2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285

Kundakta uyumak çocuğu dinlendirir. Bu kamp uyku tulumları kundaklarla aynı mantık, çok güzel dinlenip uyanır insan. Maşallah diyelim bebişe de.
Şu an ne kadar bilmiyorum ama emzirme danışmanları 2 ay bittikten sonra çocuğu zorla kaldırıp beslemenize gerek yok acıksa zaten kalkar diyorlar. Vicdan yapmayın. Keşke bizimkiler de uyusa da az dinlesek

Benimkisi hayatta o kadar uzun uyumaz ama uyusaydi da kilosu yerindeyse çok müdahale etmezdim sanırım. Ama o kadar saat göğüslerimin ağrısından ben uyuyamazdim emilmedigi için. Zaten öyle uzun uyuyacak uykusu varsa en azından bir defa kalkıp emzirip geri yatirsaniz olmaz mı?

Aslında uyanmadan da emiyorlar dediğin gibi.
Bazen ben uyanacağı saatlerde ondan önce uyanmış oluyorum hızlı yatmak için kucağıma alıp sütün kokusunu alınca açıyor ağzını çocuğumun en büyük zaafı.

Ben de aynı şeyi diyorum, eşim kaldırtmadı, ve vicdan azabı çekiyorum şu anda

Reactions: The
Şu an 79 günlük... sizce ne zamana kadar kundağa devam edebiliriz? Uykusu açısından çok iyi kundak, ama sıkışık tepişik şekilde 7 saat durması da belki kemik kas gelişimi için iyi değil... kundaksız hiç uyumuyor...

Üç Aylık hala kundak yapıyorum ben eski usul, battaniye yada müslinle yapıyorum. Uyutuna kadar kollarını içine alıp uyuduktan sonra yan döndürüp azıcık gevşetiyorum. (reflüsü var o yüzden yan yatmak zorunda.)
Owli kundak ergonomik açıdan sıkıntılı değil gibi geliyor bana. Gittiği yere kadar yapacağım ben de. Şimdi kundağa sarınca bekliyor biliyor uyuyacağını.

Ben de böyle yapıyorum gözünü bile açmıyor emzirip geri yatırıyorum

Canım doktorumuz omega 3 mutlaka kullan dedi solgar urunlerini tavsiye etti bende regnesis almistik dedi kullan dedi keşke 2 aydir kullansaydin omega 3 cok önemli ben tavsiye ettim saniyodum dedi sut arttirmak içinde bi urün önerdi ama daha adina bile bakmadim

Bakalim hâla pes etmedim mucadele ediyorum bakalim nolacak ve evet dogum kilomun üstumdeyim ☹

Benimkide refluymuş 2. Ayinda başladi malesef nolacak bilmiyorum doktorum ilac kullanmayalim simdi dedi insallah gelişimini etkilemez

Canım motor becerilerinde bide bilişselde neler yapiyo
Soluna kendisi dönmeye başladı canım nerdeyse. Bir iki kez kendi döndü, geri sırt üstü geldi. Sağa dönmesi içinde teşvik ediyorum. Destekle tam yüz üstü dönüyor. Yüz üstü gelince ayaklarıyla direniyor, poposunu havaya kaldırıyor. Kurtulmaya çalışıyor kurtulamazsa ağlıyor. Bu çok rahatlattı içimi. Olur ya gece uykusunda dönerse filan kendini kurtarır ya da ağlayarak haber verir.
Sırt üstü yatarken topuklarından destek alıp kendini geriye itiyor. Kollarından destek veriyorum kalkmaya çalışıyor.
Baş kontrolü tamamen oturdu. Başını dik tutuyor artık. Bazen koltuk altından tutup ayağa dikiyorum, ayaklarının üstünde duruyor, dizlerinden güç alıp kendini kaldırmaya çalışıyor.
Parmak hariç yavaş yavaş nesneleri de kavramaya başladı. Ara sıra diş kaşıyıcı veriyorum onları tutuyor. Oyun halısı ve sesli renkli oyuncaklara ilgisi arttı. Bakıyor, gülümsüyor oyuncaklara.
Bilinçli gülmeleri çoğaldı. Uyandıktan sonra ağlasa bile beni görünce gülmeye başlıyor . Babasıyla gülme oyunu oynuyorlar. Cee oynamaya başladık, çok hoşuna gidiyor. Nesneleri tam takip etmeye başladı mesela. Sağa, sola kafasını çevirip gözüyle takip ediyor, göremezse sinirleniyor.

Bence mamadan dolayı uzun uyumuştur üzülmeyin. Mamanın sindirimi uzun sürüyor. Bebeğin kilo alımı iyiyse gece uynadırmayın demişti doktor bize. Ben de owli de yatırıyorum bence yarım kundak olmazsa olmaz. Owlisiz 15 dk anca uyur benimki.

Maşallah canım benimki o kadar uyusa üzülmeyi geçtim göbek atarım herhalde Bir haftadır babası müslin bezle kundak yapıyor bizde de, çok şükür en azından kesintisiz 4 saat uyuyabiliyor artık. Acıksa herkesin dediği gibi tam uyanamasalar bile mıkır mıkır etmeye başlıyorlar, benimki öyle en azından. Hala uykusundayken alıyorum emziriyorum geri yerine koyuyorum. Bir daha sen de öyle yaparsın ama o kadar vicdan azabı duymana gerek yok bence.

Ya bu arada benimki de şu an 2,5 saattir karnımda uyuyor, kaldırıp yatağa koysam anında uyanacak Atak haftası diye mi böyle bilmiyorum önceki haftalarda yine biraz yatağına koyup işimi yapabiliyordum şimdi yine yapıştı bana. Kafayı göbeğime koydu gövdesi de bacaklarımın arasında, ondan keyiflisi yok şu an

Benimki 3 aylık olmak üzere kundağı gevşetmek için yandaki fermuardan bir kanada açtım. Bir kanat fermuarlı duruyor. Kumaş zaten esnek sıkı sıkıya değil

Sende de kk :) ne yapalım işler kalıyor öyle benim de. Bazen daha çok ağlıyorlar bazen daha rahat iş yapılıyor. Ben çamaşırları getirdim yanında katlayım bari.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…