- 29 Temmuz 2017
- 24.374
- 122.405
- 598
- 36
Hadi güzel haberler inşallah biz de bugün 3 ay kontrolüne gidiyoruz göz muayenesi de olacak ve rotanın ilk dozunu yaptıracağızBenim minik ayni kuzum 29unda doktor kontrolünde bakacağız buyumus mu :)
Yerim ben onuBenimki de emmeye başladı parmağını bu haftagenelde acıkınca yapıyor ama.
Hadi bakalım sizde guzel haberlerle gelin inşallah yaz bizede :)Hadi güzel haberler inşallah biz de bugün 3 ay kontrolüne gidiyoruz göz muayenesi de olacak ve rotanın ilk dozunu yaptıracağız
İnşallah canımHadi bakalım sizde guzel haberlerle gelin inşallah yaz bizede :)
Hasta olan bu düşüncesiz insanlar canım emin ol. Yazdıklarında kendimi gördüm. 10 günlük izne geldik ama 10 yıl zulüm görmüş gibi yorgun ve mutsuzum. Ben kombiyi yükseltiyorum , kayınvalidem arkamdan düşürüyor. Ev buz gibi. Sigara içiyorlar güya mutfakta ama heryer dumanaltı. Eşimde bende kavga ede ede anlatamadık. Eşim en son ben gidiyorum çocuğum sizin yüzünüzden hasta olacak dedi, öyle balkonda içmeye başladılar. Ama çocuğumun burnu tıkalı, resmen horluyor çocuk hırıl hırıl. Kalabalıktan uyku düzeni bozuldu. Her gün saatlerce çatlarcasına ağlıyor. O ağladıkça herkes bana niye ağlıyor diye soruyor. Kendi kendine saat kurmuş gibi uyuyan çocuk uyumaz oldu. Benim stresimi , mutsuzluğumu hissediyor olmalı ki bende asla ama asla uyumuyor çocuğum. Benden başka herkeste uyuyor. Bu da daha çok üzmeye başladı beni. Resmen tüm annelik özgüvenimi yitirdim, inanılmaz yetersiz hissediyorum kendimi. Her gece herkes uyuyunca sessiz sessiz ağlıyorum. Resmen depresyona girdim. Çocuk ağlayacak da uyanacak diye ödüm kopuyor. Perşembe dönüyoruz evimize ama ben tükenmiş hissediyorum. Bazen eşimden hatta bebeğimden bile uzaklara kaçmak, kafa dinlemek istiyorum. Sonra böyle düşündüğüm için de kendime kızıyorum. Kocaman bir kısır döngüde kaybolmuş gibiyim...
Hayır canım banyoda. Ben doğumdan itibaren kendi çamaşırlarımızı da bebek deterjanıyla yıkıyorum deterjan kokusu olmasın diye. Banyodan evi etkiliyor sıcaklık evde hava nemlendirici buhar makinem de var. Termometrenin nem göstergesine göre çalıştırıyorum nem düştüğü zaman. Yattığımız odada tuz lambası da var nemi dengeleyip havayı temizlesin tıkanıklığı açsın diye aldık ama pek anlayamadım onun faydasını
Ayy ne kadar ucuz demiş sizin orda. Bizim kızın doktoru 2 bin lira dedi ikisi bunları okumam iyi oldu. 2 bin lira istedi bizden. Bir de özel klinik ondan dolayı ücret yüksek olabilir miKızlar rota aşısını 2. ayda mı yaptırdınız 3’te mi? 2. ay aşıları zaten fazla diye 3. ay yaptırayım diyorum, doktor da fark etmez dedi bize. Rota için 250-400 tl arası, menenjit için de 300-440 tl arası fiyat söylediler
Canım rotanın tek dozuna 250 ödedik biz. Toplqm 3 doz yapılıyor. Yani toplam 750 tl. Menenjit kaç doz ne kdar bilmiyorum.Ayy ne kadar ucuz demiş sizin orda. Bizim kızın doktoru 2 bin lira dedi ikisi bunları okumam iyi oldu. 2 bin lira istedi bizden. Bir de özel klinik ondan dolayı ücret yüksek olabilir mi
Bizim doktor 2 aşı için 2 bin istedi. Naya fazla olmuş galibaCanım rotanın tek dozuna 250 ödedik biz. Toplqm 3 doz yapılıyor. Yani toplam 750 tl. Menenjit kaç doz ne kdar bilmiyorum.
Arabamız tamirde onu bekledik ama aksi gibi o da bitmedi geri döneceğiz zaten iznimiz bitti. Annemlerde ablam var 2.5 yaşında oğlu var. O da bebeği kıskanıyor, birden kucaklamaya çalışıyorui filan, uyutmuyor rahat vermiyor bebeğe. Orda da kalamadım malesef.,Kız icime doğdu bu kesin izne gittiler dedim . Ya orda huzursuzsan niye kaldinizki çok anlayissiz insanlarmış çok üzuldum senin adına. Keşke bari kendi annenin evine gitseydin en azından bebeğe bakar sen dinlenirdin
Ahh ah keşke gelmeseydim öyle pişman oldum ki. Resmen çöktüm ya. Benimde sıkıntıdan sütüm azaldı, ağlayıp duruyor. Mama alalım dedim. Çok bilmiş eşim mama verme diyor. Çocuk ağlaya ağlaya uyudu. Kestane filan yedim de biraz süt doldu göğsüm, uyanınca sömürdü resmen çocuk beni, öyle acıkmışNe kizmasi canım, ağzımı açıp birsey diyemiyorum. Agbime yengeme desem, anneme saygısızlık olmasın diye boşver diyorum. en sonunda buraya patladım...
Sen ne diyorsun canım, benimle aynı şeyleri yaşamışsin. Geldim geleli, agbime ve eşine hizmet etmekten sıkıldım. Hergun bizdeler, çocuğu bir türlü uyutamiyorum. Tam uyutuyorum, biri geliyor, tam uyutuyorum çocuklar uyandırıyor. Ağbim laptopu aldığı gibi sabah 8.30da bize bir gelitor mutfakta 2 paket sigara içiyor. Artık anneme dedimki, mutfak sana ait, ben arka odada oturucam siz napiyorsaniz yapın orada ne dumanı ne gürültüyü kaldiramayacagim. Birde benim diger kızıma bağırıp duruyor bazen sinir oluyorum.
Dünden beri sütüm azaldı, mama verip duruyorum. Gram süt yok goguslerimde. Bende kendimi izole etme kararı aldım. Tek bir odada çocuklarımla ilgileniyorum. Hiç takma kafana, çevre ortam değişikliği vs bebekleride etkiliyor. Kendi evinize geçince sihirli değnek değmiş gibi herşey normale dönecek. Ben daha ocağın ilk haftasına kadar burada kalmak zorundayım
Bebek içerde uyurken amanndur salonda sigara içelim havalandırım diye sigara içiyorlar, iki saat cam açıyorlar bende grip oldum. Ben kombiyi yükseltiyorum kayınvalidem arkamdan düşürüyor, birde kendisi düşüyor diyor. Kombi bozulmuş gece. Dur ben yapıcam dedi, bizde yatıp uyuduk. Yapamamış kombiyi fişi çekip yatmış. Ev buz gibi olmuş resmen kutup havası esiyor. Çocuk üşümüş, elleri yüzü buz gibi. Kundak yaptırmıyor zten kendini, gece üstünü açmış. Hasta olacak galiba, gözleri çapaklanmış ve kıpkırmızı. Zaten hırıltılı nefes alıyorDüşüncesiz insanlar sanki bebekle bir yerlere gitmek çok kolay bebek çantaymış gibi gittiği her yere uyacakmış gibi gelin derler madem gel diyorsun o evi bebeğin en rahat edeceği şekilde ayarlamak zorundasın valla ben gitmiyorum bi yere gitmeyeceğim de kızım 3 aylıktı gittik İzmir’e (Babaanneye) araba ile gitme gafletinde bulunduk 20 küsür saat yol bir yerde gece kaldık ne kaldığımız yerde uyudu ne arabada rahat etti yol boyu ağla ağla üstelik sıcak İsilik de oldu bütün düzeni dengesi şaştı çocuğun aman gitmeyin gerim gerim gerilmekten çocuğu huzursuz hasta etmekten başka bir şey olmuyor küçük bebekle maksimum bi iki saat dışarı çıkıp geri geliyordum evime o zaman bile bi dengesizleşiyordu her şey
Verilmiş sadakam varmış valla, dediğin gibi iyiki burda yapmadım. Tam atak dönemindeyiz birde dediğin gibi. Ortam değişikliği falan derken hepsi üst üste geldi. Bu gün sabah ilk kez evimizdeki gibi sallamadan kendi kendine uyudu ağladım resmen mutluluktan. Kendi çocuğumu tanıyamaz oldum ya. Birde görümcemin çocukları ile kıyaslıyorlar . Onlar hiç ağlamazdı hemen uyurlardı , seninki çok ağlıyor sıkıntısı var,. Doktora götür diyorlar birde. İyice kafayı yedirtecekler bana.Allahtan doğumu şunların yanında yapmadın. Düşüncesizler. Merak etme evine gelince toparlarsınız. Bir de atak dönemleri oluyor ya uyku gerilemesi vs. İlla ki aynı saatlerde olmayacak her zaman anlıyorum seni ama kendini yıpratma bir hafta on güne kalmaz sakinler ikinizin de ruh hali.
Kız bak bu kayinvalidelrin hiç bir dedigine inanma . Bende ilk sene böyle bebeğimle gittiğimde çok fenalıklar yaptı naptin bende dersimi aldim gitmiyoruz artık. Gitsekte yazın 3 5 gün en fazlaArabamız tamirde onu bekledik ama aksi gibi o da bitmedi geri döneceğiz zaten iznimiz bitti. Annemlerde ablam var 2.5 yaşında oğlu var. O da bebeği kıskanıyor, birden kucaklamaya çalışıyorui filan, uyutmuyor rahat vermiyor bebeğe. Orda da kalamadım malesef.,
Ahh ah keşke gelmeseydim öyle pişman oldum ki. Resmen çöktüm ya. Benimde sıkıntıdan sütüm azaldı, ağlayıp duruyor. Mama alalım dedim. Çok bilmiş eşim mama verme diyor. Çocuk ağlaya ağlaya uyudu. Kestane filan yedim de biraz süt doldu göğsüm, uyanınca sömürdü resmen çocuk beni, öyle acıkmışinşallah eski düzenimize kavuşuruz hemen
Bebek içerde uyurken amanndur salonda sigara içelim havalandırım diye sigara içiyorlar, iki saat cam açıyorlar bende grip oldum. Ben kombiyi yükseltiyorum kayınvalidem arkamdan düşürüyor, birde kendisi düşüyor diyor. Kombi bozulmuş gece. Dur ben yapıcam dedi, bizde yatıp uyuduk. Yapamamış kombiyi fişi çekip yatmış. Ev buz gibi olmuş resmen kutup havası esiyor. Çocuk üşümüş, elleri yüzü buz gibi. Kundak yaptırmıyor zten kendini, gece üstünü açmış. Hasta olacak galiba, gözleri çapaklanmış ve kıpkırmızı. Zaten hırıltılı nefes alıyor
İzne gelmeden gel kızım ay torunuma şöyle kombiyi açarım, aman böyle uyurum diye atıp tutuyordu ama yalan. Gelince tepetaklak tersine dönüyor herşey. Bende şunu yapın bunu yapmayın dedikçe kötü oluyorum. Bir daha izne filan gitmek mi, tövbe.
Verilmiş sadakam varmış valla, dediğin gibi iyiki burda yapmadım. Tam atak dönemindeyiz birde dediğin gibi. Ortam değişikliği falan derken hepsi üst üste geldi. Bu gün sabah ilk kez evimizdeki gibi sallamadan kendi kendine uyudu ağladım resmen mutluluktan. Kendi çocuğumu tanıyamaz oldum ya. Birde görümcemin çocukları ile kıyaslıyorlar . Onlar hiç ağlamazdı hemen uyurlardı , seninki çok ağlıyor sıkıntısı var,. Doktora götür diyorlar birde. İyice kafayı yedirtecekler bana.
Erkekler hep öyle benim ilk oğlumu hep gorumcemin kızıyla kiyasladilarr kızıda oğlumdan 2 yaş büyük . Allahim demedikleri laf yok 2 yaşındaki cocuga ahlaksız bile dediler eşimi bile kendilerine benzetmislerdi . Sana tavsiyem böyleyse bidaha gitme çok esin istiyorsa tek gitsin . Eşim 2 sene öyle tek gitti. Sonra kıymetimizi anladıArabamız tamirde onu bekledik ama aksi gibi o da bitmedi geri döneceğiz zaten iznimiz bitti. Annemlerde ablam var 2.5 yaşında oğlu var. O da bebeği kıskanıyor, birden kucaklamaya çalışıyorui filan, uyutmuyor rahat vermiyor bebeğe. Orda da kalamadım malesef.,
Ahh ah keşke gelmeseydim öyle pişman oldum ki. Resmen çöktüm ya. Benimde sıkıntıdan sütüm azaldı, ağlayıp duruyor. Mama alalım dedim. Çok bilmiş eşim mama verme diyor. Çocuk ağlaya ağlaya uyudu. Kestane filan yedim de biraz süt doldu göğsüm, uyanınca sömürdü resmen çocuk beni, öyle acıkmışinşallah eski düzenimize kavuşuruz hemen
Bebek içerde uyurken amanndur salonda sigara içelim havalandırım diye sigara içiyorlar, iki saat cam açıyorlar bende grip oldum. Ben kombiyi yükseltiyorum kayınvalidem arkamdan düşürüyor, birde kendisi düşüyor diyor. Kombi bozulmuş gece. Dur ben yapıcam dedi, bizde yatıp uyuduk. Yapamamış kombiyi fişi çekip yatmış. Ev buz gibi olmuş resmen kutup havası esiyor. Çocuk üşümüş, elleri yüzü buz gibi. Kundak yaptırmıyor zten kendini, gece üstünü açmış. Hasta olacak galiba, gözleri çapaklanmış ve kıpkırmızı. Zaten hırıltılı nefes alıyor
İzne gelmeden gel kızım ay torunuma şöyle kombiyi açarım, aman böyle uyurum diye atıp tutuyordu ama yalan. Gelince tepetaklak tersine dönüyor herşey. Bende şunu yapın bunu yapmayın dedikçe kötü oluyorum. Bir daha izne filan gitmek mi, tövbe.
Verilmiş sadakam varmış valla, dediğin gibi iyiki burda yapmadım. Tam atak dönemindeyiz birde dediğin gibi. Ortam değişikliği falan derken hepsi üst üste geldi. Bu gün sabah ilk kez evimizdeki gibi sallamadan kendi kendine uyudu ağladım resmen mutluluktan. Kendi çocuğumu tanıyamaz oldum ya. Birde görümcemin çocukları ile kıyaslıyorlar . Onlar hiç ağlamazdı hemen uyurlardı , seninki çok ağlıyor sıkıntısı var,. Doktora götür diyorlar birde. İyice kafayı yedirtecekler bana.
Bir daha tövbe. Gelsem bile annemlerde kalacağım. Asla daha burda durmam .Kız bak bu kayinvalidelrin hiç bir dedigine inanma . Bende ilk sene böyle bebeğimle gittiğimde çok fenalıklar yaptı naptin bende dersimi aldim gitmiyoruz artık. Gitsekte yazın 3 5 gün en fazla
Bende eşime söyledim böyle diyorlar diye. Takma kafana diyor. Ne takmayacağım psikolojim bozuldu artık, sıkıntı mı var benim çocuğumda dedim. Ağzını açanla kavga edeceğim artık doldum burnuma kadar.Erkekler hep öyle benim ilk oğlumu hep gorumcemin kızıyla kiyasladilarr kızıda oğlumdan 2 yaş büyük . Allahim demedikleri laf yok 2 yaşındaki cocuga ahlaksız bile dediler eşimi bile kendilerine benzetmislerdi . Sana tavsiyem böyleyse bidaha gitme çok esin istiyorsa tek gitsin . Eşim 2 sene öyle tek gitti. Sonra kıymetimizi anladı
Ya canım benim Allah korumus kıyamam. Bir an önce evine donersin inşallah yaaKızlar yaşadığım sıkıntıları, stresi yazmıştım dün. Bu gün sabah bebeğimle evde kaza atlattık resmenuyandı, emzirdim, kucağımda yataktan kalkarken başım mı döndü ne olduysa. Az daha bebeğim kafa üstü yere düşüyordu benim yüzümden. Kucağımdayken yüz üstü düşecektim az kalsın, o da kafa üstü tabi. Panikle eşime bağırdım tam yüz üstü düşecekken eşim kıyafetimden tuttu düşmemizi hafifletti, bende Allah'tan sırt üstü düştüm. Bebeğime öyle sarılmışım ki düşmesin diye, zor aldılar kucağımdan. Sinir krizi geçirdim resmen, ağlamaktan zor sakinleştim. Bütün stresimin patlamasını yaşadım . Çok şükür ki bebeğime birşey olmadı
Canım iştahın mı az? Ben sürekli pasta börek yiyorum açım çünkü sürekli. O yüzden 4 kg fazlam var doğum öncesine göre. Keşke ben de verebilsem. 10 kg vermem lazım benimKızlar merhaba ben hamilelikten önceki kilomun 3 kilo altına düşmüşüm ya. Böyle olan var mı? 53 kiloyum şu anda. Bebişim maşallah tombul bir bebiş. Böyle emzirdikce kilo mu vereceğim benboyum da uzun zaten 170im .Kupkuru kaldım iyice.
Yo aslında her zamanki gibi yiyorum canım. Sorun sanırım her zamanki gibi yemem , daha mı fazla yemeliyim acaba ama aciktigimdan nasıl daha fazla yiyeceğim ki bilemedim :))Canım iştahın mı az? Ben sürekli pasta börek yiyorum açım çünkü sürekli. O yüzden 4 kg fazlam var doğum öncesine göre. Keşke ben de verebilsem. 10 kg vermem lazım benim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?