Banyo öncesi zeytinyağı bebek yağı sür kafasına az beklesin sonra fırça gibi olan bebek tarağıyla tara canım sonra banyosunu yaptır geçiyorKızlar bebeğimin saçlarının derisi dökülüyor sanki konak mı oluşacak ki? Oluşmaması icin ne yapabilirim
Saclarida dokulecek degil miiBanyo öncesi zeytinyağı bebek yağı sür kafasına az beklesin sonra fırça gibi olan bebek tarağıyla tara canım sonra banyosunu yaptır geçiyor
Rahim içi zarda düzensizlikler var dedi. Hamilelikte yaşamış olduğun plesanta akreata sebep olmuş olabilir dedi. Kanamalar düzensiz devam ederse rahim filmi şart dedi. Bende doğum yaptıran doktorumdan da randevu aldım yarın bir de o muayene etsin o da gerekli görürse zaten hsg çektiririm mecburen
Yok canım o kabuklar yumuşayınca tarağa geliyor bi iki tel anca saç gelirSaclarida dokulecek degil mii
Kızlar hemşire bebeğimi çiş dolu bezi ve zıbını, patikleri, tulumu üstündeyken tarttı, 5300 çıktı 100 gram toplam bunlara düştü. Ben çıplak tarttım, 300 gram artış var dediğimde tartıdan tartıya farkediyor, kilo alımı normal dedi. Tulum, patikler ve bez toplam 100 mü eder ya? Çıplakken tartınca bile bezden 100 gram düşüyordu.Uyuyor şuan kızım, uyansın tekrar ölçeceğim
İlk dozda öyle bi etki olmadı canım sadece aşırı kolum ağrıdı 2.3 gün bugun 2.doz oldum sabahKızlar covit aşısı olduğumdan beri sütüm azaldı göğüslerim eridi resmen bugün 4 günüm aşıda sizlerdede böyle bi durum oldumu
Bizde 3.a ya kontrol yok 4.ay aşıda gelin dediler neden acaba canım tartı dan tartıya fark ediyor canım sen evde kıyafetsiz ölçümünü dikkate alKızlar bebeğimi tarttım az önce. 2.ay kontrolünden bu yana sadece 300 gram almış. Bir ayda 300 gram çok az değil mi? Geçen ay 800 Gr almıştı.Tartımın yanlış ölçme ihtimali yok. Kontrollerden önce tartıp gidiyordum hep, doktorda da aynı çıkıyordu. Zaten sütüm azalmıştı biliyordum ama bu kadar azalma tahmin etmiyordum. Çocuk doktoru bir aksilik olmaz, hastalanmazsa 3.ay gelme, 4.ay gelirsin demişti. Sağlık ocağı çağırdı 3.ay kontrolüne. Sağlık ocağı mama mı başlatır şimdi acaba ? Çok üzüldüm, inanılmaz üzüldüm kızlar. Mama başlayacak olmaya değil de bebeğim aç kalmış resmen. Belkide ben izinde huzursuz, kalabalıktan ağlıyor diye düşünürken bebeğim açlıktan ağlıyordu..
Oglum dunden beri fişkirtarak kusuyo moralim cok bozuk sut kalitesi icin vitaminler varmiş bebegin kilo almasini sagliyomus onlari arastiriyorum imom latte duydum regnesis bi de kullaniyomusunİlk ay çok fazla emzirmenin iyi olmadığı kanaatine şuanda vardım bende canım. Meme yerine Emzige alistirabilirsen belki daha iyi olur. Açlıktan emmek istiyorsa onun için bir şey diyemeyeceğim. Zira bende sürekli aç bir oğlanı emzirmeye çalışıyorum.
Bende biraz araştırdım bu konuyu canimm. Reflü yastığı almalısın. Kusan bir bebekse Allah korusun diyorum. Benimki kusuyor ben kitleniyorum annemin yana yatır diye bagirmasiyla aklım başıma geliyor yoksa çocuk boğulacak bende öyle bakicam.
Emzirdikten veya mama verdikten hemen sonra hiç sağa sola saklamadan olduğu gibi yüksek bir yastığa yatır ve 15 dk çocuğu ellemeyin :)
Burnunu temizleyeceksen emzirmeden önce yap, zira benzine balgam kaçıyor emzirince o balgamı kusuveriyor. Ben şöyle yapıyorum emzirmeden önce burnunu temizleyip yüzü koyun yatırıyorum boğazında balgam varsa çıkarması içinde sırtına vuruyorum bir 5 10 dk. Bu işlemden sonra emziriyorum.
Emzirmeden önce altını değiştiriyorum eğer emerken kaka yaptıysa emzirip yatırıp 10 dk bekleyip ondan sonra karnına baskı yapmadan hızlıca altını değiştiriyorum.
Çikolata falan yemeyi bıraktım. Refluyu arttıran yiyecekler varmış sende bir araştır istersen.
Mesela emzirirken veya mama verirken baktım ki bir iki defa bıraktı memeyi veya biberonu daha hiç zorlamiyorum. Yani sık sık ama az az doyurmaya calisiyorum.
Yemin ederim beni anlattındoğumdan sonra 74 e düştüm 62 ile hamile kalmış 12 kilo fazlam vardı. Şuan 80 kiloyum neden? Çünkü bünyem süt yapmiyor. Senin gibi hergun yemedigim şey yok inatla çocugu anne sütü ile besleyecegim mama vermeyeceğim sütüm yok deyip kendime negatif enerji göndermeyecegim diye diyeee oldum 80 kilo. Bazende diyorum bırakayım olmuyorsa olmuyor kimininde bebeği mama ile büyüyor bir şey olmuyor ama kiyamiyorsun 6 aya kadar bari anne sütü alsın diyorsun benim biraz psikolojik olduğunuda dusunuyorum çünkü biraz zor günler geçiriyorum. Moral bozuklugundan sütüm azaldı...
Benimde sadece gece sütüm oluyor, onunlada idare ediyorum ama artık akşama dogru mamaya geciyoruz. Kaç CC süt veriyorsun?hangi mamayı kullaniyorsun?
Yaz hamileliği olunca benimde içim yanıyordu, midem eksiyordu zaten çok saçlı bir bebek olarak doğdu. Gören sen hamileyken miden yandı mı diye soruyor... Şuan bizde de kilo kaybı yok Cook şükür ama yukarıda saydığım tedbirler ile bu kusmalari azaltmaya çalışıyorum böylelikle emdikleri veya içtikleri boşa gitmiyor. Çok geçmiş olsun cnm sizede inşallah tez vakitte toparlar bebislerimiz.
Benim geçen sadece tulum ve beze 300 gram düştü canımKızlar hemşire bebeğimi çiş dolu bezi ve zıbını, patikleri, tulumu üstündeyken tarttı, 5300 çıktı 100 gram toplam bunlara düştü. Ben çıplak tarttım, 300 gram artış var dediğimde tartıdan tartıya farkediyor, kilo alımı normal dedi. Tulum, patikler ve bez toplam 100 mü eder ya? Çıplakken tartınca bile bezden 100 gram düşüyordu.Uyuyor şuan kızım, uyansın tekrar ölçeceğim
Regenesis Max emzirirken kullanılıyorsa ben de kullanayım ya. Elimde fazladan bir buçuk kutu var yazık olsun istemiyorumKizlar sut kalitesi icin vitamin kullanan varmı aranizda varsa hangi markalar acaba imom latte ve regnesis max kullanan varmi sut kalitesi arttimi bebeginizin kilo alimı arttimı acaba
Atak haftasında olduğu için huysuzluğu ve uyku gerilemesi var ama onun haricinde herşeyi normal. Aksine motor ve bilişsel becerilerinde ilerleme bile görüyorum. Ama kilo çok takıldı kafama. Ama kilo almadığını hissediyorum, ağırlığından anlıyorumCanım sen o kadar takma. Eğer bir sıkıntı yoksa ağlaması, ağrısı sızısı yoksa rahat ol. Bebeğin hastalandı, ortam değiştirdi onlar da etkiliyor kilolarını. Yeter ki sağlıklarında bir şey olmasın.
Algılarında, motor becerilerinde bir sıkıntı var mı? Doktor yada hemşire bakmıştır ona da.
Bizim hemşire de 150 gr düşüyor.
Ben evdeki tartımla her kontrol öncesi ölçüyordum, birebir aynı çıkıyordu. Şimdi hiç kıyafet çıkartmadan ölçtü. Birde bezine ve tüm kıyafetlerine 100 gram düştü . Asla doğru olduğunu düşünmüyorum, farkediyorum ağırlaşmadı bebeğimBizde 3.a ya kontrol yok 4.ay aşıda gelin dediler neden acaba canım tartı dan tartıya fark ediyor canım sen evde kıyafetsiz ölçümünü dikkate al
Bizim hepsine 100 düştüBenim geçen sadece tulum ve beze 300 gram düştü canım
Atak haftasında olduğu için huysuzluğu ve uyku gerilemesi var ama onun haricinde herşeyi normal. Aksine motor ve bilişsel becerilerinde ilerleme bile görüyorum. Ama kilo çok takıldı kafama. Ama kilo almadığını hissediyorum, ağırlığından anlıyorum
Ben evdeki tartımla her kontrol öncesi ölçüyordum, birebir aynı çıkıyordu. Şimdi hiç kıyafet çıkartmadan ölçtü. Birde bezine ve tüm kıyafetlerine 100 gram düştü . Asla doğru olduğunu düşünmüyorum, farkediyorum ağırlaşmadı bebeğim
Bizim hepsine 100 düştüiçime hiç sinmedi ya. Doktora götüreceğim sanırım birde
İnşallah canım sağlıkla büyüsünlerdeBen de tartı olarak bilmiyorum.
Ama kıyafetlerinden anlıyorum.
Geçtiğimiz iki hafta büyümedi baya baya bu hafta bir anda serpildi kıyafetlerin bazısı küçülüverdi. Sen stres yapma elbet olur gider büyürler :)
Gebelik ve emzirme aynı kategoride değerlendiriliyor genelde canım gebelik için uygunsa emzirmeye de uygun oluyor yine de doktoruna danış mesele şu an d vitamini veriyoruz bebeğe ilk bebeğimde benim değerim düşük çıkmıştı doktor hem sütten geçer hem kendisine veriyoruz fazlası zarar olur diye d vitamini vermemişti bana güneşlen demişti bol bolRegenesis Max emzirirken kullanılıyorsa ben de kullanayım ya. Elimde fazladan bir buçuk kutu var yazık olsun istemiyorum
Ay süper canım , sevindim kullanırım inşallah. Zaten epey kilo kaybettigimden bahsetmiştim, vitaminler biraz toparlar belki :)Gebelik ve emzirme aynı kategoride değerlendiriliyor genelde canım gebelik için uygunsa emzirmeye de uygun oluyor yine de doktoruna danış mesele şu an d vitamini veriyoruz bebeğe ilk bebeğimde benim değerim düşük çıkmıştı doktor hem sütten geçer hem kendisine veriyoruz fazlası zarar olur diye d vitamini vermemişti bana güneşlen demişti bol bol
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?