Doğru Vala canim bende diyorum su var zaten anne sütünde ama kendimi teseli edişim sudur ne olcakCanım hurafe bence onlar. Anne sütünün %87 si mi ne suymus zaten böbreğine ne zarar gelecek :) ek gıdaya geçmiş olsa neyse. Benim annemler de neler neler söylüyor ohoo.. araştırmadan direk yapma derim :)
Evet mama içen bebislere veriliyor olabilir canım. Eşine ben de güldüm üzülmüş bir de adamcağızDoktor da hemşire de özellikle ilaç ve mama kullanıyorsa kesinlikle verilmeli dedi.
Öncesinde bir kaç kere verdim sarılıkken, düzenli vermiyordum ama mama verince su vermeye başladım eşim bir anda "hıh bu çocuk doğduğundan veri su vermeyi unuttuk biz" diye bi üzüldü o an ki gülüşümü unutmayacağımniye unutalım su vermeyi zaten emiyor mama içti diye verdim dedim
Ewt canım protein çok kilo aldiriyo bende çok tüketiyorum kemik suyu tavuk suyu çorbası gibiKızlar ben bebeğim doğduğundan beri sabahları nerdeyse hep kıyma yiyorum, üstüne yumurta falan kırıp. Bebeğim gerçekten çok güzel kilo alıyor maşallah. Onun dışında ekstra yaptığım hiçbir şey yok , bence et sütun kalitesini artırıyor olabilir proteinden dolayı, bir deneyin derim.
Konak canımKızlar bebeğimin saçlarının derisi dökülüyor sanki konak mı oluşacak ki? Oluşmaması icin ne yapabilirim
Ne yapsakda sütü artırsak ya süreklide emiyo ama yetmiyo sütü çok arkakdaşlar yardımcı olsunlar lütfen genetikmi ne anlamadım gitti yada neyi yanlış yapıyoru
İyi bısey bence yağlı süt o en dipteki . Önsüt daha sulu olur sonra en sondaki süt yağlı olur . Meme boşalınca da daha çok süt üretir vucutKızlar emzirdikten sonra sağmak iyi bişey mi? Sütü daha çok arttırır mı acaba? Sağdığım sütü kaşıkla veriyorum emzirdikten sonra çok olmazsa eğer
Benmki de gece uykusunu çok seviyo masallah . Bir kere emsiryorum ya da iki . Oğlm böyle değildi çok sık kalkardı bu uykuyu memeye tercih ediyo1 kez yada hiç canım sabah 7 de zaten uyanır 1.5 gibide yatar
Maşallah maşallah canım herkese söyleme nazar değerBenmki de gece uykusunu çok seviyo masallah . Bir kere emsiryorum ya da iki . Oğlm böyle değildi çok sık kalkardı bu uykuyu memeye tercih ediyo
Benmki de gece uykusunu çok seviyo masallah . Bir kere emsiryorum ya da iki . Oğlm böyle değildi çok sık kalkardı bu uykuyu memeye tercih ediyo
Kaçta yatıyor pekiMaşallah diyelim. Benimki doğumdan beri gece 3 te uyanıyor sabaha kadar oturuyoruz.hamileyken de gece 3te kalkardım, çok hareket ettiği için
Ama gece memesi sütü yağlı oluyo onemli yani o yuzden çokfazla kilo almıyo bebeğimMaşallah maşallah canım herkese söyleme nazar değergece uykusu çok değerli gerçekten biz anneler için
Bemmkide hamileyken gece hiç hareket etmezdi etkili demekkiMaşallah diyelim. Benimki doğumdan beri gece 3 te uyanıyor sabaha kadar oturuyoruz.hamileyken de gece 3te kalkardım, çok hareket ettiği için
Bir ara bizimde böyle oldu. Arka arkaya iki gün kustu püskürterek, reflü öyle başladı sanırım. Birde diyorsun ya göğsünu bosaltana kadar emmiş demek çok fazla gelmiş ona. Panik yapma bence. Reflü için nelere dikkat edilmeli bunları internetten okursan daha iyi olur. Ben daha önce yazmıştım. Bu ay çok şükür öyle püskürterek haftada 1 kere oldu kusmasi. Geçen hafta iki kere oldu. Bir gogsumu emdirip diğer göğse gectigim zamanda kusuyor mesela. Çok yüklenmemek lazım...Kızlar yardımınıza ihtiyacim var uzun yazacam ama lütfen okuyun sabahın 5inde yaziyorumdün akşam bebegime biberonda mama verdim daha mama bitmeden yukari dogru fışkirtarak kustu ama ne kusma hali kanepe her sey batarcasina kustu bayagi korktuk sonra 11de uyudu ve uyanmadi emmeyi saat 4e kadar bende karismadim sonra 4te cok az 5 dakika tek gogus emdi yatti 7 de aglayarak uyandi tabi 8 saat bir gogsum hic emilmediginden dolmuştu cok sertti ilk kez boyle oldu o gogsumu emzirdim yarim saat emdi bayagi bi bosaltti tamamen boşaltamasada sonra reflu yatagina koydum inanilmaz mutluydu hareketli etrafa gülücükler atti hepimiz şok olduk hatta bende demek cocuk tok olunca böyle oluyomuş diyodum kendi kendime normalde aglardi hep beslenme sonrası neyse 40 dakika orda yattiktan sonra kaka yapti altini degistirelim dedik ve yine fişkirtarak bi su bardagı kadar kustu belki daha fazla her yer batacak şekilde ateş ishal öksürük yok ama şimdi emzirdim uyandi yerine bıraktım yine kustu korkumdan birakamiyorum eskiden uykuda mama bil verirdim başına gelen varmı yarin doktora gidecez ama sizden fikir almak istiyorum ben napacam
Canım 500 gram bir ayda aldıysa biraz az olabilir ama biraz mamada ver arada toparlar açığı kapatır. Diyorum ya bir atak yapar bir bakmışsın 3 4 gün sonra 300 gram yükselmiş. Ayrıca emzirmeye devam et inan sutun artacak. Stresten uzak dur, takma kafana hiçbir şey. Tartı olayınida bırak bence bende bir ara taktım sabah akşam tartinin üstündeydik en son 9 Aralık'ta olcmusum. O zamandan beri ilk kez dün ölçtüm ve sadece 500 gram almışValla kızlar uyandıktan sonra tarttım 500 gram çıktı bu seferde. Belkide ben dün uykusuzluktan tartıdaki rakamları yanlış gördüm bilemiyorumiyice allak bullak oldum, bıraktım artık tartmayı. Fırsat buldukça dayıyorum memeyi ağzına.
Kaybolur zamanla, kaybolmasada birşey olmaz. İnsanların koca benleri, bezeleri duruyor ellemiyorlar. Kötü bir şey olmadıktan sonra... Doktor tedbir amaçlı tetkik yapabilir tabi normal canım.Belkide kaybolmuyor diye bu kadar taktim kafaya bilmiyorumSağolun kızlar hic tanimadan yükümü hafiflettiniz iyiki varsiniz hepiniz
Bizim eve gelen hemşire demistiki, kırmızı et sütü artırır derler aslında et yiyen bir kişi çok su tükettiği için süt artıyor demişti. Sağlıklı besleniyorsan canım o yüzdendir tabi. Yumurta, süt, kırmızı et, sebze herşeyden yemek lazım ki bunların hepsinin vitamini çocuğa sütten geçecek. Ayrıca kiminin sütü yağlı olur der annem öyle olunca bebekte güzel kilo alırmış. Sutunle kal her zaman sağlıkla büyüsünKızlar ben bebeğim doğduğundan beri sabahları nerdeyse hep kıyma yiyorum, üstüne yumurta falan kırıp. Bebeğim gerçekten çok güzel kilo alıyor maşallah. Onun dışında ekstra yaptığım hiçbir şey yok , bence et sütun kalitesini artırıyor olabilir proteinden dolayı, bir deneyin derim.
Hiç olurmu öyle şey. Günde bir kere aldığı biberona alisipta bırakır mı hiçİnan Vala doğduğundan beri hep cay kaşığıyla verdimannem ver dedi bi doktorda bi bebege neden hiç şu vermelisiniz diye kızmış bobrejlrinden dolayı duydum öyle birsey ilklerde günde bi iki çay kaşığı veriyordum ağzında pamukcuk olmuştu onun gitmesi için ve gerçekten use yaradı Vala şu an uc günde falan öyle mi diyorsun ya insallah atak haftasındadir beli bi saate agliyor ve mecbur dun verdim biracik gerçekten iyi geldi gece goguslerimde süt vardi bende Meme redinden korkuyorum isallah olmaz
Yaptim vala dun canım çok degil az ve iyi geldi goguslerimde süt oldu en azından ben sadece Meme redinden korkuyorum ve artık yarım saate bir enzircem
Vala ben yukarıda yazdım canım verdimevet bak bende vermem niye verim sutum olsa zaten çok anne sütüyle beslemek istedim ve dün mama verdim uzldum emzirmeden olur diye hemşireye sordum oda dedi hayır kesinlikle emziriyorsun kilosu iyi ama aç bu bebek o saatlerde gunduz iyi bak akşam.saatlerinde öyle neden acaba ve manayı içti gerçekten demek aç ve bana da iyi geldi gece sutum vardi bundan sonra o kutu bitene kadar öyle yapcam ve artık yarım saate bir emzircem belki sutum artar benim tek korkum Meme emez ve tamamen anne sütünden olur ona uzluyorum
İnan hiçbir fikrim yok ama sen daha yeni doğum yaptın Allah aşkına ne kanseri? Doğum yapan kadın anadan doğmuş gibi olur. Benim iç sesim içeride parça kaldığını söylüyor, kürtajı iyi yapamadılar. Ayrıca güçlü ol canım hemen bırakma kendini Allah'ın iznitle hiçbir şey olmaz. Farzetki 3 gün sonra düzeltilebilir birşey olduğunu söylediler ve yoluna girdi kendini uzdugunle kalırsın, yavrularımız ufak sana ihtiyacı var sütüne guleryuzuneBiri beni rahatlatsın nolur.. Az önce dr dan geldim. Kendi doğum doktorum muayene etti. Rahim içinde beyazlıklar var dedi. Zaten 15 gündür kanamam vardı adet mi diye beklemiştim. İlaç verdi plesanta parçası mı kaldı acaba diye.. Ama doğumdan 15 gün sonra kontrol etmişti bir şey görmemişti. Kendi de aynısını dedi o zaman bir şey yoktu yolundaydı herşey dedi. Bu beyaz görüntünün 2.ihtimal de hamilelik olabilir dedi ki daha bebeğim 3 aylık olmak üzere ve korunuyoruz çok mümkün değil gibi.. Beta hcg bakılmıştı 0.61 çıkmıştı yok gebelik. Google da bakacak olursak rahim kanseri diyor.. Allahım kafayı yiycem.. 3 gün sonra kontrol var. Plesanta parçasıysa kalan ilaçla atılır dışarı dedi. Biri bana akıl versin ağlayıp duruyorum daha bebeğim çok küçük.. Smer da alındı. Şimdilik pimpiriklenmeyelim filan dedi.. Ama elimde değil
Muhtemelen parça kalmıştır kuzum şu an en kotu ihtimali niye düşünüyorsun, kaldı ki Google'a bakarsak hepimiz kanseriz :)) içini ferah tut, ilaçla atılır gider inşallahBiri beni rahatlatsın nolur.. Az önce dr dan geldim. Kendi doğum doktorum muayene etti. Rahim içinde beyazlıklar var dedi. Zaten 15 gündür kanamam vardı adet mi diye beklemiştim. İlaç verdi plesanta parçası mı kaldı acaba diye.. Ama doğumdan 15 gün sonra kontrol etmişti bir şey görmemişti. Kendi de aynısını dedi o zaman bir şey yoktu yolundaydı herşey dedi. Bu beyaz görüntünün 2.ihtimal de hamilelik olabilir dedi ki daha bebeğim 3 aylık olmak üzere ve korunuyoruz çok mümkün değil gibi.. Beta hcg bakılmıştı 0.61 çıkmıştı yok gebelik. Google da bakacak olursak rahim kanseri diyor.. Allahım kafayı yiycem.. 3 gün sonra kontrol var. Plesanta parçasıysa kalan ilaçla atılır dışarı dedi. Biri bana akıl versin ağlayıp duruyorum daha bebeğim çok küçük.. Smer da alındı. Şimdilik pimpiriklenmeyelim filan dedi.. Ama elimde değil
İnşallahİnan hiçbir fikrim yok ama sen daha yeni doğum yaptın Allah aşkına ne kanseri? Doğum yapan kadın anadan doğmuş gibi olur. Benim iç sesim içeride parça kaldığını söylüyor, kürtajı iyi yapamadılar. Ayrıca güçlü ol canım hemen bırakma kendini Allah'ın iznitle hiçbir şey olmaz. Farzetki 3 gün sonra düzeltilebilir birşey olduğunu söylediler ve yoluna girdi kendini uzdugunle kalırsın, yavrularımız ufak sana ihtiyacı var sütüne guleryuzune
İnşallahMuhtemelen parça kalmıştır kuzum şu an en kotu ihtimali niye düşünüyorsun, kaldı ki Google'a bakarsak hepimiz kanseriz :)) içini ferah tut, ilaçla atılır gider inşallah
Canım böyle durumlarda asla google a bakmamak lazım, direkt en kötüsünü gösteriyor. Merak etme, sakin bir şekilde sonuçları bekle, Allah’ın izniyle kötü bir şey çıkmayacaktır.Biri beni rahatlatsın nolur.. Az önce dr dan geldim. Kendi doğum doktorum muayene etti. Rahim içinde beyazlıklar var dedi. Zaten 15 gündür kanamam vardı adet mi diye beklemiştim. İlaç verdi plesanta parçası mı kaldı acaba diye.. Ama doğumdan 15 gün sonra kontrol etmişti bir şey görmemişti. Kendi de aynısını dedi o zaman bir şey yoktu yolundaydı herşey dedi. Bu beyaz görüntünün 2.ihtimal de hamilelik olabilir dedi ki daha bebeğim 3 aylık olmak üzere ve korunuyoruz çok mümkün değil gibi.. Beta hcg bakılmıştı 0.61 çıkmıştı yok gebelik. Google da bakacak olursak rahim kanseri diyor.. Allahım kafayı yiycem.. 3 gün sonra kontrol var. Plesanta parçasıysa kalan ilaçla atılır dışarı dedi. Biri bana akıl versin ağlayıp duruyorum daha bebeğim çok küçük.. Smer da alındı. Şimdilik pimpiriklenmeyelim filan dedi.. Ama elimde değil
Ben sabah ve öğlen içtikten sonra etki etmeye başlamıştı ama o ara özellikle çok sık emzirmeye başlamıştım, sebebi o da olabilir. En bariz etkisini gördüğüm şey boza kesinlikle, her gün 1 bardak içiyorum.Merhaba sevgili anneler btewers yeast b12 kullanan var mı acaba kac gune etki etmeye basliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?