2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Canım benim de mesela bazen oyun oynuyorum onunla böyle tutuyorum bi güç hisediyorum kalkmaya calisyor kendini çekiyor benim ki bide biraz çok güçlü heralde doktorda dedi mesela böyle ayakları üstünde daha bi aylıktı duruyordu banyo yaptırdığımda falan çok güçlü basa çıkamıyorum büyünce beni döver heralde ama zannetmiyorum sorun olsun annem benim küçük kardeşim altı aylıktı kendi kafasını tutamıyordu diyor

Bende sab simplex kullaniyorum ama hâla fazla kaka sayimiz belkide yapisi oyledir bagirsaklari cok çalisan bi cocuk olacaktir bu doktor kontrolumde probiyotik isticem 2 aylik bebeklerede kullaniliyo degilmi antibiyotigin zararli etkilerinide azaltmaya yardimci olur diye dusunuyorum probiyotikler icin

Benimde 50 gunluk ve elleri cok gucsuz oyle kendini kaldirma yok kafasinida cok tutamaz ellerimi guclude sıkmaz hatta cogu zaman tutmaz bende koktum ama bekleme karari aldim doktorumuzda 3. Ayina kadar bekleyelim sonra norolojiye yonlendiririm dedi yogun bakimdayken yeni dogan uzmani hareketleri agir enfeksiyondam olabilir antibiyotik etkiside olabilir cunku emfeksiyonu yuksekti cocuk norolijisine gitmemizi tavsiye etti cocuk doktorumuz ise bekleyelim dedi hatta bende gucsuzmudur diye sutum bol degil ama idare ettirebilirdim az kilo almasini umursamayarak ayda 500 gr yeterlo dedi doktorumuz o civarda aliyo zaten ben bu sebeplerden mama zaten veriyodum ama miktarini arttirdim belki kilo alirsa daha guçlenir diye duşundum yani sutum bol olsa asla vermezdim en guzeli sagliklisi anne sutu tabiki

Düzenli yapıyorum hatta tummy time aparatı, plastik bi koltuk benzeri bişi bile aldım. Az kaldı kontrolüne doktoruna soruyum bakalım
Canim bence her bebegin gelisimi farkli. Keyfi bir durumda olabilir. Bazen cok ayikken kafasini kaldirmak istiyor mesela kucagimda, bazense iyice kedi gibi sokuluyor. Ellerini tutup kaldirmak icin henuz erken olabilir sanki. Ben tummmy time miydi o hareketleri yapmak istedigimde esim cocugu zorlama birak gelisir modunda oluyor

Kızlar ben bu tummy time olayını bilmiyordum, sayenizde öğrendim başka neler var acaba bilmediğim, yapmadığım
Çocuğun gelişimi için neler yapıyorsunuz, lütfen paylaşın, ben neler kaçırıyorum acaba? Oyuncak filan oynuyor musunuz?

Donmeyi ogrenmesi icin sag sol sirayla hafif destekliyorum canim.
Gun icerisinde az da olsa zeka karti gosteriyorum.
Oyuncaklarini gosterip renklerini soyluyorum.
Mesela kirmizi kopek / kopekler hav hav der / bak pembe dili var ve dil cikarmis seklinde.
Altini alirken vs ne yaptigimi anlatiyorum.
Gun icerisinde yaptigimiz seyleri tekrarliyorum.
Mesela bugun doktor amcaya gidecegiz. Senin sagligin icin aşi yapacak sen hic korkma ben yanindayim vs tarzi.
Tutabilecegi bir oyuncaksa eline vermeye calisiyorum suan cok tutamasa da.
Gun icerisinde muzik acip kucagimda onunla dans ediyorum.

Ben oldum canim 39. Gunumde 3 gunu yogun 2 3 gunde leke seklinde oldum bitti benimde kontrolum vardi gidemedim ama gidecem fırsatin varsa git mutlaka bence

Abooovvv, ben bunları hiç yapmıyorum, şu anda süper paniğim, kızımın gelişimini mi aksattım acep siz bunlara nasıl vakit bulabiliyorsunuz, ben kesin bi şeyleri yanlış yapıyorum. Benim bütün günüm meme mama bezle geçiyor. Çok az uyuyabiliyorum zaten gece, gündüz nerdeyse sıfır uyku.
Biz salondayız ailecek kızımla, bi türlü uyku düzeni oturtamadık, siz odasında mı uyutuyorsunuz

Bebisim boyle anlatinca uzun olmus ama saatlerce degil. Her beslenmeden sonra veya emeerken konusabilirsin. Altini acmadan o dondurme hareketlerini yapabilirsin. Hayir bizde salondayiz gunduz gece yatak odasinda. Bence aksamaz bazen bende acaba bebegimin beynini gereksiz yoruyormuyum diye dusuunuyorun. Uyutma kisminda sarki ile dans etme vals tarzi hareketler yapiyoruz. Gun icerisinde yataga veya koltuga yatirip el ve ayak kordinasyonu icin serbest birakiyorum. Ayaklarini havaya kaldirmasini oynatmasini bekliyorum o onlari yaparken onunla konusuyorum. Oyuncaklarini gosteriyorum.

Sabah 9.30da asi oldu akşam 7.30da ateşi çıktı. Calpol verdiğim halde 37de takılıyor şuan.
Benim 12 saat sonra yukseldi canim
Bizimde 10 saat sonra umarım gece çıkmaz...
Kendini henüz kaldıramaz, kendini kaldırabilmek için kol ve boyun kaslarının güçlenmesi lazım. Bunun içinde gün içerisinde en az 5 defa yüzü koyun yatırıp kollarından destek alarak kafasını kaldırmasını saglayabilirsin bence. Bizim bebiş kafasını tutmaya çalışıyor ama tutamıyor sallabaş lakabı taktik bizde ona kafa sürekli sallanıyor, hatta sırtından tutmasam arkaya doğru düşecek. Doktoru 3.ayda kafasını tutmaya başlar dedi bekliyoruz bakalım. Hiç takılma, benim ilk kızım 17 aya kadar emekledi ve 17. Aya girerken yürümeye başladı. Ben hiç yere koymadım yüzüstü yatırıp egzersiz yaptıramadım hemen ağlıyordu...

Zeka kartlari, renk çalışması, göstergeler bunların hepsi 4. Veya 5.a ydan sonra yapılabilecek şeyler değil mi?

Reactions: The
37 yüksek değil canım normal bizim bugün tekrar çıktı akşamüzeri 2.gün

Benim bebeğimin hiç oyuncağı yok henüz 45 günlük oldu. Almalı mıydım yoksa. Ben de akşama kadar bebeğimle konuşup ona şarkılar, türküler, bazen ilahiler söylüyorum ama oyuncak almak için erken gibi gelmişti, eşime desem 1 buçuk aylık çocuk oyuncaktan ne anlar diyecektir eminim ama ben biraz araştırayım neler alabileceğimi sen neler aldın kuzu

Canım 40 günlüktük biz cocuk doktoru bebeğime bu egzersizleri yaptırdı ve evdede bunu sürekli yapmamı istedi . Bazen yapabiliyor ama bazen yapamiyo diye bilirim . Sen onu yapa yapa aktif hale getirceksin

Reactions: The
Ewt canım yavaş yavaş oyuncaklar ilgisini çekmeye başladı bizimkinin . Pusetine yumuşak oyuncaklar astım onlara bakıyo ellerini yavaş yavaş kaldırmaya başladı

Ekonomik sorunlar ne yazikki hepimizi zorluyo cnm. Amin sonumuz hayir olsun
Özel aşılarımız da var canım. Ama sağlık ocağındaki hemşire yanlarda işaretli olan gibi yaptır bence dedi.
Yaptircaksan ayni gun yaptirman lazimdi rota ile 2. Ay asilarini. Bi de niye yaptir dedi yapmiyolar mi senin saglik ocaginda. Asiyi alinca yapiyolar burda
Benimki de ayni cnm. Hatta yakalayinca cenemi emiyo pijamamu emiyor. Oral donemde cok normal hatta olmasi gerekenmis cnm
2 aylik bebegim benimki de tutmuyo. Kontrolde doktor bakti daha erken dedi. Hic endise etme cnm zamani gelince yapcaklar cok sey bekliyoz miniklerden

Yapmadılar biz yapmıyoruz canlı aşı olduğu için dedi. Eczacı bir tanıdık da ağzından alınıyor kimseye gerek yok aslında dedi. Bilemedim öylece kaldı.

Ben de daha almadım ya, annemin yaptığı amigurumiler dışında oyuncağı yok bizimkinin de. Çok oyuncak almayı da düşünmüyorum aslında ama şu aktivite halılarından almak istiyorum.

Ben BabySparks diye bir uygulamada yıllık abonelik aldım bu arada, her gün bebekle ne tür aktiviteler yapabileceğimle ilgili bilgi veriyor, günlük aktivite listesi filan var. İngilizce olması sorun olmazsa öneririm kızlar.

Benim bebeğim de gazını çıkarıyo ama ona rağmen huzursuz bugün 3. Gün yapmadı hala napsam fitil versem mi bilmiyorum böyle ben de çok yoruluyorum ya
ben dpktora gittiğimde normal dediler.fitil vermedi.4.gün yaptı uine kakasını.10 güne kadar bile normalmiş .ben geçen fasulye yemiştim çocuğa sancı girdi ağladı ilk defa.aynı sancı banada oldu.onun dışında üstten alttan gazını çıkarıyor.4.gün sıkıyor huzursuzlaşıyor biraz o günde yapıyor.kabızda değil yani kakadan belli oluyor.bazı bebekler 10 güne ladar bile yapmayabilio dedi doktor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…