Yook kuzu ilk defa suan senden duydum bir arastiriyim hemenCanım goz tıkanıklığı için bi masaj vardı onu yapıyo msn? Onun buyuk olcude çapaklanmayı durdugunu okumustm
Hayır canım hiç fazla giydirmiyon evin ısısı ideal ama bebeğe az olabilir. Ben son günlerde uzun kollu zıbın pijama altına ve üstüne de alt üst takım çünlü çocuk hemen hapsırıp öksürüyorKızlar kızlarrr
Kızım kıyafetle durmayı hiç sevmıyo
İlk zamanlar bezini acarken kıyameti koparan kız sımdılerde ustunu giydirirken benı ter içinde bırakıyo
Acaba fazla mı giydiriyorum? Sizde durumlar nasıl?
Bu arada ev ısısı 25-26 derece üstüne kısa kollu zıbın ve penye bir üst altına da kilotlu corap ve alt
3 saatte bir 90 cc veriyorum canim. Ama verince fazlasini da aliyorKızlar bebeğiniz kaç saatte bir kaç cc mama içiyor. Bebeğim anne sütü içmiyor mama içiyor. Paylaşabilir msnz
Ya bizimki yemiyor :)Al benden de o kdr telefona saç kurutma makina sesi indirdim sayesinde 10 dk fazla uyuyor
Gaz aglamasi degil canim ya artik taniyorumGazı olabilir.yada rüya olabilşr.benimkide doğdu doğalı 4 kere ağladı hiç sebepsiz canı yanmış gibi.kucağıma aldığımda anında susuyordu.
Bende ayni sekilde koydugumda uyaniyor. Tum gun kucak istiyor ztn cok yoruluyorumTc mizi verseydn be canım
Valla şaştım kaldım babasıda işte
Abisini uyuttum ama o kadar aglıyo ki abısı bıle kac kez uyandı yavrumşimdi göğsümde uyuttum yataga koymaya korkuyrm telefonda vakıt gecırıyrm dalsn dıye
Yenidogan ve bu aylarda kulotlu corap onerilmiyor saniyorum canim. 25 derece de tutuyorum ince tulum icinde atlet oluyor genldeKızlar kızlarrr
İlk zamanlar bezini acarken kıyameti koparan kız sımdılerde ustunu giydirirken benı ter içinde bırakıyo
Bu arada ev ısısı 25-26 derece üstüne kısa kollu zıbın ve penye bir üst altına da kilotlu corap ve alt
Saat 9.40 dan bu yana hesapladım günlğk not aldım bu ssate kdr sadece 340 cc almıs. Çok az3 saatte bir 90 cc veriyorum canim. Ama verince fazlasini da aliyor
Hay MasaAllah yaaa bak şuna sen :)Ya bizimki yemiyor :)
Canım 25-26 çok sıcak bebek için. İdeali 21-23 derece, ben genelde 22.5 derece gibi yapıyorum evi. Üstüne de body+penye üst, altına da bi penye pantolon, ya da body+penye tulum. Kilotlu çorap giydirme bence, fenalık gelir çocuğaKızlar kızlarrr
Daha önce de söylemiştim 26 çok sıcak bı ev içinKızlar kızlarrr
Bence çok fazla canım. Terlemiyor mu? Benim ev gündüz 24-26 arası oluyor üstüne uzun kollu zıbın altına patikli pantolon giydiriyorum. Eğer serinlik varsa penye yelek ve patik de giydiriyorum. Ensesinden hemen ter başlıyor çocuğun. Hiç iyi değil fazla giydirmek hasta ediyor. Senin dediğinin külotlu çorapsız şeklini avm de giydiriyorum orda bile terliyor o şekilde.Kızlar kızlarrr
Keşke evimde kalsaydım da, hem bu kadar yorulmaz hemde yipranmazdim. 20 gündür koltukta yatıyorum, yemek yerken bebek ağlasın hemen koş bebek aç diye bağırıyorlar... Hop bir telefon abim bizi çağırıyor, annemde kiramiyor iki çocuğunda alıp oraya geçiyorum, millet nereye sürüklerse biz ordayız. Sabah mutfağa bir girdim annem benim diğer kızın kahvaltısını yedirirken abim sigara yakmış kızın dibinde tutturuyor. Lütfen dedim pardon dedi söndürdü ama ben gelene kadar içmiş içeceğini. Vallahi billahi bir daha gelirsem....Valla üzüldüm canım ve anlıyorum seni biz de kızım 3 aylıkken 1 ay kadar babaannede kaldık ve zorunluluğumuz yokken (yıllık izin) kendi evimde tek başıma daha rahat bakıyordum çocuğuma şimdi Allah bi sıkıntı vermezse bi tek bayramda bi iki günlüğüne gidebilirim o kadar kendi aileme bile coviddir hamilelik doğum derken 1 yıldır gitmiyorum valla onlar geliyor iki küçük çocuk biri bebek her yere uyum sağlanmıyor
İki gündür benimkide memede uyumak istiyor, ne var ne yoksa çekiyor acaba süt olmadige ve doymadigi için mi memeye yapıştı bu kadar? İki gündür sütüm yok çünkü...Yok cnm benimki de memeden ayrilmiyo. Ayrildigi nadir zamanlarda 2-3 saat uyursa uyuyo. Tok oldugu zaman memeden ayirmak icin ugrasiyorum daha cok hirslaniyo. Bunun sonu ne olcak bilmiyorum
İnsanlar çok rahat, fikirsiz ve bencil. Senden başka kimse senin çocuğunu düşünmüyor. Takma kafana boşver olan yine bize oluyor. Biz bir ara dönecektir eşimle, büyük olan burada kalacaktı, bebekle dönelim dedik. Keşke o gün donseydim. 1 gün dahi kalmasaydim. Kızımı bırakıp gitmek istemedim. Kızım burda kalmak istiyordu. Birgün annemin komşusu ile denk geldik, bu durumdan bahsettim ona, bırakma dedi kizini, biz nasıl büyüttük iki çocuk sende bakarsın İstanbul'da tek başına birşey olmaz dedi. Ama çocuk burada kalmak istiyor dedim ( kızıma annem ile babam baktı ve bebekliginden beri annemlerle kalmaya alışkın) olsun sen bakma ona dedi gitti. Annemlere söyledim, annem çok sinirlendi, ona neymiş onlara mi soracagim ben dedi, babamda buraya gelip saatlerce sohbet edemiyor kızın sabote etmesin sohbetlerini diye sana yanında götür demiş dedi. Mevzuya gel yaa annemin komşusu annemle rahat dedikodu yapsın saatlerce sohbet etsin diye kızında al git dedi ve kendi nasıl bakmış bana kendini örnek gösterdiArabamız tamirde onu bekledik ama aksi gibi o da bitmedi geri döneceğiz zaten iznimiz bitti. Annemlerde ablam var 2.5 yaşında oğlu var. O da bebeği kıskanıyor, birden kucaklamaya çalışıyorui filan, uyutmuyor rahat vermiyor bebeğe. Orda da kalamadım malesef.,
Ahh ah keşke gelmeseydim öyle pişman oldum ki. Resmen çöktüm ya. Benimde sıkıntıdan sütüm azaldı, ağlayıp duruyor. Mama alalım dedim. Çok bilmiş eşim mama verme diyor. Çocuk ağlaya ağlaya uyudu. Kestane filan yedim de biraz süt doldu göğsüm, uyanınca sömürdü resmen çocuk beni, öyle acıkmışinşallah eski düzenimize kavuşuruz hemen
Bebek içerde uyurken amanndur salonda sigara içelim havalandırım diye sigara içiyorlar, iki saat cam açıyorlar bende grip oldum. Ben kombiyi yükseltiyorum kayınvalidem arkamdan düşürüyor, birde kendisi düşüyor diyor. Kombi bozulmuş gece. Dur ben yapıcam dedi, bizde yatıp uyuduk. Yapamamış kombiyi fişi çekip yatmış. Ev buz gibi olmuş resmen kutup havası esiyor. Çocuk üşümüş, elleri yüzü buz gibi. Kundak yaptırmıyor zten kendini, gece üstünü açmış. Hasta olacak galiba, gözleri çapaklanmış ve kıpkırmızı. Zaten hırıltılı nefes alıyor
İzne gelmeden gel kızım ay torunuma şöyle kombiyi açarım, aman böyle uyurum diye atıp tutuyordu ama yalan. Gelince tepetaklak tersine dönüyor herşey. Bende şunu yapın bunu yapmayın dedikçe kötü oluyorum. Bir daha izne filan gitmek mi, tövbe.
Verilmiş sadakam varmış valla, dediğin gibi iyiki burda yapmadım. Tam atak dönemindeyiz birde dediğin gibi. Ortam değişikliği falan derken hepsi üst üste geldi. Bu gün sabah ilk kez evimizdeki gibi sallamadan kendi kendine uyudu ağladım resmen mutluluktan. Kendi çocuğumu tanıyamaz oldum ya. Birde görümcemin çocukları ile kıyaslıyorlar . Onlar hiç ağlamazdı hemen uyurlardı , seninki çok ağlıyor sıkıntısı var,. Doktora götür diyorlar birde. İyice kafayı yedirtecekler bana.
Aaa evet bu aralar başladı. Birde agucuk gigucuk gibi seslerde çıkarmaya başladı. Benimki çok komik zaten tam erkekKızlar bebekleriniz sesli gülmeye basladimi. Benimki ilk kez bugün sesli güldü çok mutlu oldum
Benimde azaldı iki gündür ne yapsam olmuyor çok moralim bozukAslında çocukların iştahı kendini belli ediyor.
Benim sütüm bu ara baya azaldı o yüzden ek olarak mama veriyorum. Reflüsü var o sebeple günde bir yada iki kere 60-90 ml olarak veriyorum öğlen uykusuna ve gece uykusuna yatırmadan önce.
1.En başta aç olabilirKizlar ya bebegimi uyutuyorum. 5 10 dk icinde aglayarak uyaniyo ? Neden olabilir
Oda sıcaklığı yüksek bence, en ideali 24 derece. Ayrica kilitli corap çocuğu mahveder, pişirir, dışarı çıkarken belki giydirilebilir. Tek badi ve üstüne penye tulum giydiriyorum. Tulumun içinden ayağına minnak çoraplarını giydirdim mi yeterli geliyor. Ama sürekli üstünde battaniyesi var. Battaniyesi o hiç ayırmiyorum.Kızlar kızlarrr
Çok geçmiş olsun canım yaaKızlar yaşadığım sıkıntıları, stresi yazmıştım dün. Bu gün sabah bebeğimle evde kaza atlattık resmenuyandı, emzirdim, kucağımda yataktan kalkarken başım mı döndü ne olduysa. Az daha bebeğim kafa üstü yere düşüyordu benim yüzümden. Kucağımdayken yüz üstü düşecektim az kalsın, o da kafa üstü tabi. Panikle eşime bağırdım tam yüz üstü düşecekken eşim kıyafetimden tuttu düşmemizi hafifletti, bende Allah'tan sırt üstü düştüm. Bebeğime öyle sarılmışım ki düşmesin diye, zor aldılar kucağımdan. Sinir krizi geçirdim resmen, ağlamaktan zor sakinleştim. Bütün stresimin patlamasını yaşadım . Çok şükür ki bebeğime birşey olmadı
Benimde azaldı iki gündür ne yapsam olmuyor çok moralim bozuk(( cuma günü aşı oldum, sinovac, ondan beridir süt azaldı. Dün 2 defa mama verdim, bugun 1 defa verdim. Ama gece kesin kalkar emmek için beni sünger bop gibi göğüslerim
Canım bize doktor 21-22 derece olsun ev, sıcak bebek için iyi değil demişti. Bizim ev de şu an 22.5-23 derece arası. Ben doğduğundan beri içine kısa kollu ya da kolsuz zıbın + çorap, dışına da penye uzun kollu üst ve patikli alt giydiriyorum. Uykusu dışında da hiç üzerine bir şey örtmüyorum.Kızlar kızlarrr
Canım bizimki de özel, acaba tüm dozların toptan fiyatını mı söyledi? Öyle değilse çok demiş gerçekten.Ayy ne kadar ucuz demiş sizin orda. Bizim kızın doktoru 2 bin lira dedi ikisi bunları okumam iyi oldu. 2 bin lira istedi bizden. Bir de özel klinik ondan dolayı ücret yüksek olabilir mi
Benim rahmim de tersKızlar dün kendi doktoruma gittim kontrole, korunma yöntemlerinden bahsederken bana akıllı spiralden bahsetti. Normal spiral gibi değilmiş, kaymıyormuş ve bakır değilmiş, kanama filan yapmıyormuş. Hiç duyan var mı bunu acaba, ben de ilk defa duydum.
Bir de “Rahminin ters olduğunu söylemiş miydim?” dediBunu da yeni öğrendim, doktor bir önemi yok dese de doğum o yüzden mi bir türlü başlamadı diye aklıma takılıp durdu dünden beri.
Hayır canım hiç fazla giydirmiyon evin ısısı ideal ama bebeğe az olabilir. Ben son günlerde uzun kollu zıbın pijama altına ve üstüne de alt üst takım çünlü çocuk hemen hapsırıp öksürüyor
Canım 25-26 çok sıcak bebek için. İdeali 21-23 derece, ben genelde 22.5 derece gibi yapıyorum evi. Üstüne de body+penye üst, altına da bi penye pantolon, ya da body+penye tulum. Kilotlu çorap giydirme bence, fenalık gelir çocuğa
Keşke evimde kalsaydım da, hem bu kadar yorulmaz hemde yipranmazdim. 20 gündür koltukta yatıyorum, yemek yerken bebek ağlasın hemen koş bebek aç diye bağırıyorlar... Hop bir telefon abim bizi çağırıyor, annemde kiramiyor iki çocuğunda alıp oraya geçiyorum, millet nereye sürüklerse biz ordayız. Sabah mutfağa bir girdim annem benim diğer kızın kahvaltısını yedirirken abim sigara yakmış kızın dibinde tutturuyor. Lütfen dedim pardon dedi söndürdü ama ben gelene kadar içmiş içeceğini. Vallahi billahi bir daha gelirsem....
İki gündür benimkide memede uyumak istiyor, ne var ne yoksa çekiyor acaba süt olmadige ve doymadigi için mi memeye yapıştı bu kadar? İki gündür sütüm yok çünkü...
İnsanlar çok rahat, fikirsiz ve bencil. Senden başka kimse senin çocuğunu düşünmüyor. Takma kafana boşver olan yine bize oluyor. Biz bir ara dönecektir eşimle, büyük olan burada kalacaktı, bebekle dönelim dedik. Keşke o gün donseydim. 1 gün dahi kalmasaydim. Kızımı bırakıp gitmek istemedim. Kızım burda kalmak istiyordu. Birgün annemin komşusu ile denk geldik, bu durumdan bahsettim ona, bırakma dedi kizini, biz nasıl büyüttük iki çocuk sende bakarsın İstanbul'da tek başına birşey olmaz dedi. Ama çocuk burada kalmak istiyor dedim ( kızıma annem ile babam baktı ve bebekliginden beri annemlerle kalmaya alışkın) olsun sen bakma ona dedi gitti. Annemlere söyledim, annem çok sinirlendi, ona neymiş onlara mi soracagim ben dedi, babamda buraya gelip saatlerce sohbet edemiyor kızın sabote etmesin sohbetlerini diye sana yanında götür demiş dedi. Mevzuya gel yaa annemin komşusu annemle rahat dedikodu yapsın saatlerce sohbet etsin diye kızında al git dedi ve kendi nasıl bakmış bana kendini örnek gösterdidişlerimi sıkıyorum artık....
Aaa evet bu aralar başladı. Birde agucuk gigucuk gibi seslerde çıkarmaya başladı. Benimki çok komik zaten tam erkekkucağıma alıyorum iggghhhhh diye ses çıkartıyor efekt yapıyor, gerinirken ses çıkartıyor, gaz yaparken ağzıyla sesler çıkartıyor
Benimde azaldı iki gündür ne yapsam olmuyor çok moralim bozuk(( cuma günü aşı oldum, sinovac, ondan beridir süt azaldı. Dün 2 defa mama verdim, bugun 1 defa verdim. Ama gece kesin kalkar emmek için beni sünger bop gibi göğüslerim
1.En başta aç olabilir
2. Bezi çok ıslak veya kaka yapmış olabilir
3. Karnı ağrıyordur gazi vardır
4. Uykusu vardır bir türlü uykuya geçiş yapamıyordur
5. Huzursuzdur kendini güvende hissetmiyordur anne sıcaklığına temasına ihtiyaci vardır.
Bunlardan başka ne olabilir acaba?
Oda sıcaklığı yüksek bence, en ideali 24 derece. Ayrica kilitli corap çocuğu mahveder, pişirir, dışarı çıkarken belki giydirilebilir. Tek badi ve üstüne penye tulum giydiriyorum. Tulumun içinden ayağına minnak çoraplarını giydirdim mi yeterli geliyor. Ama sürekli üstünde battaniyesi var. Battaniyesi o hiç ayırmiyorum.
Yorumlarınız için cokca tesekkur ederm kızlarCanım bize doktor 21-22 derece olsun ev, sıcak bebek için iyi değil demişti. Bizim ev de şu an 22.5-23 derece arası. Ben doğduğundan beri içine kısa kollu ya da kolsuz zıbın + çorap, dışına da penye uzun kollu üst ve patikli alt giydiriyorum. Uykusu dışında da hiç üzerine bir şey örtmüyorum.
Benım rahmimde tersKızlar dün kendi doktoruma gittim kontrole, korunma yöntemlerinden bahsederken bana akıllı spiralden bahsetti. Normal spiral gibi değilmiş, kaymıyormuş ve bakır değilmiş, kanama filan yapmıyormuş. Hiç duyan var mı bunu acaba, ben de ilk defa duydum.
Bir de “Rahminin ters olduğunu söylemiş miydim?” dediBunu da yeni öğrendim, doktor bir önemi yok dese de doğum o yüzden mi bir türlü başlamadı diye aklıma takılıp durdu dünden beri.
Bilemiyorum ki 2 aşıyı söyledi detayları konusmadık dahaCanım bizimki de özel, acaba tüm dozların toptan fiyatını mı söyledi? Öyle değilse çok demiş gerçekten.
Inan bende çok korkuyorum kalmaktan. Şuan ne yapacagimi şaşırıyorum . Ama sprirale güvenim hiç yok benim hep arkadaşlarim sprilalli kaldilarBenim rahmim de tersbazen seninle kardeş olabilir miyiz diye düşünüyorum
Dediğin spirali hiç duymadım ya, ben de çok korkuyorum hamile kalmaktan. Acilen bir şeyler yapmam lazım
Bizim ev hep 21 22 dercede canım hepte tek kat giydiriyorum bebeğimiYorumlarınız için cokca tesekkur ederm kızlar
Ay ne bıleym sobalı evde buyudum oldum olası doğalgaz sıcagına alısamadm24 te bile ev cok serınmıs gibi hissediyorm süreklı oturduğumuz odanın kapısını kapalı tutuyorm
Bıde yelek ve battanıye ile aram hıc yok bnde içi saglam giydirirsem yeleğe battanıyeye gerek kalmaz dıye ısıyı yükseltip azcıkta böyle tedbır almıstm kendımce
Ama bana 24 derece soğuk gelıyo yayani
Ben hafıf bi üşüyrmkısa kollu ve atletsz gezmekten de olabılır tabı bılemedm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?