2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Anladım ben de bugün bı takip edeyim o zaman duruma göre götüreyim. Sizinki de bu defa öyle değildir inşallah tedirgin olmayın

Evet devamlı emzirdiğimden sağma durumu olmadı benim de. Ama uyuduğu bı anda sağabilirsiniz nasılsa dolapta saklanabiliyor

Ben emzirirken diğer taraftan mochi ile toplama/sağma işlemi yapıyorum. Genelde güzel bir miktarda da çıkıyor/du. Bu ara safra kesesi sebebiyle ciddi bir diyetteyim sütüm az ama normal seviyedeyken gayet güzel çıkıyordu.
Bazı arkadaşlarım da her emzirme sonrası normal makine ile sağıyorlardı.

Safra kesesi agrisiyla mi uğraşıyorsun canım Rabbim yardımcın olsun. Ameliyattan korkma sakin. Sonrasinda oh diyosun bitiyo tuk o iğrenç agrilar

Safra kesesi agrisiyla mi uğraşıyorsun canım Rabbim yardımcın olsun. Ameliyattan korkma sakin. Sonrasinda oh diyosun bitiyo tuk o iğrenç agrilar

İnşallah ya. Ameliyat günü aldım haftaya. İster istemez çekiniyorum bakalım. Sonraki süreç nasıl oluyor peki yiyecek içecek anlamında

İnşallah ya. Ameliyat günü aldım haftaya. İster istemez çekiniyorum bakalım. Sonraki süreç nasıl oluyor peki yiyecek içecek anlamında
Bana diyet vermişlerdi ama uymadim acikcasi bir sıkıntıda olmadi cok sukur. Ama cok ertelemistim ameliyatı keske ilk dediklerinde olsaymisim dedim ameliyattan sonra agrisi daha korkuncmus. Kapali ameliyat olur sizinkide zaten. Çekinmekte cok haklisiniz sonuçta ameliyat. Ama sakin korkmayin olup bitiveriyor bi anda

Canım bunca saat yazık değil mi çocuğa bez emse dahi onu hissediyorlar her şekilde, bence en iyi bez dahi olsa o kadar bekletme

Canim ilk ay bebegim gece bile hep pusette uyudu ama puset dediğim şu araba puseti gibi degil daha düze yakın ayarlanabilir. Ama tabi meyilli yatiyordu. Seninki de gunguz yatiyor bisey olmaz bence
Benim dediğim bildiğin araba puseti canım, maya eğimli yani. İnşallah bir şey olmaz doktora bir soracağım gidince

Kızlar lactocol gaz damlası kullanan var mı aranızda?
Sab simplex kullanıyorum aslına bakarsanız memnunum da.
Ama lactocolden memnuniyetini bir kaç kişi söyledi bir de size sorayım dedim

Gece değiştiriyor musun?
Ben de değiştirmiyorum eğer ki kaka yapmadıysa. Gece 12 gibi değiştirip yatırıyoruz 5-6 gibi de yeni bezi takıyorum.
Değiştiriyorum canım :) benim bebeğim nerdeyse her bezine kaka yapıyor

Kızlar bebeğim pusette uyumayı seviyor gündüz, yatağına yattığı an uyanıyor. Bir zararı olur mu ki acaba ya, hiç böyle uyutan var mı aranızda

Benim bebeğim de ana kucağında yatıyor. Reflüsü var. Ağzına gelen mamayı orada dik durunca iyi absorbe ediyor, kaldırınca uyanıyor.
Araba pusetinde yatıyor ise popsunun altına küçük bir yastık yada battaniye ile tampon bölge oluşturabilirsin. Yine de doktora bir sor, iskelet sistemi için ne derece doğru bilemiyorum.

Ben de öyle düşündüm canım altına bir yastık falan mı koysam diye ama yine de bilemedim. Bir yerde de o pusetlerdeki eğim bebeğin iskelet sistemine uygun diye okudum ama züğürt tesellisi mi hic bilmiyorum
O zaman iş başka tabi:)) bizim kız da öyleydi haz damlasında sonra kaka miktarı azaldı düzene girdi
Ben henüz kullanmıyorum gaz damlasi canım , benim bebeğim de sürekli ikiniyor ama ağlamıyor, bir şekilde yapıyor kakasını falan. Kullanmalı mıyım bilmiyorum:)

O sürekli ıkınma hali azalıyor işte. Kıpkırmızı olup ıkınıyordu ağlamıyordu da. Kakayı da çok yapınca annem gaz damlası al dedi. Kaka miktarı azaldı, ıkınması da çok çok azaldı.

Ya pusetlerde öyle diyorlar yenidoğandan itibaren kullanılır diye ama eşim, annesi, annem üçlü koalisyonu bakma sen onlara koyalım çocuğun poposuna yastık battaniye dediler :) beşikten hediye gelen minicik yastık vardı tam oraya göre oldu ben de onu kullanıyorum.

Reactions: The
Anladım canım, aslında ben şimdiye muhtemelen kullanırdım gaz damlası ama Instagram'da Tülin ebe var takip ediyor musun :) bebeğin bağırsakları gelişiyormus ikindikca, çok onermiyordu. Yani olması gereken bir sürec olarak bahsediyordu. Ağlasa durmasa tabi onu falan takmazdim da ikinip ikinip kakasını bir şekilde yapınca henüz almadım

Canim eger bebegi ve seni rahatsiz edecek derecede degilse bende kullanilmamasi taraftariyim acikcasi.

Ben kullaniyirum ama bizimki asiri huzursuz ve huysuzdu kipkirmizi olup ciyak ciyak inliyordu. O sebeple basladim kullanmaya. Ama normal seyrinde olsa kullanmamak daha guzel bence.

Probiyotik kullaniyorum biogia yi o nu da normal dogumda anne den bebege yararli bakteriler geciyormus ama sezeryan da olmuyor dogal olarak. Busebeple azcik icimi rahatlatiyorum kullaniyorum diye. Ne kadar dogru bilemiyorum o ayri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…