2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Allah kolaylık versin.
Acaba bir ağrısı, sızısı olabilir mi?
Alerjik çocuklarda bu tarz tepkiler daha fazla oluyor. Bezin de sümüksü yapı vs oluyor mu?
Bıldıgımız tek rahatszlıgı reflü
Onun içinde toz şase kullanıyoruz ki buna ragmen ciddi manada kusuyo
Ama kucakta hıc bıŞeyi yok saatlerce gezıyo yada bebek arabası ve arabada mısıl mışıl uyuyo
Ama yatak yada sırtı yete değen herseye karsı((
Salı günü kalca usg sı var doktora da bı soracagım şaştık kaldık aRtık ya

Doktorum reflü için ilaç vermedi ama gece yatmadan yatma ar mama veriyorum kusması bir tık azaldı. Genzine kaçma sorunu da hafifledi.
Alerji durumunu bi gözlemleyin derim.

Aaa benim kızımın da ağzına acı su geliyor diye yatmak istemiyor bazen. (reflüden dolayı)
Ana kucağı biraz daha dik duruyor bizim. Onda uyumayı çok seviyor.

Allah kolaylık versin.
Acaba bir ağrısı, sızısı olabilir mi?
Alerjik çocuklarda bu tarz tepkiler daha fazla oluyor. Bezin de sümüksü yapı vs oluyor mu?
Ah yine bu alerji bizde aynı durumdayiz. Bizim ekstra hala hisiltili bir burun. Arada mukuslu kaka ve deride döküntümüz var. Kimse bana kakada kan görene kadar alerji diyemeyiz demesin. Neredeyse eminim artik

Ah yine bu alerji bizde aynı durumdayiz. Bizim ekstra hala hisiltili bir burun. Arada mukuslu kaka ve deride döküntümüz var. Kimse bana kakada kan görene kadar alerji diyemeyiz demesin. Neredeyse eminim artik

Kendiniz diyet yapın.
Benim kardeşimin çoklu gıda alerjisi vardı.
Doktorlar ikna olmadı annem çocuğun bağırsağında kanama mı olsun illa ki dedi.
Sonra bir başka bir doktor sağolsun alerji maması raporunu verdi.
Ben de ilk başta o yüzden çok temkinli hareket ettim. Ek gıdaya geçer gibi adım adım ilerledim neyin dokunup dokunmadığına bakmak için.
Süt ürünleri, meyve, baklagil herşeyi kesin.
3 gün sonra önce yoğurt yiyin ve takip edin. Döküntüsü var mı diye...

Ben şu an kendim için başka bir diyetteyim safra kesesi yüzünden. Bana dokunan kızıma iyi geliyor, ona dokunan bana. Aç aöıma bekliyoruz ameliyat gününü :)

Yemin ederım aynı seyı düşünüyorm canım
Oğlumu nasıl büyütmüşüm ya
O kadar aglıyo ki yatırınca saflasıyorum resmen
Evin içinde yurümekten uykuszluktan mahvoldm
İşler hak getıre eşim işten gelınce ne yapılırsa o
Birde oğlusum 1. Sınıfa gidiyo yavrum hepten arada kaldı ders yapmaya baslıyoruz eşim gec saatlere kadar calıstığı için derste bana kalıyo
Bi başlıyoruz otursam cığlık kıyamet Yavrumda okumasını benle gezerek yapıyo inş bu gunlerde gecer ya
Her gecenın sabahında şükrediyrm ohhh bi gün daha buyudu elhamdulıllah diye

Yaa cok üzgünüm Rabbim yardımcıniz olsun Bende hemen bir diyet yapip bakacagim duruma aslinda bir 3gun yaptim ama yeterli değil sanırım
Kiz acaba sen ben misin Benim oglumda birinci sınıf bizle.perisan oluyor yavrucak. Ev deseen zaten Allah vermesinlik Allah canını sağ etsin perişan etti bu kiz bizi

Bilmez mi hiç... Uyurken pek yapmıyorlar, uyanıyor biraz bekliyorum çünkü acayip iseyip kaka moduna geçiyor anında. Eğer uyanır uyanmaz bezini degistirirsem 10 dknsonra bir daha değiştirmek zorunda kalıyorum ki beze daha pek yapmamış oluyor. Birde ilk zamanlar bebekler çok yapar sonradan azalır bence normal 4 5 kez değiştirmen canım. Bizde 3 4 kez kaka yapıyoruz belki 1 2 defa öyle boşa degistiriyorum kakasiz olarak yani.

Evt yaa benım kızmında acı su gelıyo sanırm agzına arada uykusunda yuzu burusup yutkunma hareketı yapıyo ama genel olarak sorun yapısık durmak istemesi kucakta uyusun anne yada baba yanında yatsn gibi…
Zaten pturma odasında yatıyrz bı koltukta oğlumda eşim bı koltukta kızımla ben
Gece azck rahat serpılerek yataym dıye besıge koyuyorum 5-10 dakıkaya uyanıyo

Kiz acaba sen ben misin Benim oglumda birinci sınıf bizle.perisan oluyor yavrucak. Ev deseen zaten Allah vermesinlik Allah canını sağ etsin perişan etti bu kiz bizi
Ahh kaderdaşımmm
Kandırdılar benı 2. Cok kolay oluyo nasıl buyüyo anlamıyosn diye
Eşimde diyo bu kız şimdiden nazlı cıktı azcık buyuyunce nazlanaydı iyiydi

Geçecekmiş inşallah. Doktorumuz bi otursun rahatlarsınız dedi.
Şu an duygusal olarak çok desteğe ihtiyacı var demek ki. Anne yanı beşiği gibi bir şey belki sizi rahatlatır.
Direk aynı hizada olunca o yapışıklık hissi de gelir.

Hangi aşıdan oldun canım, ben de yarın Sinovac olacağım.
Az daha ertelesen mi canım?bnm hemsirem süt mıktarında azalma şikayeti alıyoruz 6. Ayı bi geçsin dedi
Zaten bitti bitecek inşaAllah bu salgın
Süt konusunda sorun yasamak psikolojiyi alt üst edıyo zatwn az bı sütüm var o da gitmesın dıye gttiği yere kadar ertelıyorm bende

Yok değil maalesef.
İyi tespit edebilmek için herşeyi keseceksiniz.
Önce bi rahatlayacak bağırsakları. Sonrasında ek gıdaya geçiyormuşcasıma siz kendiniz her gün bir besin ekleyeceksiniz.
Genel hatlarıyla belli olur ama.
Mesela süt ürünleri, meyveler, sebzeler vs...
Et olarak kuzu eti tercih edin. Karbonhidratla beslenin bir süre. O muhtemelen dokunmuyordur.

2 beşiğimiz var ıkısıde anne yanı değl cokca pişmanım En azından bırini anne yanı alsaymışız diye
Yatacagını vs bilsem hemen alıcam ama ya o da fayda etmezse evde bı kalabalıkta o yapmasn dıye ertelıyrm

Canım bana kalsa erteleyebildiğim kadar ertelemek istiyorum ama ailem şehir dışında onların yanına gidip gelmek için artık mecbur aşı olmam gerekiyor. Test vermek işkence çünkü, o test sırasında insan virüs kapacağım diye daha çok geriliyor. Bir de ailem, eşim vs sürekli ne zaman aşı olacağımı sorup duruyor, bunaldım artık olayım kurtulayım modundayım.

Gebeyken olmadınız mı aşıyı yoksa 3.doz mu?
Salgın bence azaltmak yerine daha da artıyor maalesef.

Bence beşiklerden birini 2.el satıp 2.el anne yanı beşik al. Şu klasik ahşaplar var ya onlardan aldım çok rahat ettik.

Ahh kaderdaşımmm
Kandırdılar benı 2. Cok kolay oluyo nasıl buyüyo anlamıyosn diye
Eşimde diyo bu kız şimdiden nazlı cıktı azcık buyuyunce nazlanaydı iyiydi
Kız yemin ederim eşlerimizin cümleleri bile aynı Şuan gözünün içine bakıyorum uyusada uyusam diye. Oda gezdir dercesine bana bakiyor
Çok cok zor olacak Ama mecburum kuzum şikayetlerinden kurtulacak belkide

Yaaa, seyahat vs durumun varsa hakıkaten zor
Kaldı ki dediğin gibi o sırada beklerken virüs kapma riski daha yuksek
Rabbım korktuklarımıza ugratmasın
Bol bol sütle dolu göğüslerimiz olsjn inşaAllah
Gebeyken olmadınız mı aşıyı yoksa 3.doz mu?
Salgın bence azaltmak yerine daha da artıyor maalesef.
Gebeliğim riskli gebelıkti tetanoz dahil hiç bir aşıyı olmadım,olamadım
Şimdi de sütüm az diye ertelıyrm
Hamıleyken covid gecırdm
İnş bağısıklık kazanmısızdır ıkıncı kez ugramaz bizlere(Ki hiç birimiz yakalanmayalım inşaAllah)

Hemen aydinlatiyorum seni ilk çocuk... Tecrübesizlikte dipteyim. Ay ne sakın bebek falan derkennnn 15. Günden sonra bir başladı, ne besige ne koltuğa kucaktan koyduğum an ağlıyor. Allahım annemin veya babamın yolunu gözlüyorum salona bir gelselerde bebeği onların kucağına emanet edip tuvalete gitsem diye. Akşamüzeri bir basliyordu ağlamaya iki saat katılıyordu. Salla ayakta yok, salla kolda yokkk susmuyordu. Ama gece olduğunda sabaha kadar sesi çıkmaz uyurdu. Benim 3 ayımı zehir etti ve korkudan dışarı adım atmak istemiyordum. Özetle kolik olabilir canım. Kız çocuksa biraz daha kucakçı oluyorlar. Hiç merak etme 1 aya kalmaz hepsi geçecek. Hepsini normale dönecek. Bunun geçici bir durum olduğunu kendine tekrarla sürekli. Masaj yap, sling alıp kucakta evin içinde hem gezdirip hem sende bir iki işini halledebilirsin mesela. Kaç tane gaz ilacı denedim o zaman hiçbiri işe yaramadı. Bir de annenin huzursuz, stresliyse bunun bebeklerde yansıdığını okumuştum. Bende ilk çocukta stresliydim kolikti, işbaşı yaptığım gün annem aradı bu bebek hiç ağlamıyor çok güzel geçti demişti...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…