından hiç susmuyo şükür şimdide ne çok konuşuyor diyolar her çocuğun fıtratı farklı ben ona çok inanıyorum
Benim 59 cc ciktigi zaman seviniyorum cunku saat basi 30 ccden 2 saatte 60 cc almali diye sma 2 saatte asla 60 cc çikmiyo ciksa asla mama vermem 4 5 saatte 100 cc cikti ama bi kere bulgur yiyorum tahin pekmezde ama az yiyorum heralde insallah canım hepimizinki bol olsun benim sorunum bebegim tam cekemiyoda uyuyo memede çekee artacak2 saatte bir emmesi normal değil mi? Ben saat başı emziriyorum, mamadan sonra bile emziriyorum. Çünkü memedeki hazzı mamada alamıyorlar. Çok yoruldugunda mama verip kendini dinlendirebilirsin. Umarım gece gunduz ayrimini yapmaya başlar. Senin ymmtmttrm
Canim sünger gibide olsa sut oluyor ama az oluyor. Nerden biliyorum bir keresinde göğsüm sünger gibiydi makinayla sagdim 59 CC kadar çıktı en fazla zorlaya zorlaya...günde bir kere doktorunada danışarak mama ver tabiki ama onuda 30 CC olarak sınırlandırılma. Mesela dün akşam 120 CC süt yaptım icebildigini içti mesela... O çektikçe göğsünü sütun gelecek ama sende biraz Yemen'e icmene dikkat etmen lazım. Boza, tahin pekmez, şerbetli tatlı, irmik, bulgur çok süt yapiyor bunlar...sütün bol olsun insallah
Aynısını yaşadım, emzirme danışmanından yardım aldım ben. Önce sıcak su torbasıyla 5dk ısıttık, sonra güzelce masaj yaptık ama tabi onun yaptığı çok fenaydı gözlermden yaş geldi. Sırtta kulunç açar gibi kıtır kıtır ses geldi resmen. Sonra sağdık ve son olarak buzlukta olanlardan paketlerden birine sardık Peçeteleri ,tekrar göğse koyduk. Çok rahatladım ben. Ki benim çok sütüm olmadığı halde. Bir de göğsün doluysa düşünemiyorum. Kolaylıklar gelsinGaliba sağ göğsüm mastit olmuşbebiş emmiyor diye sağıyım dedim. Kitle var içibde kocaman kocaman. Süt de gelmiyor göğsüm büyük. Napıcam ben ilk müdahele
Canım emme aralığı iyi gibi en başından beri mi böyle yoksa sonradan mı olduCanım ara sıra kendi kendine desteksiz uyuyordu . Bir gün dışardan geldik, uyuyordu. Uykusunu çok açmadan yerine koydum uyumaya devam etti. Mutlka gazını çıkarıyorum uyutmadan önce. Altı kuru oluyor, karnı tok oluyor klasik şeyler. Uyanıklık saati ilerlemeye başlayınca beşiğe alıyorum. Bazen çok hafif sallayıp hafif mayışmasını sağlıyorum sonra bırakıyorum. Çoğu zaman emzik ağzında oluyor. Bazen parmağımı tutuyor, ten teması sakinleştiriyor. Bazen ben kafasını okşuyorum. Uykusu geldiğini anlıyorum zaten gözleri kaymaya başlıyor, sakinleşiyor. Memede uyuduğu zaman da hafifçe sallayarak beşiğe bırakıyorum. Bazen gece çok durmazsa ,uykuya hemen dalmazsa sallayıp bırakıyorum. Oda sıcaklığı gündüz 23-24 oluyor. Yatak odası da gece 22 civarı. Üstünü pek kalın örtmüyorum, üşümüyor ama sıcaktan da yanmıyor. O zamanda huzurla uyuyor. Genel olarak bunlar. Birde akşam olunca gece uykusuna 9 gibi yatırıyorum, 12-1 gibi uyanıp emiyor. 10dan sonra yatarsa da gece 2-3 gibi uyanıyor.
Birde mesela gündüz ve gece uykusunda bEn uyanıyor ya da yatakta kıpırdanıyor. Hemen almıyorum kucağa. Emziği ağzına geri veriyorum, bir iki kez beşiği sallayıp bırakıyorum. Çok hafif pişşş pişş yapıyorum geri uykuya dalıyor .çoğu zamanda vaktinden önce uyanmış oluyor ki geri dalıyor uykuya
Kakası katı mı canım? Kabız mı diyeceğim de anne sütü kabız yaparmı ki? Acaba karnı falan mı ağrıyor ki, günde 7 kakalı bez çok geldi bana. İshal olmuş olabilir mi?
3 numara aldım canım. 4600 şuan bebişim. 4400ken başladık 3 numaraya. Bir tık büyük geliyordu ama önemsemedim, bacak arası çok geniş değil çünkü. Gece 5 saatten fazla durduğu da oldu, hem çişli hem kakalı. Pişik, koku sızdırma yapmadı.
Oy kuzum ya. Üzülme canım ara sıra olur öyle şeyler. Anne yüreği, üşüyrcek diye korkuyoruz bizde napalım. Bizim evde çok sıcak ama çocuğu habire giydirip üstünü örtesim geliyor, sanki üşüyecek gibi geliyor. Halbuki üstü bir kat, oda tam ısıda olunca daha derin uyuyor bebiş ama gelde bunu anneye anlat işte
İsilik canım
Doktorda soylemişDoktor isilik dedi canım. Resmen yakmisim bebeği. Kızlar siz siz olun bebek diye abartmayın ya yazık yavrulara, çok pişmanım
Canım cukurambar koru da yattıturtless canim sen Ankaradamiydin kızın hangi hastanede yatti? Seni yanina almamislar ya ondan soruyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?