Canım maşallah oturabilmiş. Benimkide seninki gibi genişliği ama hala rahat açamıyor bacaklarını.Kızlar kanguruyu deniyorum da, bebeğim oturur gibi duruyo, bacakları ayrık kalıyo doğru pozisyon mu ya emin olamadım?
Bazen böyle oluyo canım 3 ihlas 3 naz 3 felak oku üstüneKızlar merhabalar. Bebeğim dünden beri istisnasız her uyanmasında korkarak uyanıyor. Normalde belli belirsiz ağlamazdi bile uyanınca. Şu an o kadar korkuyor ki anlatamam böyle çığlık çığlığa bağırıyor bizi görene kadar. Neden olur sizce ya yaşayan var mı
Canım kendin rahat çıkarıp takabiliyormusun. Ben bidaha denim hava güneşli dışarı cikarasim geldiKızlar kanguruyu deniyorum da, bebeğim oturur gibi duruyo, bacakları ayrık kalıyo doğru pozisyon mu ya emin olamadım?
Ben biraz açmasına yardımcı oluyorum canımCanım maşallah oturabilmiş. Benimkide seninki gibi genişliği ama hala rahat açamıyor bacaklarını.
Kendim taktım hep şimdiye kadar,ama dışarda kullanmadım daha hiç evin içinde gezdik biraz oğluşumlaCanım kendin rahat çıkarıp takabiliyormusun. Ben bidaha denim hava güneşli dışarı cikarasim geldi
Kuzum sürekli okuyorum ama bazen değil işte dünden beri sürekli her uyanmasında oluyor. Atak haftasında, acaba etkisi olur mu ki ya. Veya burnunu temizlerken sürekli ağlatıyorum ya ondan yapıyor olabilir miBazen böyle oluyo canım 3 ihlas 3 naz 3 felak oku üstüne
Aynı canım yaTamam canım teşekkür ederim, senin bebiş nasıl oldu daha iyi mi?
İnşallah hemencecik düzelir canımAynı canım yabiz bir ilerleme farketmedik , inşallah da yoktur bilmiyorum
Ciddi misin? Hiç kola icmemene rağmen yinede reflü diyorsun? Yani haftada iki defa kusuyordur. Dün mamadan sonra kustu, gecede beni emzikten sonra kustu. Çikolata, yağlı yemeklerin refluyu bebeklerde cogalttiginu okudum. İki gündür Nutella yiyorum bu mu tetikledi diye düşünüyorum. İnşallah çabucak geçer canım çünkü kilo alımı ve gelişimlerini de etkiliyor...Evt cnm hem ates hemde Soğuk algınlığı için kullanılıyo
Nasıl oldu minik adam
Birde fırsat bu fırsat gozunu mu korkutsanbak öpünce noluyomus falan
Dıyecek cok söz varda
Ya koca koca insanlarız Ankara’nın ayazında bızım bı taraflarımız donuyo hemde kombı yuksek oldugu halde,minicik bebek nasıl hasta olmasıngece -8 lere kadar iniyo keske geceleri sessizce kalkıp yaksaydn Valla bırde derler ki torun cok kıymetli
Yasarken zor gecıyo ama sonrası cok güzel
Benım ilk kuzumda 6 bucuk yasında
Ne guzel uykusu gelince gidip yatıyoeşimle ay zaman azcık hızlı gecsinde minişte böyle olsn duaları edıyoruz bızı en zorlayan sey uykusuzluk oldu yine yenıden
Cok gecmıs olsn canım ya
Hem agzından hem burnundan o kadar balgam mı gelıyoben sadece kuru tıkanıklık zannedıyodm
Kıs bı gecseydı de rahatlasaydı yavrularımız
Sanırm genel olarak yatak odaları ısınmıyo
Bizde oturma odasına tasındık en soguk odamız yatak odası çünkü yan tarafı terasbız alıstık ama kızım her sabah tıkanık burunla uyanıyodu
Odanın nemını artırmak ve burun ıcını yumusatmak için kullanılıyo cnm ama aldığım cihaza gore iş görmesi artıyo
Bazıları esansıyel yağlarla kullanılıyo(lavanta,okaliptüs gibi) bazılarına ilac damlatabılıyosn
Özellikle yağlarla calısanlar hem odanın havasını hemde burnun acılmasını saglıyo
Hıc kendını suclama canım
Hamılelığım boyunca cok asermeme ragmen bir yudum kola içmedim 1-2 kez anca cips yemişimdir
Fazlasıyla dıkkat ettm ama bebeğim haftada 1-2 değil günde 10-12 kes kusuyo
Bebek reflusu varbıraz fizyolojık bı durum( haftada bir kusması belkı üşütme yada fazla gelen. Mama olabılir
Reflu demek için sık ve devamlı olması lazım
İnş cabucak gecer gider kusma sorunlarımız
Mamayi yeni vermeye başladım canım. İlk ay tamamen anne sütünden aldı kiloyu, ikinci ayda öyle ama 3. Ayda mama biraz çoğaldı. Göğsüm sünger bop gibi eskiden akıyordu goguslerimden sütler. Sürekli takip ediyorum kilosunu şimdi bende evde. Yani sütüm yetiyor mu veya onu doyuruyor mu diye. Allah yardımcımız olsun, kusan bebekte zor. İlk cocukta görmediğimiz seyleri bu bebiste gördük:)Mamayı kes canım hatta hiç verme derim bizim doktor ilk ayda bize öyle demişti . Benimki 3900 doğdu . Çok fazla kilo aldığı için birde bebek çok doyuyo reflüye neden oluyo bize doktorimuz böyle anlatiyo . Bebeğin emiyorsa mamayı hemen kes derim . Emin ol sütun falan az değil ne kadar çok seni emerse o kadar süt geliyo ben hep sütüm az diye mama veriyordum salak gibi mamayı kestim şükür dedim öyle değilmiş . Sütün az olsa iki katı bebek kilo alırmı
Reflunun belirtilerini okudum, mesela emdikten sonra gerinme hareketleri yapıyor, 10 15 dk süren hıçkırıklar, karnına baskı yapınca kusma, geçmeyen hırıltı gibi sebepler bizdede var ama diğer sebepler yok:Kalça çıktığına götürdük canom orda baktılar işte doktor söyledi sonuçlardan sonra yine ultrason götürdük dün işte çocuk doktoru anlamaz zaten doğru
Evet ya dün benim ki de aynı dediğin gibi yaptı yani vala çok uzluyorum bendensutum az deyip hep sık sık emziriyorum onunda etkisi olabilir aslında demek ki çok içiyor bence kolayla falan alakası yok bende hiç içmedim nerdeyse yani ☹ya üşürmüşler zannetmiyorum ben bebeğimi kat kat giydiriyirum yada çok içiyor yada reflü
O ilk ay çok emzirdim çocuğa 1800 gramı aldırdım ya bana zarar olarak geri döndü sanirim. Herşey kararında iyi... Doktorlar boşuna demiyor iki saatte bir emzirin diye. Biz naptii her agladiginda meme verdik çünkü çevre bebek agladiginda hep aç bu çocuk diye seni yönlendiriyor.Canım hiç onunla alakası yoktur kendini suçlama, ben hamileyken özellikle son dönemde kola olmasa da çoğu kez Sprite gibi gazlı içecek içmiştim ama bizde reflü olmadı. Çoğu bebekte olan bir şey, bir de gerçekten çok emmekten/mama almaktan olabiliyor.
Senin bebiş hasta olduğu içinde huzursuzluk vardır, bebekler hastayken temas, sıcaklık ister. En başta onu gogsunde sakinlestir bence. Mesela benim bebisin yatağının baş ucunda doğduğundan beri kuranı kerim vardır. Bilmem benim gibi yapanlar var mı ? Huzursuzluk var senin bebiste. Bizimkide bazen çığlık atarak uyanıyor.Kuzum sürekli okuyorum ama bazen değil işte dünden beri sürekli her uyanmasında oluyor. Atak haftasında, acaba etkisi olur mu ki ya. Veya burnunu temizlerken sürekli ağlatıyorum ya ondan yapıyor olabilir mi
Haklısın canım muhtemelen huzursuzluktan olabilir. Evet hep kucakta durmak istiyor, kucağımdayken sakın duruyor, sakin uyanıyor. Ben de başucunda Kur'an'ı Kerim açıyorum canımSenin bebiş hasta olduğu içinde huzursuzluk vardır, bebekler hastayken temas, sıcaklık ister. En başta onu gogsunde sakinlestir bence. Mesela benim bebisin yatağının baş ucunda doğduğundan beri kuranı kerim vardır. Bilmem benim gibi yapanlar var mı ? Huzursuzluk var senin bebiste. Bizimkide bazen çığlık atarak uyanıyor.
Canım atak haftasindan bence. Cunku bizde tam boyle bizi gorup takip etmeye basladigi haftalarda yasadik bu durumu. Bizi gorene kadar veya odadan ciktigimizda agliyordu. Birde sicriyordu cok. Halada yapiyo bence anormal bi.durum.degil gibiKuzum sürekli okuyorum ama bazen değil işte dünden beri sürekli her uyanmasında oluyor. Atak haftasında, acaba etkisi olur mu ki ya. Veya burnunu temizlerken sürekli ağlatıyorum ya ondan yapıyor olabilir mi
Kuranı kerim açmıyorum canım direk kapalı bir örtü içinde kuranı kerim duruyor. 40i çıktıktan sonra kaldirabilirdim ama dursun faydası olur dedim.Haklısın canım muhtemelen huzursuzluktan olabilir. Evet hep kucakta durmak istiyor, kucağımdayken sakın duruyor, sakin uyanıyor. Ben de başucunda Kur'an'ı Kerim açıyorum canım
Benimki de böyle duruyor canım. Hatta bir süre geçtikten sonra iyice yamuk yumuk hallere sokuyor kendini. O hallerinden birini doktora yolladım böyle durmasında bir sakınca var mı diye, hiçbir şey olmaz sakıncalı durumda olsa ağlar dedi bana.Kızlar kanguruyu deniyorum da, bebeğim oturur gibi duruyo, bacakları ayrık kalıyo doğru pozisyon mu ya emin olamadım?
Daha yeni burun temizliğine alışıyorsa ondan irkilmiş olabilir merak etme alışırKuzum sürekli okuyorum ama bazen değil işte dünden beri sürekli her uyanmasında oluyor. Atak haftasında, acaba etkisi olur mu ki ya. Veya burnunu temizlerken sürekli ağlatıyorum ya ondan yapıyor olabilir mi
Canım ben kendi sütumle silince geçiyordu çapaklanma doktorumuzda öyle yap diyorduKizimin gozunde iltihap gibi capak akti. Goze sut damlatiyorlardi. Acaba daha cok zarari our mu
Canım benim doktor çok sık emzirme diyordu bana alıştır . Şimdi gece hıc emziriyorum çoğunlukla gündüze en fazla 4 veya 5Ciddi misin? Hiç kola icmemene rağmen yinede reflü diyorsun? Yani haftada iki defa kusuyordur. Dün mamadan sonra kustu, gecede beni emzikten sonra kustu. Çikolata, yağlı yemeklerin refluyu bebeklerde cogalttiginu okudum. İki gündür Nutella yiyorum bu mu tetikledi diye düşünüyorum. İnşallah çabucak geçer canım çünkü kilo alımı ve gelişimlerini de etkiliyor...
Mamayi yeni vermeye başladım canım. İlk ay tamamen anne sütünden aldı kiloyu, ikinci ayda öyle ama 3. Ayda mama biraz çoğaldı. Göğsüm sünger bop gibi eskiden akıyordu goguslerimden sütler. Sürekli takip ediyorum kilosunu şimdi bende evde. Yani sütüm yetiyor mu veya onu doyuruyor mu diye. Allah yardımcımız olsun, kusan bebekte zor. İlk cocukta görmediğimiz seyleri bu bebiste gördük:)
Reflunun belirtilerini okudum, mesela emdikten sonra gerinme hareketleri yapıyor, 10 15 dk süren hıçkırıklar, karnına baskı yapınca kusma, geçmeyen hırıltı gibi sebepler bizdede var ama diğer sebepler yok:
Bulantı, kusma
Aşırı huzursuzluk, ağlamalar
Meme reddi
Beslenirken kendini geriye atma
İnatçı hıçkırıklar
Büyümede yavaşlama
Tekrarlayan öksürükler
Solunumla birlikte hışıltı
Tekrarlayan orta kulak iltihabı gibibelirtilerle kendini belli edermiş. Bende olanlara ok dedim birde siz yorumlayın bu durumu?
O ilk ay çok emzirdim çocuğa 1800 gramı aldırdım ya bana zarar olarak geri döndü sanirim. Herşey kararında iyi... Doktorlar boşuna demiyor iki saatte bir emzirin diye. Biz naptii her agladiginda meme verdik çünkü çevre bebek agladiginda hep aç bu çocuk diye seni yönlendiriyor.
İyi ya içim rahatladı çok teşekkür ederim canımBenimki de böyle duruyor canım. Hatta bir süre geçtikten sonra iyice yamuk yumuk hallere sokuyor kendini. O hallerinden birini doktora yolladım böyle durmasında bir sakınca var mı diye, hiçbir şey olmaz sakıncalı durumda olsa ağlar dedi bana.
Ya ben cocuk her agladiginda meme verme taraftarı değilim ama benimki gerçekten meme için ağlıyor, verene dek de asla susmuyor illa alacak o memeyi. Benimki de ayda seninki kadar kilo alıyor. Zararlı mı bu senceCiddi misin? Hiç kola icmemene rağmen yinede reflü diyorsun? Yani haftada iki defa kusuyordur. Dün mamadan sonra kustu, gecede beni emzikten sonra kustu. Çikolata, yağlı yemeklerin refluyu bebeklerde cogalttiginu okudum. İki gündür Nutella yiyorum bu mu tetikledi diye düşünüyorum. İnşallah çabucak geçer canım çünkü kilo alımı ve gelişimlerini de etkiliyor...
Mamayi yeni vermeye başladım canım. İlk ay tamamen anne sütünden aldı kiloyu, ikinci ayda öyle ama 3. Ayda mama biraz çoğaldı. Göğsüm sünger bop gibi eskiden akıyordu goguslerimden sütler. Sürekli takip ediyorum kilosunu şimdi bende evde. Yani sütüm yetiyor mu veya onu doyuruyor mu diye. Allah yardımcımız olsun, kusan bebekte zor. İlk cocukta görmediğimiz seyleri bu bebiste gördük:)
Reflunun belirtilerini okudum, mesela emdikten sonra gerinme hareketleri yapıyor, 10 15 dk süren hıçkırıklar, karnına baskı yapınca kusma, geçmeyen hırıltı gibi sebepler bizdede var ama diğer sebepler yok:
Bulantı, kusma
Aşırı huzursuzluk, ağlamalar
Meme reddi
Beslenirken kendini geriye atma
İnatçı hıçkırıklar
Büyümede yavaşlama
Tekrarlayan öksürükler
Solunumla birlikte hışıltı
Tekrarlayan orta kulak iltihabı gibibelirtilerle kendini belli edermiş. Bende olanlara ok dedim birde siz yorumlayın bu durumu?
O ilk ay çok emzirdim çocuğa 1800 gramı aldırdım ya bana zarar olarak geri döndü sanirim. Herşey kararında iyi... Doktorlar boşuna demiyor iki saatte bir emzirin diye. Biz naptii her agladiginda meme verdik çünkü çevre bebek agladiginda hep aç bu çocuk diye seni yönlendiriyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?