2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Benimkinin nefesi gidiyor hatta, ağzına üflüyorum o derece. Doktora götürdük gazdan dedi.

Kızlar rota aşısını verem aşısı ile aynı gün yaptırmamız mı lazım
Rota ile ilgili bir makalede şu yazıyor

"Çocuğunuz ilk doz rotavirüs aşısını 15 haftalıktan önce; son dozunu 8 aylık (24.hafta) olana kadar almalıdır. Rotavirüs aşıları diğer aşılarla aynı zamanda güvenli bir şekilde verilebilir.
2.ayda ilk dozu, 4.ayda ikinci dozu veya 3.ayda ilk dozu, 5.ayda ikinci dozu şeklinde uygulanabilir"

DDoktorum da aynısını söyledi yani hayır, ikinci ay aşısı ile yaptırmanız zorunlu değil

Kızlar merhaba, bugün 2 aylık aşılarımızı olduk. Sizlere sormak istediğim iki soru var: Rota aşısını iki gün sonra olsak sorun olur mu ? Bu aşıyı alsak sağlık ocağı yapıyor mu dedim hemşire hayır dedi. Özel poliklinik yapar mı ?
Birde aşıdan sonra aile hekimi fitil verdi ateş olma ihtimaline karşı ama hemşire ben calpol verdim dedi. Sizce hangisi daha iyidir ?

Emzirme döneminde doktora sorup kar-zarar durumuna göre ilaç kullanılıyor.
Ben daha ilaçsız emziremedim çocuğumu.
Doğduğu günden beri sürekli bir hastalık halindeyim.

2.ay açısında 3 gün banyo önerilmiyor ama.
Geçen yaptırdım ben de. 37,6 oldu yatmadan verdim çocuk huzursuz olmasın diye.

Ben de bugün iş başvurusu yaptım. Bakalım seneye belli olacak iş durumu, kabul ederlerse 1 yaşına geldiğinde çalışmaya başlayacağım.
Annemle kayınvalidem dönüşümlü olarak bakacaklar eğer çalışmaya başlarsam. Sizra tek birine bırakırsam onların da sağlığı o kadarını kaldıramaz.

Calpol daha mantıklı.
Fitili hemen kullanmak bana gereksiz geliyor. Daha yüksek ve düşmeyen ateşlerde makul geliyor.
Hemşire 38 derece görürseniz 1 çay kaşığı 6 saatte bir ver dedi.
Ama ben ateşi çıkmaya başladığımda verdim. 37,6 yı görünce.
Rotayı da tekrar bi sorun özel polikinliğe. Bizim aile hekimliğimizde sordular eğer yaptıracaksanız alın yapalım dedi hatta.
Bir de iki gün sonra yapmayabilirler. Onu da sormak lazım.
Gebeyken covid ile tetanoz aşımın vakti çakıştı. Tetanozu gebelik sonrasına ertelediler.

Kızlar biz hipp organic combiotic mama kullanıyoruz ama bize artık çok pahalı geliyor hem de daha az gaz yapan mamaya geçelim diyoruz. Sma ve bebelac nasıl?

Canım rotayı ve 2 aylık aşılarını yaptırdım. Aralarında 9 gün oldu tesadüfen. Rota ateş yapmadı biraz kusma yaptı. 2 aylık aşınateş yaptı, doktorumuz calpol yazdı onu verdim ben.
Rotayı özel hastanede yaptırdık. Zaten ağızdan veriliyor şurup gibi bişey

Kızlar bu kakalı kıyafetleri nasıl temizliyorsunuz? Bizde çok olmuyor ama olunca da sağlam oluyor ve açıkçası benim de direkt çöpe atasım geliyor kıyafetleri Kendi deterjanıyla önce elde sonra makinede yıkıyorum ama çok da içime sinmiyor gibi.

Evet canım ama benim içim sabretmedi 37.7 sınırımdı benim. inan stresten midem ağrıdı bakalım inşallah bitmiştir ateş işi akşam da çıkmaz ateş. Senin oğlanınki fenaymış canım nasıl dayandın

Tabii veriririm 2 gün oldu daha yapmadı, sen de haber verirsin merak ettim şimdi
Merhaba bizim fransada tanidigimiz bi pediatr vardi emekli bir bayan 80 yasinda o normal dedi kilo alimi varsa cis yapiyorsa gaz cikariyorsa bu aylarda verdigin sutun cogunu sindiriyor olabilirmis anne sutu icin

Zor oldu canım ama zaten bas edemeyıp aşı reddi verdık
Zor gunlerdi sonrasında cok şükür atesli hastalık gecırmedı desem yeri
Ama aşı oldugu gunler bızım için cok zordu
Arabamız yoktu taksıyle o hastane bu hastane gezıyoduk
Hıc bırımiz ateslı hastalık gecırmeden buyutelım inşaAllah kuzuları
Ama benımde eşim yükseldiğinde strese girmemek için 37.5 ta verıyo calpolu

Canım elde çitiliyorm bazen cıkmıyo az bısey leke cıkarıcı dokuyrm
Bide bi arkadasım kan ve kaka lekesi dahıl soguk suyla yıkayınca daha kolay cıktıgını leke kalmadıgını soylemısti
Bnde dırekt soguk suyla akıtıp çitilemede buldm çareyi

Kızlar biz hipp organic combiotic mama kullanıyoruz ama bize artık çok pahalı geliyor hem de daha az gaz yapan mamaya geçelim diyoruz. Sma ve bebelac nasıl?
Bende aptamil kullanıyrum canım
Zamlanmadan önce 2 kutu aldm attm dolaba
Eşim diye 2 tane daha mı alsak
Cunku 1 ay önce aldıgım fiyattan marketine göre 50-60 lıra fazla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…