Evt ya uzun zamandr yok U UcanSupurge birdeU UcanSupurge kuzu nasilsin yazmiyosun bayadir inşallah yolundadir her sey
Kızlar gercekten sızın bebişler 2-3 saatte 1 mi emiyo? Benım kızım göğsümden inmiyodoymuyo mu süt mü az acaba ki sureklı azda olsa emdıgi için sütte dolmuyo Ara vereyım desem cok sık kusuyo tekrar acıkıyo
Ewt arayı açarsan süt dolar oyalamaya çalışsan keşkeah bu minikler
Aman Allahımmm
Bilet alınıyor
Ya tamamen düşüncesizlik
Cocuklarım konu olunca bende tahammulsüz ve asla alttan alamayan bı ınsan oluyrm( kızmakta gayet haklısn
yaaa yiyivercem bu kuzuları
Hakıkaten ya memedeyken daha kolay gaz cıkarıyo sonra tekrar gaz sonra tekrar meme
Ama sütün yarıyo demek ki kuzum
Bence sütün yeterlı ve bebek kuvvetlı cekıyo
Ama azcık durdurabılsem emme arasını acabılsem belkı sütüm daha cok bırıkır
Kaka mukusu hep var canım üstelik katı diyet yapıyorum. Bakliyat sebze meyve yeşillik dışında hiç bişey yemiyorum. Buna rağmen geçmedi mukusevim sürekli 24 derece hiç düşmüyor. Kurutma çalıştığı zaman 25 hatta. Üstü ne ince ne kalın tek kat oluyo genelde ama 25 derecede de kat kat giydirmem. Üşümekten değil bizimki neden anlamadım valla Yatmadı hiç canım hep evde hava verdim ventolin ve cortair. Havayla açılıyor.
Benim kurutmam yatak odamda . Kurutma işlemi bitince 1 saat kadar havalandırıp öyle bebegimi orda yatırıyorum. Genede zararı olurmu senceKurutma odanın içinde mi çalışıyor yoksa?
Yengem bilmiyormuş o hatayı yaptı. Oğlunun odasına koymuş kurutmayı odası sıcak olaun diye. Çocuk hastalandı bronşit oldu, astım başlanğıcı dediler. Doktor allah aşkına naptın sen bu çocuğa demiş, sebep arayıp durmuşlar. En son ısınmayı konuşurken doktor duymuş ve çok kızmış yengeme.
Kurutma ortamı kurutuyor, deterjan kokusu içeri dolduruyor. Çok çok tehlikeli umarım odada değildir kurutman.
Hasta olan bu düşüncesiz insanlar canım emin ol. Yazdıklarında kendimi gördüm. 10 günlük izne geldik ama 10 yıl zulüm görmüş gibi yorgun ve mutsuzum. Ben kombiyi yükseltiyorum , kayınvalidem arkamdan düşürüyor. Ev buz gibi. Sigara içiyorlar güya mutfakta ama heryer dumanaltı. Eşimde bende kavga ede ede anlatamadık. Eşim en son ben gidiyorum çocuğum sizin yüzünüzden hasta olacak dedi, öyle balkonda içmeye başladılar. Ama çocuğumun burnu tıkalı, resmen horluyor çocuk hırıl hırıl. Kalabalıktan uyku düzeni bozuldu. Her gün saatlerce çatlarcasına ağlıyor. O ağladıkça herkes bana niye ağlıyor diye soruyor. Kendi kendine saat kurmuş gibi uyuyan çocuk uyumaz oldu. Benim stresimi , mutsuzluğumu hissediyor olmalı ki bende asla ama asla uyumuyor çocuğum. Benden başka herkeste uyuyor. Bu da daha çok üzmeye başladı beni. Resmen tüm annelik özgüvenimi yitirdim, inanılmaz yetersiz hissediyorum kendimi. Her gece herkes uyuyunca sessiz sessiz ağlıyorum. Resmen depresyona girdim. Çocuk ağlayacak da uyanacak diye ödüm kopuyor. Perşembe dönüyoruz evimize ama ben tükenmiş hissediyorum. Bazen eşimden hatta bebeğimden bile uzaklara kaçmak, kafa dinlemek istiyorum. Sonra böyle düşündüğüm için de kendime kızıyorum. Kocaman bir kısır döngüde kaybolmuş gibiyim...Diyelim ki bir misafirliğe gittiniz ve bir kaç dakika bebeğin yanından ayrıldınız bir geldiniz evdekilerden biri size sormadan ( korona var bebeği alabilir miyim falan) bebeği kucağına almış hatta belkide öpmüş ne yaparsınız?
Agbinizin eşi hasta olan çocuğunu ( burnu salya sümük) sizin olduğunuz eve yollamış ve evde bebeginiz var ne düşünürsünüz? Çocuğunda salya sümük sizin bebeğinize yapıştıgini bildiği halde ..
Kendinde covid şüphesi olan bir yenge ağzında her ne kadar maskeside olsa sizin olduğunuz eve gelip ( evde ailemle birlikteyiz) yemek yiyip, kahvesini içip sonra ben covid testi yaptırmaya gidiyorum dese naparsiniz? Bu kişi okulda hoca...
Bütün gün uyumayan çocuğumu uyutucam diye 5 dk banyoya bile girememisken agbiniz gelip bangır bangır çocuğunuzun yanında telefon ile sürekli konuşsa naparsiniz?
Memleketime gelmişim, bebeğim ile evlerine oturmaya gittiğiniz kişiler evlerin3 doğalgazı kapatmış olsa veya soba yakmamis olsa evleri soğuk olsa naparsiniz?
Benden müsade istenmeden ailem dışında biri bebeğimi aldiginda iflit oluyorum. Sonra bana al yemedik çocuğunu yapiyorlar. Gittiğim evlerde soba yanmıyorsa geleceğimi bildikleri halde bebekle bunu çok dusuncesizlik olarak algılıyorum. Kafayı yemeden evime donmek istiyorum saymakla bitmez ne fazlası yok eksiği bile var yukarıda saydıklarımin kızlar. Allah aşkına ben mi hastayım?
Ya aynen bende merak ettim onlari
Kız icime doğdu bu kesin izne gittiler dedim . Ya orda huzursuzsan niye kaldinizki çok anlayissiz insanlarmış çok üzuldum senin adına. Keşke bari kendi annenin evine gitseydin en azından bebeğe bakar sen dinlenirdinHasta olan bu düşüncesiz insanlar canım emin ol. Yazdıklarında kendimi gördüm. 10 günlük izne geldik ama 10 yıl zulüm görmüş gibi yorgun ve mutsuzum. Ben kombiyi yükseltiyorum , kayınvalidem arkamdan düşürüyor. Ev buz gibi. Sigara içiyorlar güya mutfakta ama heryer dumanaltı. Eşimde bende kavga ede ede anlatamadık. Eşim en son ben gidiyorum çocuğum sizin yüzünüzden hasta olacak dedi, öyle balkonda içmeye başladılar. Ama çocuğumun burnu tıkalı, resmen horluyor çocuk hırıl hırıl. Kalabalıktan uyku düzeni bozuldu. Her gün saatlerce çatlarcasına ağlıyor. O ağladıkça herkes bana niye ağlıyor diye soruyor. Kendi kendine saat kurmuş gibi uyuyan çocuk uyumaz oldu. Benim stresimi , mutsuzluğumu hissediyor olmalı ki bende asla ama asla uyumuyor çocuğum. Benden başka herkeste uyuyor. Bu da daha çok üzmeye başladı beni. Resmen tüm annelik özgüvenimi yitirdim, inanılmaz yetersiz hissediyorum kendimi. Her gece herkes uyuyunca sessiz sessiz ağlıyorum. Resmen depresyona girdim. Çocuk ağlayacak da uyanacak diye ödüm kopuyor. Perşembe dönüyoruz evimize ama ben tükenmiş hissediyorum. Bazen eşimden hatta bebeğimden bile uzaklara kaçmak, kafa dinlemek istiyorum. Sonra böyle düşündüğüm için de kendime kızıyorum. Kocaman bir kısır döngüde kaybolmuş gibiyim...
Cok geçmiş olsun kıyamam kuzuma. Benim kızımın doktoru da öyle derdi. Ateşi çıktıysa getir mutlaka bakalım diye tavsiyede bulunurdu geleki bunlar bebekse daha...Kızlar doktor aradı, kan tahlili temiz çıktı. Bebeğime antibiyotik, parasetamol ve burun damlası başladık. Öksürük ve ateşi var. Eğer ateş ve öksürük varsa hemen doktora gitmenizi öneririm 0-3 ayda tehlikeli olabiliyor dedi doktor.
Bence olur canım, kaldirmani tavsiye ederimBenim kurutmam yatak odamda . Kurutma işlemi bitince 1 saat kadar havalandırıp öyle bebegimi orda yatırıyorum. Genede zararı olurmu sence
Ne kizmasi canım, ağzımı açıp birsey diyemiyorum. Agbime yengeme desem, anneme saygısızlık olmasın diye boşver diyorum. en sonunda buraya patladım...ah bu minikler
Aman Allahımmm
Bilet alınıyor
Ya tamamen düşüncesizlik
Cocuklarım konu olunca bende tahammulsüz ve asla alttan alamayan bı ınsan oluyrm( kızmakta gayet haklısn
yaaa yiyivercem bu kuzuları
Hakıkaten ya memedeyken daha kolay gaz cıkarıyo sonra tekrar gaz sonra tekrar meme
Ama sütün yarıyo demek ki kuzum
Bence sütün yeterlı ve bebek kuvvetlı cekıyo
Ama azcık durdurabılsem emme arasını acabılsem belkı sütüm daha cok bırıkır
Sen ne diyorsun canım, benimle aynı şeyleri yaşamışsin. Geldim geleli, agbime ve eşine hizmet etmekten sıkıldım. Hergun bizdeler, çocuğu bir türlü uyutamiyorum. Tam uyutuyorum, biri geliyor, tam uyutuyorum çocuklar uyandırıyor. Ağbim laptopu aldığı gibi sabah 8.30da bize bir gelitor mutfakta 2 paket sigara içiyor. Artık anneme dedimki, mutfak sana ait, ben arka odada oturucam siz napiyorsaniz yapın orada ne dumanı ne gürültüyü kaldiramayacagim. Birde benim diger kızıma bağırıp duruyor bazen sinir oluyorum.Hasta olan bu düşüncesiz insanlar canım emin ol. Yazdıklarında kendimi gördüm. 10 günlük izne geldik ama 10 yıl zulüm görmüş gibi yorgun ve mutsuzum. Ben kombiyi yükseltiyorum , kayınvalidem arkamdan düşürüyor. Ev buz gibi. Sigara içiyorlar güya mutfakta ama heryer dumanaltı. Eşimde bende kavga ede ede anlatamadık. Eşim en son ben gidiyorum çocuğum sizin yüzünüzden hasta olacak dedi, öyle balkonda içmeye başladılar. Ama çocuğumun burnu tıkalı, resmen horluyor çocuk hırıl hırıl. Kalabalıktan uyku düzeni bozuldu. Her gün saatlerce çatlarcasına ağlıyor. O ağladıkça herkes bana niye ağlıyor diye soruyor. Kendi kendine saat kurmuş gibi uyuyan çocuk uyumaz oldu. Benim stresimi , mutsuzluğumu hissediyor olmalı ki bende asla ama asla uyumuyor çocuğum. Benden başka herkeste uyuyor. Bu da daha çok üzmeye başladı beni. Resmen tüm annelik özgüvenimi yitirdim, inanılmaz yetersiz hissediyorum kendimi. Her gece herkes uyuyunca sessiz sessiz ağlıyorum. Resmen depresyona girdim. Çocuk ağlayacak da uyanacak diye ödüm kopuyor. Perşembe dönüyoruz evimize ama ben tükenmiş hissediyorum. Bazen eşimden hatta bebeğimden bile uzaklara kaçmak, kafa dinlemek istiyorum. Sonra böyle düşündüğüm için de kendime kızıyorum. Kocaman bir kısır döngüde kaybolmuş gibiyim...
Tahlillerini yaptı kan ve idrarHer doktorun tavrı farklı olabiliyor.
Enfeksiyon belirtisi yoksa o yüzden de böyle demiş olabilir.
Eğer içinize sinmezse başka bir doktora da götürebilirsiniz.
Sağol canım. bence de aksatmamak lazım çok küçükler çünkü.Cok geçmiş olsun kıyamam kuzuma. Benim kızımın doktoru da öyle derdi. Ateşi çıktıysa getir mutlaka bakalım diye tavsiyede bulunurdu geleki bunlar bebekse daha...
Hayır canım banyoda. Ben doğumdan itibaren kendi çamaşırlarımızı da bebek deterjanıyla yıkıyorum deterjan kokusu olmasın diye. Banyodan evi etkiliyor sıcaklık evde hava nemlendirici buhar makinem de var. Termometrenin nem göstergesine göre çalıştırıyorum nem düştüğü zaman. Yattığımız odada tuz lambası da var nemi dengeleyip havayı temizlesin tıkanıklığı açsın diye aldık ama pek anlayamadım onun faydasınıKurutma odanın içinde mi çalışıyor yoksa?
Yengem bilmiyormuş o hatayı yaptı. Oğlunun odasına koymuş kurutmayı odası sıcak olaun diye. Çocuk hastalandı bronşit oldu, astım başlanğıcı dediler. Doktor allah aşkına naptın sen bu çocuğa demiş, sebep arayıp durmuşlar. En son ısınmayı konuşurken doktor duymuş ve çok kızmış yengeme.
Kurutma ortamı kurutuyor, deterjan kokusu içeri dolduruyor. Çok çok tehlikeli umarım odada değildir kurutman.
Düşüncesiz insanlar sanki bebekle bir yerlere gitmek çok kolay bebek çantaymış gibi gittiği her yere uyacakmış gibi gelin derler madem gel diyorsun o evi bebeğin en rahat edeceği şekilde ayarlamak zorundasın valla ben gitmiyorum bi yere gitmeyeceğim de kızım 3 aylıktı gittik İzmir’e (Babaanneye) araba ile gitme gafletinde bulunduk 20 küsür saat yol bir yerde gece kaldık ne kaldığımız yerde uyudu ne arabada rahat etti yol boyu ağla ağla üstelik sıcak İsilik de oldu bütün düzeni dengesi şaştı çocuğun aman gitmeyin gerim gerim gerilmekten çocuğu huzursuz hasta etmekten başka bir şey olmuyor küçük bebekle maksimum bi iki saat dışarı çıkıp geri geliyordum evime o zaman bile bi dengesizleşiyordu her şeyHasta olan bu düşüncesiz insanlar canım emin ol. Yazdıklarında kendimi gördüm. 10 günlük izne geldik ama 10 yıl zulüm görmüş gibi yorgun ve mutsuzum. Ben kombiyi yükseltiyorum , kayınvalidem arkamdan düşürüyor. Ev buz gibi. Sigara içiyorlar güya mutfakta ama heryer dumanaltı. Eşimde bende kavga ede ede anlatamadık. Eşim en son ben gidiyorum çocuğum sizin yüzünüzden hasta olacak dedi, öyle balkonda içmeye başladılar. Ama çocuğumun burnu tıkalı, resmen horluyor çocuk hırıl hırıl. Kalabalıktan uyku düzeni bozuldu. Her gün saatlerce çatlarcasına ağlıyor. O ağladıkça herkes bana niye ağlıyor diye soruyor. Kendi kendine saat kurmuş gibi uyuyan çocuk uyumaz oldu. Benim stresimi , mutsuzluğumu hissediyor olmalı ki bende asla ama asla uyumuyor çocuğum. Benden başka herkeste uyuyor. Bu da daha çok üzmeye başladı beni. Resmen tüm annelik özgüvenimi yitirdim, inanılmaz yetersiz hissediyorum kendimi. Her gece herkes uyuyunca sessiz sessiz ağlıyorum. Resmen depresyona girdim. Çocuk ağlayacak da uyanacak diye ödüm kopuyor. Perşembe dönüyoruz evimize ama ben tükenmiş hissediyorum. Bazen eşimden hatta bebeğimden bile uzaklara kaçmak, kafa dinlemek istiyorum. Sonra böyle düşündüğüm için de kendime kızıyorum. Kocaman bir kısır döngüde kaybolmuş gibiyim...
Ay canım şükür iyiyim Allah razı olsun sürekli kucakta geziyor benim oğlan bi tek öyle sakinleşiyor uğraşıp duruyorum hepimiz gibi sen nasılsın miniğin nasıl ?U UcanSupurge kuzu nasilsin yazmiyosun bayadir inşallah yolundadir her sey
Elhamdulillah canım iyiyim sen nasılsın? Nasıl gidiyor ?
Valla üzüldüm canım ve anlıyorum seni biz de kızım 3 aylıkken 1 ay kadar babaannede kaldık ve zorunluluğumuz yokken (yıllık izin) kendi evimde tek başıma daha rahat bakıyordum çocuğuma şimdi Allah bi sıkıntı vermezse bi tek bayramda bi iki günlüğüne gidebilirim o kadar kendi aileme bile coviddir hamilelik doğum derken 1 yıldır gitmiyorum valla onlar geliyor iki küçük çocuk biri bebek her yere uyum sağlanmıyorNe kizmasi canım, ağzımı açıp birsey diyemiyorum. Agbime yengeme desem, anneme saygısızlık olmasın diye boşver diyorum. en sonunda buraya patladım...
Sen ne diyorsun canım, benimle aynı şeyleri yaşamışsin. Geldim geleli, agbime ve eşine hizmet etmekten sıkıldım. Hergun bizdeler, çocuğu bir türlü uyutamiyorum. Tam uyutuyorum, biri geliyor, tam uyutuyorum çocuklar uyandırıyor. Ağbim laptopu aldığı gibi sabah 8.30da bize bir gelitor mutfakta 2 paket sigara içiyor. Artık anneme dedimki, mutfak sana ait, ben arka odada oturucam siz napiyorsaniz yapın orada ne dumanı ne gürültüyü kaldiramayacagim. Birde benim diger kızıma bağırıp duruyor bazen sinir oluyorum.
Dünden beri sütüm azaldı, mama verip duruyorum. Gram süt yok goguslerimde. Bende kendimi izole etme kararı aldım. Tek bir odada çocuklarımla ilgileniyorum. Hiç takma kafana, çevre ortam değişikliği vs bebekleride etkiliyor. Kendi evinize geçince sihirli değnek değmiş gibi herşey normale dönecek. Ben daha ocağın ilk haftasına kadar burada kalmak zorundayım
Koyacak yer yokki başkaBence olur canım, kaldirmani tavsiye ederim
Yok cnm benimki de memeden ayrilmiyo. Ayrildigi nadir zamanlarda 2-3 saat uyursa uyuyo. Tok oldugu zaman memeden ayirmak icin ugrasiyorum daha cok hirslaniyo. Bunun sonu ne olcak bilmiyorumKızlar gercekten sızın bebişler 2-3 saatte 1 mi emiyo? Benım kızım göğsümden inmiyodoymuyo mu süt mü az acaba ki sureklı azda olsa emdıgi için sütte dolmuyo Ara vereyım desem cok sık kusuyo tekrar acıkıyo
Benim minik ayni kuzum 29unda doktor kontrolünde bakacağız buyumus mu :)Ay canım şükür iyiyim Allah razı olsun sürekli kucakta geziyor benim oğlan bi tek öyle sakinleşiyor uğraşıp duruyorum hepimiz gibi sen nasılsın miniğin nasıl ?
Elhamdulillah canım iyiyim sen nasılsın? Nasıl gidiyor ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?