2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Kızlar benim bebe etrafı izlemekten memeyi tutmuyor. Çok açıldı etrafa karşı merakı. Sizde de öyle mi? Zorlanıyorum baya emzirmek için.
Benimkide bana bakmaktan memeyi bırakamıyor bazende öyle sert bakıyor ki
Bunlar hep olacak hiç panik yapma. Bol bol fizyolojik serum ile çekersen boğazına oradan da ciğerlerine inmesini engellemiş olursun. Biraz güzel giydir çocuğu canım yani ince giydirme, evin ısısı kaç bilmiyorum ama hırkası veya yeleği olsun üzerinde. Gecede kalın ortuyorsundur üzerini umarım.
Canım yaklaşık bu hirilti bizde 2 aydan beri var sabah akşam serum fizyolijille o balgamlari temiiyoruz bizim doktor reflü kaynaklı dedi
Bizde de aynı hirilti var doğduğundan beri. Ayda 3 4 defa kusması oluyor. Sizin kusma ne sıklıkta? Bize reflü falan diyen olmadı.
Savastan çıkmış kadar yorgun ve mutsuz olabilirsin ama üzülme canım hepsi geçecek. Çocuklar hastalanacak, iyileşecek önemli olan sen moralini yüksek tut. Bırak aramasinlar zaten çok onemseselerdi o bebeği hasta edip yolcu etmezlerdi. Çok sinir oluyorum fikirsiz insanlara. Benimde iki gündür sütüm bir tık arttı neden çünkü dinlendim, eve agbim gelmedi, sigara içen olmadı falan filan. Seninde bugün dinlen, yarın sütün artar yine. Calpol ver, bol bol burnunu temizle, ateşi olmadığında sırtına yelegini giydir, bol bol emzir canım duzelicek inşallah
Doğduğundan beri ellerinde eldiven var, ne zaman cikarsam elleri buz gibi oluyor. Eldivensiz asla bırakmam. Kafasına şapka takayım dedim ama durmuyor çıkıyor. Ama dışarı ciktiysam kafasına mutlaka takiyorum. Üşüdüğünu burnunun ucu, yanaklari gösterir.

Korkma bol.bol burnunu temizle. Buhar makinesi almayi duusunursende buyuk al. Kanz ve sinbonunki guzel
Soğuk buhar makinası ne için gerekli arkadaşlar? Alsam mı ben de?
Odayi nemlendirmek icin canim. Bebeklerin burnu ve boğazı da nemlenip yumuşuyor

Valla canım belki haftada 1 kezdir sadece . Bizimki kilosundan dolayı reflü dedi

Canım benim bebeğimde 25 günlükken bronşit oldu . Islık sesi geliyodu ciğerlerinden hava verdiler o gün daha sonra iğne yaptılar ertesi gün tekrar götürdüğümde baya kendine gelmişti

Valla canım belki haftada 1 kezdir sadece . Bizimki kilosundan dolayı reflü dedi
Bizimkide 3 kilo doğdu ama ilk ay alması gereken kilonun iki katını aldı. Çok fazla kilo aldığı için mi bilmiyorum ama bir ara sürekli kusuyordu 2. Ayda iken. Şimdi 3. Ayın içindeyiz azaldı...seninki çok mu kilolu canım? Mesela bugünde mama verdim birden kustu çok üzülüyorum zaten sütüm az birde mamayida çıkarınca aç kaldı...

Teşekkür ederim canım, havlu falan gerçekten işe yarıyor mu ? Annem falan da dedi ama ben pek işe yaramaz diye düşündüm açıkçası. Çok teşekkür ederiz canım
Yarıyor canım ben de gözümle görmeden öyle düşünmüyordum ama çok hızlı bir şekilde odanın nemi yükseliyor, tek gıcık yanı kurudukça ıslatıp koymak o kadar. Kalorifere astığım su haznelerinden bir verim alamadım ben de en son buna döndüm.

Reactions: The
Anladım canım teşekkür ederim ben de yapayım inşallah. Su hazinelerinden ben de verim alamadım çünkü

Vala inan çok doğru diyorsun ama bazen işte eşimin hatrına sırf gerçekten oda annesi babası yaşli diye kıyamıyordu bende bi iş elime yapışmaz diyordum ama keşke kıymet bilselelrdi eşimde soğudu bu hareketleri yüzünden insani soğutuyorlar bende artık ona göre davranılan bu gün girik mesela babamlara gitim oraya gitmedim kalbim kırıldı gerçekten
Var zaten kız ben kabul ediyorum alıştılar işte inan öğütlerine tik yok bana hep laf sokmmalar yeni evlendim bi hafta olmadi hastalandı sürekli bi sorun ben bir gün eşimle rahat edendim baş başa binlere gitmeye fırsat bulamdım onlar yüzünden ama artık yok

Çok tesekur ederim ayda bi kilo aliyor nesi az anlamdim ya artık çok sinirlerim bozuluyor bu kilo muhabbetine ya gerçekten vu gün de götürdük böbreği için işte 13 gün klamis üç ayını doldurmasına 5 kilo 795 gram az mı ya daha ne yapicam anlamdim 10 kilo olmasını bekliyorlar heralde
Canim benim de öyle sence normal mi ya bebeğim hep kusuyor hemde bu gün dahaçok artı emziriyorum sürümde az ben mama vermiyorum ama kilo alımı güzel bana göre bazen az bazen çok ama her emzirmeden somra mutlaka biraz çıkartıyor ve uzluyorum gerçekten onları yutsa belki daha güzel kilo alır benim ki fazla kilo aliyor mu bilmiyorum doğduğunda 3 kiloydu şimdi 2 5 aylik 5 kilo 795 gram ondan olucağını sanmıyorum ama kusuyor

Kızlar benim bebeğimin sol böbreğinde geçen ay genilsik vardı ve sınırdaydı bu ay yine kontrole götürdüm işte geçen ay 5 .2 bu ay 5 .7 artmış yani biraz doktor çok fazla birşey olmaz ama artmış dedi obur ayda getirin artarsa büyük bi hastanyee sevk edicez dedi sizde böyle birşey var mı ya korkmaya başladım uzluyorum ☹☹☹☹☹

Nasıl anladılar genişlik olduğunu? Ultrason mu çektiler?
Bizim kıza Doğum sonrası hastanede baktılarsa bakmışlardır, yoksa sonradan gittiğim çocuk doktoru anlayamaz bence, sonradan kalça ultrasonu dışında ultrason çektirmedik biz

Bizimki biraz falan çıkarmıyor bildiğin püskürterek kusuyor canım ne çarşaf kalıyor ne üstü başı. Sanki bütün emdigini cikariyormus gibi. Mesela bugün olmuştu şimdi emzirdim fazla mi emdide mide geri verdi ne oldu inan hiç anlamadım ne çarşaf kaldı ne üstü başı sırılsıklam oldu (( kanaat getirdim reflü var bence ve araştırıp doktora goturucem. Hamileyken kendimi tutamayıp bazen kola içmiştim bebeğe zararı mi oldu diye düşünmekten kendimi alamıyorum.annem hep derdi kızım içme bebeğin midesine zarar verir diye ..

Evt cnm hem ates hemde Soğuk algınlığı için kullanılıyo
Nasıl oldu minik adam
Birde fırsat bu fırsat gozunu mu korkutsan bak öpünce noluyomus falan
Dıyecek cok söz varda
Ya koca koca insanlarız Ankara’nın ayazında bızım bı taraflarımız donuyo hemde kombı yuksek oldugu halde,minicik bebek nasıl hasta olmasın gece -8 lere kadar iniyo keske geceleri sessizce kalkıp yaksaydn Valla bırde derler ki torun cok kıymetli
Keyfini cıkar hepsi gecip gidiyo büyüyüolar oğlum bes yasında kucağımıza zor geliyo yalvar yakar bebekken sevin koklayın öpün doya doya keyfini sürün çok güzel allah herkese nasip etsin
Yasarken zor gecıyo ama sonrası cok güzel
Benım ilk kuzumda 6 bucuk yasında
Ne guzel uykusu gelince gidip yatıyo eşimle ay zaman azcık hızlı gecsinde minişte böyle olsn duaları edıyoruz bızı en zorlayan sey uykusuzluk oldu yine yenıden
Cok gecmıs olsn canım ya
Hem agzından hem burnundan o kadar balgam mı gelıyo ben sadece kuru tıkanıklık zannedıyodm
Kıs bı gecseydı de rahatlasaydı yavrularımız
Ben de hastaneden beri bebek odasına geçtim. Yatak odam ısınmıyor bir türlü. İyi ki yapmışız bu odayı dedim.
Sanırm genel olarak yatak odaları ısınmıyo
Bizde oturma odasına tasındık en soguk odamız yatak odası çünkü yan tarafı teras bız alıstık ama kızım her sabah tıkanık burunla uyanıyodu
Soğuk buhar makinası ne için gerekli arkadaşlar? Alsam mı ben de?
Odanın nemını artırmak ve burun ıcını yumusatmak için kullanılıyo cnm ama aldığım cihaza gore iş görmesi artıyo
Bazıları esansıyel yağlarla kullanılıyo(lavanta,okaliptüs gibi) bazılarına ilac damlatabılıyosn
Özellikle yağlarla calısanlar hem odanın havasını hemde burnun acılmasını saglıyo
Hıc kendını suclama canım
Hamılelığım boyunca cok asermeme ragmen bir yudum kola içmedim 1-2 kez anca cips yemişimdir
Fazlasıyla dıkkat ettm ama bebeğim haftada 1-2 değil günde 10-12 kes kusuyo
Bebek reflusu var bıraz fizyolojık bı durum( haftada bir kusması belkı üşütme yada fazla gelen. Mama olabılir
Reflu demek için sık ve devamlı olması lazım
İnş cabucak gecer gider kusma sorunlarımız

Mamayı kes canım hatta hiç verme derim bizim doktor ilk ayda bize öyle demişti . Benimki 3900 doğdu . Çok fazla kilo aldığı için birde bebek çok doyuyo reflüye neden oluyo bize doktorimuz böyle anlatiyo . Bebeğin emiyorsa mamayı hemen kes derim . Emin ol sütun falan az değil ne kadar çok seni emerse o kadar süt geliyo ben hep sütüm az diye mama veriyordum salak gibi mamayı kestim şükür dedim öyle değilmiş . Sütün az olsa iki katı bebek kilo alırmı

Canım bizim kalcayla beraber karında çektiler basta çektiler

Kalça çıktığına götürdük canom orda baktılar işte doktor söyledi sonuçlardan sonra yine ultrason götürdük dün işte çocuk doktoru anlamaz zaten doğru
Evet ya dün benim ki de aynı dediğin gibi yaptı yani vala çok uzluyorum bendensutum az deyip hep sık sık emziriyorum onunda etkisi olabilir aslında demek ki çok içiyor bence kolayla falan alakası yok bende hiç içmedim nerdeyse yani ☹ya üşürmüşler zannetmiyorum ben bebeğimi kat kat giydiriyirum yada çok içiyor yada reflü

Canım hiç onunla alakası yoktur kendini suçlama, ben hamileyken özellikle son dönemde kola olmasa da çoğu kez Sprite gibi gazlı içecek içmiştim ama bizde reflü olmadı. Çoğu bebekte olan bir şey, bir de gerçekten çok emmekten/mama almaktan olabiliyor.

Kızlar merhabalar. Bebeğim dünden beri istisnasız her uyanmasında korkarak uyanıyor. Normalde belli belirsiz ağlamazdi bile uyanınca. Şu an o kadar korkuyor ki anlatamam böyle çığlık çığlığa bağırıyor bizi görene kadar. Neden olur sizce ya yaşayan var mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…