2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Kızlar kızlarrr
Kızım kıyafetle durmayı hiç sevmıyo
İlk zamanlar bezini acarken kıyameti koparan kız sımdılerde ustunu giydirirken benı ter içinde bırakıyo
Acaba fazla mı giydiriyorum? Sizde durumlar nasıl?
Bu arada ev ısısı 25-26 derece üstüne kısa kollu zıbın ve penye bir üst altına da kilotlu corap ve alt

Hayır canım hiç fazla giydirmiyon evin ısısı ideal ama bebeğe az olabilir. Ben son günlerde uzun kollu zıbın pijama altına ve üstüne de alt üst takım çünlü çocuk hemen hapsırıp öksürüyor

Kızlar bebeğiniz kaç saatte bir kaç cc mama içiyor. Bebeğim anne sütü içmiyor mama içiyor. Paylaşabilir msnz
3 saatte bir 90 cc veriyorum canim. Ama verince fazlasini da aliyor
Al benden de o kdr telefona saç kurutma makina sesi indirdim sayesinde 10 dk fazla uyuyor
Ya bizimki yemiyor :)
Gazı olabilir.yada rüya olabilşr.benimkide doğdu doğalı 4 kere ağladı hiç sebepsiz canı yanmış gibi.kucağıma aldığımda anında susuyordu.
Gaz aglamasi degil canim ya artik taniyorum
Bende ayni sekilde koydugumda uyaniyor. Tum gun kucak istiyor ztn cok yoruluyorum
Yenidogan ve bu aylarda kulotlu corap onerilmiyor saniyorum canim. 25 derece de tutuyorum ince tulum icinde atlet oluyor genlde

Canım 25-26 çok sıcak bebek için. İdeali 21-23 derece, ben genelde 22.5 derece gibi yapıyorum evi. Üstüne de body+penye üst, altına da bi penye pantolon, ya da body+penye tulum. Kilotlu çorap giydirme bence, fenalık gelir çocuğa

Daha önce de söylemiştim 26 çok sıcak bı ev için

Bence çok fazla canım. Terlemiyor mu? Benim ev gündüz 24-26 arası oluyor üstüne uzun kollu zıbın altına patikli pantolon giydiriyorum. Eğer serinlik varsa penye yelek ve patik de giydiriyorum. Ensesinden hemen ter başlıyor çocuğun. Hiç iyi değil fazla giydirmek hasta ediyor. Senin dediğinin külotlu çorapsız şeklini avm de giydiriyorum orda bile terliyor o şekilde.

Keşke evimde kalsaydım da, hem bu kadar yorulmaz hemde yipranmazdim. 20 gündür koltukta yatıyorum, yemek yerken bebek ağlasın hemen koş bebek aç diye bağırıyorlar... Hop bir telefon abim bizi çağırıyor, annemde kiramiyor iki çocuğunda alıp oraya geçiyorum, millet nereye sürüklerse biz ordayız. Sabah mutfağa bir girdim annem benim diğer kızın kahvaltısını yedirirken abim sigara yakmış kızın dibinde tutturuyor. Lütfen dedim pardon dedi söndürdü ama ben gelene kadar içmiş içeceğini. Vallahi billahi bir daha gelirsem....
Yok cnm benimki de memeden ayrilmiyo. Ayrildigi nadir zamanlarda 2-3 saat uyursa uyuyo. Tok oldugu zaman memeden ayirmak icin ugrasiyorum daha cok hirslaniyo. Bunun sonu ne olcak bilmiyorum
İki gündür benimkide memede uyumak istiyor, ne var ne yoksa çekiyor acaba süt olmadige ve doymadigi için mi memeye yapıştı bu kadar? İki gündür sütüm yok çünkü...
İnsanlar çok rahat, fikirsiz ve bencil. Senden başka kimse senin çocuğunu düşünmüyor. Takma kafana boşver olan yine bize oluyor. Biz bir ara dönecektir eşimle, büyük olan burada kalacaktı, bebekle dönelim dedik. Keşke o gün donseydim. 1 gün dahi kalmasaydim. Kızımı bırakıp gitmek istemedim. Kızım burda kalmak istiyordu. Birgün annemin komşusu ile denk geldik, bu durumdan bahsettim ona, bırakma dedi kizini, biz nasıl büyüttük iki çocuk sende bakarsın İstanbul'da tek başına birşey olmaz dedi. Ama çocuk burada kalmak istiyor dedim ( kızıma annem ile babam baktı ve bebekliginden beri annemlerle kalmaya alışkın) olsun sen bakma ona dedi gitti. Annemlere söyledim, annem çok sinirlendi, ona neymiş onlara mi soracagim ben dedi, babamda buraya gelip saatlerce sohbet edemiyor kızın sabote etmesin sohbetlerini diye sana yanında götür demiş dedi. Mevzuya gel yaa annemin komşusu annemle rahat dedikodu yapsın saatlerce sohbet etsin diye kızında al git dedi ve kendi nasıl bakmış bana kendini örnek gösterdi dişlerimi sıkıyorum artık....
Kızlar bebekleriniz sesli gülmeye basladimi. Benimki ilk kez bugün sesli güldü çok mutlu oldum
Aaa evet bu aralar başladı. Birde agucuk gigucuk gibi seslerde çıkarmaya başladı. Benimki çok komik zaten tam erkek kucağıma alıyorum iggghhhhh diye ses çıkartıyor efekt yapıyor, gerinirken ses çıkartıyor, gaz yaparken ağzıyla sesler çıkartıyor
Benimde azaldı iki gündür ne yapsam olmuyor çok moralim bozuk (( cuma günü aşı oldum, sinovac, ondan beridir süt azaldı. Dün 2 defa mama verdim, bugun 1 defa verdim. Ama gece kesin kalkar emmek için beni sünger bop gibi göğüslerim
Kizlar ya bebegimi uyutuyorum. 5 10 dk icinde aglayarak uyaniyo ? Neden olabilir
1.En başta aç olabilir
2. Bezi çok ıslak veya kaka yapmış olabilir
3. Karnı ağrıyordur gazi vardır
4. Uykusu vardır bir türlü uykuya geçiş yapamıyordur
5. Huzursuzdur kendini güvende hissetmiyordur anne sıcaklığına temasına ihtiyaci vardır.

Bunlardan başka ne olabilir acaba?

Oda sıcaklığı yüksek bence, en ideali 24 derece. Ayrica kilitli corap çocuğu mahveder, pişirir, dışarı çıkarken belki giydirilebilir. Tek badi ve üstüne penye tulum giydiriyorum. Tulumun içinden ayağına minnak çoraplarını giydirdim mi yeterli geliyor. Ama sürekli üstünde battaniyesi var. Battaniyesi o hiç ayırmiyorum.

Çok geçmiş olsun canım yaa patlama olmuş resmen, kayınvalide naptı peki? Neyse biraz olsun rahatlamissindir, kendini sıkmaktan kasmaktan strese girmişsin iyice. Bende kimseye dert anlatamam, kendi içimde hersy. Bazen geceleri dişlerimi sıkıyorum sanırım sabah dilim tahriş olmuş kalkıyorum. Bebislerin bize ihtiyacı var, elimizden geleni yapalım herşeye rağmen

Canını sıkma moral cidden etkili.
Aşının çok etki edeceğini zannetmiyorum.
Yumurta, yeşillik, yoğurt, yulaf ve su çok etkili süt yapımında. Bana şu an hepsi yasak o yüzden kendim de açım bebeğim de sütsüz. Gerekirse mama takviyesi yaparsın ama sağlıkla ilgili bir durum yoksa süt arttırıcı damla falan kullanabilirsin.

Canım bize doktor 21-22 derece olsun ev, sıcak bebek için iyi değil demişti. Bizim ev de şu an 22.5-23 derece arası. Ben doğduğundan beri içine kısa kollu ya da kolsuz zıbın + çorap, dışına da penye uzun kollu üst ve patikli alt giydiriyorum. Uykusu dışında da hiç üzerine bir şey örtmüyorum.

Kızlar dün kendi doktoruma gittim kontrole, korunma yöntemlerinden bahsederken bana akıllı spiralden bahsetti. Normal spiral gibi değilmiş, kaymıyormuş ve bakır değilmiş, kanama filan yapmıyormuş. Hiç duyan var mı bunu acaba, ben de ilk defa duydum.

Bir de “Rahminin ters olduğunu söylemiş miydim?” dedi Bunu da yeni öğrendim, doktor bir önemi yok dese de doğum o yüzden mi bir türlü başlamadı diye aklıma takılıp durdu dünden beri.

Ayy ne kadar ucuz demiş sizin orda. Bizim kızın doktoru 2 bin lira dedi ikisi bunları okumam iyi oldu. 2 bin lira istedi bizden. Bir de özel klinik ondan dolayı ücret yüksek olabilir mi
Canım bizimki de özel, acaba tüm dozların toptan fiyatını mı söyledi? Öyle değilse çok demiş gerçekten.

Benim rahmim de ters bazen seninle kardeş olabilir miyiz diye düşünüyorum

Dediğin spirali hiç duymadım ya, ben de çok korkuyorum hamile kalmaktan. Acilen bir şeyler yapmam lazım

Yorumlarınız için cokca tesekkur ederm kızlar
Ay ne bıleym sobalı evde buyudum oldum olası doğalgaz sıcagına alısamadm 24 te bile ev cok serınmıs gibi hissediyorm süreklı oturduğumuz odanın kapısını kapalı tutuyorm
Bıde yelek ve battanıye ile aram hıc yok bnde içi saglam giydirirsem yeleğe battanıyeye gerek kalmaz dıye ısıyı yükseltip azcıkta böyle tedbır almıstm kendımce
Ama bana 24 derece soğuk gelıyo ya yani
Ben hafıf bi üşüyrm kısa kollu ve atletsz gezmekten de olabılır tabı bılemedm

Benım rahmimde ters
İlk doğumumda miadı gecmesıne ve dogum baslamasına rağmen ilerlemeyince sezaryene alınmıstm uzunca süre bnde sorguladm ama doktorum hıc konusmaya deger bulmadı
Bı cok kadının rahmı terstir bunu bılmeden cok kolay dogum yapanlarda var hıc takılma dedi gecti gitti
Gündelık hayatımıza hiç bir etkısı yok sadece ağrılı cinsel ilişki ve agrılı regle sebep olabılıyo:)

Benim rahmim de ters bazen seninle kardeş olabilir miyiz diye düşünüyorum

Dediğin spirali hiç duymadım ya, ben de çok korkuyorum hamile kalmaktan. Acilen bir şeyler yapmam lazım
Inan bende çok korkuyorum kalmaktan. Şuan ne yapacagimi şaşırıyorum . Ama sprirale güvenim hiç yok benim hep arkadaşlarim sprilalli kaldilar

Reactions: The
Bizim ev hep 21 22 dercede canım hepte tek kat giydiriyorum bebeğimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…