2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Keşke yetsinde stokta olmasin ayni zaman dogurmuşuz benim bebegimde 58 gunluk ilk ay 700mu 600mu ne aldi kilo bu ay ben tarttim 500du mama ilk ay gunde 30 40 en fazla 50 cc veriyodum bu ay 100 cc verdim şimdi kilosunu gordugumden beri 150 ccye cikardim mamayi 24 saatte 150cc çok nadir 200 cc verdim gerisi anne sutu veriyorum bi de boyle deneyecem yuzde yuz mamaya dömmeyeyimde bu kadarla kalsa onada raziyim ama ilk 3 ayda sut üretimi sınırsız oluyo deniyo sonra degişiyomuş sınırsızım buysa diyorum ve korkuyorum bu arada her gun degil ama arada sağım yapıyorum meme iyice boşalirsa daha cok dolar dedikleri icin

Bahsettiğiniz kusma reflü kusmasına benziyor.
Bende bulantı çoktu kola keserdi bulantımı içerdim yapacak bir şey yok. Bebeğimin reflüsü var. Kilo kaybı yok olsa ilaç veriyorlar yoksa ar mama

Kuzum sürekli okuyorum ama bazen değil işte dünden beri sürekli her uyanmasında oluyor. Atak haftasında, acaba etkisi olur mu ki ya. Veya burnunu temizlerken sürekli ağlatıyorum ya ondan yapıyor olabilir mi

Atak haftası etkili olabilir.
Bir de yabancı insanların olduğu yerde çok oldu mu?
Benim kızımda da hastane dönüşünde çok oluyordu. Yeni yeni toplandı

Reactions: The
Canım benim doktor çok sık emzirme diyordu bana alıştır . Şimdi gece hıc emziriyorum çoğunlukla gündüze en fazla 4 veya 5

E duruyor mu benim ki gak dese emziriyorum guk dese emziriyorum çünkü ağzını açıp şapırdatıyor. Mümkün değil durduramam emzirme sem

Atak haftası etkili olabilir.
Bir de yabancı insanların olduğu yerde çok oldu mu?
Benim kızımda da hastane dönüşünde çok oluyordu. Yeni yeni toplandı
Aynen canım hastane dönüşünde başladı. Etkisi olur mu belki de ondandır bugün daha iyi çok şükür korkma anlamında

Aynen canım hastane dönüşünde başladı. Etkisi olur mu belki de ondandır bugün daha iyi çok şükür korkma anlamında

Çok etkisi oluyor. Benimki ellerini kimseye vermiyor, uykusunda korkarak uyuyor. Ama geçecek böyle böyle büyüyecekler ne yapalım :)

Reactions: The
Kızlar emzirdikten sonra sağmak iyi bişey mi? Sütü daha çok arttırır mı acaba? Sağdığım sütü kaşıkla veriyorum emzirdikten sonra çok olmazsa eğer

Kızlar emzirdikten sonra sağmak iyi bişey mi? Sütü daha çok arttırır mı acaba? Sağdığım sütü kaşıkla veriyorum emzirdikten sonra çok olmazsa eğer
Ben bir iki denedim de 10-20 cc çıktı, yani sağmaya gerek var mı bilemedim. Ama elimle sıkınca da süt fışkırıp çıkıyor, makine mi yeterince çekemiyor anlamadım.

Ben bir iki denedim de 10-20 cc çıktı, yani sağmaya gerek var mı bilemedim. Ama elimle sıkınca da süt fışkırıp çıkıyor, makine mi yeterince çekemiyor anlamadım.
Evet canım az çıkıyo ya, makine çok güzel çekemiyodur bence şu elle sıkmayı bi beceremedim ben ya

Kızlar bebisleriniz kaka yapmayınca ne yapıyorsunuz? Kendim yiyip icebilecegim bir sey var mi

Ya ben cocuk her agladiginda meme verme taraftarı değilim ama benimki gerçekten meme için ağlıyor, verene dek de asla susmuyor illa alacak o memeyi. Benimki de ayda seninki kadar kilo alıyor. Zararlı mı bu sence
İlk ay çok fazla emzirmenin iyi olmadığı kanaatine şuanda vardım bende canım. Meme yerine Emzige alistirabilirsen belki daha iyi olur. Açlıktan emmek istiyorsa onun için bir şey diyemeyeceğim. Zira bende sürekli aç bir oğlanı emzirmeye çalışıyorum.
Bende biraz araştırdım bu konuyu canimm. Reflü yastığı almalısın. Kusan bir bebekse Allah korusun diyorum. Benimki kusuyor ben kitleniyorum annemin yana yatır diye bagirmasiyla aklım başıma geliyor yoksa çocuk boğulacak bende öyle bakicam.
Emzirdikten veya mama verdikten hemen sonra hiç sağa sola saklamadan olduğu gibi yüksek bir yastığa yatır ve 15 dk çocuğu ellemeyin :)
Burnunu temizleyeceksen emzirmeden önce yap, zira benzine balgam kaçıyor emzirince o balgamı kusuveriyor. Ben şöyle yapıyorum emzirmeden önce burnunu temizleyip yüzü koyun yatırıyorum boğazında balgam varsa çıkarması içinde sırtına vuruyorum bir 5 10 dk. Bu işlemden sonra emziriyorum.
Emzirmeden önce altını değiştiriyorum eğer emerken kaka yaptıysa emzirip yatırıp 10 dk bekleyip ondan sonra karnına baskı yapmadan hızlıca altını değiştiriyorum.
Çikolata falan yemeyi bıraktım. Refluyu arttıran yiyecekler varmış sende bir araştır istersen.
Mesela emzirirken veya mama verirken baktım ki bir iki defa bıraktı memeyi veya biberonu daha hiç zorlamiyorum. Yani sık sık ama az az doyurmaya calisiyorum.
Yemin ederim beni anlattın doğumdan sonra 74 e düştüm 62 ile hamile kalmış 12 kilo fazlam vardı. Şuan 80 kiloyum neden? Çünkü bünyem süt yapmiyor. Senin gibi hergun yemedigim şey yok inatla çocugu anne sütü ile besleyecegim mama vermeyeceğim sütüm yok deyip kendime negatif enerji göndermeyecegim diye diyeee oldum 80 kilo. Bazende diyorum bırakayım olmuyorsa olmuyor kimininde bebeği mama ile büyüyor bir şey olmuyor ama kiyamiyorsun 6 aya kadar bari anne sütü alsın diyorsun benim biraz psikolojik olduğunuda dusunuyorum çünkü biraz zor günler geçiriyorum. Moral bozuklugundan sütüm azaldı...
Benimde sadece gece sütüm oluyor, onunlada idare ediyorum ama artık akşama dogru mamaya geciyoruz. Kaç CC süt veriyorsun?hangi mamayı kullaniyorsun?
Bahsettiğiniz kusma reflü kusmasına benziyor.
Bende bulantı çoktu kola keserdi bulantımı içerdim yapacak bir şey yok. Bebeğimin reflüsü var. Kilo kaybı yok olsa ilaç veriyorlar yoksa ar mama
Yaz hamileliği olunca benimde içim yanıyordu, midem eksiyordu zaten çok saçlı bir bebek olarak doğdu. Gören sen hamileyken miden yandı mı diye soruyor... Şuan bizde de kilo kaybı yok Cook şükür ama yukarıda saydığım tedbirler ile bu kusmalari azaltmaya çalışıyorum böylelikle emdikleri veya içtikleri boşa gitmiyor. Çok geçmiş olsun cnm sizede inşallah tez vakitte toparlar bebislerimiz.

Acaba seninki mideye baskıdan dolayı veya fazla emmeden kaynaklı kusmalar olabilir mi? Mesela emzirdikten sonra altını değiştirirken mideye baskı olur kusar, veya emdikten sonra biraz sağa sola sallanirsa kusar, gazını çıkarayım derken fazla hareket ettirmeden kusar, çok fazla emdiyse ki bebekler doydugunu bilmezmis yine kusar gibi canım...

Evet canım az çıkıyo ya, makine çok güzel çekemiyodur bence şu elle sıkmayı bi beceremedim ben ya
Çaktırma ben de beceremiyorum Doğru bir nokta var herhalde orayı tutturunca süt fıştt diye gidiyor ama onun dışında sıkınca damla damla çıkıyor Ayy ne yalan söyleyeyim baya foşur foşur sağanların videolarını görünce çok özeniyorum

Aptamil kullanıyorum bi seferde 60 ya da 90 cc veriyorum emzirme sonrası

İki saattir bebeğimi emzirdim ama hiç çiş yapmamış normal mi yoksa süt mü yetersiz kafayı yicem

hahahah yaaa ben de izledim herhalde sütüm o kadar yok diye avutuyorum kendimi ama yengem bi sıktı havaya fışkırdı valla gösterdi de kaç kere ama yok yapamıyorum hala

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…