Canım calpol yeterli kaliyo . Birde bizim sağlık ocagi alın getirin biz yaparız dediKızlar merhaba, bugün 2 aylık aşılarımızı olduk. Sizlere sormak istediğim iki soru var: Rota aşısını iki gün sonra olsak sorun olur mu ? Bu aşıyı alsak sağlık ocağı yapıyor mu dedim hemşire hayır dedi. Özel poliklinik yapar mı ?
Birde aşıdan sonra aile hekimi fitil verdi ateş olma ihtimaline karşı ama hemşire ben calpol verdim dedi. Sizce hangisi daha iyidir ?
Geçici bişey mi peki, çünkü böyle kakasını yapamadığı için huzursuz, hep böyle kalıcakmış gibi geliyo. Sürekli fitille vs de yaptırmak istemiyorum kakasınıMerhaba bizim fransada tanidigimiz bi pediatr vardi emekli bir bayan 80 yasinda o normal dedi kilo alimi varsa cis yapiyorsa gaz cikariyorsa bu aylarda verdigin sutun cogunu sindiriyor olabilirmis anne sutu icin
Kızlar biz hipp organic combiotic mama kullanıyoruz ama bize artık çok pahalı geliyor hem de daha az gaz yapan mamaya geçelim diyoruz. Sma ve bebelac nasıl?
Canım sütun az diyemi mama veriyorsun . Ben ilk ay ara ara mama verdim haftada belki en fazla 3 kez ama gerçekten çok kilo yapiyo bebeklerde bizimki aptamildiSma çok kilo yapan bir mama. Comfort serisi daha az gaz yapıyormuş ama bazı bebeklerde kabızlık sorununa da yol açabiliyor.
Bebelac ben kızımda kullanmadım ama annem kardeşimde kullandığında memnun olduğunu söylemişti.
Aptamil içerik olarak güzel. Bağışıklık destekleyici özelliğinde var. Ama hipp ile hemen hemen aynı fiyatı. Ancak indirim takip ederseniz indirimde alınabilir.
Ben de kızımda hipp kullandım.
Aptamil deneyeceğim bu ay.
Burda bir arkadas beyaz sabun demisti. Ben ilk once beyaz sabunla citiliyorum canim.Kızlar bu kakalı kıyafetleri nasıl temizliyorsunuz?Bizde çok olmuyor ama olunca da sağlam oluyor ve açıkçası benim de direkt çöpe atasım geliyor kıyafetleri Kendi deterjanıyla önce elde sonra makinede yıkıyorum ama çok da içime sinmiyor gibi.
Kızlar rota aşısını verem aşısı ile aynı gün yaptırmamız mı lazım
Rota ile ilgili bir makalede şu yazıyor
"Çocuğunuz ilk doz rotavirüs aşısını 15 haftalıktan önce; son dozunu 8 aylık (24.hafta) olana kadar almalıdır. Rotavirüs aşıları diğer aşılarla aynı zamanda güvenli bir şekilde verilebilir.
2.ayda ilk dozu, 4.ayda ikinci dozu veya 3.ayda ilk dozu, 5.ayda ikinci dozu şeklinde uygulanabilir"
DDoktorum da aynısını söyledi yani hayır, ikinci ay aşısı ile yaptırmanız zorunlu değil
Kizlar eger rotayi 2. Ay yaptircaksaniz diger asilarla ayni gun yapilmali diger asilardan verem asisiyla daha dogrusu. Ben bu hatayi yaptim hem de bildigim halde siz yapmayin. Rota ve verem canli yani aktif asi. Iki canli asi ya ayni gun yapiliyo ya da en az 4 hafta ara olmasi gerekiyo. Dun 2. Ay kontrolune meshur bi doktora gittik. O rotayi yapti..ben biliyodum bu ayni gun ya da 4 hafta olayini soyledim yok oyle bisey dedi ben de bisey diyemedim doktor sonucta diye. Sonra arastirdim kardesim de doktor bildigim dogruymus. Normalde 2. Ay asisi yarin olcakti. Belki 24 saat gecmeden olur diye sabah erkenden gittim aile hekimine. Veremi yapmadilar canli asi oldugu icin digerlerini yaptilar. Asi takvimini bozdum cocugun bile bile bi deKızlar merhaba, bugün 2 aylık aşılarımızı olduk. Sizlere sormak istediğim iki soru var: Rota aşısını iki gün sonra olsak sorun olur mu ? Bu aşıyı alsak sağlık ocağı yapıyor mu dedim hemşire hayır dedi. Özel poliklinik yapar mı ?
Birde aşıdan sonra aile hekimi fitil verdi ateş olma ihtimaline karşı ama hemşire ben calpol verdim dedi. Sizce hangisi daha iyidir ?
Beyaz sabunla ilk önce citiliyom zaten çok rahat temizleniyo sonra hop makinaya evde beyaz sabunum eksik olmazKızlar bu kakalı kıyafetleri nasıl temizliyorsunuz?Bizde çok olmuyor ama olunca da sağlam oluyor ve açıkçası benim de direkt çöpe atasım geliyor kıyafetleri Kendi deterjanıyla önce elde sonra makinede yıkıyorum ama çok da içime sinmiyor gibi.
Geçmiş olsun canım zor cidden. İnşallah dicem de hasta olmadan büyümüyor. İyi yapıyor benimki tam tersiZor oldu canım ama zaten bas edemeyıp aşı reddi verdık
Zor gunlerdi sonrasında cok şükür atesli hastalık gecırmedı desem yeri
Ama aşı oldugu gunler bızım için cok zordu
Arabamız yoktu taksıyle o hastane bu hastane gezıyoduk
Hıc bırımiz ateslı hastalık gecırmeden buyutelım inşaAllah kuzuları
Ama benımde eşim yükseldiğinde strese girmemek için 37.5 ta verıyo calpolu
Canim sma cok kilo yapiyo demissin ben gecen ay gunde 60 cc kadar acaba aldigi kilo mamadanmidir sutumdenmidir gecen ay 700 gr almisti bu ay mama miktari 100cc bazen 120 140 cc oluyo gerisi anne sutu veriyorum bu arada gunde 6 7 defa kaka yapiyo doktorumuz antibiyotik aldigi icin normal dedi 10 gun antibiyotik aldi yogun bakimda sabah aksam seklindeSma çok kilo yapan bir mama. Comfort serisi daha az gaz yapıyormuş ama bazı bebeklerde kabızlık sorununa da yol açabiliyor.
Bebelac ben kızımda kullanmadım ama annem kardeşimde kullandığında memnun olduğunu söylemişti.
Aptamil içerik olarak güzel. Bağışıklık destekleyici özelliğinde var. Ama hipp ile hemen hemen aynı fiyatı. Ancak indirim takip ederseniz indirimde alınabilir.
Ben de kızımda hipp kullandım.
Aptamil deneyeceğim bu ay.
Koslanın sıvı leke çıkarıcısını lekeli yere döküyorum. Deterjan kısmına normal toz deterjan ve yine biraz kosla ekleyip 40 derecede (1saat 15 dk lık programda) yıkıyorum.Kızlar bu kakalı kıyafetleri nasıl temizliyorsunuz?Bizde çok olmuyor ama olunca da sağlam oluyor ve açıkçası benim de direkt çöpe atasım geliyor kıyafetleri Kendi deterjanıyla önce elde sonra makinede yıkıyorum ama çok da içime sinmiyor gibi.
Canım ben bebelac gold kullanıyorum, doktorum humana veya bebelac gold önermişti. İkisini de kullandım aslında ikisi de gayet kaliteli mamalar fakat fiyatı biraz daha uygun diye bebelac goldda kaldım. Biliyorsun bizimkiler biraz mamacı, çabuk bitiyorKızlar biz hipp organic combiotic mama kullanıyoruz ama bize artık çok pahalı geliyor hem de daha az gaz yapan mamaya geçelim diyoruz. Sma ve bebelac nasıl?
Kusmanıza bebelac gold ıyı geldi mi canım yaCanım ben bebelac gold kullanıyorum, doktorum humana veya bebelac gold önermişti. İkisini de kullandım aslında ikisi de gayet kaliteli mamalar fakat fiyatı biraz daha uygun diye bebelac goldda kaldım. Biliyorsun bizimkiler biraz mamacı, çabuk bitiyor
Ayrıca aptamil de denemiştim ama bizde aşırı gaz ve kusma yapmıştı onu yarım bıraktım. Her bebeğe etkisi farklı tabi.
Ama bence bebelac goldu denemelisin
ya demek memnunsun bebelactan. Hipp aslında ben beğeniyorum ama 350 gr 84 tl felan ki bu da4-5 gunde bitiyorCanım ben bebelac gold kullanıyorum, doktorum humana veya bebelac gold önermişti. İkisini de kullandım aslında ikisi de gayet kaliteli mamalar fakat fiyatı biraz daha uygun diye bebelac goldda kaldım. Biliyorsun bizimkiler biraz mamacı, çabuk bitiyor
Ayrıca aptamil de denemiştim ama bizde aşırı gaz ve kusma yapmıştı onu yarım bıraktım. Her bebeğe etkisi farklı tabi.
Ama bence bebelac goldu denemelisin
Benim bebeğim 1 buçuk aylık.15 gündür kaka düzenimiz 4 günde 1 doktor normal dedi.gazını çıkarıyor bi husursuzluğu olmuyor.4. gün biraz oluyor arada sıkıyor kendiniTabii veriririm 2 gün oldu daha yapmadı, sen de haber verirsin merak ettim şimdi
Bende geçen akşam abimin zoruyla dışarı çıktım süt sağma makinam İstanbul'da kaldı. Mecbur mama verdik zaten doymuyor doktor bir kerede mama ver hergun demişti. O akşam 2 defa mama içmiş. Kilo alımını da olumlu etkiledi. Dışarı çıkacağım zaman sütü sagip bırakıyordum ama iki göğsümude boşaltıp dışarı çıkıyordum eve gelene kadar zaten göğüslerim biraz doluyordu. 3 saat idare ediyordu bıraktığım süt bende kendimi ona göre ayarlıyorum eve gelişimi.Benim gibi sürekli emziren arkadaşlar sütünüzü sağabiliyor musunuz? Dışarı çıktığımızda ya da bazı geceler sağdığım sütü verip rahat etmek istiyorum biraz ama zırt pırt emzirdiğim için sağma işini nasıl yapayım bilemedim
Çok şükür ben hiç covid olmadım dikkat etmeye çalışıyorum canım. Elimden geldiğince otelemeye çalışmak istiyorum asi olayını. Dediğin gibi bu aşının yan etkileri daha sonra kendisini gösterecek.Canım Inan bende inanmıyorum. Sırf eşim ve ailesi yüzünden asi olcam . O aşı bebEgeDe geciyo . Ilerde belli olcak bunlar çocukta ne gibi değişikliklere yol açtığını rabbim onları korusun . Bi yandanda tekrar kaparsam ne olur düşüncesiyle mecbur olcam bakalım suana kadar kimseden duymadım kesildiğini insAllah kesilmez bizimkide
Hayattan beklentim bebeğime sıkıntısız rahat şekilde evde bakmakti ama hayat hep bana soru gosteriyor. Hiç rahat yüzü görmedim. Benim şansıma bu şekilde bir kriz çıktı evde. Ama bende artık idare edilmek istiyorum. Eşimde çok iyi anlıyorum fakat pandemi dönemi boyunca 18 aydır onu idare ettik, dükkanı hep kapalıydı pandemide. Tam herşey yoluna girer dediğimde eşim dükkanı bıraktı. Bu kadar şansızlık ancak bende olur.Her doktor farkli bisey soyluyo cnm ben de allak bullak oldum bilemiyorum dogrusunu
Iki secenek de guzel.bence. ona sen karar verceksin cnm. Hayattan beklentine gore mutlu olmana gore. Sen bilirsin cnm tabi de asi ol bence. Ben oldum sutte bi degisiklik yok.
Vallahi hislerine tercumen olmuşsun. Ben ise başlarsam eminim ağırdan alacak. Ailemde yanımda onlarada güveniyor ama yeter diyorjm bende artık. Riskli hamileliğimde bile gece 12lere kadar çalıştım ama şimdi öyle tatlı bir kuzum varki ben bunu sırf eşim sıkıntı yasamasin diye bırakıp işe gitmek istemiyorum. Hiçbir zamanda kıymet bilinmedim, ailem dışında eşimden taktir görmedim. İdare eden değil idare edilen ben olayım bu seferde diye düşünüyorum. Bunu hakkım olarak görüyorum artık.Canım zor bı karar ama suan ıkı maaşlı olarak bile zorlanıyoruz tek maaşla gecınmek daha da zor hale gelecek gibi
Ama bana kalırsa bırak eşin iş bulsn sonra sen baslabenım eşimde bı işi bn yaparsam muhakkak kendısı cok agırdan alır
Eğer annen yardımcı olacak olmasaydı eşin bebeklere bakar sen calısırdn ama annende yanında, ilk olarak iş bulma mesuliyeti eşinde olsn canımerkek kisisi hazıra alısınca kadın cok yıpranıyo
Kaldı ki benım buyuk oğlum okullu ve sık sık hasta oluyohalıyle bebeğime de gecıyo o da işin ayrı bır cıkmazı…
Canım korkmakta haklısnilk bebeğimden sonra tekrar hamıle kalırm dıye ilişkiden uzunca sure kacmıstm ve 18 ay sonra regl oldum
Onu cok takma kuzumbazısı 40 dan sonra regl olur bazısı 1 yıl sonra:) sadece korunmaya devam et he yine de oluyosa takdırı ilahı
2. Ay aşısında banyo yaptırılmıyor olabilir herhalde asi yaptirirken sağlık ocağı söyler. Zira biz daha yaptıramadık, bu ayın sonuna kadar yaptırabilirmisiz, sağlık ocağının aşıyı açmasını bekliyoruz. Hayırlısı olsun iş durumunda inşallah canım, benimde ilk çocuğuma annem baktı, ikincisinde bakarım diyor ama biraz büyüyene kadar destek bekliyor, diğer kızım seneye ilkokula başladığında benimde iznim bitmiş olacak o zaman ben işe, kızım okula, annemde bebekle evde kalır babamda var rahat rahat bakarlar diye düşünüyorum.Emzirme döneminde doktora sorup kar-zarar durumuna göre ilaç kullanılıyor.
Ben daha ilaçsız emziremedim çocuğumu.
Doğduğu günden beri sürekli bir hastalık halindeyim.
2.ay açısında 3 gün banyo önerilmiyor ama.
Geçen yaptırdım ben de. 37,6 oldu yatmadan verdim çocuk huzursuz olmasın diye.
Ben de bugün iş başvurusu yaptım. Bakalım seneye belli olacak iş durumu, kabul ederlerse 1 yaşına geldiğinde çalışmaya başlayacağım.
Annemle kayınvalidem dönüşümlü olarak bakacaklar eğer çalışmaya başlarsam. Sizra tek birine bırakırsam onların da sağlığı o kadarını kaldıramaz.
Mama kesinlikle kilo yapıyor. Pof bir şişkinlik aslında. En sağlıklısı anne sütüyle beslenen normal bir bebek, mama ile beslenen bebeklerde pof bir şişlik yani kilo oluyor. Malesef bende günde bir öğün veriyorum hipp en güzeli geldi bana. SMA aldım ama onu içmedi. Çöpe gitti....Canım sütun az diyemi mama veriyorsun . Ben ilk ay ara ara mama verdim haftada belki en fazla 3 kez ama gerçekten çok kilo yapiyo bebeklerde bizimki aptamildi
Ay çok sağ ol canım valla cuma günü gidip yaptıracaktım. O zaman 3. Ay aşılarıyla mı yaptırmalıyım ? Birde bir eczacı tanıdık çokta gerekli bir aşı değil ben kızıma yaptırmadım dedi. Ben pek ikna olmadım yaptıracağım dedim, sen bilirsin ama menenjitleri yaptırsan yeter dedi.Kizlar eger rotayi 2. Ay yaptircaksaniz diger asilarla ayni gun yapilmali diger asilardan verem asisiyla daha dogrusu. Ben bu hatayi yaptim hem de bildigim halde siz yapmayin. Rota ve verem canli yani aktif asi. Iki canli asi ya ayni gun yapiliyo ya da en az 4 hafta ara olmasi gerekiyo. Dun 2. Ay kontrolune meshur bi doktora gittik. O rotayi yapti..ben biliyodum bu ayni gun ya da 4 hafta olayini soyledim yok oyle bisey dedi ben de bisey diyemedim doktor sonucta diye. Sonra arastirdim kardesim de doktor bildigim dogruymus. Normalde 2. Ay asisi yarin olcakti. Belki 24 saat gecmeden olur diye sabah erkenden gittim aile hekimine. Veremi yapmadilar canli asi oldugu icin digerlerini yaptilar. Asi takvimini bozdum cocugun bile bile bi de
Tabi her bebekte her mamanın etkisi farklı olabilir ama ben çok büyük bi fark gördümKusmanıza bebelac gold ıyı geldi mi canım ya
Benım kızım felaket kusuyohip denedık kustu aptamıl kustu baby goat aldık belkı ınek sutunu kusuyodur keçi sütü deneyelım dıye onu da kustu Bebelac gold mu denesek
Annem fitil daha iyi dedi, fitili yarım veriyorduk diye hatırladım ama annem hayır fitili yarıya bölmeden veriyorduk dedi. Bizede hem fitil hem calpol verdiler. 4 saatte bir dönüşümlü olarak bir fitil sonra bir calpol şeklinde versen daha ii olur bence. Zira kızımın doktoru da hep ilaçları dönüşümlü kullanmamızı öneriyordu.Kızlar merhaba, bugün 2 aylık aşılarımızı olduk. Sizlere sormak istediğim iki soru var: Rota aşısını iki gün sonra olsak sorun olur mu ? Bu aşıyı alsak sağlık ocağı yapıyor mu dedim hemşire hayır dedi. Özel poliklinik yapar mı ?
Ben normalde çok etliye sütlüye karışmam ama niçin böyle dediniz kiMama kesinlikle kilo yapıyor. Pof bir şişkinlik aslında. En sağlıklısı anne sütüyle beslenen normal bir bebek, mama ile beslenen bebeklerde pof bir şişlik yani kilo oluyor. Malesef bende günde bir öğün veriyorum hipp en güzeli geldi bana. SMA aldım ama onu içmedi. Çöpe gitti....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?