2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Kızlar merhaba pazartesi doktor kontrolünden geldik. Bizim bebeğin diş etleri kabarmış 2 aylık oldu daha. Doktor eline eldiven giydir yoksa elini ağzına sokmak için yüzünü de mahveder dedi. Hakikaten de çocuğun parmakları bu aralar ağzında hep. Diş çıkarmak için fazla erken değil mi? Siz de durumlar nasıl?

Kabarsa da birkac ayi bulur hemen çıkmıyor disler ...

AYNEN canım bizimkine hastasın fazla yaklaşma diyorum ama uzuluyo yanlış anlıyo bu sefer bir an önce şu kış bitseydi onlarda bizde rahatlardik

Ben kullanıyorum canım. Dediğin gibi owli zoo zoo 0.5 tog uyku gurusu aldım. 21-24 derece arasında içine alt üst bir kat giydirip, kollarını dışarı çıkarıyorum. Açıklamasında bu şekilde üstü örtülmeden yatabilir diyor ama içim rahat etmiyor, penye battaniyeyi tek kat örtüyorum ondan hariç başka birşeye ihtiyaç duymuyorum. Gece bazen yatak odamızın ısısı düşüyor. Dereceyi uyandıkça kontrol ediyorum 21den aşağı düştüyse sıcaklık penye battaniyeyi çift katılıyorum yetiyor. Birde patikli pantolon giydiriyoruz altına tek kat, ayakları sıcak olsun diye birde çorap giydiriyorum. Ayakları iki kat oluyor yani. Ben çok memnunum. Tek beğenmediğim yanı fermuarı tam kapanınca boğazına hafif dar gibi oluyor sanki. O sorunu da fermuarı birkaç santim açıp kenarları içe kıvırıyorum göğsü açık kalmayacak kadar, hiç üşümüyor.
Canım benim kısım da 72 günlük. Bizimkinin de son birkaç haftadır eli hep ağzında. Emziği düşüyor, hemen elini ağzına sokup emmeye, ısırmaya başlıyor. Bazen de kasıtlı bilerek emziği çıkarıp yapıyor, onu öğrendi birde ben normal diye düşünüyorum canım. Oral dönemdeler çünkü. Artık zihinleri açılmaya başladı, ne bulurlarsa elleriyle ağızlarına götürmeye başlıyorlar.

Ben tırnaklarını sürekli kesiyorum canım, yoksa dediği gibi doktorun yüzünü dudaklarını çiziyor hep.

Cok gecmis olsun canim allah sifa versin

Tikanikligi nasil anladin canim

Hafif ağrı oldu göğsümde. Elimle kontrol edince 3 tane ceviz büyüklüğünde kitle geldi elime. Biranda oldu ama. Eğer müdahele etmeseydim kesin mastit olmuştum. Hemen sağmaya başldım. Sağarken süt gelmiyor kitleye bastırıyorum. Biranda fışkırmaya başlıyor. Burdan aldığım taktikleri uyguladım sağolsun kızlar
Bastıra bastıra masaj yaptım, bitanesi açılmadı. Eşim bastırdı, gözümden yaş geldi ama baya açıldı. Sıcak su, sağım, soğuk kompress, lahana yaprağı en son lesitin. Lesitini içince direk değişti göğsün yapısı.

Canım beşikte sallanmayi sevmiyormu
Asla sevmiyor ya. Hiç uyutamadım beşikte sallayarak. Ayakta sersem yapıyorum çocuğu

Kızlar bebeğim karnı gurul gurul. Her zamankinden farklı ve bugün çok kustu acaba üşütmüş olabilir mi

Benimkide çok gurulduyor bugün. Gece üşüttüğümü düşünüyorum

Ya bebeğin hazır olması kendi istemesi gerekşyormuş bu gece gündüz değişimini. Yengem 6 ay ters yaşadım hayatı diyo ben imşallah çevirebilirim bakalım. Gece iyiydi baya uyudu. Ama bugin gün boyu uyudu. Gece uyumıcak bence

Çok gecmiş olsn canm

Kızlarr
Nasılsnız neler yapıyosunuz?
Ya doğum izni bitenler veya bitmek üzere olan arkadaslarım ne yapmayı düşünüyosunuz?
Benım 19 aralıkta baslamam lazım 2. Doneme kadar ücretsz kullanaym dedm ama şimdi de düşünüyrm acaba 2. Dönemde minişim bırakıla bılecek kadar buyumus olacak mı ay öküz oturdu içime kac gundur dert küpü oldum düşünmekten

Tamam canım ben de sipariş ettim bakalım inşallah memnun kalırız. Benim oğlum da biraz tombiş , boyun kısmından sıkıntı yaşamaktan korkuyorum açıkçası, ürün yorumlarinda da onu gördüm ama bakalım inşallah sorun olmaz

Cok gecmis olsun cnm. Kendini suclama hepimiz bebeklerimiz icin en iyisini yapmaya calisiyoruz. Hastalanmasin diye giydirmissin hava alsin diye disari cikartmissin ne kadar dusunceli bi annesin. Ins hemen iilesir bebis
Annem e bebekten 1.5 tog almis. Icinde zibinla 24 derece yatiiriliyomus ama ben korkak anne cesaret edemedim cnm

Canım benim bir arkadaşımın dişli doğmuştu bebeği. Bazı bebeklerde olabiliyor gerçekten erkenden diş olayı. Bu arada benimki daha 1 aylık ama aynı şekilde birkaç gündür elini ağzına sokup emiyor, sokamayınca da yüzünü mahvediyor deliricem artık. Dün kanattı yüzünü çok moralim bozuldu, tırnaklarını kessem de beceriyor yine çizip kanatmayı. Eldiven giydirsem onu da nasıl beceriyorsa çıkarıyor, nasıl baş edeceğimi bilemiyorum.

Kızlar bugün doktora kontrole gittik. Burun temizliğini sordum önceki doktorun aksine aspiratörü önermedi, serum fizyolojikle birkaç damla yeter dedi. “Emebiliyorsa seni tıkalı değildir, emerken ara ara nefes alma ihtiyacı duyuyorsa burnu tıkalıdır” dedi. Ben de çoğunuz gibi arada hırıltı duyuyordum, ciğerlerinde bir şey var diye korkuyordum ama ses tellerinden geliyormuş o ses. Laringomalazi sesiymiş, onu duyunca hemen tıkandı diye burnunu açmaya çalışmamamı söyledi. 5-6 aya kadar bu ses duyulurmuş, sizin de aklınızda bulunsun.

Bir de benimkinde hafif pamukçuk var, pamukçuk olsa da olmasa da günde bir defa karbonatlı suyla ıslatılmış gazlı bezle ağzının içini silmek gerektiğini söyledi. Ben parmağımla nazik nazik yapıyordum ama sertçe yapılması gerekiyormuş. “Hatta kanatabilirsin, kanatmak serbest” dedi Bebe parmağımı ısırdığı için şimdi bile zor yapıyorum, o kadar sert asla yapamam herhalde

Bu arada ben Baby Boroosh marka kanguru almıştım, ilk birkaç denemede ağladı ama sonra alıştı. En azından artık yemek yapmak için bebenin keyfini beklemiyorum gerçekten nimetmiş bu.

Bakiciyami vercen canım . Ben çalışmıyorum ama üzuldum ama senin için daha çok küçükler ya

Canım kanguruda bacaklarını rahat açabildimi benimki nedense hala bacaklarını actiramiyorum artık bende kullanmayı çok istiyorum

Kızlar bebeğim artık günde bir kez kakasini yapmaya başladı sizlerdede öylemi. Birkez ama taşıyor bezi

Cok gecmis olsun .Seni çok iyi anlıyorum canim aynısı bizim 25 günlükken başımıza geldi burun tikanikligiyla başladı en son ciğerlere indi . Iğne ve havadan sonra kendine geldi yavrum yoksa bizimkide hastaneye yatacaktı şimdi gene aynı durumu yaşıyorum napsakta illaki oluyo kış bbebekelri inan cogununki böyle

Canım kanguruda bacaklarını rahat açabildimi benimki nedense hala bacaklarını actiramiyorum artık bende kullanmayı çok istiyorum
Bacak arasının genişliğini bebeğin boyutuna göre ayarlayabiliyorsun, ondan mı bilmiyorum ama o konuda ben sorun yaşamadım. Önce göğsüne yatır biraz okşa gevşesin sonra çaktırmadan ayakları geçir bence, direkt koymaya çalışınca benimki de inat ediyor.

İlk 2 seferde çok ağladı, hatta iade edip vazgeçecektim. Markaya yazdım, kanguruya koyduktan sonra ya hemen dışarı çıkın ya da evde hızlı hızlı yürüyün kısa bir süre sonra susacak dediler gerçekten de öyle oldu.

Eklentiler

• Screenshot_20211209-205918_Chrome.webp
    34,7 KB · Görüntüleme: 55
Benimki bundan canım yarın sağlık ocağına götürcem bakım insallah becerebilirim

Eklentiler

• Screenshot_20211209-205918_Chrome.webp
    34,7 KB · Görüntüleme: 58
Benimki bundan canım yarın sağlık ocağına götürcem bakım insallah becerebilirim
Canım bu 3. aydan sonra kullanılıyor, ondan bacakları rahatsız olabilir mi bebişin? Çok yakınsa sağlık ocağı neyse de onun dışında bence şimdilik kullanma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…