2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Sıcak su içine bal, karabiber, zencefil, limon katıp bol bol içebilirsin canım. Bunlar gaz yapmıyorsa tabi, bana çok iyi geliyordu

50 dk normal bence cnm. Benimki hep oyle hatta daha da uzundur meneden ayrilinca aglayanlardan. Seninki sen cekince aglamiyo mu?
En fazla yarım saat emsin deyince doktor ben de zararlı zannedip yarım saatle sınırladım hep. Ama 15 dk bı meme verip diğerine geçerken hep bitti zannedip huysuzlaniyor. Diğerinde de 15 dk durup ben çektiğimde bazen karşı çıkmıyor bazen de kızıyor
Tek meme ve istediği kadar veriyorum. Zaten her türlü bir memeyi boşaltıyor ve doyuyor o şekilde. İki memeyi vermiyorum kesinlikle. Bir iki kez denedim ikinciyi bir iki dkdan fazla emmedi bile :)
Tek meme vermeme sebebim doktorum aslında. Bizde ciddi gaz sorunu var da fazladan emzirmek daha çok gaz dolmasına sebep gibi hissediyorum

Reactions: The
Bugün verdim canım zeytinyağı, poposunu da uyardım yağla ama yok hala yapmıyo ya, ben mama vermiyorum sadece anne sütü alıyo doymuyo ki acaba ondan mı oluyo
Sadece Anne sütü alıyorsa 10 günde 1 yapmasıda günde 10 kez yapmasıda normal ilk oğlum 15 günlükten sonra kaka yapmadı 10 günde 1 yaptığıda oldu 10 günü geçmediği. Sürece sorun yok dedi. Dr gliserinli. Fitil almıştık 10 günü geçerse onla yaptırıyorduk. Çok dr a gittik hepisi anne sütü aldığı için normal bi durum dedi 4 aydan sonra düzeldi ö

Tek meme ver cnm on sut laktozca ve suca zengin arka sut yag ve vitaminlerce. 15 dakda sadece on sutu aliyodur. On sut de daha cok gaz yapar laktozdan dolayi. Doktorlar da boyle diyo aslunda netten arastir istersen cnm

Siz emzirme süresini nasıl ayarlıyorsunuz hanımlar
canım ilk başlarda emzirme danışmanı her memede en az 15 en çok 35 dk kalacak demişti. Uzun sğre vakit tutarak emzirdim. Sonradan tutmamaya başladım ama iki memeyi de emziriyorum ve en az 30 dk sürüyor toplam. EĞer uyuyakalırsa mutlaka uyandırıyorum.

Tek meme ver cnm on sut laktozca ve suca zengin arka sut yag ve vitaminlerce. 15 dakda sadece on sutu aliyodur. On sut de daha cok gaz yapar laktozdan dolayi. Doktorlar da boyle diyo aslunda netten arastir istersen cnm
Hadi yaa ben yarım saat sırf gaz dolduruyormuşum o zaman yavrumu. Bı de öyle deneyim artık tek meme yarım saat vereyim bakalım çok teşekkür ederim
Ben de sürekli vakit tutarak en son sağ da mı kaldım solda mı diye not tutarak emziriyorum bu kadar külfete gerek var mı emin değilim yani. Abartıyorum sanırım. Ben süre konusuna çok takmışım galiba yarım saatten fazla olmamalı diye. Daha rahat olmaya çalışayım bu konuda, çok teşekkür ederim.

Bence de biraz rahat ol canım , doktorun daha iyisini bilir tabi ama bence tek memeyi sonuna kadar emzirmek daha sağlıklı, ben hep öyle okudum yani. Son sütünü az alıyordur sen meme değiştiriyorsan yarım saat içerisinde iki memeyi. Benim bebeğim bazen 10 dkda boşaltıyor bir memeyi, bazen yarım saatte. Bence onların emiş gücüne bağlı yani değişiyor saat falan tutma ya emzirmenin güzelliğine varamaz insan bu şekilde, biraz rahat ol derim :)

Deniyorum şu an bakalım teşekkür ederim

Reactions: The
Kızlar günaydın doğum parası e devlette ödeme aşamasında gözüküyor bu yatmış anlamına mı geliyo ona göre ptt ye gidicem
E devlette iban numarasını tanımlarsan (“şahıs ödemeleri banka hesabı tanımlama” hizmetin adı), belirlediğin ibana yatıyor, bu korona ortamında ptt ye gitmek zorunda kalmazsın.

Son düzenleme:
Canım ben de sadece anne sütü veriyorum ve benimki de 3-4 günde bir yapıyor kakasını, ama çişi yapıyor onu takip ediyorum. Normal dedi doktor
Canım 4 gün oldu yapmadı hala doktor lavöman yaptırdı bugün ama hala sancısı var gibi ağlıyo sürekli senin bebiş de huzursuz mu ?

Canım bugün doktora gittik biz de bugün 4 gün olmuştu, lavman için libalaks diye bi tüp verdi fitil değil ama yaptı kakasını baya mukusluydu neden öyle anlayamadım doktoruna sordum ama cevap vermedi daha, bizim doktor da 3 günü geçerse sorun dedi niye öyle dedi ki bize acaba? Ama çocuğum hala ıkınıp kıvranıyo sürekli ya bitik bi vaziyetteyim artık

E devlette doğum yardımı başvurusu yazın bence ordandır benim eşim yaptı ayrıntıları bilmiyorum da ordandır ama bence
Yaptım ama ordan kabul etmedi canım ya
E devlette iban numarasını tanımlarsan (“şahıs ödemeleri banka hesabı tanımlama” hizmetin adı), belirlediğin ibana yatıyor, bu korona ortamında ptt ye gitmek zorunda kalmazsın.
Sen nasıl başvuru yapmıştın ,rica etsem anlatabilir misin

Yaptım ama ordan kabul etmedi canım ya

Sen nasıl başvuru yapmıştın ,rica etsem anlatabilir misin
Canım doğum yardımı yok bende (özel sektördeyim), ama mesela emzirme parası yatıyor, tanımladığım iban a, ya da doğum raporu parası yatıyor, o da tanımladığım ibana, hiç bir zaman ptt ye gitmedim. E devlete baktım şimdi, doğum yardımı diye bir hizmet var, oradan başvuruluyor olabilir belki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…