2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Kızlar benim bebek 3 aylık olunca ona uygun birkaç oyuncak sipariş ettim ayına uygun. Çok sevdi. Size de fikir olsun diye ekliyorum.
Fisher price neşeli marakas : el göz koordinasyonu için süper bi de bir tarafı yastıklı yüzüne vursada ağzına soksa da acıtmaz
Fisher price aynalı tef: kendini izlemeye bayıldı tefi sallayınca ses de çıkıyor ilgisini çekti.
Fisher price aktivite kitabı

Valla bilmiyorum ki kararsız kaldım ben de iyice daha 38 falan olmadı ateş, hiç gerek kalmaz inşallah kullanmaya

Kizlar gunaydin.ben covid aşısı olmak istiyorum .emzirirken sutumu sagmam mi gerekiyor.sutum hem cok az hem sagma makinem yok .asidan sonra 2 saat bekelesem oluyormu acaba.fikriniz bilginiz varsa cevap verirseniz cok mutlu olurum.
Bana direk emzirebilirsin demişlerdi. Direk emzirdim sorun olmadı.

Canım tamamlayıcı sağlık sigortan var mı? Sigotta geçerli medikalpark ta gülsün su acar’a götürüyorum ben memnunum gereksiz tahlil yapmıyor ama tedbiri de elden bırakmıyor. Bir de özel muayenehanesi olan engin yurdakul var.

Benim bebek de arada yeşil yapıyordu. Tüm kakaları da mukusluydu. Alerji prof una götürdüm kan alıp test yaptılar. Alerji yok dediler. Kendi doktorumuz alerjisi vardır ama kilosunda sorun yoksa, kakada kan yoksa perhize gerek görmüyorlar dedi. Bence sen götür yine de başka bişey olmasın altında.

Alerjen veya senin yediklerindn.
Kilo alımı az mı ? O zamanda yesil kaka olurmus oyle bi bilgi okumustum

Yazdım canım

Evet oyle bi bilgi de var ama o daha kücük bebekler için simdi arkadasın bebeği 3 ayı gectiği için bir kere de bi memeyi rahatca bitirir
Benm ki 2 buck aylık o bile bitiriror
Benim bebeğim hasta malesef birkaç gundur. Bir emmede bir memeyi malesef bitiremiyor ve kakalari çoğunlukla yeşil oluyor. Kedilervekitaplar canım böyle bir durum var mı? Gerçekten ne zaman bebeğim mememdeki sütü bitirmese ve ön sütü alsa yeşil kaka yapar.

Kızlar ateş yükselince kusma mı yapıyo acaba? Sık kusmaya başladı da oğlum

Ay canım benimm aklına gelmem ne güzel hoşuma gitti Çok şükür iyiyiz Bebişimin bugün burnu akmaya başladı ona canım sıkıldı bi parça 4 ayı bitiyoruz Allah’ın izniyle Bebişin hastalanması dışında bi sorunumuz yok şükür.

pütürcük sindirim sisteminin daha gelişmediğinin göstergesiymiş balım yeni yeni gelişiyor sen sor yine de doktoruna tabi. Yeşil de ön sütü fazla almasından kaynaklanıyor olabilir veya çok beslenince de yeşil olabiliyormuş. Arkadaşın geçmeyen hırıltı aslında daha çok alerji sorununu getirdi Benim aklıma. Benim kızım da alerjik olabilir henüz teşhis konması ama ben et ve tavuk yemeye başladım yine hastalanıyo Mevsim kış ve hastalığın ayyuka çıktığı bş dönem olduğu için ayırt etmek öyle zor ki.. yesem mi yemesem mi muallakta kalıyorum her defasında. Yemesem sütüm azalıyor yesem çocuk hastalanıyor. Şaşırdım kaldım ben de. Alerji testlerinde çıkmadı ama zaten bu kadar küçük bebekte çıkması imkansız anca tepkilerden anlaşılıyor. Doktorlar da hastalık mevsimi olduğu için net bişey söyleyemiyorlar ama kakamız genelde mukuslu ve ben süt ürünleri hiç ama hiç tüketmiyorum

Önsütü mü fazla aliyoki kuzu yani bi meme bitmeden öbürünü mü veriyosun acaba
Yok canım son bir aydır tek memeden gidiyorum. Birini boşalmadan öbürünü hiç vermiyorum . Hatta bazen kontrol ediyorum iki memeyide, hangi göğüs daha yağlı geliyorsa gözüme onu emziriyorum.
Sarımsı yeşil ve pütürlü kaka laktoz alerjisi mi de gösterir. Bir laktozları kes istersen, genelde 3 gün içinde belli eder ama garanti olsun 5 gün yeme. Fark var mı bi bak bence.
Süt hiç içmiyorum canım. Peynir kaşar filan yiyorum ama pek fazla değil. Yoğurt yiyorum o da iki üç günde bir. Neye alerjisi olabilir düşünüyorum birşey bulamadım
Kızlar benim goğüslerim çok yumuşak ya cıvık yani hiç süt yok gibi Ne yapsam ne yesem
Canım humana kimyonlu rezene çayı içiyorum hem iyi geliyor. Kestane, tavuk ve etde çok güzel süt yapıyor. Zor belki ama stresten uzak durmaya çalış, inanılmaz etki ediyor. Ben izinde öyle stres oldum ki sütüm azalmıştı. Evime döndüm sütüm yeni yeni düzeldi düşün.
Kedilervekitaplar bende katılıyorum acaba önsütü mü fazla alıyor
Bir memeyi iyice bitirmeden diğerine geçmiyorum canım. Acaba beslenmem kötü de sütümün yağı azaldı , süt mü sulu kalıyor anlamadım ki .
Benim kızım da aynada kendine bakmayı çok seviyor. Beni görüyor, kendini görüyor gülüyor. Tummy time yaparken de ayna kullanmak iyi oluyormuş canım.
Evet yazmayı unutmuşum, mukusta var işin kötü yanı bu ay az kilo almış bebeğim. Hemşire 600 Gr normal dedi ama kıyafet çıkarmadan ölçtü, benim ölçümüme göre 300-400gr gözüküyor. 4. Ayda kontrolde bende soracağım çocuk doktoruna.
Alerjen veya senin yediklerindn.
Kilo alımı az mı ? O zamanda yesil kaka olurmus oyle bi bilgi okumustum
Evet canım bu ay 300-400 Gr gibi birşey almış. Hemşire 600gr dedi ama yanlış ölçtü bence, kıyafetlerini çıkarmadı. Bana aldığı kilo az geldi, 2.ayında 800 Gr almıştı. Bir ayda yarıya düşer mi kilo böyle ? Sarı kaka yapmaz oldu nerdeyse. Hep pütürlü ve mukusta var.

Ben alerjen ne yiyorum düşünüyorum, kestane var. Kestane yemediğim günlerde yeşil ve mukuslu pütürcüklü kaka oluyor. Onun haricinde klasik kahvaltı yapıyorum. Gaz yapan şeylerden kaçınıyorum. Mukus ara sıra olsada yeşil ve pütür kesin var.
Ben mesela sabahtan öğlene kadar bir memeyi, akşama kadar diğer memeyi veriyorum canım. Saat başı vermeye çalışıyorum ortalama, öğlene kadar bir meme boşalmış oluyor nerdeyse. Bu önsüt yüzünden tek meme gidiyorum o yüzden, yağlı kısmı da içsin diye. İlk aylardaki gibi olmasada yine de iyi içiyor,boşaltıyor gibi. 2-3 haftadır böyle bizim. Belki 1 ay bile olmuştur. Hep mi ön sütü içiyor o zaman diye düşünüyorum. Alerji geldi aklıma ama alerjik bişeyde tüketmiyorum. Süt çok istiyor canım ama içemiyorum bile. Ekmek filan yiyorum ya gluten alerjisi falan olabilir mi? Üşüme kaynaklı yeşil kaka değil eminim.

Maşallah nasıl keşfetti bilmiyorum ama benim kızım da televizyonu keşfetmiş. Açık denk gelirse hipnoz olmuş gibi izliyor. Bir kaç kez denedim, çizgi filmlere gülüyor filan ne anlıyorsa daha bu yaşta o uyandığı zaman hende kapatıyorum, ağlıyor kapattığım için
Maşallah canım, kocaman olmuş biz kış anneleri uğraşıyoruz işte böyle. Benim kızında burnu tıkanıyor ara sıra uğraşıyorum

Canım ön sütü fazla aldığını düşünmüyorum çünkü bir memeyi bitirine kadar veriyorum. Vermeden öncede sıkıp kontrol ediyorum yağlımı değil mi diye. Biraz sağıp emzirsem süt sorunum var zaten, yeni toparladım sayılır. Süt ziyan olacak öyle de. Anlamadım gitti ben mi besleyemiyorum acaba diye.

Beslenme olarak bende alerjen hiçbir şey yemiyorum. Süt içmiyorum asla çok canım istediği halde. Ara sıra kuruyemiş veya kestane yiyorum ama yemediğim zamanlarda yeşil kaka var. Ben yada bebek üşüyor desem eminim öyle birşey de yok. Sindirim sisteminde mi sıkıntı var diye düşünmeye başladım. Ekmek yiyorum mesela ama markette satılan paketlilerden. Ya tam buğday oluyor, ya köy ekmeği tarzında. Gluten alerjisi filan olabilir mi acaba ? Protein alerjisi olur mu bilmiyorum belki öyle bişeydir. Çözemedim bir türlü canım sıkıldı.

Canim bize bir göz muayenesinden bahsetmedi doktorumuz. Işık tutuyor kendisi takip ediyor mu diye. Yani göz muayenesi olmadi benimkide
Bugün bana söyledi canım doktor 2. Ayda imiş göz muayenesi.
göz muayenesi bana da bahsedilmedi.doktor ikinci ayda kizimi dik tutup bakti.goz takibi cok iyi dedi.bu mu acaba goz muayenesi
Hayır canım göz doktoruna götürüyorsun. Yarına randevu alicam bende.
Bunu gordum fakat elindeki şeyi anlamlandırmamistim. Çok sağol canimm solgari aldım bugün 200 TL. 1 ay gidiyormuş. Sabah öğle ve akşam 2ser tane alacakmisim. Ben sadece yemek yapmiyorum onun harici herseyi yapıyorum. Uykusuz ve aç da kalsan bu Solgar işe yarıyor demekki Baya
Çok geçmiş olsun canım inşallah düzelecek gönlünü ferah tut.
Çok sevindim randevu bulmana canım. Doktora sordum doç. Dr. Bir hocaydi. 2. Ay da bakılıyor yaptirmadiniz mi dedi şaşırdı. Yarına randevu alicam bende ama bugün ablası koltuğun üstüne gezinirken videoya çektim hep onu izledi esime diyorum ki tamam ben yaptım muayenesini gerek kalmadı çocuk göz doktoru yok zaten canım, yetişkinlerin gittiği göz doktoruna goturucez.
Kizlar gunaydin.ben covid aşısı olmak istiyorum .emzirirken sutumu sagmam mi gerekiyor.sutum hem cok az hem sagma makinem yok .asidan sonra 2 saat bekelesem oluyormu acaba.fikriniz bilginiz varsa cevap verirseniz cok mutlu olurum.
Hicbirsey olmuyor. Direk emzirebiliesin. Ben sinovac oldum. Bir haftaya yakın sütte azalma oldu, belki sende de olabilir ama sonra düzeliyor.
Kızlar 2. Ay aşılarından sonra calpolü ne kadar ölçüde ve ne sıklıkta verdiniz? Hemşire paranox fitil verdi ama fitildense şurup veriyim diyorum
Şurup kasiginin yarisi kadar. 0.5 mg değil, bunun yarısı kadar siringaya doldur ağzından ver daha kolay oluyor canım. Şurup ver bencede fitil geç etki ediyor. Şurubu 4 saatte bir vermen lazım. Ayrıca fitili buzdolabında saklamalisin.
Günaydın canım, ben geçen sinovac oldum sütümü sağmadım, 1-2 saat sonra normal emzirdim. Sütüm azalmadı çok şükür ama biontech de sanırım o yan etki oluyor. Şifa olur inşallah
Sinovac olsun baya sütüm azaldı nerdeyse gidiyordu.
4 saatte bir değil mi? 5.5 senedir 4 saatte bir diye biliyorum. Kızımın doktoru hep böyle söylerdi. Ayrıca 4. Saatte ateşi cikmaya başlardı canım .

Ya
Canım calpolü verdim ama hala inmedi tam ateşi niye böyle oluyo ki ya inip çıkıyo sürekli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…