2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Bazen böyle oluyo canım 3 ihlas 3 naz 3 felak oku üstüne

Reactions: The
Bazen böyle oluyo canım 3 ihlas 3 naz 3 felak oku üstüne
Kuzum sürekli okuyorum ama bazen değil işte dünden beri sürekli her uyanmasında oluyor. Atak haftasında, acaba etkisi olur mu ki ya. Veya burnunu temizlerken sürekli ağlatıyorum ya ondan yapıyor olabilir mi

Ciddi misin? Hiç kola icmemene rağmen yinede reflü diyorsun? Yani haftada iki defa kusuyordur. Dün mamadan sonra kustu, gecede beni emzikten sonra kustu. Çikolata, yağlı yemeklerin refluyu bebeklerde cogalttiginu okudum. İki gündür Nutella yiyorum bu mu tetikledi diye düşünüyorum. İnşallah çabucak geçer canım çünkü kilo alımı ve gelişimlerini de etkiliyor...
Mamayi yeni vermeye başladım canım. İlk ay tamamen anne sütünden aldı kiloyu, ikinci ayda öyle ama 3. Ayda mama biraz çoğaldı. Göğsüm sünger bop gibi eskiden akıyordu goguslerimden sütler. Sürekli takip ediyorum kilosunu şimdi bende evde. Yani sütüm yetiyor mu veya onu doyuruyor mu diye. Allah yardımcımız olsun, kusan bebekte zor. İlk cocukta görmediğimiz seyleri bu bebiste gördük:)
Reflunun belirtilerini okudum, mesela emdikten sonra gerinme hareketleri yapıyor, 10 15 dk süren hıçkırıklar, karnına baskı yapınca kusma, geçmeyen hırıltı gibi sebepler bizdede var ama diğer sebepler yok:
Bulantı, kusma
Aşırı huzursuzluk, ağlamalar
Meme reddi
Beslenirken kendini geriye atma
İnatçı hıçkırıklar
Büyümede yavaşlama
Tekrarlayan öksürükler
Solunumla birlikte hışıltı
Tekrarlayan orta kulak iltihabı gibi belirtilerle kendini belli edermiş. Bende olanlara ok dedim birde siz yorumlayın bu durumu?
O ilk ay çok emzirdim çocuğa 1800 gramı aldırdım ya bana zarar olarak geri döndü sanirim. Herşey kararında iyi... Doktorlar boşuna demiyor iki saatte bir emzirin diye. Biz naptii her agladiginda meme verdik çünkü çevre bebek agladiginda hep aç bu çocuk diye seni yönlendiriyor.

Kuzum sürekli okuyorum ama bazen değil işte dünden beri sürekli her uyanmasında oluyor. Atak haftasında, acaba etkisi olur mu ki ya. Veya burnunu temizlerken sürekli ağlatıyorum ya ondan yapıyor olabilir mi
Senin bebiş hasta olduğu içinde huzursuzluk vardır, bebekler hastayken temas, sıcaklık ister. En başta onu gogsunde sakinlestir bence. Mesela benim bebisin yatağının baş ucunda doğduğundan beri kuranı kerim vardır. Bilmem benim gibi yapanlar var mı ? Huzursuzluk var senin bebiste. Bizimkide bazen çığlık atarak uyanıyor.

Kizimin gozunde iltihap gibi capak akti. Goze sut damlatiyorlardi. Acaba daha cok zarari our mu

Haklısın canım muhtemelen huzursuzluktan olabilir. Evet hep kucakta durmak istiyor, kucağımdayken sakın duruyor, sakin uyanıyor. Ben de başucunda Kur'an'ı Kerim açıyorum canım

Canım atak haftasindan bence. Cunku bizde tam boyle bizi gorup takip etmeye basladigi haftalarda yasadik bu durumu. Bizi gorene kadar veya odadan ciktigimizda agliyordu. Birde sicriyordu cok. Halada yapiyo bence anormal bi.durum.degil gibi Bide seninki ekstradan halsizdir simdi ondan bence kuzum

Haklısın canım muhtemelen huzursuzluktan olabilir. Evet hep kucakta durmak istiyor, kucağımdayken sakın duruyor, sakin uyanıyor. Ben de başucunda Kur'an'ı Kerim açıyorum canım
Kuranı kerim açmıyorum canım direk kapalı bir örtü içinde kuranı kerim duruyor. 40i çıktıktan sonra kaldirabilirdim ama dursun faydası olur dedim.

Kızlar kanguruyu deniyorum da, bebeğim oturur gibi duruyo, bacakları ayrık kalıyo doğru pozisyon mu ya emin olamadım?
Benimki de böyle duruyor canım. Hatta bir süre geçtikten sonra iyice yamuk yumuk hallere sokuyor kendini. O hallerinden birini doktora yolladım böyle durmasında bir sakınca var mı diye, hiçbir şey olmaz sakıncalı durumda olsa ağlar dedi bana.

Daha yeni burun temizliğine alışıyorsa ondan irkilmiş olabilir merak etme alışır

Canım benim doktor çok sık emzirme diyordu bana alıştır . Şimdi gece hıc emziriyorum çoğunlukla gündüze en fazla 4 veya 5

İyi ya içim rahatladı çok teşekkür ederim canım

Ya ben cocuk her agladiginda meme verme taraftarı değilim ama benimki gerçekten meme için ağlıyor, verene dek de asla susmuyor illa alacak o memeyi. Benimki de ayda seninki kadar kilo alıyor. Zararlı mı bu sence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…