2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Canım calpol yeterli kaliyo . Birde bizim sağlık ocagi alın getirin biz yaparız dedi

Merhaba bizim fransada tanidigimiz bi pediatr vardi emekli bir bayan 80 yasinda o normal dedi kilo alimi varsa cis yapiyorsa gaz cikariyorsa bu aylarda verdigin sutun cogunu sindiriyor olabilirmis anne sutu icin
Geçici bişey mi peki, çünkü böyle kakasını yapamadığı için huzursuz, hep böyle kalıcakmış gibi geliyo. Sürekli fitille vs de yaptırmak istemiyorum kakasını

Kızlar biz hipp organic combiotic mama kullanıyoruz ama bize artık çok pahalı geliyor hem de daha az gaz yapan mamaya geçelim diyoruz. Sma ve bebelac nasıl?

Sma çok kilo yapan bir mama. Comfort serisi daha az gaz yapıyormuş ama bazı bebeklerde kabızlık sorununa da yol açabiliyor.
Bebelac ben kızımda kullanmadım ama annem kardeşimde kullandığında memnun olduğunu söylemişti.
Aptamil içerik olarak güzel. Bağışıklık destekleyici özelliğinde var. Ama hipp ile hemen hemen aynı fiyatı. Ancak indirim takip ederseniz indirimde alınabilir.
Ben de kızımda hipp kullandım.
Aptamil deneyeceğim bu ay.

Canım sütun az diyemi mama veriyorsun . Ben ilk ay ara ara mama verdim haftada belki en fazla 3 kez ama gerçekten çok kilo yapiyo bebeklerde bizimki aptamildi

Burda bir arkadas beyaz sabun demisti. Ben ilk once beyaz sabunla citiliyorum canim.

Kızlar rota aşısını verem aşısı ile aynı gün yaptırmamız mı lazım

Kizlar eger rotayi 2. Ay yaptircaksaniz diger asilarla ayni gun yapilmali diger asilardan verem asisiyla daha dogrusu. Ben bu hatayi yaptim hem de bildigim halde siz yapmayin. Rota ve verem canli yani aktif asi. Iki canli asi ya ayni gun yapiliyo ya da en az 4 hafta ara olmasi gerekiyo. Dun 2. Ay kontrolune meshur bi doktora gittik. O rotayi yapti..ben biliyodum bu ayni gun ya da 4 hafta olayini soyledim yok oyle bisey dedi ben de bisey diyemedim doktor sonucta diye. Sonra arastirdim kardesim de doktor bildigim dogruymus. Normalde 2. Ay asisi yarin olcakti. Belki 24 saat gecmeden olur diye sabah erkenden gittim aile hekimine. Veremi yapmadilar canli asi oldugu icin digerlerini yaptilar. Asi takvimini bozdum cocugun bile bile bi de

Beyaz sabunla ilk önce citiliyom zaten çok rahat temizleniyo sonra hop makinaya evde beyaz sabunum eksik olmaz

Geçmiş olsun canım zor cidden. İnşallah dicem de hasta olmadan büyümüyor. İyi yapıyor benimki tam tersi

Canim sma cok kilo yapiyo demissin ben gecen ay gunde 60 cc kadar acaba aldigi kilo mamadanmidir sutumdenmidir gecen ay 700 gr almisti bu ay mama miktari 100cc bazen 120 140 cc oluyo gerisi anne sutu veriyorum bu arada gunde 6 7 defa kaka yapiyo doktorumuz antibiyotik aldigi icin normal dedi 10 gun antibiyotik aldi yogun bakimda sabah aksam seklinde

Koslanın sıvı leke çıkarıcısını lekeli yere döküyorum. Deterjan kısmına normal toz deterjan ve yine biraz kosla ekleyip 40 derecede (1saat 15 dk lık programda) yıkıyorum.

Kızlar biz hipp organic combiotic mama kullanıyoruz ama bize artık çok pahalı geliyor hem de daha az gaz yapan mamaya geçelim diyoruz. Sma ve bebelac nasıl?
Canım ben bebelac gold kullanıyorum, doktorum humana veya bebelac gold önermişti. İkisini de kullandım aslında ikisi de gayet kaliteli mamalar fakat fiyatı biraz daha uygun diye bebelac goldda kaldım. Biliyorsun bizimkiler biraz mamacı, çabuk bitiyor
Ayrıca aptamil de denemiştim ama bizde aşırı gaz ve kusma yapmıştı onu yarım bıraktım. Her bebeğe etkisi farklı tabi.
Ama bence bebelac goldu denemelisin

Kusmanıza bebelac gold ıyı geldi mi canım ya
Benım kızım felaket kusuyo hip denedık kustu aptamıl kustu baby goat aldık belkı ınek sutunu kusuyodur keçi sütü deneyelım dıye onu da kustu Bebelac gold mu denesek

ya demek memnunsun bebelactan. Hipp aslında ben beğeniyorum ama 350 gr 84 tl felan ki bu da4-5 gunde bitiyor

Bende geçen akşam abimin zoruyla dışarı çıktım süt sağma makinam İstanbul'da kaldı. Mecbur mama verdik zaten doymuyor doktor bir kerede mama ver hergun demişti. O akşam 2 defa mama içmiş. Kilo alımını da olumlu etkiledi. Dışarı çıkacağım zaman sütü sagip bırakıyordum ama iki göğsümude boşaltıp dışarı çıkıyordum eve gelene kadar zaten göğüslerim biraz doluyordu. 3 saat idare ediyordu bıraktığım süt bende kendimi ona göre ayarlıyorum eve gelişimi.
Çok şükür ben hiç covid olmadım dikkat etmeye çalışıyorum canım. Elimden geldiğince otelemeye çalışmak istiyorum asi olayını. Dediğin gibi bu aşının yan etkileri daha sonra kendisini gösterecek.
Hayattan beklentim bebeğime sıkıntısız rahat şekilde evde bakmakti ama hayat hep bana soru gosteriyor. Hiç rahat yüzü görmedim. Benim şansıma bu şekilde bir kriz çıktı evde. Ama bende artık idare edilmek istiyorum. Eşimde çok iyi anlıyorum fakat pandemi dönemi boyunca 18 aydır onu idare ettik, dükkanı hep kapalıydı pandemide. Tam herşey yoluna girer dediğimde eşim dükkanı bıraktı. Bu kadar şansızlık ancak bende olur.
Vallahi hislerine tercumen olmuşsun. Ben ise başlarsam eminim ağırdan alacak. Ailemde yanımda onlarada güveniyor ama yeter diyorjm bende artık. Riskli hamileliğimde bile gece 12lere kadar çalıştım ama şimdi öyle tatlı bir kuzum varki ben bunu sırf eşim sıkıntı yasamasin diye bırakıp işe gitmek istemiyorum. Hiçbir zamanda kıymet bilinmedim, ailem dışında eşimden taktir görmedim. İdare eden değil idare edilen ben olayım bu seferde diye düşünüyorum. Bunu hakkım olarak görüyorum artık.
2. Ay aşısında banyo yaptırılmıyor olabilir herhalde asi yaptirirken sağlık ocağı söyler. Zira biz daha yaptıramadık, bu ayın sonuna kadar yaptırabilirmisiz, sağlık ocağının aşıyı açmasını bekliyoruz. Hayırlısı olsun iş durumunda inşallah canım, benimde ilk çocuğuma annem baktı, ikincisinde bakarım diyor ama biraz büyüyene kadar destek bekliyor, diğer kızım seneye ilkokula başladığında benimde iznim bitmiş olacak o zaman ben işe, kızım okula, annemde bebekle evde kalır babamda var rahat rahat bakarlar diye düşünüyorum.

Bu arada hamilelikte emzirme dönemide aynı. Bugün grip oldum vermidon bile icemiyormusum nöbetçi eczaneden parol alıp geldim. İşimiz çok zor emzirme döneminde...

Canım sütun az diyemi mama veriyorsun . Ben ilk ay ara ara mama verdim haftada belki en fazla 3 kez ama gerçekten çok kilo yapiyo bebeklerde bizimki aptamildi
Mama kesinlikle kilo yapıyor. Pof bir şişkinlik aslında. En sağlıklısı anne sütüyle beslenen normal bir bebek, mama ile beslenen bebeklerde pof bir şişlik yani kilo oluyor. Malesef bende günde bir öğün veriyorum hipp en güzeli geldi bana. SMA aldım ama onu içmedi. Çöpe gitti....

Ay çok sağ ol canım valla cuma günü gidip yaptıracaktım. O zaman 3. Ay aşılarıyla mı yaptırmalıyım ? Birde bir eczacı tanıdık çokta gerekli bir aşı değil ben kızıma yaptırmadım dedi. Ben pek ikna olmadım yaptıracağım dedim, sen bilirsin ama menenjitleri yaptırsan yeter dedi.

Tabi her bebekte her mamanın etkisi farklı olabilir ama ben çok büyük bi fark gördüm
Benimkine aptamil iyi gelmedi mesela o kadar çok kusuyordu ki oturup ağlıyordum. Anne sütünü o kadar kusmuyordu ama mamayı kusuyordu özellikle fazla fazla. Bebelac golddan birkaç gün sonra sürekli ıkınma hali ve Kusması minimuma indi. Dene bence, inşallah iyi gelir

Annem fitil daha iyi dedi, fitili yarım veriyorduk diye hatırladım ama annem hayır fitili yarıya bölmeden veriyorduk dedi. Bizede hem fitil hem calpol verdiler. 4 saatte bir dönüşümlü olarak bir fitil sonra bir calpol şeklinde versen daha ii olur bence. Zira kızımın doktoru da hep ilaçları dönüşümlü kullanmamızı öneriyordu.

Ben normalde çok etliye sütlüye karışmam ama niçin böyle dediniz ki kötü niyet olmadığından cok eminim hepimiz burda iyi kadınlar iyi anneleriz görebiliyorum
Mama vermek zorunda kalan bir anne olarak bebeğime baktım pof bir şişkinliği mi var diye ama hayır arkadaşımın anne sütü ile beslenen bebeğinden hiçbir farkı yok. Zaten kilolu doğdu, aynı düzlemde devam ediyor kilo alımı.
En sağlıklısı elbette anne sütü almaları ama olmayınca olmuyor, doğum öncesi sezaryen ile ilgili kötü bir şey okuyunca kafama takardım şimdi de mama..
İnşallah herkesin sütü bol bol gelir de benim gibi her okuduguna içi cız etmez sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…