- 3 Aralık 2020
- 793
- 1.096
- 63
Benim ablam da fitil verme aman aman bir ateşi olmaz dedi. Şu anlık yok inşallah böyle devam eder. Kaç saat sonra ateş tehlikesi geçti diyebilirim bilginiz var mı ?Annem fitil daha iyi dedi, fitili yarım veriyorduk diye hatırladım ama annem hayır fitili yarıya bölmeden veriyorduk dedi. Bizede hem fitil hem calpol verdiler. 4 saatte bir dönüşümlü olarak bir fitil sonra bir calpol şeklinde versen daha ii olur bence. Zira kızımın doktoru da hep ilaçları dönüşümlü kullanmamızı öneriyordu.
Kesinlikle kötü anlamda söylemedim lütfen yanlış anlama olmasın. İma ettiğim şey en iyisi anne sütü bu zaten tartışılmaz ama mama ile beslenen çocuklarda fazla kilo alımı oluyor bunu demek istiyorum. Anne sütü ile beslenen çocukların sindirimi daha kolay olduğu için vucud fazlalığı atabiliyor ama mamanın sindirimi daha zor buda biraz şişkinlikler yapabiliyor. Neticede bende mama veriyorum. Ayrica kafaya takılacak bir durum yok, hepimiz sezeryan hepimiz mama slogan gibiBen normalde çok etliye sütlüye karışmam ama niçin böyle dediniz kikötü niyet olmadığından cok eminim hepimiz burda iyi kadınlar iyi anneleriz görebiliyorum
Mama vermek zorunda kalan bir anne olarak bebeğime baktım pof bir şişkinliği mi var diyeama hayır arkadaşımın anne sütü ile beslenen bebeğinden hiçbir farkı yok. Zaten kilolu doğdu, aynı düzlemde devam ediyor kilo alımı.
En sağlıklısı elbette anne sütü almaları ama olmayınca olmuyor, doğum öncesi sezaryen ile ilgili kötü bir şey okuyunca kafama takardım şimdi de mama..
İnşallah herkesin sütü bol bol gelir de benim gibi her okuduguna içi cız etmezsevgiler
Ben hatırlıyorum biz ilk çocuğumda da fitil veriyorduk ama calpolun ateşi daha iyi düşürdüğünü, fitilin hemen etki etmediğini hatırlıyorum ama annem bunun tam tersini iddia etti cuma günü aşı açılacak o gün anlayacağız bakalım. Bu arada fitil buzdolabında saklanması gerekiyor. Eğer aşıyı bu sabah olduysa ve hala ateşi cikmadigsa çok iyi. Gece de takip et bence genelde geceleri ateş nuksediyor. Bu gecede bir kaç defa kalkıp ateşini olcmelisin bence. Bazı çocuklarda aşılar ateş yapıyor, kimi çocukta da yapmıyor. İnşallah benimkide ateşi çıkmayanlar dan olur zira ilk cocugumda çok çektim ateşten...Benim ablam da fitil verme aman aman bir ateşi olmaz dedi. Şu anlık yok inşallah böyle devam eder. Kaç saat sonra ateş tehlikesi geçti diyebilirim bilginiz var mı ?
Ben kendimden biliyorum. Ben de sezeryanla doğum yaptım 4-5 gün hiç sütüm gelmedi. Ağlıyordum ben anne oldum ama bu nasıl annelik, babasından ne farkım var vesaire. Psikolojik olarak yetemeyeceğimi düşündüm.Ben normalde çok etliye sütlüye karışmam ama niçin böyle dediniz kikötü niyet olmadığından cok eminim hepimiz burda iyi kadınlar iyi anneleriz görebiliyorum
Mama vermek zorunda kalan bir anne olarak bebeğime baktım pof bir şişkinliği mi var diyeama hayır arkadaşımın anne sütü ile beslenen bebeğinden hiçbir farkı yok. Zaten kilolu doğdu, aynı düzlemde devam ediyor kilo alımı.
En sağlıklısı elbette anne sütü almaları ama olmayınca olmuyor, doğum öncesi sezaryen ile ilgili kötü bir şey okuyunca kafama takardım şimdi de mama..
İnşallah herkesin sütü bol bol gelir de benim gibi her okuduguna içi cız etmezsevgiler
InsAllah sende yavaş yavaş mamayı ortadan kaldirirsin mamayla uğraşmak gerçekten zor hazırla yıka derken beni bezdirmistiMama kesinlikle kilo yapıyor. Pof bir şişkinlik aslında. En sağlıklısı anne sütüyle beslenen normal bir bebek, mama ile beslenen bebeklerde pof bir şişlik yani kilo oluyor. Malesef bende günde bir öğün veriyorum hipp en güzeli geldi bana. SMA aldım ama onu içmedi. Çöpe gitti....
Ablam da fitillik bir durum olmaz,endiselenme ara ara ateşini ölç Yükselirse calpol ver dedi. Bu geceyi bir atlatsak hayırlısıyla inşallah. Sizin de inşallah olmaz kimsenin olmazBen hatırlıyorum biz ilk çocuğumda da fitil veriyorduk ama calpolun ateşi daha iyi düşürdüğünü, fitilin hemen etki etmediğini hatırlıyorum ama annem bunun tam tersini iddia etti cuma günü aşı açılacak o gün anlayacağız bakalım. Bu arada fitil buzdolabında saklanması gerekiyor. Eğer aşıyı bu sabah olduysa ve hala ateşi cikmadigsa çok iyi. Gece de takip et bence genelde geceleri ateş nuksediyor. Bu gecede bir kaç defa kalkıp ateşini olcmelisin bence. Bazı çocuklarda aşılar ateş yapıyor, kimi çocukta da yapmıyor. İnşallah benimkide ateşi çıkmayanlar dan olur zira ilk cocugumda çok çektim ateşten...
Dediğim gibi kötü anlam olmadığını anladım aslında genel bir serzenişti, annelik hep kendini yeterli hissetmeme hali hele ki çoğunluktan farklı bir şey yapıyorsan (mama gibi)Kesinlikle kötü anlamda söylemedim lütfen yanlış anlama olmasın. İma ettiğim şey en iyisi anne sütü bu zaten tartışılmaz ama mama ile beslenen çocuklarda fazla kilo alımı oluyor bunu demek istiyorum. Anne sütü ile beslenen çocukların sindirimi daha kolay olduğu için vucud fazlalığı atabiliyor ama mamanın sindirimi daha zor buda biraz şişkinlikler yapabiliyor. Neticede bende mama veriyorum. Ayrica kafaya takılacak bir durum yok, hepimiz sezeryan hepimiz mama slogan gibiancak bazı gerçekleri de gozardi edemeyiz. Benim yaşım 35 ve 30 yaşındaki gibi süt gelmiyor. Sırf sütüm olsun yetsin diye şuan 80 kilo oldum ve aşırı şeker yüklüyorum kendime. Normal beslenip su içsem kendimi hirpalamasam eminim 6. Ayı göremeden tamamen mamaya geçeriz. Şuan tüm şartlarımi zorluyorum bende...
Çok teşekkür ederim ne güzel yazmışsınız.. Evet benimki tutmadı mesela, sütüm de bol değildi. Emmediği için iyice azaldı. çalıştığım hastanede emzirme danışmanı arkadaşlarımla bile yol katetmeyi denedik fakat olmadı her geçen gün zorlaştı emzirmek kolaylaşacağına. Ben de 45 günün sonunda bebeğime de kendime de eziyet etmeyi bıraktım sağarak anne sütü ve mama vermeye başladım. Artık daha huzurlu bi bebek, "ne zaman o memeyi bana zorla vermeye çalışacak acaba" diye stres yapmadan içiyor ve uyuyor.Ben kendimden biliyorum. Ben de sezeryanla doğum yaptım 4-5 gün hiç sütüm gelmedi. Ağlıyordum ben anne oldum ama bu nasıl annelik, babasından ne farkım var vesaire. Psikolojik olarak yetemeyeceğimi düşündüm.
Hastanede de sütüm gelmeyince smayı vermişlerdi, devam ettik bizde. Sonra bi sekilde sütüm geldi öyle aman aman değil ama idare ediyor arada mama vereyim diyorum hiç bir şekilde mamayı kabul etmiyor. Az olduğunu düşündüğüm için kuşku oluyordu sütüm az acaba doyuyor mu diye. Bebekler de çeşit çeşit aynı biz gibi kimimizin sütü bol taşıyor kimimizde az var kimimiz de hiç yok. Kimimizde de var ama bebek istemiyor. Mesela çok korktum bana çekerse diye ben 1 ay emmişim, annem çok zorlardın emmezdin, sürekli aglardın, çok zayıftın diyor Yani elbette her anne ister ki sütü olsun bebeğini doyursun ama olmayınca olmuyor. Üzülmeyin ben sağ salimsem sizin bebe de büyür sağlıklı olur inşallah
@WunderLostbbonnuss
Kurutma makinesi kullanıyor musunuz? Bende balkon yok, evin içinde asıyorum, kurutmaya atsam acaba kötü mü olur kıyafetler?
Gece değiştiriyor musun?
Ben de değiştirmiyorum eğer ki kaka yapmadıysa. Gece 12 gibi değiştirip yatırıyoruz 5-6 gibi de yeni bezi takıyorum.
Gogsumun birine igne batiriyorlar gibi tikaniklik bu mu oluyir acaba ? Dusta sicak su ile masaj yaptim ama devam ediyor
Mesajları cok geriden okuyabiliyorum kusura bakmayın, onun bütün videolarını izleyin, biberon hiç olmayacak, eğer süt azsa onun yerine ilk yöntem memede eds yapmak, yani eger meme reddi yoksa memeyi emiyor ama süt bitince bırakıyorsa o durumda küçük bir katateri meme ucuna sabitliyorsunuz, bebek hem memeden gelen sütü hem de kataterden gelen sütü birlikte emiyor böylece memede daha uzun süre kalmış oluyor, meme daha uzun süre uyarıldığı için de sütün artışına katkı sağlıyor, eger meme ucunu tutamıyorsa o zaman silikon uçla emzirip silikon ucun içine katateri yerlestiriyorsunuz, ben ikisini de kısa süre yapabildim bebeğim huzursuzlandı, o yuzden kaşık biberon aldım onunla devam ettik, ona da tabi hemen alışamıyor, öğrenmesi gerekiyor sabır şart, beslerken bir yandan white noise açıyordum çok faydasını gördüm, meme reddinde de işe yarıyor , eger süt var ama meme reddi nedeniyle ememiyorsa o durumda da emzik biberon hepsini hayatınızdan çıkarıyorsunuz, bebegi ozellikle memede aglatmadan sakinlestirip dolaştırıp tekrar tekrar meme teklif ediyorsunuz, tabi başta emmiyor huzursuzlaniyor, acıkınca huzursuzluğu artar, o durumda aralarda 20-30cc gibi bir miktarı kaşık biberon veya emjektörle verebilirsiniz, inanın böyle anlatması kolay ama yaşaması çok zor, bende ilk çocuğumda 3 ay meme reddi yaşadım kucağımda hoplata zıplata emziriyordum çok zordu ama sonunda başardım 22 aylık olana kadar emdi sonra yine ben bıraktırdimMerhaba evet kendisinden haberdarım ona da yazdım ama aynı şeyler hep.. siz nasil biraktiniz biberonu? Aslında ben biberonu tamamen biraktiramam cunku 2 ay sonra işe başlayacagim. biberonu geçici olarak biraktirip sonra benim yokluğumda sadece vermek istiyorum en azindan..
Yıllardır kurutma makinası kullanıyorum. O olmadan napardım bilemiyorum. Yazın bozuldu 15 gün napıcağımı şaşırdım. Kesinlikle almalısın kesinlikle.
Okadar süre bez değiştirmeden yatması imkansız benimkinin. Önü tamamen dolup taşıyor.
İnşallah tıkanmazz. Eğer tıkanıklık yaşarsan kesinlikle hemen solgar lesitin. Nasıl çare oldu bana anlatamam.
Bende geçen akşam abimin zoruyla dışarı çıktım süt sağma makinam İstanbul'da kaldı. Mecbur mama verdik zaten doymuyor doktor bir kerede mama ver hergun demişti. O akşam 2 defa mama içmiş. Kilo alımını da olumlu etkiledi. Dışarı çıkacağım zaman sütü sagip bırakıyordum ama iki göğsümude boşaltıp dışarı çıkıyordum eve gelene kadar zaten göğüslerim biraz doluyordu. 3 saat idare ediyordu bıraktığım süt bende kendimi ona göre ayarlıyorum eve gelişimi.
Çok şükür ben hiç covid olmadım dikkat etmeye çalışıyorum canım. Elimden geldiğince otelemeye çalışmak istiyorum asi olayını. Dediğin gibi bu aşının yan etkileri daha sonra kendisini gösterecek.
Hayattan beklentim bebeğime sıkıntısız rahat şekilde evde bakmakti ama hayat hep bana soru gosteriyor. Hiç rahat yüzü görmedim. Benim şansıma bu şekilde bir kriz çıktı evde. Ama bende artık idare edilmek istiyorum. Eşimde çok iyi anlıyorum fakat pandemi dönemi boyunca 18 aydır onu idare ettik, dükkanı hep kapalıydı pandemide. Tam herşey yoluna girer dediğimde eşim dükkanı bıraktı. Bu kadar şansızlık ancak bende olur.
Vallahi hislerine tercumen olmuşsun. Ben ise başlarsam eminim ağırdan alacak. Ailemde yanımda onlarada güveniyor ama yeter diyorjm bende artık. Riskli hamileliğimde bile gece 12lere kadar çalıştım ama şimdi öyle tatlı bir kuzum varki ben bunu sırf eşim sıkıntı yasamasin diye bırakıp işe gitmek istemiyorum. Hiçbir zamanda kıymet bilinmedim, ailem dışında eşimden taktir görmedim. İdare eden değil idare edilen ben olayım bu seferde diye düşünüyorum. Bunu hakkım olarak görüyorum artık.
2. Ay aşısında banyo yaptırılmıyor olabilir herhalde asi yaptirirken sağlık ocağı söyler. Zira biz daha yaptıramadık, bu ayın sonuna kadar yaptırabilirmisiz, sağlık ocağının aşıyı açmasını bekliyoruz. Hayırlısı olsun iş durumunda inşallah canım, benimde ilk çocuğuma annem baktı, ikincisinde bakarım diyor ama biraz büyüyene kadar destek bekliyor, diğer kızım seneye ilkokula başladığında benimde iznim bitmiş olacak o zaman ben işe, kızım okula, annemde bebekle evde kalır babamda var rahat rahat bakarlar diye düşünüyorum.
Bu arada hamilelikte emzirme dönemide aynı. Bugün grip oldum vermidon bile icemiyormusum nöbetçi eczaneden parol alıp geldim. İşimiz çok zor emzirme döneminde...
Canim sma cok kilo yapiyo demissin ben gecen ay gunde 60 cc kadar acaba aldigi kilo mamadanmidir sutumdenmidir gecen ay 700 gr almisti bu ay mama miktari 100cc bazen 120 140 cc oluyo gerisi anne sutu veriyorum bu arada gunde 6 7 defa kaka yapiyo doktorumuz antibiyotik aldigi icin normal dedi 10 gun antibiyotik aldi yogun bakimda sabah aksam seklinde
Canım sütun az diyemi mama veriyorsun . Ben ilk ay ara ara mama verdim haftada belki en fazla 3 kez ama gerçekten çok kilo yapiyo bebeklerde bizimki aptamildi
Biz de hipp kullanıyoruz şuan kabızlık için doktora gittik sma confort gazlı bebekler için iyi bir de onu deneyin dedi ama fiyat benzer gerçekten mama fiyatları inanılmazKızlar biz hipp organic combiotic mama kullanıyoruz ama bize artık çok pahalı geliyor hem de daha az gaz yapan mamaya geçelim diyoruz. Sma ve bebelac nasıl?
Önce elde yıkıyorum, sonra green clean leke çıkarıcısını üzerine döküp yıkıyorum mis gibi oluyorKızlar bu kakalı kıyafetleri nasıl temizliyorsunuz?Bizde çok olmuyor ama olunca da sağlam oluyor ve açıkçası benim de direkt çöpe atasım geliyor kıyafetleri Kendi deterjanıyla önce elde sonra makinede yıkıyorum ama çok da içime sinmiyor gibi.
Benim bebeğim 5. Günden itibaren mamaya başladı çünkü birden 800 gram falan verdi çok şükür toparladı bebeğimden önemli değil hiç bir şey ben de eşim de emmemişiz çok şükür sağlıklıyızDediğim gibi kötü anlam olmadığını anladım aslında genel bir serzenişti, annelik hep kendini yeterli hissetmeme hali hele ki çoğunluktan farklı bir şey yapıyorsan (mama gibi)
İnşallah sütünüz uzun süre besler bebeğinizi canı gönülden diliyorum
Çok teşekkür ederim ne güzel yazmışsınız.. Evet benimki tutmadı mesela, sütüm de bol değildi. Emmediği için iyice azaldı. çalıştığım hastanede emzirme danışmanı arkadaşlarımla bile yol katetmeyi denedik fakat olmadı her geçen gün zorlaştı emzirmek kolaylaşacağına. Ben de 45 günün sonunda bebeğime de kendime de eziyet etmeyi bıraktım sağarak anne sütü ve mama vermeye başladım. Artık daha huzurlu bi bebek, "ne zaman o memeyi bana zorla vermeye çalışacak acaba" diye stres yapmadan içiyor ve uyuyor.
Yine de şaka bi yana Allah herkesin gönlüne göre versin gönül ister 2 yaşına kadar anne sütü vermek ama nasipte yokmuş. Sizinki uzun ömürlü olur inşallah
Benim ilk oğlumda oda 3 ay emmedi 3 aysan sonra tuttu senin gibi bende hoplata zıplata emziriyordum o günler ne zor günlerdiMesajları cok geriden okuyabiliyorum kusura bakmayın, onun bütün videolarını izleyin, biberon hiç olmayacak, eğer süt azsa onun yerine ilk yöntem memede eds yapmak, yani eger meme reddi yoksa memeyi emiyor ama süt bitince bırakıyorsa o durumda küçük bir katateri meme ucuna sabitliyorsunuz, bebek hem memeden gelen sütü hem de kataterden gelen sütü birlikte emiyor böylece memede daha uzun süre kalmış oluyor, meme daha uzun süre uyarıldığı için de sütün artışına katkı sağlıyor, eger meme ucunu tutamıyorsa o zaman silikon uçla emzirip silikon ucun içine katateri yerlestiriyorsunuz, ben ikisini de kısa süre yapabildim bebeğim huzursuzlandı, o yuzden kaşık biberon aldım onunla devam ettik, ona da tabi hemen alışamıyor, öğrenmesi gerekiyor sabır şart, beslerken bir yandan white noise açıyordum çok faydasını gördüm, meme reddinde de işe yarıyor , eger süt var ama meme reddi nedeniyle ememiyorsa o durumda da emzik biberon hepsini hayatınızdan çıkarıyorsunuz, bebegi ozellikle memede aglatmadan sakinlestirip dolaştırıp tekrar tekrar meme teklif ediyorsunuz, tabi başta emmiyor huzursuzlaniyor, acıkınca huzursuzluğu artar, o durumda aralarda 20-30cc gibi bir miktarı kaşık biberon veya emjektörle verebilirsiniz, inanın böyle anlatması kolay ama yaşaması çok zor, bende ilk çocuğumda 3 ay meme reddi yaşadım kucağımda hoplata zıplata emziriyordum çok zordu ama sonunda başardım 22 aylık olana kadar emdi sonra yine ben bıraktırdimyine de herseyi denedik olmadı ise dünyanın sonu değil, ben 3 ay ancak emmişim ama büyüdüm dr oldum , yani nasıl mutluysanız öyle yapın derim, bebeklerimizin en çok mutlu huzurlu anneye ihtiyacı var
Bende çoğunlukla artık gece değişmiyorum canım. Zaten 1 gibi yatiyo o zman degisiyorum sabah 7 gibi tekrar degisiyorumHer bebek farklı oluyor denk ki. Bezden beze de emiş gücü değişiyor. Prima premium kullanırken ne kadar yaparsa yapsın ki(10 saat bile durduğu oldu) kupkuru oluyordu. Ancak fiyatlar bilmem ne kadar olduğu için alamadım.
Kızlar bu kakalı kıyafetleri nasıl temizliyorsunuz?Bizde çok olmuyor ama olunca da sağlam oluyor ve açıkçası benim de direkt çöpe atasım geliyor kıyafetleri Kendi deterjanıyla önce elde sonra makinede yıkıyorum ama çok da içime sinmiyor gibi.
Allah kuzunuza sağlık sıhhat versinBiz de hipp kullanıyoruz şuan kabızlık için doktora gittik sma confort gazlı bebekler için iyi bir de onu deneyin dedi ama fiyat benzer gerçekten mama fiyatları inanılmaz
Önce elde yıkıyorum, sonra green clean leke çıkarıcısını üzerine döküp yıkıyorum mis gibi oluyor
Benim bebeğim 5. Günden itibaren mamaya başladı çünkü birden 800 gram falan verdi çok şükür toparladı bebeğimden önemli değil hiç bir şey ben de eşim de emmemişiz çok şükür sağlıklıyızben de ne ağladım ilk hafta ama gereksizmiş bana göre üzdüğüme değmedi kendimi şuan mama alıyor sadece sağmaya çalışıyorum ben de ama işte tadımlık çıkıyor olsun diyorum bir iki damla alsın, sağlığı yerinde olsun yeter. Psikolojik olarak biz kötü olursak bebek için bunun daha kötü olacağı düşüncesindeyim. Öyle böyle büyüyecek kuzular
Sütüm yetiyorsa o gün mama vermiyorum mesela iki gündür vermedim ama akşamüzeri azaldığını hissediyorum gece yatmadan veriyorum canım. Mamayı ortadan kaldıramam çünkü erkek çocuk, çok emiyor ve benim sütüm yetersiz kalıyor. Şuan halimden hiç memnun değilim, 80 kilo oldum ...InsAllah sende yavaş yavaş mamayı ortadan kaldirirsin mamayla uğraşmak gerçekten zor hazırla yıka derken beni bezdirmisti
İnsallahhAblam da fitillik bir durum olmaz,endiselenme ara ara ateşini ölç Yükselirse calpol ver dedi. Bu geceyi bir atlatsak hayırlısıyla inşallah. Sizin de inşallah olmaz kimsenin olmazdiken üstünde gibiyim, uyuyamam sabaha kadar bişey olacak diye.Hic rahat bir insan değilim, anne olunca daha da arttı evhamlarım.. Biraz huysuzlandı bugün onunla kalır inşallah ya. Hem fitil hem calpol aldım ne olur ne olmaz diye.
Teşekkür ederimDediğim gibi kötü anlam olmadığını anladım aslında genel bir serzenişti, annelik hep kendini yeterli hissetmeme hali hele ki çoğunluktan farklı bir şey yapıyorsan (mama gibi)
İnşallah sütünüz uzun süre besler bebeğinizi canı gönülden diliyorum
Çok teşekkür ederim ne güzel yazmışsınız.. Evet benimki tutmadı mesela, sütüm de bol değildi. Emmediği için iyice azaldı. çalıştığım hastanede emzirme danışmanı arkadaşlarımla bile yol katetmeyi denedik fakat olmadı her geçen gün zorlaştı emzirmek kolaylaşacağına. Ben de 45 günün sonunda bebeğime de kendime de eziyet etmeyi bıraktım sağarak anne sütü ve mama vermeye başladım. Artık daha huzurlu bi bebek, "ne zaman o memeyi bana zorla vermeye çalışacak acaba" diye stres yapmadan içiyor ve uyuyor.
Yine de şaka bi yana Allah herkesin gönlüne göre versin gönül ister 2 yaşına kadar anne sütü vermek ama nasipte yokmuş. Sizinki uzun ömürlü olur inşallah
Mantığını çok iyi anladım. Ne kadar zor bir süreç gerçekten. Emzirme danışmanından yardım aldınız sanıyorum veya doktor olduğunuz için biliyorsunuz. Ne kadar bilinçli anneler var aramızda harikaMesajları cok geriden okuyabiliyorum kusura bakmayın, onun bütün videolarını izleyin, biberon hiç olmayacak, eğer süt azsa onun yerine ilk yöntem memede eds yapmak, yani eger meme reddi yoksa memeyi emiyor ama süt bitince bırakıyorsa o durumda küçük bir katateri meme ucuna sabitliyorsunuz, bebek hem memeden gelen sütü hem de kataterden gelen sütü birlikte emiyor böylece memede daha uzun süre kalmış oluyor, meme daha uzun süre uyarıldığı için de sütün artışına katkı sağlıyor, eger meme ucunu tutamıyorsa o zaman silikon uçla emzirip silikon ucun içine katateri yerlestiriyorsunuz, ben ikisini de kısa süre yapabildim bebeğim huzursuzlandı, o yuzden kaşık biberon aldım onunla devam ettik, ona da tabi hemen alışamıyor, öğrenmesi gerekiyor sabır şart, beslerken bir yandan white noise açıyordum çok faydasını gördüm, meme reddinde de işe yarıyor , eger süt var ama meme reddi nedeniyle ememiyorsa o durumda da emzik biberon hepsini hayatınızdan çıkarıyorsunuz, bebegi ozellikle memede aglatmadan sakinlestirip dolaştırıp tekrar tekrar meme teklif ediyorsunuz, tabi başta emmiyor huzursuzlaniyor, acıkınca huzursuzluğu artar, o durumda aralarda 20-30cc gibi bir miktarı kaşık biberon veya emjektörle verebilirsiniz, inanın böyle anlatması kolay ama yaşaması çok zor, bende ilk çocuğumda 3 ay meme reddi yaşadım kucağımda hoplata zıplata emziriyordum çok zordu ama sonunda başardım 22 aylık olana kadar emdi sonra yine ben bıraktırdimyine de herseyi denedik olmadı ise dünyanın sonu değil, ben 3 ay ancak emmişim ama büyüdüm dr oldum , yani nasıl mutluysanız öyle yapın derim, bebeklerimizin en çok mutlu huzurlu anneye ihtiyacı var
Çok zor bir hastalık atlatmissin çok geçmiş olsun. Bende gebeyken çok korkuyordum, heryere girip çıktığım için birde.. ancak riskli gebe iken erken doğumu tetiklemesinden ve içinde bilinmeyen etken maddelerin olduğu bir aşıdan bebeğimde etkilenmesin istedim. Şimdide sütun kesilmesinden korkuyorum ama elbet bende asi olacagim, aşıya karşıda değilim kesinlikle. Sadece şuan evdeyim, ise baslamiyorum, yolculuk yapmıyorum, toplu konser vs gibi etkinliklere zaten katılmıyorum, kendimi insanlardan mümkün oldukça koruyorum biraz daha geçsin turkovac aşısı oluruz belki... Çok geçmiş olsun sanadaGeçmiş olsun.
Eczaneler daha temkinli ister istemez. Haklılar da.
Ben covid sonrası gebelik zehirlenmesi yaşadım, o yüzden erken doğum yaptım gelsin kalp hapları gitsin tansiyon hapları o süreçte mecburen hep ilaç kullandım.
Şimdi de safra kesesi için ilaç kullanıyorum. Ama ağrı kesici tek parol.
Aşı noktasında da evet illa ki sonra çıkacak etkileri ama ben yaptırmıştı gebeyken. Ben aşı olduktan çok kısa bir süre sonra eşim covid oldu. Antikorlar tam oluşmadan hastalandım yani.
Doktorumun bir kaç gebesi yoğun bakımda yatıyordu lütfen hemen yaptır anneler entübe bebekleri alacağız demişti.
Tetkiklerimi gören her doktor iyi ki yaptırmışsın yoksa çok daha ciddi sonuçlara yol açabilirdi hastalık dediler. Ben geçirirken hafif atlattığımı düşünmüştüm çünkü.
Ama içeride mahvetmiş.
Akciğerlerimde hala izi var.
Hala koku alamıyorum. Tat desen iğrenç bir doku var ağzımda. Allah kimsenin başına vermesin.
Benim bebeğim de gazını çıkarıyo ama ona rağmen huzursuz bugün 3. Gün yapmadı hala napsam fitil versem mi bilmiyorum böyle ben de çok yoruluyorum yaBenim bebeğim 1 buçuk aylık.15 gündür kaka düzenimiz 4 günde 1 doktor normal dedi.gazını çıkarıyor bi husursuzluğu olmuyor.4. gün biraz oluyor arada sıkıyor kendini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?