Canım bu sütün yetip yetmediği psikolojisi çok zor ya ben de çoğu zaman yaşıyorum bunu, böyle düşündüğümüz için de sütümüz azalıyo hep eminimİki saattir bebeğimi emzirdim ama hiç çiş yapmamış normal mi yoksa süt mü yetersiz kafayı yicem
Aynı şeyi bende düşünmeye başladım. İzne gitmeden önce günde 7-8 çişli bez alırdım. İzinden bu yana 5e filan düştü, bazen 4. Sütüm zaten azaldı anlıyorum, yetmiyor diye korkmaya başladım . Eşimde çocuk büyüyor, mesanesi gelişiyor ondan biriktirip yapıyordur diyor ama biriktirmeyi ne bilsin kiİki saattir bebeğimi emzirdim ama hiç çiş yapmamış normal mi yoksa süt mü yetersiz kafayı yicem
1 kez yada hiç canım sabah 7 de zaten uyanır 1.5 gibide yatarGece hiç emzirmiyor musun yanlış mı anladım
Kuzum tamda bugun kizim kaka yapmayinca okudumki. Cisli bez sayisida büyüdükçe azaliyormus. Doymayan bebek aglama krizlerine girer uyuyamazkiAynı şeyi bende düşünmeye başladım. İzne gitmeden önce günde 7-8 çişli bez alırdım. İzinden bu yana 5e filan düştü, bazen 4. Sütüm zaten azaldı anlıyorum, yetmiyor diye korkmaya başladım . Eşimde çocuk büyüyor, mesanesi gelişiyor ondan biriktirip yapıyordur diyor ama biriktirmeyi ne bilsin ki
Benimkide 4 gündür kakasini yapmiyo canımAynı şeyi bende düşünmeye başladım. İzne gitmeden önce günde 7-8 çişli bez alırdım. İzinden bu yana 5e filan düştü, bazen 4. Sütüm zaten azaldı anlıyorum, yetmiyor diye korkmaya başladım . Eşimde çocuk büyüyor, mesanesi gelişiyor ondan biriktirip yapıyordur diyor ama biriktirmeyi ne bilsin ki
Benimde 2.dozdan sonra azalmıştı ama yemeye dikkat edince tekrar eski haline dönmüştü canım. Şuan yine az, strese bağlı galibaKızlar covit aşısı olduğumdan beri sütüm azaldı göğüslerim eridi resmen bugün 4 günüm aşıda sizlerdede böyle bi durum oldumu
Ama bizimki birden 4-5e düştü canım. İzne çıkmadan bir gün önce bile 7-8 di. Stresten sütüm azaldı, o da bebeğe mi yansıyor diye düşündüm. Birde uyku düzenimiz çok bozuldu, benim de bebeğinde. Onunda etkisi var.Kuzum tamda bugun kizim kaka yapmayinca okudumki. Cisli bez sayisida büyüdükçe azaliyormus. Doymayan bebek aglama krizlerine girer uyuyamazkiBoyle düşünme yetiyorsa bile psikolojik olarak azalır
1 hafta yada 10güne kadar normal diye biliyorum canım. Benim kızım 3 güne kadar yapmıyor bazen. Karnında şişlik, sertlik ya da bebişinde huzursuzluk var mı?Benimkide 4 gündür kakasini yapmiyo canım
Büzümki ağlamıyo uyuyoda ama kilo alımı alt sınır anlamıyorum şu sıralar hep bunu düşünüyorumKuzum tamda bugun kizim kaka yapmayinca okudumki. Cisli bez sayisida büyüdükçe azaliyormus. Doymayan bebek aglama krizlerine girer uyuyamazkiBoyle düşünme yetiyorsa bile psikolojik olarak azalır
İlk ay çok fazla emzirmenin iyi olmadığı kanaatine şuanda vardım bende canım. Meme yerine Emzige alistirabilirsen belki daha iyi olur. Açlıktan emmek istiyorsa onun için bir şey diyemeyeceğim. Zira bende sürekli aç bir oğlanı emzirmeye çalışıyorum.
Bende biraz araştırdım bu konuyu canimm. Reflü yastığı almalısın. Kusan bir bebekse Allah korusun diyorum. Benimki kusuyor ben kitleniyorum annemin yana yatır diye bagirmasiyla aklım başıma geliyor yoksa çocuk boğulacak bende öyle bakicam.
Emzirdikten veya mama verdikten hemen sonra hiç sağa sola saklamadan olduğu gibi yüksek bir yastığa yatır ve 15 dk çocuğu ellemeyin :)
Burnunu temizleyeceksen emzirmeden önce yap, zira benzine balgam kaçıyor emzirince o balgamı kusuveriyor. Ben şöyle yapıyorum emzirmeden önce burnunu temizleyip yüzü koyun yatırıyorum boğazında balgam varsa çıkarması içinde sırtına vuruyorum bir 5 10 dk. Bu işlemden sonra emziriyorum.
Emzirmeden önce altını değiştiriyorum eğer emerken kaka yaptıysa emzirip yatırıp 10 dk bekleyip ondan sonra karnına baskı yapmadan hızlıca altını değiştiriyorum.
Çikolata falan yemeyi bıraktım. Refluyu arttıran yiyecekler varmış sende bir araştır istersen.
Mesela emzirirken veya mama verirken baktım ki bir iki defa bıraktı memeyi veya biberonu daha hiç zorlamiyorum. Yani sık sık ama az az doyurmaya calisiyorum.
Yemin ederim beni anlattındoğumdan sonra 74 e düştüm 62 ile hamile kalmış 12 kilo fazlam vardı. Şuan 80 kiloyum neden? Çünkü bünyem süt yapmiyor. Senin gibi hergun yemedigim şey yok inatla çocugu anne sütü ile besleyecegim mama vermeyeceğim sütüm yok deyip kendime negatif enerji göndermeyecegim diye diyeee oldum 80 kilo. Bazende diyorum bırakayım olmuyorsa olmuyor kimininde bebeği mama ile büyüyor bir şey olmuyor ama kiyamiyorsun 6 aya kadar bari anne sütü alsın diyorsun benim biraz psikolojik olduğunuda dusunuyorum çünkü biraz zor günler geçiriyorum. Moral bozuklugundan sütüm azaldı...
Benimde sadece gece sütüm oluyor, onunlada idare ediyorum ama artık akşama dogru mamaya geciyoruz. Kaç CC süt veriyorsun?hangi mamayı kullaniyorsun?
Yaz hamileliği olunca benimde içim yanıyordu, midem eksiyordu zaten çok saçlı bir bebek olarak doğdu. Gören sen hamileyken miden yandı mı diye soruyor... Şuan bizde de kilo kaybı yok Cook şükür ama yukarıda saydığım tedbirler ile bu kusmalari azaltmaya çalışıyorum böylelikle emdikleri veya içtikleri boşa gitmiyor. Çok geçmiş olsun cnm sizede inşallah tez vakitte toparlar bebislerimiz.
Seninki kaç gündür yapmiyo canımKuzum tamda bugun kizim kaka yapmayinca okudumki. Cisli bez sayisida büyüdükçe azaliyormus. Doymayan bebek aglama krizlerine girer uyuyamazkiBoyle düşünme yetiyorsa bile psikolojik olarak azalır
Bugün çok huzursuz ya şancı çekiyoBenimde 2.dozdan sonra azalmıştı ama yemeye dikkat edince tekrar eski haline dönmüştü canım. Şuan yine az, strese bağlı galiba
Ama bizimki birden 4-5e düştü canım. İzne çıkmadan bir gün önce bile 7-8 di. Stresten sütüm azaldı, o da bebeğe mi yansıyor diye düşündüm. Birde uyku düzenimiz çok bozuldu, benim de bebeğinde. Onunda etkisi var.
1 hafta yada 10güne kadar normal diye biliyorum canım. Benim kızım 3 güne kadar yapmıyor bazen. Karnında şişlik, sertlik ya da bebişinde huzursuzluk var mı?
Çok doğru canımKızlar kanguruyu deniyorum da, bebeğim oturur gibi duruyo, bacakları ayrık kalıyo doğru pozisyon mu ya emin olamadım?
Arkadasım öncelıkle maşaAllah subhanAllah1 kez yada hiç canım sabah 7 de zaten uyanır 1.5 gibide yatar
İyi akşamlar kızlar dua istemeye geldim.. 15 gündür kanamam vardı ara ara önce adet oldum sandım. Biraz kesilmişti son 2-3 gündür yine başladı. Acile gittim bu akşam beta hcg baktılar 0.61 çıktı, kan değerlerime baktılar vs. İcapcı doktor gelmedi yarın kontrole gelsin polikliniğe demiş. Kan durdurucu iğne yapıp eve yolladılar.. Sezeryanlıyım 81 gün oldu inşallah iç dikişler de sorun olmamıştır. Kondisyon bisikleti almıştım evde ufaak ufak spor yaparım diye. Acaba ondan mı oldu kanamam içerde yırtık mı oldu diye aklım çıkıyor şuan. Dikiş yerim de ince ince sızlıyor ve arada batma hissi oluyor. Çok dua edin banaHamilelikte hep kanamayla uğraşmıştım hala uğraşıyorum bitmedi..
Kızım cok nadir her gün yaparArtık acaba kaka için zaman mı açıldı 3-4 güne bir yapıyor bizimki de normal mi yani
Kızlar ya 2. Bebeğim ama sanki sıfır tecrübe
Kızım fazla inatcı cıktı
Sırtı yere gelmıyobir ağlamalar ki morarana kadar oyun muzık hak getıre ılla kucak
Sallanan ana kucagı aldık yook
Puset yok
Beşiğe zaten yatmıyo
Minder yaptk o da kâr etmedi
Nolur beni bı yeşillendırın
Napacağımı şaşırdm artık
Kilo alimi yetersiz diyene kadar doktorun alt sinir dahi olsa emzir kuzum. Emzirdikce cogalacak Allahin izniyleBüzümki ağlamıyo uyuyoda ama kilo alımı alt sınır anlamıyorum şu sıralar hep bunu düşünüyorum
2Seninki kaç gündür yapmiyo canım
Bugün çok huzursuz ya şancı çekiyo
Çok doğru canım
Benım kızımın bacakları daha kanguruluk buyumedi sanırımvicdan yapıyo ve hala slinglr takılıyrm
Arkadasım öncelıkle maşaAllah subhanAllah
Nolur bana da akıl ver zira cok ihtiyacım var
Kızım gece nerdeyse hıc uyumuyo kucagımda uyuyup uyanıyoruz gunduzde emerken uyuduysa uyuyo baska türlüsü yok
Nasıl dinlenecek nasıl buyuyecek anlamadm
Acaba sallamaya mı baslasam ne yapsam
Aclıktan mı dıye dusunup 90 cc mama verıp uyutmaya calısıyrm yine yok
Zombi gibiyim artık
Senin yazdiklarin okadar bizki. Okadar benziyoruz ki seninle. Benim kızda ayni uyumayim kucagini al beni gezdir diyo bizeKızlar ya 2. Bebeğim ama sanki sıfır tecrübe
Kızım fazla inatcı cıktı
Sırtı yere gelmıyobir ağlamalar ki morarana kadar oyun muzık hak getıre ılla kucak
Sallanan ana kucagı aldık yook
Puset yok
Beşiğe zaten yatmıyo
Minder yaptk o da kâr etmedi
Nolur beni bı yeşillendırın
Napacağımı şaşırdm artık
Artık acaba kaka için zaman mı açıldı 3-4 güne bir yapıyor bizimki de normal mi yani
Amin çok teşekkür ederimÇok geçmiş olsun. Bilgim yok ama umarım büyük bir sıkıntı olmadan şifa bulursunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?