Cok geçmiş olsun. Doktor degistiricem bu ay bakalım bana ne diyecek...Çok şükür iyileşti çıktık hastaneden, geçen yine burun tıkanıklığı oldu. (reflüsü var sürekli kusuyor o da genzine kaçıyor hırıltı ondan da oluyor) Doktora götürdük herhangi bir sorun olmadığını söylediler.
Evwt canım bibs colour emzik aldım. Philips aventi tutmadı, çenesi kuvvetli değildi. Bu bibs daha hafif ve anne meme ucuna benzeyen kauçuk bir emzik.56 TL idi 75 TL olmuş sanırım.Kızlar, sizin bebeler emzik alıyor mu? Ben en baştan hiç alıştırmadım emziğe, şimdi acaba uykuya dalarken olsa iyi olur mu diyorum. Chicco dan almıştım, yenidoğan için, kızım hep çıkartıyor ağzından, sevmedi. Sizin önerdiğiniz başka emzik var mı acaba?
Çok gecmis olsun, umarım çabucak atlatırCanım sağol sorduğun için. Gece uyumadı calpol verdim öyle uyusu. Şimdi balgamlı balgamlı kütür kütür öksürüyor. Doktora gidicez çok korkuyorum
Bizim doktor da dediki, hele bir 6 aylık olsun bu buruna sıkılan spreyleri o zaman öneririm dedi. Burnunu temizlemesem aspiratörle genizden boğazına yapışıyor, sonrada kusuyordu. Çok şükür temizleyip, birazda kendi ağzından çıkarıyor yapışık yapışık oluyor anlıyorum rahatalayabiliyor canım.Xlear kids burun damlası var.
Burun içini baya yumuşatıyor. Bizim doktorumuz onu tavsiye etti çok çok memnunum. Hatta genzindeki sümük ön tarafa geliyor alabiliyoruz aspiratörle azıcık çekince.
Serum fizyolojik sadece temizleyeceğimde kullanıyorum. Aspiratör olarak aşırı çekmeyen kılcallara zarar vermeyen toiler var onları kullanabilirsiniz.
Yuttuğu balgamı totosundan çıkarmışKızlar dün bebeğimde balgam olduğundan bahsetmiştim. Öksürük vs bir hastalık belirtisi yok ama balgamı var. Şimdi kakasinda da mukus gördüm. Balgamini yutmuş da ordan çıkmış olma ihtimali var mı ? Endişelenmeli miyim ya bir akıl verin lütfen. Götürmeli miyim doktora hemen?
Bencede gayet normal giydiriyorsun. İnan bende anlamadım neden olduğunu.... Şapka takmadım hiç kafadan mi üşütuyoe ki?Kaka mukusu hep var canım üstelik katı diyet yapıyorum. Bakliyat sebze meyve yeşillik dışında hiç bişey yemiyorum. Buna rağmen geçmedi mukusevim sürekli 24 derece hiç düşmüyor. Kurutma çalıştığı zaman 25 hatta. Üstü ne ince ne kalın tek kat oluyo genelde ama 25 derecede de kat kat giydirmem. Üşümekten değil bizimki neden anlamadım valla Yatmadı hiç canım hep evde hava verdim ventolin ve cortair. Havayla açılıyor.
Hahahha ya benimki de bazen elini sokuyo ağzına komple ama uyurken baş parmağını emiyo sadeceHergun sabah aksam serum fizyolojik sıkıyrm canık 5 ml saga ya da sola eğimli tutup tek sıkısta diğer burun deliğinden cıkacak sekılde:) doktorumjz öyle yapın demişti cok faydası oluyo
Eger burnunda mukus var ve cıkmadıysa aspıre edıyorm onun harıcınde pek aspireye sıcak bakmadı doktor
tamda demek istediğn şekılde anlıyorm deseydn
Benım kv daha bebeği görmeye gelmedi bızde soguk diye gitmedık 6-7 saatlık yol bırde köy evi üşütürüz diye korktukama goruntulu konusmada ona fırsat vermeden buyumuyo bu kız ya mınık oldu babaannesı dıyorum
Sadece parmak mi?elini copur copur emıyo abartmıyrm valla sesını dyan bu cocuk ac diyo
2 saati bulmuyor canım. 2 saatten az sürede bir emiyor. Kusmalari çok fazla emdiği için olabilir mi? Bizde de vardı kusma olayı, farkında olmadan çok emziriyordum herhalde. Birgün TV'ye dalmışım, oglumda emiyor, farkında olmadan çok emmiş kendime geldiğimde çocuk kusmus, kusugu yüzüne direk yayılmış şaka gibiydiKızlar gercekten sızın bebişler 2-3 saatte 1 mi emiyo? Benım kızım göğsümden inmiyodoymuyo mu süt mü az acaba ki sureklı azda olsa emdıgi için sütte dolmuyo Ara vereyım desem cok sık kusuyo tekrar acıkıyo
Hayir onlar manyak ve dusuncesiz. Kendi keyfine duskun rahat insanlar. Ama o tarz kisilere sen ayni sekilde davrandiginda kiyamet kopuyorDiyelim ki bir misafirliğe gittiniz ve bir kaç dakika bebeğin yanından ayrıldınız bir geldiniz evdekilerden biri size sormadan ( korona var bebeği alabilir miyim falan) bebeği kucağına almış hatta belkide öpmüş ne yaparsınız?
Agbinizin eşi hasta olan çocuğunu ( burnu salya sümük) sizin olduğunuz eve yollamış ve evde bebeginiz var ne düşünürsünüz? Çocuğunda salya sümük sizin bebeğinize yapıştıgini bildiği halde ..
Kendinde covid şüphesi olan bir yenge ağzında her ne kadar maskeside olsa sizin olduğunuz eve gelip ( evde ailemle birlikteyiz) yemek yiyip, kahvesini içip sonra ben covid testi yaptırmaya gidiyorum dese naparsiniz? Bu kişi okulda hoca...
Bütün gün uyumayan çocuğumu uyutucam diye 5 dk banyoya bile girememisken agbiniz gelip bangır bangır çocuğunuzun yanında telefon ile sürekli konuşsa naparsiniz?
Memleketime gelmişim, bebeğim ile evlerine oturmaya gittiğiniz kişiler evlerin3 doğalgazı kapatmış olsa veya soba yakmamis olsa evleri soğuk olsa naparsiniz?
Benden müsade istenmeden ailem dışında biri bebeğimi aldiginda iflit oluyorum. Sonra bana al yemedik çocuğunu yapiyorlar. Gittiğim evlerde soba yanmıyorsa geleceğimi bildikleri halde bebekle bunu çok dusuncesizlik olarak algılıyorum. Kafayı yemeden evime donmek istiyorum saymakla bitmez ne fazlası yok eksiği bile var yukarıda saydıklarımin kızlar. Allah aşkına ben mi hastayım?
Benim bebeğim baş parmağını çok emiyo geçen baktım 2 parmağını birden sokmuşBenim bebeğim gibi parmağını emen bebiş var mı ya?uyanıkken engel oluyorum emzik veriyorum ama uyurken parmağını alıyo ağzına
Alından ölcuyorum canım hangisi dogru ki acabaKızlar bebeğinizin ateşini alından mı yoksa kulaktan mı ölçüyonuz 1 derece fark ediyo
Aynen ya asla 2-3saat kesintisiz uykusu olmadiKızlar gercekten sızın bebişler 2-3 saatte 1 mi emiyo? Benım kızım göğsümden inmiyodoymuyo mu süt mü az acaba ki sureklı azda olsa emdıgi için sütte dolmuyo Ara vereyım desem cok sık kusuyo tekrar acıkıyo
Yaa çok tatlı görünüyorlar ama ilerde bırakması zor oluyo diye alışsın istemiyorum hiçBenim bebeğim baş parmağını çok emiyo geçen baktım 2 parmağını birden sokmuşemzik asla tutmuyo
Hayır tabikiKızlar gercekten sızın bebişler 2-3 saatte 1 mi emiyo? Benım kızım göğsümden inmiyodoymuyo mu süt mü az acaba ki sureklı azda olsa emdıgi için sütte dolmuyo Ara vereyım desem cok sık kusuyo tekrar acıkıyo
Istanbul canım .Hangi sehirdesin canim hangi doktora gidiyorsun
Valla canım benimki gündüzde gecede 3 4 saatte bir emiyo az az odaKızlar gercekten sızın bebişler 2-3 saatte 1 mi emiyo? Benım kızım göğsümden inmiyodoymuyo mu süt mü az acaba ki sureklı azda olsa emdıgi için sütte dolmuyo Ara vereyım desem cok sık kusuyo tekrar acıkıyo
Sağolasın canımCok geçmiş olsun. Doktor degistiricem bu ay bakalım bana ne diyecek...
Evwt canım bibs colour emzik aldım. Philips aventi tutmadı, çenesi kuvvetli değildi. Bu bibs daha hafif ve anne meme ucuna benzeyen kauçuk bir emzik.56 TL idi 75 TL olmuş sanırım.
Çok gecmis olsun, umarım çabucak atlatır
Bizim doktor da dediki, hele bir 6 aylık olsun bu buruna sıkılan spreyleri o zaman öneririm dedi. Burnunu temizlemesem aspiratörle genizden boğazına yapışıyor, sonrada kusuyordu. Çok şükür temizleyip, birazda kendi ağzından çıkarıyor yapışık yapışık oluyor anlıyorum rahatalayabiliyor canım.
Yuttuğu balgamı totosundan çıkarmışAteş vs yoksa bence takipte kalman yeterli olur. Eğer ateş olmaz ama öksürük devam ederse doktora götür bence. Ciğerlerine inip inmedigine bakar kontrol eder
Bencede gayet normal giydiriyorsun. İnan bende anlamadım neden olduğunu.... Şapka takmadım hiç kafadan mi üşütuyoe ki?
Canım ben kulaktan ölçüyorum. Bugün tedbiren koltuk altından da ölçtüm. Kulak 0,2 derece yüksek çıktıKızlar bebeğinizin ateşini alından mı yoksa kulaktan mı ölçüyonuz 1 derece fark ediyo
Ya benim kızım emerken acayip terliyo kafası su gibi oluyo. Hep elimde mendil saçını kuruluyorum. Yani ev sıcak evet ama kafadan üşüyor olabileceği benim de aklımdan geliyor. Doktor her ne kadar üşümez kafadan dese de bence üşür bebek bu.Bencede gayet normal giydiriyorsun. İnan bende anlamadım neden olduğunu.... Şapka takmadım hiç kafadan mi üşütuyoe ki?
Doktorum emziğe aşırı karşı bırak parmak emsin emzik emmesin dedi. Ben yine de her emziği denedim ama tutmadı. Parmağını emdikçe oyalamaya çalışıyorum ama bazen engel olamıyorum. Meme reddi yaşamasın da parmak emsin naappimYaa çok tatlı görünüyorlar ama ilerde bırakması zor oluyo diye alışsın istemiyorum hiç
Benimki de emmeye başladı parmağını bu haftaBenim bebeğim gibi parmağını emen bebiş var mı ya?uyanıkken engel oluyorum emzik veriyorum ama uyurken parmağını alıyo ağzına
Evwt canım bibs colour emzik aldım. Philips aventi tutmadı, çenesi kuvvetli değildi. Bu bibs daha hafif ve anne meme ucuna benzeyen kauçuk
2 saati bulmuyor canım. 2 saatten az sürede bir emiyor. Kusmalari çok fazla emdiği için olabilir mi? Bizde de vardı kusma olayı, farkında olmadan çok emziriyordum herhalde. Birgün TV'ye dalmışım, oglumda emiyor, farkında olmadan çok emmiş kendime geldiğimde çocuk kusmus, kusugu yüzüne direk yayılmış şaka gibiydi
Aman AllahımmmDiyelim ki bir misafirliğe gittiniz ve bir kaç dakika bebeğin yanından ayrıldınız bir geldiniz evdekilerden biri size sormadan ( korona var bebeği alabilir miyim falan) bebeği kucağına almış hatta belkide öpmüş ne yaparsınız?
Agbinizin eşi hasta olan çocuğunu ( burnu salya sümük) sizin olduğunuz eve yollamış ve evde bebeginiz var ne düşünürsünüz? Çocuğunda salya sümük sizin bebeğinize yapıştıgini bildiği halde ..
Kendinde covid şüphesi olan bir yenge ağzında her ne kadar maskeside olsa sizin olduğunuz eve gelip ( evde ailemle birlikteyiz) yemek yiyip, kahvesini içip sonra ben covid testi yaptırmaya gidiyorum dese naparsiniz? Bu kişi okulda hoca...
Bütün gün uyumayan çocuğumu uyutucam diye 5 dk banyoya bile girememisken agbiniz gelip bangır bangır çocuğunuzun yanında telefon ile sürekli konuşsa naparsiniz?
Memleketime gelmişim, bebeğim ile evlerine oturmaya gittiğiniz kişiler evlerin3 doğalgazı kapatmış olsa veya soba yakmamis olsa evleri soğuk olsa naparsiniz?
Benden müsade istenmeden ailem dışında biri bebeğimi aldiginda iflit oluyorum. Sonra bana al yemedik çocuğunu yapiyorlar. Gittiğim evlerde soba yanmıyorsa geleceğimi bildikleri halde bebekle bunu çok dusuncesizlik olarak algılıyorum. Kafayı yemeden evime donmek istiyorum saymakla bitmez ne fazlası yok eksiği bile var yukarıda saydıklarımin kızlar. Allah aşkına ben mi hastayım?
Hayır tabikibenimki de öyle. Gündüzleri dediğin gibi canı ne zaman isterse emiyor. Tok olduğuna emin olduğum zamanlarda bile istiyor , sadece aç oldukları için emmiyorlar bence. Mesela benimki emerken daha kolay kaka yapıyor, kakası gelince veya gazlaninca emmek istiyor ha emdikten sonra yine gazlaniyor vs vs bu bir döngü oluyor ama neyse
Ama sütün yarıyo demek ki kuzumValla canım benimki gündüzde gecede 3 4 saatte bir emiyo az az oda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?