- 14 Ağustos 2020
- 408
- 456
- 53
Off canım okudum diğer yazdıklarını da. Cahilliklerine ver hiç hoş değil yaşadıkların. En güzelş bebeğinle baş başa olmak başkaları müdahil olunca bebeğin düzeni bozuluyor huzuru kaçıyor. Allah korumuş bebepşni de seni de geçmiş olsun.Kızlar yaşadığım sıkıntıları, stresi yazmıştım dün. Bu gün sabah bebeğimle evde kaza atlattık resmenuyandı, emzirdim, kucağımda yataktan kalkarken başım mı döndü ne olduysa. Az daha bebeğim kafa üstü yere düşüyordu benim yüzümden. Kucağımdayken yüz üstü düşecektim az kalsın, o da kafa üstü tabi. Panikle eşime bağırdım tam yüz üstü düşecekken eşim kıyafetimden tuttu düşmemizi hafifletti, bende Allah'tan sırt üstü düştüm. Bebeğime öyle sarılmışım ki düşmesin diye, zor aldılar kucağımdan. Sinir krizi geçirdim resmen, ağlamaktan zor sakinleştim. Bütün stresimin patlamasını yaşadım . Çok şükür ki bebeğime birşey olmadı
Arabamız tamirde onu bekledik ama aksi gibi o da bitmedi geri döneceğiz zaten iznimiz bitti. Annemlerde ablam var 2.5 yaşında oğlu var. O da bebeği kıskanıyor, birden kucaklamaya çalışıyorui filan, uyutmuyor rahat vermiyor bebeğe. Orda da kalamadım malesef.,
Ahh ah keşke gelmeseydim öyle pişman oldum ki. Resmen çöktüm ya. Benimde sıkıntıdan sütüm azaldı, ağlayıp duruyor. Mama alalım dedim. Çok bilmiş eşim mama verme diyor. Çocuk ağlaya ağlaya uyudu. Kestane filan yedim de biraz süt doldu göğsüm, uyanınca sömürdü resmen çocuk beni, öyle acıkmışinşallah eski düzenimize kavuşuruz hemen
Bebek içerde uyurken amanndur salonda sigara içelim havalandırım diye sigara içiyorlar, iki saat cam açıyorlar bende grip oldum. Ben kombiyi yükseltiyorum kayınvalidem arkamdan düşürüyor, birde kendisi düşüyor diyor. Kombi bozulmuş gece. Dur ben yapıcam dedi, bizde yatıp uyuduk. Yapamamış kombiyi fişi çekip yatmış. Ev buz gibi olmuş resmen kutup havası esiyor. Çocuk üşümüş, elleri yüzü buz gibi. Kundak yaptırmıyor zten kendini, gece üstünü açmış. Hasta olacak galiba, gözleri çapaklanmış ve kıpkırmızı. Zaten hırıltılı nefes alıyor
İzne gelmeden gel kızım ay torunuma şöyle kombiyi açarım, aman böyle uyurum diye atıp tutuyordu ama yalan. Gelince tepetaklak tersine dönüyor herşey. Bende şunu yapın bunu yapmayın dedikçe kötü oluyorum. Bir daha izne filan gitmek mi, tövbe.
Verilmiş sadakam varmış valla, dediğin gibi iyiki burda yapmadım. Tam atak dönemindeyiz birde dediğin gibi. Ortam değişikliği falan derken hepsi üst üste geldi. Bu gün sabah ilk kez evimizdeki gibi sallamadan kendi kendine uyudu ağladım resmen mutluluktan. Kendi çocuğumu tanıyamaz oldum ya. Birde görümcemin çocukları ile kıyaslıyorlar . Onlar hiç ağlamazdı hemen uyurlardı , seninki çok ağlıyor sıkıntısı var,. Doktora götür diyorlar birde. İyice kafayı yedirtecekler bana.
Ben eskisine göre çok fazla yiyorum çünkü bünyem istiyor yani zorlama değil. Sen de belki aldığın kaloriyi yükseltebilirsin. Mesela yemeğin yanına ekmek pilav falan eklersen kesin kilo alırsınYo aslında her zamanki gibi yiyorum canım. Sorun sanırım her zamanki gibi yemem , daha mı fazla yemeliyim acaba ama aciktigimdan nasıl daha fazla yiyeceğim ki bilemedim :))
Doğru diyorsun canım biraz zorlayacagim kendimiBen eskisine göre çok fazla yiyorum çünkü bünyem istiyor yani zorlama değil. Sen de belki aldığın kaloriyi yükseltebilirsin. Mesela yemeğin yanına ekmek pilav falan eklersen kesin kilo alırsın
Kızlar merhaba ben hamilelikten önceki kilomun 3 kilo altına düşmüşüm ya. Böyle olan var mı? 53 kiloyum şu anda. Bebişim maşallah tombul bir bebiş. Böyle emzirdikce kilo mu vereceğim benboyum da uzun zaten 170im .Kupkuru kaldım iyice.
Annenin evinde rahat olmasan bile yine psilolojin bozulmasa . Erkekler takma demekten başka bir şey demiyolar malefesBir daha tövbe. Gelsem bile annemlerde kalacağım. Asla daha burda durmam .
Bende eşime söyledim böyle diyorlar diye. Takma kafana diyor. Ne takmayacağım psikolojim bozuldu artık, sıkıntı mı var benim çocuğumda dedim. Ağzını açanla kavga edeceğim artık doldum burnuma kadar.
Çok şükür canim . Allah bir daha yaşatmasin. Ağlamanda iyi olmuştur rahatlatmıştır seniKızlar yaşadığım sıkıntıları, stresi yazmıştım dün. Bu gün sabah bebeğimle evde kaza atlattık resmenuyandı, emzirdim, kucağımda yataktan kalkarken başım mı döndü ne olduysa. Az daha bebeğim kafa üstü yere düşüyordu benim yüzümden. Kucağımdayken yüz üstü düşecektim az kalsın, o da kafa üstü tabi. Panikle eşime bağırdım tam yüz üstü düşecekken eşim kıyafetimden tuttu düşmemizi hafifletti, bende Allah'tan sırt üstü düştüm. Bebeğime öyle sarılmışım ki düşmesin diye, zor aldılar kucağımdan. Sinir krizi geçirdim resmen, ağlamaktan zor sakinleştim. Bütün stresimin patlamasını yaşadım . Çok şükür ki bebeğime birşey olmadı
Evet gerçekten kaderimizBizim kaderimiz :) ben de 56 ile hamile kalıp, doğumdan 15 gün sonra 54 olmuştum. Şimdi safra kesesi yüzünden bir şey yiyemiyorum baya bildiğin diyet modundayım 51 olmuşumişin kötü kısmı sütüm de azaldı. İlk başta çok iyiydi. Kilo alımı da iyi idi. Şimdi acıktım diye ağlıyor mama takviyesi veriyorum günde bir yada iki kere.
Normalde asla iştahım olmazdı şimdi çok açık iştahım sadece mecburi olarak yiyemediğim için böyleyim.
(yumurta, yeşillik, tereyağı, et inanılmaz süt yapıyor.) vitamininş de toparlasın. Tatlı çekiyor deli gibi canım.
Senelerce şu iştahı aradım bulamadım şimdi de yemek yiyemiyorum
Arada sesli gülüyor benimki de çok tatlı oluyorlar ya masallahKızlar bebekleriniz sesli gülmeye basladimi. Benimki ilk kez bugün sesli güldü çok mutlu oldum
Kızlar bebeğiniz kaç saatte bir kaç cc mama içiyor. Bebeğim anne sütü içmiyor mama içiyor. Paylaşabilir msnz
Evet gerçekten kaderimizben de senin gibi doğumdan bir hafta sonra falan eski kiloma geliverdim , zaten 9 kg almıştım hamileyken. Eski kiloma razıyım da iyice düşünce afedersin popom falan da gidiverdi sevmiyorum böyle olunca yoksa zayıflığı seviyorum ben. Hele ki şu an bu kiloda yüzümün halini falan da seviyorum ama işte popo mühim
İnşallah diyet yapmak zorunda olmadığın günlere çabucak gelirsin kuzum. Hele ki emzirirken eminim çok zordur , Allah yardımcın olsun. Bu günler de geçecek
Bikaç gün sonra sağlık ocağına gidecez ebeye sorayım doktora da gidecez benimki baya seyeekleştirdi. Şuan kilosu yerinde ama böyle giderse geri kalacakDoktorunuzla görüşseniz bebeğinizin gelişimine göre söyleyecektir diye düşünüyorum.
Bizim doktorumuz hiç anne sütü almadığında 8-10 öğün şeklinde 120 ml tavsiye etti ancak dediğim gibi çocuğu durumu önemli
Bikaç gün sonra sağlık ocağına gidecez ebeye sorayım doktora da gidecez benimki baya seyeekleştirdi. Şuan kilosu yerinde ama böyle giderse geri kalacak
Sağlıklı olsunlar artik ne diyelim. Benimki emmiyor beni sadece mama alıyorAslında çocukların iştahı kendini belli ediyor.
Benim sütüm bu ara baya azaldı o yüzden ek olarak mama veriyorum. Reflüsü var o sebeple günde bir yada iki kere 60-90 ml olarak veriyorum öğlen uykusuna ve gece uykusuna yatırmadan önce.
Sağlıklı olsunlar artik ne diyelim. Benimki emmiyor beni sadece mama alıyor
Sezeryan doğum yaptım. Emziremedim ağrıdan doğrulamadım. İlk bebek tecrübesizlik kimsede yardımcı olmadı emzirmeme. Öyle alıstı biberona. Sonra ne kadar uğrastıysam tutmadı memeyi. Sağıp veriyorum ama 1 2 yemek kaşığı anca. Sonra bazı sağlım sorunları yasadı yavrum. Baya yıprandık çok kötü günler geçirdik Rabbim hiç kimseyi evladıyla sınamasın. Bu kaç gündür iştahsız gibi geldi bana ben çocuğumu biliyorum böyle yapmazdı artık herşeyinden evhamlanıyorum doktor ani kayıp denecek kadar konustıu bizimle Rabbim korusun. Onsam dolayo çok uyumasından bile nem kapıyorum az yese çok yese herşeyinden artık. Şuan 84 günlük 3 bitip 4 de basacak insaAllah.Öyle tabi, yeter ki sağlıkla büyüsünler.
Süt olmadığı için mi yoksa bi sağlık probleminden dolayı mı ne kadarlık
Emzirirken diyet yapan annelerin bile 1.800 kalori altı beslenmemesi tavsiye ediliyor emzirme ekstra 500 kalori civarı yakıyor vücudumuzda yediklerini,öğünlerini fazladan bir iki kaşık kadar artırmaya çalış canımKızlar merhaba ben hamilelikten önceki kilomun 3 kilo altına düşmüşüm ya. Böyle olan var mı? 53 kiloyum şu anda. Bebişim maşallah tombul bir bebiş. Böyle emzirdikce kilo mu vereceğim benboyum da uzun zaten 170im .Kupkuru kaldım iyice.
Haklısın canım, çok daha dikkat edeceğim ben de. Ara öğün yemiyordum , yiyeceğim artıkEmzirirken diyet yapan annelerin bile 1.800 kalori altı beslenmemesi tavsiye ediliyor emzirme ekstra 500 kalori civarı yakıyor vücudumuzda yediklerini,öğünlerini fazladan bir iki kaşık kadar artırmaya çalış canım
Ani kayıp niye diyoki. Canım bide ayakta emzirmeye çalış belki memeyi tutar insAllah bez etme benim ilk oğlum 3 ayın sonunda tuttu insAllah Allahin izniyle seninkide tutarSezeryan doğum yaptım. Emziremedim ağrıdan doğrulamadım. İlk bebek tecrübesizlik kimsede yardımcı olmadı emzirmeme. Öyle alıstı biberona. Sonra ne kadar uğrastıysam tutmadı memeyi. Sağıp veriyorum ama 1 2 yemek kaşığı anca. Sonra bazı sağlım sorunları yasadı yavrum. Baya yıprandık çok kötü günler geçirdik Rabbim hiç kimseyi evladıyla sınamasın. Bu kaç gündür iştahsız gibi geldi bana ben çocuğumu biliyorum böyle yapmazdı artık herşeyinden evhamlanıyorum doktor ani kayıp denecek kadar konustıu bizimle Rabbim korusun. Onsam dolayo çok uyumasından bile nem kapıyorum az yese çok yese herşeyinden artık. Şuan 84 günlük 3 bitip 4 de basacak insaAllah.
Çok serum kaldı üzerinde çok kan alındı artık kamsız kaldı yavrum. Şuan o iğnelerin etkilerini hala tasıyor üzerinde sürekli büyük insanlar gibi ıhhh deyip sıçrıyor uykudan
Sodyum potaayumu düşüp yükseliyor bunlar da çok ciddi. Valla benim kız çok zorluyor biberonu bile şimdi itiyor emmek istemiyor ağzına tutturana kadar mahvoluyorum. Onu da atıyor ne yapacam bilmiyorum doktorlara söyledim yapacal bsy yok diyor ebeye de dedim anlamadım gitti. Tv karsısına gidiyorum evde dolasıyorum ne yağıyorsam atıyor zorla tutturuyorumAni kayıp niye diyoki. Canım bide ayakta emzirmeye çalış belki memeyi tutar insAllah bez etme benim ilk oğlum 3 ayın sonunda tuttu insAllah Allahin izniyle seninkide tutar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?