Rota aşısı ağızdan zaten ben hep aynı gün yaptırmıştımKızlar rota aşısını verem aşısı ile aynı gün yaptırmamız mı lazım
Evet aynı gün olması lazım dediler bizeKızlar rota aşısını verem aşısı ile aynı gün yaptırmamız mı lazım
Benimkinin nefesi gidiyor hatta, ağzına üflüyorum o derece. Doktora götürdük gazdan dedi.Arkadaşlar kızım bazen ellerini yumruk yapıp bacaklarını dizlerine çekip kıpkırmızı ve kaskatı kesiliyor. Gaz ile ilgili olduğunu düşünüp pek önemsemiyorum ama acaba hata mı yapıyorum. Sizinde bebeklerinizde böyle tepkiler gösteren var mı
Ben henüz rotayı yaptırmadım 3.ayda demişti doktorumuz. Aynı gün yapılması gerekiyor demedi yani hiçKızlar rota aşısını verem aşısı ile aynı gün yaptırmamız mı lazım
Tabii veriririm 2 gün oldu daha yapmadı, sen de haber verirsin merak ettim şimdiBi dahaki kakayı kacinci gun yapacak banada haber verir misin canım
Tamam bizim simdilik4.gunde az yapti kendi iki defaTabii veriririm 2 gün oldu daha yapmadı, sen de haber verirsin merak ettim şimdi
Rota ile ilgili bir makalede şu yazıyorKızlar rota aşısını verem aşısı ile aynı gün yaptırmamız mı lazım
İlk 3-4 ay hep anne sıcaklığı istiyor, kendilerini güvende hissetmek, anneye bağlanmak istiyor..keşke benimde işlerimi yapan arkamı toparlayan biri olsa gerçi annem var ama biz iki kadın evin işine ve iki çocuğa ancak yetisiyoruz bende kucağında tutmak isterdim uzun uzun...
Offf olmuş mu o kadar.. o zaman alından ölçen Ateş ölçerler var onlardan al canım...
Emzirme dönemi de hamilelik dönemi gibi ilaç kısıtlı kullanılıyor. Parol, minoset dışında mümkün oldukça birşey kullanılmıyor diye biliyorum.
38 derece ateş çok yüksek değil. Bebekler 42 dereceye kadar ateşi kaldirabiliyorlar ama bu havale geçirme yedeği anlamına gelmez. Bebek 39 derecede de havale geçirebilir. O yüzden 37.5 un üzerine çıkmaya başladıysanız ateş sürücü verebilirsin. Çıkarsa 39lara falan sonra düşürmesi daha zor oluyor. İlk cocukra bende hep paniklerdim ateşlendiginde ama şimdi anladım ki ateşten korkmak yerine onu kontrol altında tutmaya çalışmak önemli olanmis... Panik yok, bu her asi olduklarinda başımıza gelecek bir durum.
1) ilk gün Ateş sürücüyü 4 saatte bir ver, ikinci gün ateşi çıkarsa verirsin
2) ateşi 39 Lara çıkarsa ılık bir duş aldır
3)ateş 3 gün sürer en fazla, 3 gün buna hazırlıklı ol ve ateşi çıktığında bir tek badi ile bırak, 37.5 un altina düşüncede hafif giydir canım ..
Benim ilk çocuktan tecrübe edindiklerim bunlar. Ama kimi çocukta var aşı dan sonra ateslenmiyor...Ayrıca gece ateşi daha çok çıkabiliyor dikkatli ol. En güzeli kendin uyumadan önce ver calpolu ama gece uyanıp yine bak emin ol 4 saat dolmadan ateş tekrar çıkmaya başlıyor.
Kızlar size bir sorum olacak.
1. Kariyer+ para+ covid aşısı mi?
2. Bebeğini büyütmek+ çocuklarınla güzel vakit geçirmek+ parasızlık+ aşisiz 6 ay daha zaman geçirmek mi?
Şöyle anlatayım, eşim işten ayrıldı, kredi ödüyoruz ev için, iyi bir gelirim var işbaşı yaparsam ama ben yapmak istemiyorum. Çocuklarımla ilgilenmek biraz daha, birazda dinlenmek istiyorum ama eşimin işe başlamak istemiyorum deyince modu düşüyor Allah büyük sen nasıl istersen derken ki sürat ifadesini tarif edemem herhalde. Annem var bebeğe bakabilir ama diğer kızımı okula göndermek zorunda kalırım ki buda belkide hastalık getirmesi eve demek ve bocalayacak biliyorum. Çok kafam karışık, eşimin iş durumunun belirsizliği beni yıprattı biraz. Sizlerden akıl alayım dedim. Tabi annemde ise başlarsam eşimin iş durumunu biraz daha ağırdan alacagini düşünüyor, iki çocuğun bakımında destek vermek istiyor direk bakan kişi olmak istemiyor şuanda.
Kızlar merhaba, bugün 2 aylık aşılarımızı olduk. Sizlere sormak istediğim iki soru var: Rota aşısını iki gün sonra olsak sorun olur mu ? Bu aşıyı alsak sağlık ocağı yapıyor mu dedim hemşire hayır dedi. Özel poliklinik yapar mı ?
Birde aşıdan sonra aile hekimi fitil verdi ateş olma ihtimaline karşı ama hemşire ben calpol verdim dedi. Sizce hangisi daha iyidir ?
Bizim cocuk doktoru 3 ayda yaptıracan dedi .Kızlar rota aşısını verem aşısı ile aynı gün yaptırmamız mı lazım
Canım rotayı ve 2 aylık aşılarını yaptırdım. Aralarında 9 gün oldu tesadüfen. Rota ateş yapmadı biraz kusma yaptı. 2 aylık aşınateş yaptı, doktorumuz calpol yazdı onu verdim ben.Kızlar merhaba, bugün 2 aylık aşılarımızı olduk. Sizlere sormak istediğim iki soru var: Rota aşısını iki gün sonra olsak sorun olur mu ? Bu aşıyı alsak sağlık ocağı yapıyor mu dedim hemşire hayır dedi. Özel poliklinik yapar mı ?
Birde aşıdan sonra aile hekimi fitil verdi ateş olma ihtimaline karşı ama hemşire ben calpol verdim dedi. Sizce hangisi daha iyidir ?
Evet canım ama benim içim sabretmedi 37.7 sınırımdı benim. inan stresten midem ağrıdıCanım dun yazamadım bebişim huysuzdu
Öncelıkle sakin ol38.5 e kadar atese mudahale etmeyın dıyo genelde doktorlar
Üzerine ferahlatman ve ılık dus aldrman yeterli
Aşı sonrası ates olacaksa ilk 12 saatte kendını gosteriyo
Rabbım korusun doktorumuz oğlumda havale atesın ılk 24 saatınde ortaya ckar
Seyreden ateşin 24 saatı gecmıs olması havale riskini en aza indirir devam eden saat ve gunlerde ılık kompres ve 38.5 ın ustunde calpol vererek takıp etmemizi soylemıstı ki oğlum her aşı sonrası yuksek derece atesle gezıyodu 3saatte 1 calpol dolven donusumlu verıyoduk ası sonrası 2-3 gun 39-40 atesle gezıyodukbı süre sonra aşıları yaptıramadık bu sebepten dolayı
Merhaba bizim fransada tanidigimiz bi pediatr vardi emekli bir bayan 80 yasinda o normal dedi kilo alimi varsa cis yapiyorsa gaz cikariyorsa bu aylarda verdigin sutun cogunu sindiriyor olabilirmis anne sutu icinTabii veriririm 2 gün oldu daha yapmadı, sen de haber verirsin merak ettim şimdi
Zor oldu canım ama zaten bas edemeyıp aşı reddi verdıkEvet canım ama benim içim sabretmedi 37.7 sınırımdı benim. inan stresten midem ağrıdıbakalım inşallah bitmiştir ateş işi akşam da çıkmaz ateş. Senin oğlanınki fenaymış canım nasıl dayandın
Canım elde çitiliyorm bazen cıkmıyo az bısey leke cıkarıcı dokuyrmKızlar bu kakalı kıyafetleri nasıl temizliyorsunuz?Bizde çok olmuyor ama olunca da sağlam oluyor ve açıkçası benim de direkt çöpe atasım geliyor kıyafetleri Kendi deterjanıyla önce elde sonra makinede yıkıyorum ama çok da içime sinmiyor gibi.
Bende aptamil kullanıyrum canımKızlar biz hipp organic combiotic mama kullanıyoruz ama bize artık çok pahalı geliyor hem de daha az gaz yapan mamaya geçelim diyoruz. Sma ve bebelac nasıl?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?