- 16 Temmuz 2020
- 1.062
- 1.694
- 83
Uykusundayken emzirince gaz çıkarma ve dik tutma yapıyor musun canım? Ben her emzirmeden sonra15 dakika dik tutuyorum kusmasın diye, uyurken bunu yapabilir miyim bilemedim? Direkt yatırırsam kusar mıMaşallah canım benimki o kadar uyusa üzülmeyi geçtim göbek atarım herhaldeBir haftadır babası müslin bezle kundak yapıyor bizde de, çok şükür en azından kesintisiz 4 saat uyuyabiliyor artık. Acıksa herkesin dediği gibi tam uyanamasalar bile mıkır mıkır etmeye başlıyorlar, benimki öyle en azından. Hala uykusundayken alıyorum emziriyorum geri yerine koyuyorum. Bir daha sen de öyle yaparsın ama o kadar vicdan azabı duymana gerek yok bence.
Ya bu arada benimki de şu an 2,5 saattir karnımda uyuyor, kaldırıp yatağa koysam anında uyanacakAtak haftası diye mi böyle bilmiyorum önceki haftalarda yine biraz yatağına koyup işimi yapabiliyordum şimdi yine yapıştı bana. Kafayı göbeğime koydu gövdesi de bacaklarımın arasında, ondan keyiflisi yok şu an
Canım benimkinin çok kusması yok o yüzden o kadar süre dik tutmuyorum açıkçası. Uyanıkken direkt çıkarıyor artık gazını zaten, gece uyurken de bazen biraz dik tutuyorum bir süre bazen de çok baygın oluyor direkt yatağına koyuyorum.Uykusundayken emzirince gaz çıkarma ve dik tutma yapıyor musun canım? Ben her emzirmeden sonra15 dakika dik tutuyorum kusmasın diye, uyurken bunu yapabilir miyim bilemedim? Direkt yatırırsam kusar mı
Maşallah canımSoluna kendisi dönmeye başladı canım nerdeyse. Bir iki kez kendi döndü, geri sırt üstü geldi. Sağa dönmesi içinde teşvik ediyorum. Destekle tam yüz üstü dönüyor. Yüz üstü gelince ayaklarıyla direniyor, poposunu havaya kaldırıyor. Kurtulmaya çalışıyor kurtulamazsa ağlıyor. Bu çok rahatlattı içimi. Olur ya gece uykusunda dönerse filan kendini kurtarır ya da ağlayarak haber verir.
Sırt üstü yatarken topuklarından destek alıp kendini geriye itiyor. Kollarından destek veriyorum kalkmaya çalışıyor.
Baş kontrolü tamamen oturdu. Başını dik tutuyor artık. Bazen koltuk altından tutup ayağa dikiyorum, ayaklarının üstünde duruyor, dizlerinden güç alıp kendini kaldırmaya çalışıyor.
Parmak hariç yavaş yavaş nesneleri de kavramaya başladı. Ara sıra diş kaşıyıcı veriyorum onları tutuyor. Oyun halısı ve sesli renkli oyuncaklara ilgisi arttı. Bakıyor, gülümsüyor oyuncaklara.
Bilinçli gülmeleri çoğaldı. Uyandıktan sonra ağlasa bile beni görünce gülmeye başlıyor . Babasıyla gülme oyunu oynuyorlar. Cee oynamaya başladık, çok hoşuna gidiyor. Nesneleri tam takip etmeye başladı mesela. Sağa, sola kafasını çevirip gözüyle takip ediyor, göremezse sinirleniyor.
Artık uyanıkken ana kucağına koyuyorum mutfakta yemek yaparken yanımda duruyor ama sabrı o kadar, başka şeye müsaadesi yokSende de kk :) ne yapalım işler kalıyor öyle benim de. Bazen daha çok ağlıyorlar bazen daha rahat iş yapılıyor. Ben çamaşırları getirdim yanında katlayım bari.
Bence çok büyük gelişmeArtık uyanıkken ana kucağına koyuyorum mutfakta yemek yaparken yanımda duruyor ama sabrı o kadar, başka şeye müsaadesi yokAkşam eşim gelince yapıyorum artık kalanı
Kız o da bu hafta oldu uyanıkken artık duruyor uyurken yapışıyorBence çok büyük gelişmeben hala yapamıyorum uyumuyorsa
Hiç vicdan yapmaBen de aynı şeyi diyorum, eşim kaldırtmadı, ve vicdan azabı çekiyorum şu anda
Ahh owli mi alsam şimdi deBence mamadan dolayı uzun uyumuştur üzülmeyin. Mamanın sindirimi uzun sürüyor. Bebeğin kilo alımı iyiyse gece uynadırmayın demişti doktor bize. Ben de owli de yatırıyorum bence yarım kundak olmazsa olmaz. Owlisiz 15 dk anca uyur benimki.
Owliyi herkese tavsiye ediyorum ben şahsen. Yenidoğandan itibaren kullandım. Su samurunu biliyorum karnı inip kalkıyor nefes alır gibi biraz korkunç geldi banaHiç vicdan yapma
Uyusun dinlensin
Benım miniş uyusa kaldırmam
Ki uyandırmaman alıskanlık acısından da ıyı olur
Anneyi en cok yoran sürec gece uykusuzluğu
Ahh owli mi alsam şimdi de
Uyku arkadası su samuru var ya o aklımda sürekli,çünkü gece yada gündüz fark etmez yapısık uyumak istiyo kalkınca uyanıyo(
Hiç vicdan yapma
Uyusun dinlensin
Benım miniş uyusa kaldırmam
Ki uyandırmaman alıskanlık acısından da ıyı olur
Anneyi en cok yoran sürec gece uykusuzluğu
Ahh owli mi alsam şimdi de
Uyku arkadası su samuru var ya o aklımda sürekli,çünkü gece yada gündüz fark etmez yapısık uyumak istiyo kalkınca uyanıyo(
Bebeğin minisse gece emzirmeni tavsiye ederim canım. Gece sütünün yağlı olduğundan bahsediyorlarSen biliyorsun canım, bizim kız minnoş ya biraz, aç mı kaldı, besinini mi alamadı diye stresteyim. Tosun gibi bir şey olsa, hiç endişelenmem, bırakırım uyur...
Bize hediye geldi o su samurundan, ben açıkçası napsam bilemedim ve hiç kullanmadım daha. Nasıl kullanıyorsun onu canım, yatağında yanına mı koyuyorsun uyuyacağı zaman?
Peki kac adet ictiniz bana sabah ogle aksam 2 ser tane dediler bende 8 saat arayla iciyorum yanlis mi yapiyorum acabad
Canım böyle durumlarda asla google a bakmamak lazım, direkt en kötüsünü gösteriyor. Merak etme, sakin bir şekilde sonuçları bekle, Allah’ın izniyle kötü bir şey çıkmayacaktır.
Ben sabah ve öğlen içtikten sonra etki etmeye başlamıştı ama o ara özellikle çok sık emzirmeye başlamıştım, sebebi o da olabilir. En bariz etkisini gördüğüm şey boza kesinlikle, her gün 1 bardak içiyorum.
Evet bazıları dış belirtisi diyor canim annemde hauir olabilir dedi normal insallah erken çıkarmaz çabuk dişisiz kalıyorlar mis ya Vala damagina hiç bakmadım anlamamak ne gibi bi değişiklik canimbi çocuk doktorunu takip ediyorum. 3 . Ayda diş belirtileri yaşayan erken diş çıkaran bebekler gördüm dedi. Bi ihtimal damağına baksana değişiklik varmı hiç
Galiba benim de bu gidişle öyle olcak çoğu kişi öyle dedi ama annam normal diyorBenim bebiste öyle canim ağzı hep tükürük oluyo bende erken diş belirtilerinden şüpheleniyorum ilk cocugumdada böyleydi 5 ayda dişi patlamisti
Benim hiç öyle olmadı canim zaten emen bi bebekti ve iki üç gün sutum olmamasina ragmen emzordim süt gelsin diye ama ilklerde daha cok emiyorlar sanki canim benim oyleydi sen sürekli emzirmeye çabala ki alışsın bence istemediği zamanlarda da biraz gayret ederek tutur alışır benceEkim anneleri merhaba, size bir sorum olacak cevaplarsanız çok sevinirim. Bebeğim 19 günlük, başlangıçta emziremedim ama son 4 5 gündür göğsümü emiyor ama her öğün değil bazen alıyor bazen almıyor.Bu şekilde yaşayan var mı, varsa kaç haftalık olduğunda artık nazlı nazlı ara sıra değil de geröek anlamda emdi bebekleriniz? Bundurum başlangıçta mı böyle hep mi böyle olacak
Ben de sabah öğle akşam 2şer adet alıyorum ama saat tutmadım hiç açıkçası kafama göre alıyorum hep.Peki kac adet ictiniz bana sabah ogle aksam 2 ser tane dediler bende 8 saat arayla iciyorum yanlis mi yapiyorum acaba
Evet canım ama uykusundan uyanınca da cok huysuz oluyolar yaSen biliyorsun canım, bizim kız minnoş ya biraz, aç mı kaldı, besinini mi alamadı diye stresteyim. Tosun gibi bir şey olsa, hiç endişelenmem, bırakırım uyur...
Bize hediye geldi o su samurundan, ben açıkçası napsam bilemedim ve hiç kullanmadım daha. Nasıl kullanıyorsun onu canım, yatağında yanına mı koyuyorsun uyuyacağı zaman?
Bende hıc saat tutmadımBen de sabah öğle akşam 2şer adet alıyorum ama saat tutmadım hiç açıkçası kafama göre alıyorum hep.
benimki çok uykulu olduğunda huysuzluk edip almıyot memeyi o zamanlarda ayakta gezerek tutturuyorum böyle deneyebilirsiniz aklıma gelen başka yöntem yok.Ekim anneleri merhaba, size bir sorum olacak cevaplarsanız çok sevinirim. Bebeğim 19 günlük, başlangıçta emziremedim ama son 4 5 gündür göğsümü emiyor ama her öğün değil bazen alıyor bazen almıyor.Bu şekilde yaşayan var mı, varsa kaç haftalık olduğunda artık nazlı nazlı ara sıra değil de geröek anlamda emdi bebekleriniz? Bundurum başlangıçta mı böyle hep mi böyle olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?