- 15 Ocak 2020
- 282
- 247
- 33
- 42
bende tam anlıyamadım doğru olan 2.ay yaptırmak değilmi yani veremle aynı andamı yapılmıyorAy çok sağ ol canım valla cuma günü gidip yaptıracaktım. O zaman 3. Ay aşılarıyla mı yaptırmalıyım ? Birde bir eczacı tanıdık çokta gerekli bir aşı değil ben kızıma yaptırmadım dedi. Ben pek ikna olmadım yaptıracağım dedim, sen bilirsin ama menenjitleri yaptırsan yeter dedi.
1 buçuk ayluğız 4 gündür bizdede başladı.normalmişYa bir de herkes bebeğinin elini emdiğinden bahsetmiş. 3 gündür benimki de deli gibi ellerini eldivenlerini emiyor, üstümüz başımız da salya içinde hep ama daha 40 günlüğüz normal midir acaba?
Canım 4 gün bitti hala yapmadı benim ki, beklemedeyimben dpktora gittiğimde normal dediler.fitil vermedi.4.gün yaptı uine kakasını.10 güne kadar bile normalmiş .ben geçen fasulye yemiştim çocuğa sancı girdi ağladı ilk defa.aynı sancı banada oldu.onun dışında üstten alttan gazını çıkarıyor.4.gün sıkıyor huzursuzlaşıyor biraz o günde yapıyor.kabızda değil yani kakadan belli oluyor.bazı bebekler 10 güne ladar bile yapmayabilio dedi doktor
bizde gece sabah ve öğleden sonra 4 e kadar emiyoruz.4 ten sonra mama veriyorum memeye hırslanıyor.bazen boğazına takılır gibi mefes nefese bırakıyor.bazen süt yok gibi hırslanıyor ıhalbuki sıkıyorum süt geliyor.mama saatini bildiği içinmi oluyor anlamıyorum.aslında şırınga veriyordum.gelen giden bitmedi biberon ile verdim mamayıMesajları cok geriden okuyabiliyorum kusura bakmayın, onun bütün videolarını izleyin, biberon hiç olmayacak, eğer süt azsa onun yerine ilk yöntem memede eds yapmak, yani eger meme reddi yoksa memeyi emiyor ama süt bitince bırakıyorsa o durumda küçük bir katateri meme ucuna sabitliyorsunuz, bebek hem memeden gelen sütü hem de kataterden gelen sütü birlikte emiyor böylece memede daha uzun süre kalmış oluyor, meme daha uzun süre uyarıldığı için de sütün artışına katkı sağlıyor, eger meme ucunu tutamıyorsa o zaman silikon uçla emzirip silikon ucun içine katateri yerlestiriyorsunuz, ben ikisini de kısa süre yapabildim bebeğim huzursuzlandı, o yuzden kaşık biberon aldım onunla devam ettik, ona da tabi hemen alışamıyor, öğrenmesi gerekiyor sabır şart, beslerken bir yandan white noise açıyordum çok faydasını gördüm, meme reddinde de işe yarıyor , eger süt var ama meme reddi nedeniyle ememiyorsa o durumda da emzik biberon hepsini hayatınızdan çıkarıyorsunuz, bebegi ozellikle memede aglatmadan sakinlestirip dolaştırıp tekrar tekrar meme teklif ediyorsunuz, tabi başta emmiyor huzursuzlaniyor, acıkınca huzursuzluğu artar, o durumda aralarda 20-30cc gibi bir miktarı kaşık biberon veya emjektörle verebilirsiniz, inanın böyle anlatması kolay ama yaşaması çok zor, bende ilk çocuğumda 3 ay meme reddi yaşadım kucağımda hoplata zıplata emziriyordum çok zordu ama sonunda başardım 22 aylık olana kadar emdi sonra yine ben bıraktırdimyine de herseyi denedik olmadı ise dünyanın sonu değil, ben 3 ay ancak emmişim ama büyüdüm dr oldum , yani nasıl mutluysanız öyle yapın derim, bebeklerimizin en çok mutlu huzurlu anneye ihtiyacı var
1 buçuk aylığız.tekrar şırınga ile devam etsem başarırmıyı acaba...çok korkuyorum bırakırsa diyebizde gece sabah ve öğleden sonra 4 e kadar emiyoruz.4 ten sonra mama veriyorum memeye hırslanıyor.bazen boğazına takılır gibi mefes nefese bırakıyor.bazen süt yok gibi hırslanıyor ıhalbuki sıkıyorum süt geliyor.mama saatini bildiği içinmi oluyor anlamıyorum.aslında şırınga veriyordum.gelen giden bitmedi biberon ile verdim mamayı
Zeka kartlarinda 0 4 ay yaziyor siyah beyaz onlari gosteriyorum. Renk calismasindan ziyade bilmiyorumki sadece elimdeki oyuncaklarin ozelliklerinden bahsediyorumZeka kartlari, renk çalışması, göstergeler bunların hepsi 4. Veya 5.a ydan sonra yapılabilecek şeyler değil mi?
Oyuncak derken bebisim.Benim bebeğimin hiç oyuncağı yok henüz45 günlük oldu. Almalı mıydım yoksa. Ben de akşama kadar bebeğimle konuşup ona şarkılar, türküler, bazen ilahiler söylüyorum ama oyuncak almak için erken gibi gelmişti, eşime desem 1 buçuk aylık çocuk oyuncaktan ne anlar diyecektir eminim ama ben biraz araştırayım neler alabileceğimi sen neler aldın kuzu
Sağolasın arkadaşım, ben de üyelik aldım şimdi, inşallah faydası olurBen de daha almadım ya, annemin yaptığı amigurumiler dışında oyuncağı yok bizimkinin de. Çok oyuncak almayı da düşünmüyorum aslında ama şu aktivite halılarından almak istiyorum.
Ben BabySparks diye bir uygulamada yıllık abonelik aldım bu arada, her gün bebekle ne tür aktiviteler yapabileceğimle ilgili bilgi veriyor, günlük aktivite listesi filan var. İngilizce olması sorun olmazsa öneririm kızlar.
2- 4. veya 3- 5. aylarda oluyor. Aynı zamanda yapılıyor. Ben kaçırdım daha sonra yaptırmak istedim ikisi aynı zamanda daha iyi oluyormuş yani.bende tam anlıyamadım doğru olan 2.ay yaptırmak değilmi yani veremle aynı andamı yapılmıyor
Benimki de aynıYa bir de herkes bebeğinin elini emdiğinden bahsetmiş. 3 gündür benimki de deli gibi ellerini eldivenlerini emiyor, üstümüz başımız da salya içinde hep ama daha 40 günlüğüz normal midir acaba?
Anladım canım ben de alayım şu çıngıraklardanOyuncak derken bebisim.
Cingirak canim ses ilgisini cektigi icin 2 3 cesit farkli pelus veya hayvan desenli cingirak
Zeka kartlari aldim 0 4 ay olanlari gosteriyorum
Birde bu adini tam bilemiyorum demir cubuklar var ustune vurunca ses geliyor. Eline vermeye degilde ses ler ilgisini cektigi icin 50 veya 55 gunlukten itibaren kullanmaya basladim.
Baska saglik ocagina git cnm. Gayet de yapiyolar heryerde aslindaYapmadılar biz yapmıyoruz canlı aşı olduğu için dedi. Eczacı bir tanıdık da ağzından alınıyor kimseye gerek yok aslında dedi. Bilemedim öylece kaldı.
Çikolata da mı gaz yapıyormuşKızlar dün akşam tamamen unuttum ve şu büyük cikatalar var ya onun yarısını yedim, gerçekten tamamen unuttum ve tek lokmada yedimafedersiniz hem kendim hem oğlum öyle bir gazlandik ki ayaklarına egzersiz yaptırdım yazık sürekli gazını çıkarıyor, içi gaz dolmuş adeta. Bir daha tövbe uzun bir süre çikolatadan da uzak duracağım.
Evet canım yapıyor, yaptığını biliyordum ama unutmuşum tamamen. Ben mercimeğe cesaret bile etmedimŞ
Çikolata da mı gaz yapıyormuşbize mercimek çorbası yapıyor. Resmen büyük insan gibi pırt yapıyor minik kızım
Tesekkur ederim cevabiniz icin. Eds hic yapmadim bebwgim meme almiyor ara sıra silikon uç aliyor. Bi de 10 gundur covid atlatiyoruz sütüm cok azaldı günde 200-300 ml süt sağarken 50-60 zorla cikiyor artık. Bi de 1 ay sonra işe başlıcam gene biberon kullanıcaz mecbur yani biraktirma gayretine de o yuzden hiç giresim yok. Ama beni emsin de istiyorum... yani benim ablamlar hep hem meme hem biberon birlikte yuruttulerMesajları cok geriden okuyabiliyorum kusura bakmayın, onun bütün videolarını izleyin, biberon hiç olmayacak, eğer süt azsa onun yerine ilk yöntem memede eds yapmak, yani eger meme reddi yoksa memeyi emiyor ama süt bitince bırakıyorsa o durumda küçük bir katateri meme ucuna sabitliyorsunuz, bebek hem memeden gelen sütü hem de kataterden gelen sütü birlikte emiyor böylece memede daha uzun süre kalmış oluyor, meme daha uzun süre uyarıldığı için de sütün artışına katkı sağlıyor, eger meme ucunu tutamıyorsa o zaman silikon uçla emzirip silikon ucun içine katateri yerlestiriyorsunuz, ben ikisini de kısa süre yapabildim bebeğim huzursuzlandı, o yuzden kaşık biberon aldım onunla devam ettik, ona da tabi hemen alışamıyor, öğrenmesi gerekiyor sabır şart, beslerken bir yandan white noise açıyordum çok faydasını gördüm, meme reddinde de işe yarıyor , eger süt var ama meme reddi nedeniyle ememiyorsa o durumda da emzik biberon hepsini hayatınızdan çıkarıyorsunuz, bebegi ozellikle memede aglatmadan sakinlestirip dolaştırıp tekrar tekrar meme teklif ediyorsunuz, tabi başta emmiyor huzursuzlaniyor, acıkınca huzursuzluğu artar, o durumda aralarda 20-30cc gibi bir miktarı kaşık biberon veya emjektörle verebilirsiniz, inanın böyle anlatması kolay ama yaşaması çok zor, bende ilk çocuğumda 3 ay meme reddi yaşadım kucağımda hoplata zıplata emziriyordum çok zordu ama sonunda başardım 22 aylık olana kadar emdi sonra yine ben bıraktırdimyine de herseyi denedik olmadı ise dünyanın sonu değil, ben 3 ay ancak emmişim ama büyüdüm dr oldum , yani nasıl mutluysanız öyle yapın derim, bebeklerimizin en çok mutlu huzurlu anneye ihtiyacı var
Benim 2.5 aylik oldu oğlum ama hala emmesini istiyorum hep bir gün tutar diye umit eduyorum. Cok bisey de yapmiyorum bazen silikon ucu tutuyor o kadar. Emme hissi bana da cok iyi geliyor.Biz de hipp kullanıyoruz şuan kabızlık için doktora gittik sma confort gazlı bebekler için iyi bir de onu deneyin dedi ama fiyat benzer gerçekten mama fiyatları inanılmaz
Önce elde yıkıyorum, sonra green clean leke çıkarıcısını üzerine döküp yıkıyorum mis gibi oluyor
Benim bebeğim 5. Günden itibaren mamaya başladı çünkü birden 800 gram falan verdi çok şükür toparladı bebeğimden önemli değil hiç bir şey ben de eşim de emmemişiz çok şükür sağlıklıyızben de ne ağladım ilk hafta ama gereksizmiş bana göre üzdüğüme değmedi kendimi şuan mama alıyor sadece sağmaya çalışıyorum ben de ama işte tadımlık çıkıyor olsun diyorum bir iki damla alsın, sağlığı yerinde olsun yeter. Psikolojik olarak biz kötü olursak bebek için bunun daha kötü olacağı düşüncesindeyim. Öyle böyle büyüyecek kuzular
Kim bakacak canım bebeğine? Ben de ücretsiz izin almayı düşünüyorum ama çok uzun süre alamam galiba, eninde sonunda başlayacağım. Ve çalıştığım şehirde hiç tanıdığım yok, bakıcı bakacak yaniTesekkur ederim cevabiniz icin. Eds hic yapmadim bebwgim meme almiyor ara sıra silikon uç aliyor. Bi de 10 gundur covid atlatiyoruz sütüm cok azaldı günde 200-300 ml süt sağarken 50-60 zorla cikiyor artık. Bi de 1 ay sonra işe başlıcam gene biberon kullanıcaz mecbur yani biraktirma gayretine de o yuzden hiç giresim yok. Ama beni emsin de istiyorum... yani benim ablamlar hep hem meme hem biberon birlikte yuruttuler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?