2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Kızlar doğumdan sonra ilişkide kanama yaşayan var mı? 3 defa denedik 3 seferde de kanama oldu ve sonuncuda pıhtı gibi bişey de geldi korktum ya neden olur ki acaba?

Sezeryanlı olmama rağmen bende kanama yaşadım

Off kızlar bebeğim öksürmeye başladı ateşi 37.3. Yarın sabaha randevu almıştım da kucaktan yatağına koyunca anında uyanıyor uyumuyor. Acile mi götürsem moralim çok bozuk.

Naptın bebeğini B Blueberry1

İlk ay öyle derin uyuyordu ki top patlasa uyanmıyordu. Bebeğin nekadarlık senin şuanda?

Bizim doktor karşı aspiratörle çekmeye, ben daha 1 kere bile yapmadım. Kılcal damarlara zarar verebilir diye sanırım. Sadece serum fizyolojik damlatıyorum burnuna tıkanınca, biraz açılıyor
Doğduğundan beri neredeyse hiriltisi var. Doktoru fizyolojik serum sık, yüzü koyun çevir sırtına vur çıkar dedi ama işler öyle olmuyor. Hala hiriltisi devam ediyor ve aspiratörle çekmeden düzelmiyor. Boğazına inince hırıltı zaten artıyor. Önce aspiratör ile çekiyorum sonra yüzü koyun yatırıp ağzından balgamin çıkması için sırtına vuruyorum. Balgam çıkarsa zaten ses kesiliyor rahatlıyor. Doğduğundan beri neden var bu durum hiç anlamadım. Kış bebeği zormuş gerçekten....
Gecmis olsun noldu bebise? Şimdi nasıl?
Kizlar yine ben malesef bise soracam ama cekiniyorum bebekleriniz yuksek seslerde sicriyormuydu bebegimde morro refleksi var ama sese tepki yok yani seste sicramiyo hatirliyorsani soylermisiniz
Ever hemde herşeye. Kendi gaz sesine bile irkiliyor.isitme testi iyi çıktıysa bence takılma, daha çok erken takılmak için. Ben gözünün önüne geçip sesleniyorum gormuyormus gibi tepki yok bazende beni gördüğünü hissediyorum gülüyor. Algıları açık degil. 4. Aydan sonra algıları açılmış olur.
Özel aşıları özel sağlık sigortası karsılıyor mu bilginiz varmı
Karşılamıyor malesef.

Şükür hadi geçmiş bizimde geçti bitti o üç gün şükür ahhh bizimde sünnet mevzusu daha duruyor bu ay yapıcaz sanırım bizde
Oyyy kıyamam 3. Ayda veya 5. Ayda yaptiracaktik ama 3. Te yaptiricaz sanırım. Tekli aylarda yapılırmış. Zaten 7. Aya kadar yaptiramazsan, sünnetçi 4 5 yaşına kadar daha yapmiyormus. Öyle söylediler. Birde pipisini her açtığında aşağı doğru çektir yoksa enfeksiyon kapabilirmis. Aklında olsun...

Kızlar parlak yeşil kaka yapti mi bebeğiniz? Sabahları sarı, sonra hafif yeşil şeklinde kaka rengi değişiyordu. Bunlar normal kabul edilen kaka renkleei fakat bir iki defa parlak yeşil kaka yapti yani dal yapragi gibi.

Birde ne kadar sur artıran boza, helva, tahin gibi şeyler tuketsemde sütüm artık akşamları yetmiyor. Sizler neler yapıyorsunuz? Mesela bu aksam full mama içti...

Aha kendimi okudum doğduğundan beri geniz akıntısı var. 1 i rsv olmak üzere 3 kez akciğer enfeksiyonu geçirdik. Eko temiz çıktı doktorumuz bir de göğüs doktoru görsün dedi. Ama büyük ihtimalle besin alerjisi dedi çünkü kakada mukusumuz var. 1 aydır katı hayvansal gıda diyetindeyim sadece süt ve süt ürünleri değil hayvansal hiç bişey yemiyorum. 1 kez köfte denedim onda da dudak çevresi İsil isil olmuştu. 2 gün sonra geçti büyük ihtimalle köfte ile ilintili.

İlk kez bu akşam yeşil kaka yaptı çok şaşırdım. Eşim hemen üşüttü demek diyo ev 24-25 derece. Çok beslenmekten olabiliyormuş canım.

İlk kez bu akşam yeşil kaka yaptı çok şaşırdım. Eşim hemen üşüttü demek diyo ev 24-25 derece. Çok beslenmekten olabiliyormuş canım.
Arada Bizim de oluyor. İlk sütü fazla içince oluyor diye biliyorum kızlar.

Ben ilk oğlumu 2.5 yaşında yaptırdık canım

Bizimkide 25 günlükken bronşit oldu . O günden bu yana hala geniz akıntısı var horul horul hep genzi . Bende düşünüyorum acaba süt ürünlerine alerjisimi var diye

Kakada mukus hep mi var? Bizde her zaman mukuslu kaka olmuyor canım. Birde doktorlar hiç birseh söylemediler bende anlamadım. Mesela İstanbul'da azalmıştı baya İzmir'e geldik ev baya büyük isinmiyor soğuk yani geniz akıntısıda arttı. Eminim İstanbul'a gidince azalacak. Çok geçmiş olsun sizede akciğer enfeksiyonu da ciddi bir durum. Hastaneye mi yatti kuzum?
Parlak yeşil kaka değil mi? Puturcuklu çağla yeşili şeklinde kaka renginden bahsetmiyorum...ben doktoruna sordum hemen tahlil yapalım dedi. Doktoruna güvenmiyorum çünkü herşeye tahlil yaptırıyor. El kadar bebek onu dinlesem simdiue kadar 3 defa kanı alinmisti damardan....
Arada Bizim de oluyor. İlk sütü fazla içince oluyor diye biliyorum kızlar.
Evet canım ama birde enfeksiyonda olabilir diyorlar. Merak ettiğim sizlerde de arada bir mi oluyor yoksa hergun mu?ne sıklıkta yani. ...
Ben ilk oğlumu 2.5 yaşında yaptırdık canım
Bana herkes 7. Aya kadar veya 4 yaşından sonra yaptıklarını söylüyorlar. İstanbul'a dönünce soracağız bakalım yazarım size.
Bizimkide 25 günlükken bronşit oldu . O günden bu yana hala geniz akıntısı var horul horul hep genzi . Bende düşünüyorum acaba süt ürünlerine alerjisimi var diye
Doğduğundan beri böyle. Doktor birşey yok dedi. Esaslı bir doktora denk gelemedim ki...bizim doktora ne sorsam tahlil yapalım, getirin muayene edelim . Primini doldurmaya çalışıyor herhalde. El kadar bebeğe 3 defa tahlil yapalım dedi ben yapmadım. İstanbul'a döneyim zaten aylık kontrolü gelecek hemen detaylı araştırılmasını istiyecegim. Diğer kızım Nisan'da doğdu ben hiç onda böyle birşey yaşamadım. Bu bebiş hep hırıltılı. Cok geçmiş olsun canım sizede. Bende ilk kızımda tahlil yaptılar 10 aylıktı anne sütünden yeni kesilmişti, dana eti ve ürünleri ile inek sütüne alerjisi çıktı.

Kızlar evde silme süpürmeyi ne sıklıkta yapıyorsunuz? Bebeklere toz dokunuyormuş, acaba ne sıklıkta yapmak gerekir
Vala ben her gün yapıyorum ev çabuk tozlanıyor bizim bide bebeğim hiç uyumuyor gündüz bi süpürge bi bebek böyle akşam 5 kadar devam ediyoruz evinde küçük iki artı bir yani sen düşün bebeğim hiç izin vermiyor
Kizlar yine ben malesef bise soracam ama cekiniyorum bebekleriniz yuksek seslerde sicriyormuydu bebegimde morro refleksi var ama sese tepki yok yani seste sicramiyo hatirliyorsani soylermisiniz
Bak canım ben okudum senin ki daha 23 günlük bence normal benim bebeğim ikk doğduğu zamanlar tepesinde davul çalınıyordu ama yine tepki sıçrama yok şu an 2 5 aylik işte daha bi kaç gün önce en ufak sese bile ağlıyordu sjcriyirdu merak etme normaldir inşallah birşey olmaz tabi annelik seni çok iyi anlıyorum herşeyi kafamıza takıyoruz
Kız o ondan değil be bu bebekler hepimizden daha fenalar onlar kendine nasıl alışkanlık yaptıysa öyle benim ki sabah sekizde gözünü acıyor akşam 11 kadar sonra cani ne zaman isterse bazan o zaman uyuyor ama gece uyur gündüz aslaaaaasadace banyodan sonra 4 saat uyuyor gündüz oda klktığı gibi başında bekelemzsen ortalığı inletiyor sonrada hep mizmiz

Kızlar size birşey sormak istiyorum kaynanama öyle sinirliyim geçen gün el kadar bebegime bu pis dedi anne sütü kesilse daha pis olur dedi kalbim öyle kırıldı resmen torun arasında ayrımcılık ayrıca hamileliğin boyunca onların bütün pisligini temizliğini yapan ben bebeğim daha kirki çıkmadan hastalıklarında soğukta yanlarında olan ben yine değersiz olan benona birşey demiyorum el kadar masum meleğe nasıl pis dersin neymiş toparlamamış güzel değilmiş bilmem kime cekmjşmiş kızının çocukları çok güzel miş kızının çocuklarını görseniz 10 yaşında hala benim kızımın kilosunda bide bana laf yapıyorlar ya gorumcemde geçen gelmiş bebek toparlanmamis mama ver kaynananmla bir olmuşlar beni dekirticekler evet sutum az ama az derken eskisi gibi değil ben göğsümde sertlik olduktan sonra azaldi ve ne etsem artmıyor kızlar kilo da var çok artmasını istemiyorum benim bak doğduğunda 3 kilo idi aralığın 10 da 5 385 gram azmi sizce cuma yine götürecem azalma varsa bende mama veririm niye insaninnustune bu kadar gelinir anlamdim ben kimsenin kalbini kırmazken hep kalbim kırılıyor hemde dünyanın emeğini verdiğim insanlar saygıda bi kere bike kusur etmediğim insanlar bazen kötü olacaksın değerin olucak diyorum dört tane eltim var biri bile el atmıyor onlara ama gorseniz3 nasilda kimetlilerr

Çok şükür iyileşti çıktık hastaneden, geçen yine burun tıkanıklığı oldu. (reflüsü var sürekli kusuyor o da genzine kaçıyor hırıltı ondan da oluyor) Doktora götürdük herhangi bir sorun olmadığını söylediler.

Ay ne korkunç insanlar yarabbim, kulaklarını tıka arkadaşım, bir daha da hizmet filan etme bence. Yavruma, biriciğime pis demek ne demek, hoşt.
Benim kızım çok az kilo alıyor, anca 4.355 oldu, mama da vermeme rağmen, ara ara üzülsem de sağlıklı olduğuna şükrediyorum. Eğer bana böyle şeyler deselerdi, cinnet geçirebilirdim.

Ay insan elin çocuğuna bile güzel değil demez, kendi torununa nasıl o lafları söylüyor inanamadım Bebek nasıl pis oluyor, o ne demek anlamadım bile. Sen kilo konusunda sadece doktoru dinle canım, onların dediklerini hiç duyma bile. Böyle insanlara da kötü olacaksın, yardımını hizmetini hak etmiyorlar.

Bana öyle bir şey dense o çocuğu son görüşleri olurdu herhalde

Her doktorun tavrı farklı olabiliyor.
Enfeksiyon belirtisi yoksa o yüzden de böyle demiş olabilir.
Eğer içinize sinmezse başka bir doktora da götürebilirsiniz.

Kızlar, sizin bebeler emzik alıyor mu? Ben en baştan hiç alıştırmadım emziğe, şimdi acaba uykuya dalarken olsa iyi olur mu diyorum. Chicco dan almıştım, yenidoğan için, kızım hep çıkartıyor ağzından, sevmedi. Sizin önerdiğiniz başka emzik var mı acaba?

Şu an ne kadar bebeğiniz.
Benim bebeğim de bazen sıçrıyor bazen sıçramıyor. Kendi gaz sesinden uyanan çocuk kedşleşrmşz kavga edince dönmüyor bile.
İşitme testi iyi çıktı ancak gebeyken ateşli hastalık geçiren annelerin bebeklerine (ben covid geçirdim) 6.ayda tekrar test yapılıyor üniversite hastanelerinde.
Eğer böyle bir rahatsızlığınız olduysa diye söylüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…