- 2 Kasım 2016
- 816
- 1.235
- 113
Ben de ayni dusunceye kapiliyorum ama cok yanlis kendime hep bebegin ihtiyaci kadar uretiliyo fln diyorum. Cevredekilere bu dusuncelerimi hic soylemiyorum zaten sutun var mi cocuk aglayinca sut mu bitti fln diyo annem de kayinvalidem de. Inan onlar yuzunden hic sut sagmiyorum az gelir diye kendimden cekinir oldum. Cisli bez sayisi ii. Hatta 1. Ay kontrolunde doktor sen bu sutle 2 bebek emzirirmisin demisti. Ama memeden ayrilmadigi icin mi bilmiyorum ya da bnm kuruntum mu eskisi kadar yok sankiÇişli bez sayısı çok fazla canım, o kadar haklısın ki.. ama işte ne biliyim memede de ağlayınca hemen yetmiyo mu psikolojisi geliyo
Yetiyodur cnm benmkide surekli memede oldugu icin yukarda da dedigim gibi ben de hergun bunu dusunuyorum. Memelerim aksama yumusacik oluyo hala emcem diye ugrasiyo bi de azicik gec versem vermesem hirslanip memede iki cekiyo iki agliyo.Kullanmıyorum canım evet benim kucağım dışında kimsede durmuyo hep emmek istiyo benim sütğm yetmiyo diyorum ben ama kilo alımı normal çözemedim. Arada sütğm az oluyo seninde oluyo mu bazen çok bazen az
Bende işe yaramadı yaGümüş kapak kullanıyor musunbenim bu sitede kalıp sorum oldu artık bu satışa mi başlasam ne yapsam
Benimki de aynı ya bi iki çekip ağlıyo öyle çok uzun süre de emmiyo artık gündüzleri 5-10 dk falan hepBen de ayni dusunceye kapiliyorum ama cok yanlis kendime hep bebegin ihtiyaci kadar uretiliyo fln diyorum. Cevredekilere bu dusuncelerimi hic soylemiyorum zaten sutun var mi cocuk aglayinca sut mu bitti fln diyo annem de kayinvalidem de. Inan onlar yuzunden hic sut sagmiyorum az gelir diye kendimden cekinir oldum. Cisli bez sayisi ii. Hatta 1. Ay kontrolunde doktor sen bu sutle 2 bebek emzirirmisin demisti. Ama memeden ayrilmadigi icin mi bilmiyorum ya da bnm kuruntum mu eskisi kadar yok sanki
Yetiyodur cnm benmkide surekli memede oldugu icin yukarda da dedigim gibi ben de hergun bunu dusunuyorum. Memelerim aksama yumusacik oluyo hala emcem diye ugrasiyo bi de azicik gec versem vermesem hirslanip memede iki cekiyo iki agliyo.
Ay bu ben. Nasıl çözeceğiz bu işiArkadaş uyuyana kadar tekrar emzirme zamanı geliyor bu nasıl iş
Ayarlamiyorum , ne zaman isterse veriyorumSiz emzirme süresini nasıl ayarlıyorsunuz hanımlar
Canım göz yumma aman inan hepsı aynıKızlar inanılmaz doluyum lütfen bana bir akıl verin. Bugün kayinvalideye gittik, evleri sobalı. Zaten hiç gitmek istemiyordum çocuğu terletir sonra soğutur hasta ederiz diye , neyse eşimin zoruyla gittik. Oraya gittik hiç dikkat etmiyorlar sürekli kapı vs açıyorlar, buz gibi geliyordu diğer odalardan anlatamam, yüzüm düştü haliyle kaç defa uyardım çünkü. Sonra ablasigil geldi, çocukları var. Ya bebeğimi defalarca öpüyorlar ama anlatamam yani , yemin ediyorum en az 50 defa opulmustur bu çocuk. Hele ki 3 yaşında falan bir çocuk vardı, bebeğin üstüne yatıyordu nerdeyse, ben tuttum yapma diye. Ve openler okul çocuğu yani hasta olup olmadıkları bile belli değil. Kaldı ki ben bile opmuyorum bu çocuğu yüzünden ya, annesi olarak ben bile opmuyorum. İnanılmaz gıcık oldum ve bunu belli ettim. Opmeyin yüzünden diyorum , tinlayan olmadı , ya yüzümün düşmesi çok normal değil mı? Ordan çıktık eşimle tartıştık. Bundan sonra ben de senin ailene böyle davranacam falan dedi . O kadar sinir oldum ki anlatamam. Haksız mıyım gerçekten? 39 günlük çocukla sobalı köy gibi bir yere gitmek ve çocuğun sürekli hırpalanmasina göz yummak mi normal olan?
Herkes herkesten çok bilir olmuş. Sütün mü yetmiyor, nolursa olsun emzir ama bak, sezeryan mı oldu doğum olsuuunnn olsuunnBen de ayni dusunceye kapiliyorum ama cok yanlis kendime hep bebegin ihtiyaci kadar uretiliyo fln diyorum. Cevredekilere bu dusuncelerimi hic soylemiyorum zaten sutun var mi cocuk aglayinca sut mu bitti fln diyo annem de kayinvalidem de. Inan onlar yuzunden hic sut sagmiyorum az gelir diye kendimden cekinir oldum. Cisli bez sayisi ii. Hatta 1. Ay kontrolunde doktor sen bu sutle 2 bebek emzirirmisin demisti. Ama memeden ayrilmadigi icin mi bilmiyorum ya da bnm kuruntum mu eskisi kadar yok sanki
Siz emzirme süresini nasıl ayarlıyorsunuz hanımlar
Amin cnm. Ben de hee he diyip geciyorum cogu seye de bu sut mevzusunu o kadar cok soyledilerki artik bilincaltima isledi galiba. Olmayadabilir ya da belki 2 gun sonra olmuycak bu hicbirimizin elinde olan bisi degilki zten. Biz de cocuk buyuttugun yaninda 3 yil 5 yil emzirdimler var bi de. Allah hepimizin yardimcusi olsunHerkes herkesten çok bilir olmuş. Sütün mü yetmiyor, nolursa olsun emzir ama bak, sezeryan mı oldu doğum olsuuunnn olsuunnbelki sütüm yok, belki normal doğuma sağlığım müsait değil. Bebek için en iyisini bilen kendi annesidir. Doktorlar bize söylüyor neyin ne olduğunu, bizim için önemli olan inat etmemek, farklı çözüm yollarına da açık olabilmek bence. Bir de benim çok duyduğum bizde baktık çocuk hem de kaç tane. Tamam her yaşta annelik zor da sen bakmışssın 20 yaşında ben olmuşum 38 iki yaşın uykusu, sağlığı, tahammülü bir mi? 20yaşında 3günü uykuusuz geçirebiliyordum ben de artık herkese heee heeee deyip kendi bildiğimle devam etmekteyim. Allah hepimize sağlık versin
Her istediginde veriyorum 2 saati gecmiyo genelde. Ben once meme veriyorum yaklasik yarim saat 45 dak sonra altini degistiriyorum sonra bi daha meme birakana kadar o da bi saati buluyor. Kendi birakmadan cektigim zamanlar da oluyo ama genelde agliyo bi daha veriyorum surec uzuyo.Siz emzirme süresini nasıl ayarlıyorsunuz hanımlar
Ben verdiğiniz süreyi sormak istedim aslında hani tek meme mı her ikisi de mi işte yarım saat mı 15 dk mı bebiş kendi bırakana kadar mıAyarlamiyorum , ne zaman isterse veriyorum
Ben ilk zaman her ağladığında veriyordum ve çok uzun emiyordu. Zaten doğar doğmaz gazlı idi doktorlar çok erken başlamış gaza dediler. Sonra bir doktor 15 er dk iki memeyi de ver 2 saate 1 emzir mide boşalabilsin arayı aç ki dedi. Ben de dediği gibi yaptım çok robotik hissediyorum bebişe göre şekilleneyim tek meme veriyim bırakana kadar dedim yok 50 dk oldu bırakmadı yine kendim çektim memeyi. Doyunca bırakma diye bir şey yok sanırım benim bebeğimdeHer istediginde veriyorum 2 saati gecmiyo genelde. Ben once meme veriyorum yaklasik yarim saat 45 dak sonra altini degistiriyorum sonra bi daha meme birakana kadar o da bi saati buluyor. Kendi birakmadan cektigim zamanlar da oluyo ama genelde agliyo bi daha veriyorum surec uzuyo.
Geçmiş olsun bende de 2 gündür boğazda hafif gıcıklık var öksürüyorum, üşüme geliyor vücudum dikenleniyor, arada atesleniyorum. Parol aldım 1er defa sadece. Sirke gaz yapıyor mu acaba iyi geliyorsa ben de içeyim, ballı ıhlamur içiyordum ben de siz de onu deneyebilirsiniz en azından direncinizi yükseltir geçirmese bile faranjitiKızlar farenjit oldum sanırım. Cumartesi günü dışarıya çıktık hava da öyle aşırı soğuk değildi ama demek ki üşütmüşüm farkında olmadan. Boğazım yanıyor, bir kaç saate bir sirkeli su içiyorum iyi geliyor. Başka önerisi olan var mı? Doktorluk olmadan çözsem diyorum
Boğazım ağrıyınca ben şu pastili kullanıyorum, bana çok iyi geliyorKızlar farenjit oldum sanırım. Cumartesi günü dışarıya çıktık hava da öyle aşırı soğuk değildi ama demek ki üşütmüşüm farkında olmadan. Boğazım yanıyor, bir kaç saate bir sirkeli su içiyorum iyi geliyor. Başka önerisi olan var mı? Doktorluk olmadan çözsem diyorum
Canım ben de sadece anne sütü veriyorum ve benimki de 3-4 günde bir yapıyor kakasını, ama çişi yapıyor onu takip ediyorum. Normal dedi doktorMama kullanıyo muydun canım sen? Bide huzursuz mu benim ki çok ağlıyo da
Canım o reflekstir, ben artık 2 kupa rezene çayı içiyorum doktorumun önerisiyle ve biraz rahatladı gibi, aynı anlattığın gibi benim oğlum da :/ insan öyle gördükçe üzülüyor, rezeneyi tavsiye ederimBenim oğlum da kakasını yapamadığından beri hep kucakta duruyo sadece, sütüm gündüzleri daha az gibi geliyo ama bilemiyoruz ki işte kilo alımı da iyi doktor fazla bile almış sütümün yettiğini söylüyo ama çocuk hep huzursuz yani sürekli aç gibi emmek istiyo
50 dk normal bence cnm. Benimki hep oyle hatta daha da uzundur meneden ayrilinca aglayanlardan. Seninki sen cekince aglamiyo mu?Ben verdiğiniz süreyi sormak istedim aslında hani tek meme mı her ikisi de mi işte yarım saat mı 15 dk mı bebiş kendi bırakana kadar mı
Ben ilk zaman her ağladığında veriyordum ve çok uzun emiyordu. Zaten doğar doğmaz gazlı idi doktorlar çok erken başlamış gaza dediler. Sonra bir doktor 15 er dk iki memeyi de ver 2 saate 1 emzir mide boşalabilsin arayı aç ki dedi. Ben de dediği gibi yaptım çok robotik hissediyorum bebişe göre şekilleneyim tek meme veriyim bırakana kadar dedim yok 50 dk oldu bırakmadı yine kendim çektim memeyi. Doyunca bırakma diye bir şey yok sanırım benim bebeğimde
Tek meme ve istediği kadar veriyorum. Zaten her türlü bir memeyi boşaltıyor ve doyuyor o şekilde. İki memeyi vermiyorum kesinlikle. Bir iki kez denedim ikinciyi bir iki dkdan fazla emmedi bile :)Ben verdiğiniz süreyi sormak istedim aslında hani tek meme mı her ikisi de mi işte yarım saat mı 15 dk mı bebiş kendi bırakana kadar mı
Ben ilk zaman her ağladığında veriyordum ve çok uzun emiyordu. Zaten doğar doğmaz gazlı idi doktorlar çok erken başlamış gaza dediler. Sonra bir doktor 15 er dk iki memeyi de ver 2 saate 1 emzir mide boşalabilsin arayı aç ki dedi. Ben de dediği gibi yaptım çok robotik hissediyorum bebişe göre şekilleneyim tek meme veriyim bırakana kadar dedim yok 50 dk oldu bırakmadı yine kendim çektim memeyi. Doyunca bırakma diye bir şey yok sanırım benim bebeğimde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?