2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
37.5 ateş degilki zaten. Tabiki şimdiden verme canım. 37.8 falan oldu o zaman ver. Zibinla tutayım derken üşütme çocuğu aman dikkat ayağında çorabı olsun malum ayaklardan usutmesin
37.7 de verdik düşmeye başladı yavaş yavaş geri giydirdim pntolonunu. Uzun süre çorapsızdı inş üşütmez. Vallahi dert ya sıkıntıdan midem ağrıdı

37.7 de verdik düşmeye başladı yavaş yavaş geri giydirdim pntolonunu. Uzun süre çorapsızdı inş üşütmez. Vallahi dert ya sıkıntıdan midem ağrıdı
38.5 olursa zıbın ve çorapla bırak bence. Calpol verince ateşi düşüyor zaten. Ateş düşünce tekrar giydir üzerini. Panik yok, şimdi 4 saat rahatsın, kendini alarm gibi kur 4 saat sonra tekrar ateşini olc mutlaka. Bunlar dert mi, bir keresinde benim kizimin tam 20 gün ateşli hali sürdü, ciddi bir boğaz enfeksiyonu geçirmişti en sonunda yatişı yapıldı serumla falan düzeldi. İlk okula basladigi zamanda infulenza oldu iki defa 42 derece ateş çıktı titriyordu çocuk yatakta ilacını verdik çok şükür ateşi düşmeye başladı sonra da düzelttik çocuğu kaç gün uğraştık. Bebekken bu halleri hicbirseu değil. Şimdi bebekken ılık bir duş aldirirsin ama biraz büyüsün dusada sokamiyorsun ağlıyor için parçalanıyor.

Kızlar size bir sorum olacak.
1. Kariyer+ para+ covid aşısı mi?
2. Bebeğini büyütmek+ çocuklarınla güzel vakit geçirmek+ parasızlık+ aşisiz 6 ay daha zaman geçirmek mi?
Şöyle anlatayım, eşim işten ayrıldı, kredi ödüyoruz ev için, iyi bir gelirim var işbaşı yaparsam ama ben yapmak istemiyorum. Çocuklarımla ilgilenmek biraz daha, birazda dinlenmek istiyorum ama eşimin işe başlamak istemiyorum deyince modu düşüyor Allah büyük sen nasıl istersen derken ki sürat ifadesini tarif edemem herhalde. Annem var bebeğe bakabilir ama diğer kızımı okula göndermek zorunda kalırım ki buda belkide hastalık getirmesi eve demek ve bocalayacak biliyorum. Çok kafam karışık, eşimin iş durumunun belirsizliği beni yıprattı biraz. Sizlerden akıl alayım dedim. Tabi annemde ise başlarsam eşimin iş durumunu biraz daha ağırdan alacagini düşünüyor, iki çocuğun bakımında destek vermek istiyor direk bakan kişi olmak istemiyor şuanda.

Bizde hiç birşey kulanamdan korunuyoruz canım hap falan korkuyorum ben ya ne bilim ruhsal değişimler oluyor diyorlar ben de hiç inanmam süt koruyora kız öyle şey mi olur ya işte bizim elimizde ama içinde adet olmazsam hep o korku var ya
Vala sen bunu yazdin ya cevap verecektim o gün fırsat bulamdım senden bi gün önce de ben öyle perişan oldum görümcem bebeği görmeye geldi aman aman öyle oldum akşama kadar hem hizmet hem bebeğim perişan oldu bide hiç halden anlamıyorlar bebeği sap sup öptü çocukları onlarda okul cağındaki çocuklar birşey de diyemedim görümcem kendi üç tane doğurmuş üç yaşındaki oğlu o gün hep bebeğinin üstüne bindi çekiyorum olmuyor bi türlü yapma etme evladım demiyor kocası biraz kızıyor bırak çocuğu diyor o gün bebeğim hiç uyumadı galiba korkmuştu da televizyonda çizgi filim açmışlar son ses kısmıyorlar gece de uyuamdi ciner geçirdim onlar yüzünden o gece bebegime kızdım hep ertesi günde korkmuştu galiba hep kapı gıcırtısız bile durumdan ağlıyordu sesiz sakin bebeğim artık kimse için yaşayamam vala evladım benim herşeyim o yüzden kim ne derse desin sen doğru bildiğini yap canım eş bile bazen insanı anlamıyor bende çocuğumu kırklı alıp koronali kayın pederime bakmak zorunda kaldım aynı o şartlarda ve bide üstüne bu gorumcemin ve bütün hepsinin bazını çektim

Benim arkadaşım emzirmeye devam ettiği sürece regl olmuyor. Nezaman emzirmeyi bırakıyor o zaman döngüsü başlıyor. Her insanınki farklı
Öyle vala doğru diyorsun ama bende adet olmayınca korkuyorum annemde 6 ay bazıları görmez dedi yani dediğin gibi herkeste farklı

Aşı olmaktan neden bu kadar çekiniyorsun arkadaşım? O konuda her halükarda aşı olmalısın diye düşünüyorum. Diğer konularda ise, gönül isterki çocuklarınla güzel bol vakit geçir, ama şu anda korkunç bir ekonomik krizin başındayız, her şey daha da pahalılaşacak ve zorlaşacak, iş bulmak zorlaşacak... bence işe dönüp, eve ekmek getirmen gerekir malesef, özellikle de eşin şu anda işsizse... bu arada ben de aynı durumdayım, eşim çalışmıyor, o yüzden mart sonu işe döneceğim, hiç istemesem de. Yoksa mutlaka bir süre ücretsiz izin alır, hatta belki işe hiç dönmezdim, yaşım var bayağı zaten, ama bu dönemde bu geçim zorluğunda imkansız

Emzirme döneminde asi olursam sütumun kesilmesini istemiyorum ve inanmıyorum da bu aşı olayına. Haklısın şartlar çok zor ama 18 yaşımdan beri çalışıyorum. Eşim isterse iş bulur çok rahat bana güvenmesini istemiyorum canım.

Sağol canım yazdıkların için. Yatırdım çocuğı şimdi ben de gece sürekli kalkıp ölçeceğim inşallah güzelce geçer bu gece.

İşine karışmak için demiyorum ama ben aşı oldum doğumdan sonra 2 doz. Ne sütüm kesildi ne başka bişey oldu. Aşı olmamak pişmanlıktır.

Canım ben işimden istifa ettim ama eşim çalışmasa aynı cesareti asla gösteremezdim. Hele ki eşin rahat iş bulabiliyorsa onun çalışmaya başlayıp senin ücretsiz izin alman daha doğru olur ama şu ekonomik durumda ikinizin de çalışmaması durumuna girmeyin bence ki kredi de ödüyormuşsunuz. Ayrıca annenin haklılık payı var, benzer durumu arkadaşımda gördüm çünkü. Eşi nasılsa kızın maaşı iyi ikimize yetiyor diye iş arama olayını iyice ağırdan almaya başladı ama gel de hem annelikle hem iş hayatıyla hem ev işleriyle sınanan kadına sor ne halde olduğunu.

Canım bence bu zor zamanlarda ise dönmelisin eşinde çalışmıyor zaten çok zorlanirsinn. Annen sana bu konuda destek çıkacaktın eminim Allah yardımcın olsun insAllah

Canım Inan bende inanmıyorum. Sırf eşim ve ailesi yüzünden asi olcam . O aşı bebEgeDe geciyo . Ilerde belli olcak bunlar çocukta ne gibi değişikliklere yol açtığını rabbim onları korusun . Bi yandanda tekrar kaparsam ne olur düşüncesiyle mecbur olcam bakalım suana kadar kimseden duymadım kesildiğini insAllah kesilmez bizimkide

Her doktor farkli bisey soyluyo cnm ben de allak bullak oldum bilemiyorum dogrusunu
Iki secenek de guzel.bence. ona sen karar verceksin cnm. Hayattan beklentine gore mutlu olmana gore. Sen bilirsin cnm tabi de asi ol bence. Ben oldum sutte bi degisiklik yok.

Her doktor farkli bisey soyluyo cnm ben de allak bullak oldum bilemiyorum dogrusunu
Kızlar kantaron yağını göğüs uçlarınıza ya da bebek ağzına sokabileceği için ellerine filan sürmemeniz gerekiyor diye biliyorum, yutarsa zehir etkisi gösterebiliyor çünkü böyle bir vaka yaşanmış. Ulaşamayacağı yerlere sürülebilir sanırım.

Canım zor bı karar ama suan ıkı maaşlı olarak bile zorlanıyoruz tek maaşla gecınmek daha da zor hale gelecek gibi
Ama bana kalırsa bırak eşin iş bulsn sonra sen basla benım eşimde bı işi bn yaparsam muhakkak kendısı cok agırdan alır
Eğer annen yardımcı olacak olmasaydı eşin bebeklere bakar sen calısırdn ama annende yanında, ilk olarak iş bulma mesuliyeti eşinde olsn canımerkek kisisi hazıra alısınca kadın cok yıpranıyo
Kaldı ki benım buyuk oğlum okullu ve sık sık hasta oluyo halıyle bebeğime de gecıyo o da işin ayrı bır cıkmazı…
Öyle vala doğru diyorsun ama bende adet olmayınca korkuyorum annemde 6 ay bazıları görmez dedi yani dediğin gibi herkeste farklı
Canım korkmakta haklısnilk bebeğimden sonra tekrar hamıle kalırm dıye ilişkiden uzunca sure kacmıstm ve 18 ay sonra regl oldum
Onu cok takma kuzum bazısı 40 dan sonra regl olur bazısı 1 yıl sonra:) sadece korunmaya devam et he yine de oluyosa takdırı ilahı

Selam kızlar. Gece sürekli ateş ölçtüm 37.2 yi geçmedi hiç. Şimdi tekrar yükseldi, 37.7 oldu. Şurubu vereli 12 saat olmuş. Tekrar şurup verdim ve pantolonunu çıkardım inşallah biter böyle ateş.

Bende öyleyim vala Inşallah birşey olmaz bende olmuyorum inşalalh olurum sis heryerin karnım ağrıyor yani vücutta hissediliyor gerçekten inşallah vala birşey olmaz kazara falan vala katlanmam neye büyük konuştuysam başıma geliyor oda ayri

Selam kızlar. Gece sürekli ateş ölçtüm 37.2 yi geçmedi hiç. Şimdi tekrar yükseldi, 37.7 oldu. Şurubu vereli 12 saat olmuş. Tekrar şurup verdim ve pantolonunu çıkardım inşallah biter böyle ateş.
Canım dun yazamadım bebişim huysuzdu
Öncelıkle sakin ol 38.5 e kadar atese mudahale etmeyın dıyo genelde doktorlar
Üzerine ferahlatman ve ılık dus aldrman yeterli
Aşı sonrası ates olacaksa ilk 12 saatte kendını gosteriyo
Rabbım korusun doktorumuz oğlumda havale atesın ılk 24 saatınde ortaya ckar
Seyreden ateşin 24 saatı gecmıs olması havale riskini en aza indirir devam eden saat ve gunlerde ılık kompres ve 38.5 ın ustunde calpol vererek takıp etmemizi soylemıstı ki oğlum her aşı sonrası yuksek derece atesle gezıyodu 3saatte 1 calpol dolven donusumlu verıyoduk ası sonrası 2-3 gun 39-40 atesle gezıyoduk bı süre sonra aşıları yaptıramadık bu sebepten dolayı

Arkadaşlar kızım bazen ellerini yumruk yapıp bacaklarını dizlerine çekip kıpkırmızı ve kaskatı kesiliyor. Gaz ile ilgili olduğunu düşünüp pek önemsemiyorum ama acaba hata mı yapıyorum. Sizinde bebeklerinizde böyle tepkiler gösteren var mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…