2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285

Aslında emdikçe süt iniyor.
Benim şu an ciddi bir diyet sürecim var o yüzden sütüm baya azaldı mama ilave veriyorum. Kusması da çok olunca reflü var dedi doktorumuz. Reflü mama veriyorum. Kusması azaldı ama hala sürekli emiyor. anne sütünü kusuyor mama duruyor. gündüzleri özellikle saat başı... biraz iştahlı sanırım benim ki

Ewt arayı açarsan süt dolar oyalamaya çalışsan keşke

Kurutma odanın içinde mi çalışıyor yoksa?
Yengem bilmiyormuş o hatayı yaptı. Oğlunun odasına koymuş kurutmayı odası sıcak olaun diye. Çocuk hastalandı bronşit oldu, astım başlanğıcı dediler. Doktor allah aşkına naptın sen bu çocuğa demiş, sebep arayıp durmuşlar. En son ısınmayı konuşurken doktor duymuş ve çok kızmış yengeme.
Kurutma ortamı kurutuyor, deterjan kokusu içeri dolduruyor. Çok çok tehlikeli umarım odada değildir kurutman.

Benim kurutmam yatak odamda . Kurutma işlemi bitince 1 saat kadar havalandırıp öyle bebegimi orda yatırıyorum. Genede zararı olurmu sence

Reactions: The
Hasta olan bu düşüncesiz insanlar canım emin ol. Yazdıklarında kendimi gördüm. 10 günlük izne geldik ama 10 yıl zulüm görmüş gibi yorgun ve mutsuzum. Ben kombiyi yükseltiyorum , kayınvalidem arkamdan düşürüyor. Ev buz gibi. Sigara içiyorlar güya mutfakta ama heryer dumanaltı. Eşimde bende kavga ede ede anlatamadık. Eşim en son ben gidiyorum çocuğum sizin yüzünüzden hasta olacak dedi, öyle balkonda içmeye başladılar. Ama çocuğumun burnu tıkalı, resmen horluyor çocuk hırıl hırıl. Kalabalıktan uyku düzeni bozuldu. Her gün saatlerce çatlarcasına ağlıyor. O ağladıkça herkes bana niye ağlıyor diye soruyor. Kendi kendine saat kurmuş gibi uyuyan çocuk uyumaz oldu. Benim stresimi , mutsuzluğumu hissediyor olmalı ki bende asla ama asla uyumuyor çocuğum. Benden başka herkeste uyuyor. Bu da daha çok üzmeye başladı beni. Resmen tüm annelik özgüvenimi yitirdim, inanılmaz yetersiz hissediyorum kendimi. Her gece herkes uyuyunca sessiz sessiz ağlıyorum. Resmen depresyona girdim. Çocuk ağlayacak da uyanacak diye ödüm kopuyor. Perşembe dönüyoruz evimize ama ben tükenmiş hissediyorum. Bazen eşimden hatta bebeğimden bile uzaklara kaçmak, kafa dinlemek istiyorum. Sonra böyle düşündüğüm için de kendime kızıyorum. Kocaman bir kısır döngüde kaybolmuş gibiyim...

Kız icime doğdu bu kesin izne gittiler dedim . Ya orda huzursuzsan niye kaldinizki çok anlayissiz insanlarmış çok üzuldum senin adına. Keşke bari kendi annenin evine gitseydin en azından bebeğe bakar sen dinlenirdin

Cok geçmiş olsun kıyamam kuzuma. Benim kızımın doktoru da öyle derdi. Ateşi çıktıysa getir mutlaka bakalım diye tavsiyede bulunurdu geleki bunlar bebekse daha...

Ne kizmasi canım, ağzımı açıp birsey diyemiyorum. Agbime yengeme desem, anneme saygısızlık olmasın diye boşver diyorum. en sonunda buraya patladım...
Sen ne diyorsun canım, benimle aynı şeyleri yaşamışsin. Geldim geleli, agbime ve eşine hizmet etmekten sıkıldım. Hergun bizdeler, çocuğu bir türlü uyutamiyorum. Tam uyutuyorum, biri geliyor, tam uyutuyorum çocuklar uyandırıyor. Ağbim laptopu aldığı gibi sabah 8.30da bize bir gelitor mutfakta 2 paket sigara içiyor. Artık anneme dedimki, mutfak sana ait, ben arka odada oturucam siz napiyorsaniz yapın orada ne dumanı ne gürültüyü kaldiramayacagim. Birde benim diger kızıma bağırıp duruyor bazen sinir oluyorum.

Dünden beri sütüm azaldı, mama verip duruyorum. Gram süt yok goguslerimde. Bende kendimi izole etme kararı aldım. Tek bir odada çocuklarımla ilgileniyorum. Hiç takma kafana, çevre ortam değişikliği vs bebekleride etkiliyor. Kendi evinize geçince sihirli değnek değmiş gibi herşey normale dönecek. Ben daha ocağın ilk haftasına kadar burada kalmak zorundayım

Hayır canım banyoda. Ben doğumdan itibaren kendi çamaşırlarımızı da bebek deterjanıyla yıkıyorum deterjan kokusu olmasın diye. Banyodan evi etkiliyor sıcaklık evde hava nemlendirici buhar makinem de var. Termometrenin nem göstergesine göre çalıştırıyorum nem düştüğü zaman. Yattığımız odada tuz lambası da var nemi dengeleyip havayı temizlesin tıkanıklığı açsın diye aldık ama pek anlayamadım onun faydasını

Düşüncesiz insanlar sanki bebekle bir yerlere gitmek çok kolay bebek çantaymış gibi gittiği her yere uyacakmış gibi gelin derler madem gel diyorsun o evi bebeğin en rahat edeceği şekilde ayarlamak zorundasın valla ben gitmiyorum bi yere gitmeyeceğim de kızım 3 aylıktı gittik İzmir’e (Babaanneye) araba ile gitme gafletinde bulunduk 20 küsür saat yol bir yerde gece kaldık ne kaldığımız yerde uyudu ne arabada rahat etti yol boyu ağla ağla üstelik sıcak İsilik de oldu bütün düzeni dengesi şaştı çocuğun aman gitmeyin gerim gerim gerilmekten çocuğu huzursuz hasta etmekten başka bir şey olmuyor küçük bebekle maksimum bi iki saat dışarı çıkıp geri geliyordum evime o zaman bile bi dengesizleşiyordu her şey

Valla üzüldüm canım ve anlıyorum seni biz de kızım 3 aylıkken 1 ay kadar babaannede kaldık ve zorunluluğumuz yokken (yıllık izin) kendi evimde tek başıma daha rahat bakıyordum çocuğuma şimdi Allah bi sıkıntı vermezse bi tek bayramda bi iki günlüğüne gidebilirim o kadar kendi aileme bile coviddir hamilelik doğum derken 1 yıldır gitmiyorum valla onlar geliyor iki küçük çocuk biri bebek her yere uyum sağlanmıyor

Yok cnm benimki de memeden ayrilmiyo. Ayrildigi nadir zamanlarda 2-3 saat uyursa uyuyo. Tok oldugu zaman memeden ayirmak icin ugrasiyorum daha cok hirslaniyo. Bunun sonu ne olcak bilmiyorum

Benim minik ayni kuzum 29unda doktor kontrolünde bakacağız buyumus mu :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…