2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
En dar haline benimki de girmiyor canım, yanları açıyorum o şekilde koyuyorum. Ama ellerini çok hareket ediyor diye muslin bezle kundak yapıp öyle koyuyorum benimki kundaga alışkın, sorun yaşamadım

Ben uyku tulumunu zaten bebeğimin yüzünde battaniyesini gördükten sonra almaya karar verdim

Evettt bizde nihayet 2. Ay asilarimizi olduk ortalık feryat figandi bol ağlamalı hatta bir ara katılarak ağlamalı bir finalle eve geldik nefesimi tuttum yanından saniye ayrilmiyorum, calpol bilerek vermiyorum şuanda acaba ateşi çıkmayanlar dan midir diye bekliyorum size bir sorum olacak şimdi aşı olduktan kaç saat sonra ilk ateşi çıktı sizin bebolarin kızlar? Annem 2-3 saate çıkar diyor, bana da sanki hemen çıkacakmış gibi geliyor...

2.ay asilarindan sonra ates kac saat te cikiyor acaba
Senin sormak istediğin şeyi kaç saatte bir ateşi çıkıyor gibi okumuşum ve öyle cevaplamisim bende bu sorunun cevabını merak ediyorum ilk asi olduktan kaç saat sonra ateşi çıkıyor vallahi 5 sene öncesi unuttum bende ilk çocuğumdan....

Antibiyotikrten dolayi kaka sayisi degilmi benimkide dogar dogmaz yogun bakimda kaldi 10 gun 10 gun sonra aldik ve o gunden beri yaklasik bucuk ay gecti ve hâla gunde 6 7 kere kaka yapiyo bazen ishal cok sık yapıyo ilk 40 gun normaldir dedim ama 40i cikti hala 6 7 kere yapiyo belkide ondan kilo alimi yavaş olabilirimi etkisi ne zaman gecer acaba fikrin varmi ya da doktora daniştinmi

Dün sabah 10 buçuk gibi olduk aşıyı akşama kadar hiç bişey yoktu akşam 23 - 23.30 gibi bi anda 37.8 37.9 falan oldu calpol verdim gecede sabahta takipteydim şimdilik tekrarlamadı, yani anlayacağın 13 saat sonra anca çıktı mesela bizim. Ebe de zaten 3 gün boyunca takip edeceksin dedi, bende araştırdım biraz diğer aşılar ilk 24 saat içinde ateş normalken verem aşısında 48.62 saat ateş normal diyor, yani 2.gün bile çıkbilir.

Bence çok icti ondan . Benimki 1 gibi emziriyom birde gece 4 de daha sonra 7 de bezini degisiyorum
Ahh ah gece 2 saatte bir uyanıyorum. Gündüz bazen abartıp saat başı emmek istiyor. Evde bırakıp markete giderken bile tereddüt ediyorum

Reactions: The

Ben de kimyon çayı veriyorum canım bi kaşık her gün, bazen kimyon rezene karışık demleyip veriyorum

Rezene için zeka gelişimine olumsuz etkileri olduğuna dair çalışmalar yayınlanmış. Annelere içmelerini önermiyorlar. Napıcağımı şaşırdım bende bu gaz yüzüne. Sabah kadar uykusunda ağladı ıkındı. Hiç uyuyamadım.

İlk aylarda kaka sayısı direk olarak kiloyu etkilemez dedi hemşire ile konuştuk.
Vücudu daha yeni yeni alışacak dedi. Bir de bağırsak emilimi ile de ilgili mevzular. Mesela ilk başta çok fazla yapıyordu, antibiyotik ile birlikte daha çok yaptı. Doktor sab simplex verdi. Ondan sonra daha düzene girdi. Şimdi günde bir yada iki kez yapıyor.
Maflor gibi prebiyotikli damlalar da rahatlatır sanıyorum ki.

Bende de bir haftadır var. Şuanda bile şapır şupur ses geliyor ellerini emiyor. Oral dönem ellerini ve ağzını keşfediyormuş. Çok normalmiş

Benim 12 saat sonra yukseldi canim

Bayadır aklıma takılan bi durum bu. Bebeğim 2,5 aylık ve böyle ellerinden tutup kaldırdığımda en ufak kendini kaldırmıyor, kafasını tutmuyor. Olduğu gibi kalıyor, ellerime bile yüklenmiyor. Türkiye noröloji derneğinin verilerini taradağımda 4. Ayda bu şekilde kalkması gerekiyormuş. Ama yeğenimi hatırlıyorum benim bebişin aylarındayken az çok ellerime yükleniyordu, kafasını en azından tutmaya çalışıyordu. Sizin bebekleriniz ne durumda kontrol edip yazarmısınız bana. Ben baya taktım bu duruma

Aşı oldunuz mu acaba ben de sezeryanlıyım 2 aylık olduk ve adet de olmadım emziriyorum. Yan etki olur mu? Korkuyorum aşı olmaya emzirdiğim için

Ya bişey olucağını sanmıyorum ama kimyon çayı içmeyi dene istersen canım bebeğine de verebilirsin

Canım bizimkisi daha iki aylık ama neredeyse 1 aylıktan beri tutunca kayayı kaldırıyordu 1 buçuk aylık olunca nerdeyse ayağa kalkıyo gibi yapıyo bizimkisi biraz fasla gayretli annemler falan diyo

Benimki de kaldırıyor canım, kalkmaya çalışır gibi yapıyor yani kafasını tutuyor

Nerde yayınlanmış, munkunse paylaşır mısın? Ben şimdiye dek olumsuz bir yazı okumadım rezene ile ilgili

Karın üstü zamanı yapıyor musun? Bebişin kuvvetlenmesi için en önemli hareket o da amerikan pediatri akedemisi hergün süresini daha da arttırarak yapın diyo ama bebişi de zorlamadan sıkıldığı an kaldırmamız gerekiyormuş ki o hareket kafasında olumsuz kalmasın yoksa öyle yatmayı hiç istemezmiş

Düzenli yapıyorum hatta tummy time aparatı, plastik bi koltuk benzeri bişi bile aldım. Az kaldı kontrolüne doktoruna soruyum bakalım

Düzenli yapıyorum hatta tummy time aparatı, plastik bi koltuk benzeri bişi bile aldım. Az kaldı kontrolüne doktoruna soruyum bakalım
Anladım canım sor bakalım, bazı bebekler sadece tercih etmediği için bile hareket etmeyip başını tutmayabilirmiş keyfi yani yapısı o, bunu da unutma sters yapma yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…