2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Ne yapsakda sütü artırsak ya süreklide emiyo ama yetmiyo sütü çok arkakdaşlar yardımcı olsunlar lütfen genetikmi ne anlamadım gitti yada neyi yanlış yapıyoruz
Allahıniza bana da bi çare bulun bi türlü artmıyor bebegim aç bu gün el mahkum mamaya başladım takviye ya
Yemin ederim beni anlatmisin aynı haldeyim ne yapsam artmıyor ya birsey bulursan bana da anlat
Ama yinede mucadele ediyorum hâla vazgecmedim en azindan 6 aya kadar sadece sut verebilseydim keşke bi tek bestlak damla ve lactamax vitamin kaldi denedinmi hiç
Bende aynısını düşünüyorum cabim en azından 6 aya kadar herhalde çoğumuzun bu sıkıntısı var
Oda olabilir canım bazen çok oynatilarmi da kusuyor insallah diyorum fazla emiyor.kusuyor ama artık oda yok herhalde fazla emip kusyordu ve sutym cuma günden beri az yetmiyor ne kusyor bide artık cingar çıkarıyor aksam sattleri

Kizlar ya hepinize merhaba bol sütlü bi gece diliyorum hepimize sayfada biraz geri kaldım ama okuduğum kadarıyla çoğu kişi benimle aynı derte ne yapsam sutum artmıyor uc kilo aldım tekrar ve bi kaç gündür bebegim doymuyor sut az aksam saatlerinde surekli agliyor dun bi mama aldim sma dedim takviye edicem çok uzldum ama mama vermek istemediğimden değil sadece anne sütüyle beslemek istedim ama büyüdükçe o sanki sut azalıyor ya goguslerim yumuşacık ve acamdim dun amamyi ama bu gün emzirdim ve yemek yedim geldim kaynim aç dedi sut yok ama 10 dk önce emzirdim mama vermedim şu verdim 30 ml onu içti bitirdi beli acti ve o bitti benim kız bağırıp ağlamaya başladı eşimde hemen mama yap dedi yaptim icmedi ve ve bi saat sonra 30 ml içti aranızda sutunu artiran var mı ya sağlık ocağındaki hemsire sakın mama verme dedi ve ben bu gün verdim ya

Kizlar ya hepinize merhaba bol sütlü bi gece diliyorum hepimize sayfada biraz geri kaldım ama okuduğum kadarıyla çoğu kişi benimle aynı derte ne yapsam sutum artmıyor uc kilo aldım tekrar ve bi kaç gündür bebegim doymuyor sut az aksam saatlerinde surekli agliyor dun bi mama aldim sma dedim takviye edicem çok uzldum ama mama vermek istemediğimden değil sadece anne sütüyle beslemek istedim ama büyüdükçe o sanki sut azalıyor ya goguslerim yumuşacık ve acamdim dun amamyi ama bu gün emzirdim ve yemek yedim geldim kaynim aç dedi sut yok ama 10 dk önce emzirdim mama vermedim şu verdim 30 ml onu içti bitirdi beli acti ve o bitti benim kız bağırıp ağlamaya başladı eşimde hemen mama yap dedi yaptim icmedi ve ve bi saat sonra 30 ml içti aranızda sutunu artiran var mı ya sağlık ocağındaki hemsire sakın mama verme dedi ve ben bu gün verdim ya

Tek mıydın canım otobüse iyi cesaret etmişsin valla
Evet canım tektim, bu hafta hava bi tek bugün güzel diye değerlendireyim demiştim Artık çocuğun kaka saati bile belli olduğu için düzeni bozulunca ortalığı yıktı resmen. Evde de çok uğraştırdı beni, bir ara fırlatıp atasım geldi artık, babası geldi de nefes alabildim

ay valla annem alıyo 2 dakıkaya uyuyo
Bazen anneme yada eşime bırakıp üst kata kacıyorm cunkü sesini duyarsam vicdan yapıp yıne ben ılgılenıyrm
Üzülme canım stresli ve hastalıklı bı hafta gecırdın bu ıkı etken hem süt mıktarını hemde kılo alımını etkılıyo ama takıpte kal sen yıne de
Aslında bu kadar takmayızda bızım kızceler minik dogdugundan azcık kılo alımı azalsa endıse edıyoruz
mantıklı
Ömrü billah sırtları yere gelmesin kuzularımızın
Canım dolu bez 100 gram zaten
Bizim saglk ocagı hemsıremız 300 gram düşüyo ama evdekı bebek tartımda bezde çiş varsa kıyafetlı kıyafetsz ortalama 250-350 gram fark edıyo
Bi cocuk doktorundan fıkır al gönlün rahatlasn bıze de yaz canım
Ben gribim kızlar ve kızımda hırıl hırıl yine Herzamanki hırıltısından fazlaca Cook korudum kendimi ama yinede aldi sanirim ne zaman bitecek bu kış yaaa
Ah ya
Gecmıs olsn canım
Valla he bit artık kış diye avaz avaz bagırasım var
Kuzum Smjj da yazmıs
Benım oğlumunda kulagının alt tarafında bogazı desem daha dogru olur kucuklugunden beri var o kitle gıbı mınık misket
Ve doktorum hıc onemsemedı
Buyuyosa ve kan tahlıllerınde sorun cıkıyosa endıselenırız suan ıcın her sey normal dedi
Ve üst solunum yolu enfeksıyonu sonrası cıktıgını söyledi
Al bızden de o kadar :)
Eşimle ayrı yatıyoruz kızım yanımda goguslerım acık ve agzında uyuyo
Diğer türlü o da uykusuzluktan perısan bende…
İnstagramda annesütüdoktoru var onun yakın zamanlı bı paylasımı var canım vaktın oldugunda bı bak ıstersen
Ben bızdekı bu durumu onun anlattığı küme beslenmeye benzettim belkı sizin durumunuzda oyledır
Yok artık daha neler
Canım alt ust takım kıyafetler 100-200 gram arası bebeğimi sabah akşam,emzirme öncesi sonrası
Bezden once bezden sonra ıvır zıvır tarttığım için gramaja hakimim

Canım su vermesen mi acaba?
Bebeğin daha cok küçük 6. Aya kadar su verılmesı tavsıye edılmıyo
Sadece mama ıle beslenen bebeklerde az mıktarda verıle bılır dıyo doktorlar
Bebek bazen aclıktan değilde atak haftasından yada annesıne yakınlık hıssetmek ıstemesınden
Karnı agrıdıgından kulak hassasıyetınden aglayabılır eger hakıkaten sütün gecen haftaya gore azsa kucuk cclerde takvıye yapabılırsn
Doyuma bıberonda değilde memede ulasırsa ıns meme reddı rıskı de en aza ınmıs olur

Tükenme ! Daha dur neler göreceğiz bu hayatta, bunlar sana vız gelir haklısın yorgun savaşçı gibiyiz hepimiz ama emin ol yalnız değilsin hepimiz 3 aşağı 5 yukarı böyle. Aklina kötü şeyler getirme birşey çıkmaz doktorlar herseyin en sonuna kadar neler olabileceğinden bahsetmek zorunda...
Kızlar sütümüzün arttığını nasıl anlıcaz
Goguslerde dolgunluk oluyor biraz, sünger gibi yumuşacık olmamalı.
Bebek emerken cuk cuk diye yutkunma sesini de dinleyebilirsin.
Bazen goguslerin sertleşir.
Hamilelikte beri başıma gelmeyen kalmadı ama bu son olacak inanıyorum :) safra kesesi. Bu hafif gibi görünüyor ama çok ciddi ağrım oluyor.
İnsallahhh rabbim tez vakitte huzura erdirsin insallahhh
Ben bıngıldak bölgesinde yaptım. Bence sende yap canım yara olmasın. Yavaş yavaş yap o bölgeyi..
Demekki akşama dovru daha fazla açılıyor sende bir mama yapıp ver canim
Bebeklere su verilmemeli ek gıdaya başlayana kadar. Eğer mama veriyorsan, en fazla 1-2, çay kaşığı kadar su verebilirsin. Çocuk doymuyorsa, sütün az ise kapacakmişsin ya? Nasıl baskı kuruyorlar anneleein üzerinde sakın mama verme anne sütü içmek zorunda bu çocuk şeklinde. Mama verince ne oluyormus ki? İyi yapmışsın bence vermekle, bundan sonra bende bu her gece son öğünü mama vereceğim. Benimde göğüslerim dinlensin...
Valla şaşırdım doktorda hesaplarken 100 gram düşüyor...

Eğer bisey bulursam mutlaka soyleyecem kızlar yogurt süt hariç tüketiyorum genel olarak bende gebelikte regnesis kullandik doguma kadar ama emzirmedeki faydadi nedir nasıldır bilemiyorum

Kızlar yardımınıza ihtiyacim var uzun yazacam ama lütfen okuyun sabahın 5inde yaziyorum dün akşam bebegime biberonda mama verdim daha mama bitmeden yukari dogru fışkirtarak kustu ama ne kusma hali kanepe her sey batarcasina kustu bayagi korktuk sonra 11de uyudu ve uyanmadi emmeyi saat 4e kadar bende karismadim sonra 4te cok az 5 dakika tek gogus emdi yatti 7 de aglayarak uyandi tabi 8 saat bir gogsum hic emilmediginden dolmuştu cok sertti ilk kez boyle oldu o gogsumu emzirdim yarim saat emdi bayagi bi bosaltti tamamen boşaltamasada sonra reflu yatagina koydum inanilmaz mutluydu hareketli etrafa gülücükler atti hepimiz şok olduk hatta bende demek cocuk tok olunca böyle oluyomuş diyodum kendi kendime normalde aglardi hep beslenme sonrası neyse 40 dakika orda yattiktan sonra kaka yapti altini degistirelim dedik ve yine fişkirtarak bi su bardagı kadar kustu belki daha fazla her yer batacak şekilde ateş ishal öksürük yok ama şimdi emzirdim uyandi yerine bıraktım yine kustu korkumdan birakamiyorum eskiden uykuda mama bil verirdim başına gelen varmı yarin doktora gidecez ama sizden fikir almak istiyorum ben napacam

Canım reflü olabilir mi acaba ? Yada bazen tam dolduğu için mideleri o yüzden de kusuyorlar. İnşallah ciddi birşeyi yoktur

Valla kızlar uyandıktan sonra tarttım 500 gram çıktı bu seferde. Belkide ben dün uykusuzluktan tartıdaki rakamları yanlış gördüm bilemiyorum iyice allak bullak oldum, bıraktım artık tartmayı. Fırsat buldukça dayıyorum memeyi ağzına.

Canım motor becerilerinde bide bilişselde neler yapiyo

Belkide kaybolmuyor diye bu kadar taktim kafaya bilmiyorum Sağolun kızlar hic tanimadan yükümü hafiflettiniz iyiki varsiniz hepiniz

Eğer bisey bulursam mutlaka soyleyecem kızlar yogurt süt hariç tüketiyorum genel olarak bende gebelikte regnesis kullandik doguma kadar ama emzirmedeki faydadi nedir nasıldır bilemiyorum

Eğe vitamin eksikliğini yoksa vitamin kullanmak karaciğeri ve böbreği yorar, taşa sebebiyet verir.
Amaç süt arttırmak ise süt arttırıcı damlalar var.
Ben lullaby diye bir şey kullanmıştım memnundum.
Kalitesini arttırmak ise lifli ve proteinli gıdalar tüketmek.

Kızlar ben bebeğim doğduğundan beri sabahları nerdeyse hep kıyma yiyorum, üstüne yumurta falan kırıp. Bebeğim gerçekten çok güzel kilo alıyor maşallah. Onun dışında ekstra yaptığım hiçbir şey yok , bence et sütun kalitesini artırıyor olabilir proteinden dolayı, bir deneyin derim.

İnan Vala doğduğundan beri hep cay kaşığıyla verdim annem ver dedi bi doktorda bi bebege neden hiç şu vermelisiniz diye kızmış bobrejlrinden dolayı duydum öyle birsey ilklerde günde bi iki çay kaşığı veriyordum ağzında pamukcuk olmuştu onun gitmesi için ve gerçekten use yaradı Vala şu an uc günde falan öyle mi diyorsun ya insallah atak haftasındadir beli bi saate agliyor ve mecbur dun verdim biracik gerçekten iyi geldi gece goguslerimde süt vardi bende Meme redinden korkuyorum isallah olmaz
Demekki akşama dovru daha fazla açılıyor sende bir mama yapıp ver canim
Yaptim vala dun canım çok degil az ve iyi geldi goguslerimde süt oldu en azından ben sadece Meme redinden korkuyorum ve artık yarım saate bir enzircem
Vala ben yukarıda yazdım canım verdim evet bak bende vermem niye verim sutum olsa zaten çok anne sütüyle beslemek istedim ve dün mama verdim uzldum emzirmeden olur diye hemşireye sordum oda dedi hayır kesinlikle emziriyorsun kilosu iyi ama aç bu bebek o saatlerde gunduz iyi bak akşam.saatlerinde öyle neden acaba ve manayı içti gerçekten demek aç ve bana da iyi geldi gece sutum vardi bundan sonra o kutu bitene kadar öyle yapcam ve artık yarım saate bir emzircem belki sutum artar benim tek korkum Meme emez ve tamamen anne sütünden olur ona uzluyorum

Canım hurafe bence onlar. Anne sütünün %87 si mi ne suymus zaten böbreğine ne zarar gelecek :) ek gıdaya geçmiş olsa neyse. Benim annemler de neler neler söylüyor ohoo.. araştırmadan direk yapma derim :)

Kesinlikle ben eti yumurtayı yulafı bırakmak zorunda olduğumdan beri çocuk doymaz oldu kilo artışı acayip azaldı. Mama epey toparladı.
Az içse bile kaliteli süt önemli.

Reactions: The
Canım hurafe bence onlar. Anne sütünün %87 si mi ne suymus zaten böbreğine ne zarar gelecek :) ek gıdaya geçmiş olsa neyse. Benim annemler de neler neler söylüyor ohoo.. araştırmadan direk yapma derim :)

Doktor da hemşire de özellikle ilaç ve mama kullanıyorsa kesinlikle verilmeli dedi.
Öncesinde bir kaç kere verdim sarılıkken, düzenli vermiyordum ama mama verince su vermeye başladım eşim bir anda "hıh bu çocuk doğduğundan veri su vermeyi unuttuk biz" diye bi üzüldü o an ki gülüşümü unutmayacağım niye unutalım su vermeyi zaten emiyor mama içti diye verdim dedim

Kesinlikle ben eti yumurtayı yulafı bırakmak zorunda olduğumdan beri çocuk doymaz oldu kilo artışı acayip azaldı. Mama epey toparladı.
Az içse bile kaliteli süt önemli.
Doğrudur , et gerçekten etkiliyor bence. Çünkü ben zayıf bir insanim, eşim de zayıf. Hani genlerimizde tombislik yok ama bebişim tombiş. Tamamen bilinçsiz bir şekilde , hem kıymayı çok sevdiğimden hem de kahvaltı için kolay bulduğumdan dolayı bayadir yiyorum. Tavsiye ediyorum yiyebilen arkadaşlara

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…