Süt hiç içmiyorum canım. Peynir kaşar filan yiyorum ama pek fazla değil. Yoğurt yiyorum o da iki üç günde bir. Neye alerjisi olabilir düşünüyorum birşey bulamadım
4 saatte bir değil mi? 5.5 senedir 4 saatte bir diye biliyorum. Kızımın doktoru hep böyle söylerdi. Ayrıca 4. Saatte ateşi cikmaya başlardı canım .
Yok yok hemen öyle gluten falan o aşırı bi hassasiyet süt gibi de değildir gluten. Yeşil kaka normal kategorisinde bu arada kuzum. Hemen üşüttü alerji oldu vs diye aklına gelmesin yani. Alerjinin tek belirtisini doktorlar önemsemiyor. Birden fazla belirtiye bile bariz alerji diyemiyorlar . Deneme yoluyla anlaşılacak bişey maalesef alerji. Sendeki değildir belki kaç kilo oldu minnoşunYok canım son bir aydır tek memeden gidiyorum. Birini boşalmadan öbürünü hiç vermiyorum . Hatta bazen kontrol ediyorum iki memeyide, hangi göğüs daha yağlı geliyorsa gözüme onu emziriyorum.
Süt hiç içmiyorum canım. Peynir kaşar filan yiyorum ama pek fazla değil. Yoğurt yiyorum o da iki üç günde bir. Neye alerjisi olabilir düşünüyorum birşey bulamadım
Canım humana kimyonlu rezene çayı içiyorum hem iyi geliyor. Kestane, tavuk ve etde çok güzel süt yapıyor. Zor belki ama stresten uzak durmaya çalış, inanılmaz etki ediyor. Ben izinde öyle stres oldum ki sütüm azalmıştı. Evime döndüm sütüm yeni yeni düzeldi düşün.
Bir memeyi iyice bitirmeden diğerine geçmiyorum canım. Acaba beslenmem kötü de sütümün yağı azaldı , süt mü sulu kalıyor anlamadım ki .
Benim kızım da aynada kendine bakmayı çok seviyor. Beni görüyor, kendini görüyor gülüyor. Tummy time yaparken de ayna kullanmak iyi oluyormuş canım.
Evet yazmayı unutmuşum, mukusta varişin kötü yanı bu ay az kilo almış bebeğim. Hemşire 600 Gr normal dedi ama kıyafet çıkarmadan ölçtü, benim ölçümüme göre 300-400gr gözüküyor. 4. Ayda kontrolde bende soracağım çocuk doktoruna.
Evet canım bu ay 300-400 Gr gibi birşey almış. Hemşire 600gr dedi ama yanlış ölçtü bence, kıyafetlerini çıkarmadı. Bana aldığı kilo az geldi, 2.ayında 800 Gr almıştı. Bir ayda yarıya düşer mi kilo böyle ? Sarı kaka yapmaz oldu nerdeyse. Hep pütürlü ve mukusta var.
Ben alerjen ne yiyorum düşünüyorum, kestane var. Kestane yemediğim günlerde yeşil ve mukuslu pütürcüklü kaka oluyor. Onun haricinde klasik kahvaltı yapıyorum. Gaz yapan şeylerden kaçınıyorum. Mukus ara sıra olsada yeşil ve pütür kesin var.
Ben mesela sabahtan öğlene kadar bir memeyi, akşama kadar diğer memeyi veriyorum canım. Saat başı vermeye çalışıyorum ortalama, öğlene kadar bir meme boşalmış oluyor nerdeyse. Bu önsüt yüzünden tek meme gidiyorum o yüzden, yağlı kısmı da içsin diye. İlk aylardaki gibi olmasada yine de iyi içiyor,boşaltıyor gibi. 2-3 haftadır böyle bizim. Belki 1 ay bile olmuştur. Hep mi ön sütü içiyor o zaman diye düşünüyorum.Alerji geldi aklıma ama alerjik bişeyde tüketmiyorum. Süt çok istiyor canım ama içemiyorum bile. Ekmek filan yiyorum ya gluten alerjisi falan olabilir mi? Üşüme kaynaklı yeşil kaka değil eminim.
Maşallahnasıl keşfetti bilmiyorum ama benim kızım da televizyonu keşfetmiş. Açık denk gelirse hipnoz olmuş gibi izliyor. Bir kaç kez denedim, çizgi filmlere gülüyor filan ne anlıyorsa daha bu yaşta o uyandığı zaman hende kapatıyorum, ağlıyor kapattığım için
Maşallah canım, kocaman olmuşbiz kış anneleri uğraşıyoruz işte böyle. Benim kızında burnu tıkanıyor ara sıra uğraşıyorum
Canım ön sütü fazla aldığını düşünmüyorum çünkü bir memeyi bitirine kadar veriyorum. Vermeden öncede sıkıp kontrol ediyorum yağlımı değil mi diye. Biraz sağıp emzirsem süt sorunum var zaten, yeni toparladım sayılır. Süt ziyan olacak öyle de. Anlamadım gitti ben mi besleyemiyorum acaba diye.
Beslenme olarak bende alerjen hiçbir şey yemiyorum. Süt içmiyorum asla çok canım istediği halde. Ara sıra kuruyemiş veya kestane yiyorum ama yemediğim zamanlarda yeşil kaka var. Ben yada bebek üşüyor desem eminim öyle birşey de yok. Sindirim sisteminde mi sıkıntı var diye düşünmeye başladım. Ekmek yiyorum mesela ama markette satılan paketlilerden. Ya tam buğday oluyor, ya köy ekmeği tarzında. Gluten alerjisi filan olabilir mi acaba ? Protein alerjisi olur mu bilmiyorum belki öyle bişeydir. Çözemedim bir türlü canım sıkıldı.
Bugün sordum doktora, sarımtırak yeşil, sarı, arada parlak yeşil kaka, mukuslu, puturcuklu normal dedi. Hırıltı var dedim bebeklerde olur geçer dedi ki bu hafta özellikle azalma gözlemliyorum burnunu bile 1 kere çekiyorum. 4 5 defa kaka yapıyor dedim gayet normal dedi ve bunu sormam anormalmis gibi davrandı. Alerjik değil diyor yani canımCanım senin anlattıkların besin alerjisi gibi belirtiler ya. Geçmeyen hırıltı , pütürlü parlak kaka , sayısı fazla olan kaka falan. Göğüs doktoru görsün isteyebilir doktorun. Hayvansal proteine hassasiyet gösteriyor olabilir bebeğin.
Geven gün tek başıma yıkadım. Dediğin gibi tutulmuyor artık. Bende yüzükoyun bıraktım kollariyla kafasını kaldırdı bir tek kafasına su dökerken kendini geriye atması sıkıntı oldu az daha arkaya doğru düşecektiKızlar bebekleri nasıl yıkıyorsunuz? Ben küvete normalde file serip yıkıyorum ama sırtını yıkarken yani yüz üstü tutarken benim oğlan ayaklarıyla fileye bastırıp zıplıyorTutması gittikçe zorlaşmaya başladı hatta bir ara küvetten aşağı uçuyordu File yerine başka güvenli bir alternatif ne olabilir? Küvetin zeminine konan süngerler var, onlardan mı alsam acaba?
Günde 1 defa bizdede oluyor. Doktor normal dedi. Ama araştırdığım kadarıyla 1. Onsutu fazla alıyor 2. Mikrop olabilir bağırsaklarında falan. Mama ver bakalım sarı yapacak mı? Mama verdiğimde sarı yapıyor mesela net olarak. Eğer mama alınca sarı yapiyirsa mikrop yok demekki onsutu çok alıyor demektir.Kızlar belki son 2-3 haftadır kızımın kakası hep yeşil. Çok nadir sarı oldu, bir ya da iki kez. Ve her dışkılamasında mutlaka pütürcükler oluyor. Parlak yeşil oluyor bazende. Çocuk doktoruna gidince soracağım. Bu konuda bilgisi olan var mı? Besin alerjisinden mi şüphelenmeliyim? Üşümediğine eminim, bende üşütmüyorum. Yediklerim yüzünden desem kakayı yeşil yapmayacak şeyler yesemde yine yeşil. Sebebini düşünüp duruyorum.
Forumdaki arkadaşlar sağolsunlar banada fikir verdiler. Bende sana hepsini tek tek yazayım canım. Bir kere moralini yüksek tut, stres yorgunluk kesinlikle sütü azaltiyor.Kızlar benim goğüslerim çok yumuşak ya cıvık yani hiç süt yok gibiNe yapsam ne yesem
Zararlı değil mi bebeklerde?Limon sıkıp suyuna çoraplarını ıslatıp giydirmek de ateşi düşüren şeylerden
2. Ay aşısı mi oldu? Ama böyle olur zaten iner çıkar 3 gün sürer normal kabul edilir. 3. Günden sonra geçmeyen ateş için doktora tekrar danisirsin. 4 saatte bir ver canim sen ilk gun. İkinci gün ateş olursa ver. Özellikle gece yatmadan colpol ver oda sende rahat uyursunuz ama sakın uyuyakalma gece kalkıp kontrol et. Ateşi hala inmedi derken kaç dereceye kadar düştü calpolden sonra? Vücut direnc gösteriyor iste. Bağışıklık kazanacak. Çok geçmiş olsun.Ya
Canım calpolü verdim ama hala inmedi tam ateşi niye böyle oluyo ki ya inip çıkıyo sürekli
Estafurullah canım, seninde yazılarını takip ediyorum sende çok bilgilisin. Benim ilk kızımda ateş konusunda master yapmis olmam ve bizim doktorumuzun İstanbul'daki en iyi çocuk doktoru olmasından kaynaklı biraz emin yaziyorum şuanda kendisi vip bir hastaneye transfer oldu malesef .Benimde bilmediğim şeyler oluyor. Her çocuk farklı bir deneyimmis. Bugünde başka şeyler oldu mesela. Bende çocuk kardiyoloji ve böbrek usg için yeniden doktora goturucem...Bilmiyorum ki bana 6 saat dedi sanki. Ama sen te4icrübelisin daha iyi bilirsin. :)
İyi iyi balım keşke olmasınBugün sordum doktora, sarımtırak yeşil, sarı, arada parlak yeşil kaka, mukuslu, puturcuklu normal dedi. Hırıltı var dedim bebeklerde olur geçer dedi ki bu hafta özellikle azalma gözlemliyorum burnunu bile 1 kere çekiyorum. 4 5 defa kaka yapıyor dedim gayet normal dedi ve bunu sormam anormalmis gibi davrandı. Alerjik değil diyor yani canım
Bugün sordum doktora, sarımtırak yeşil, sarı, arada parlak yeşil kaka, mukuslu, puturcuklu normal dedi. Hırıltı var dedim bebeklerde olur geçer dedi ki bu hafta özellikle azalma gözlemliyorum burnunu bile 1 kere çekiyorum. 4 5 defa kaka yapıyor dedim gayet normal dedi ve bunu sormam anormalmis gibi davrandı. Alerjik değil diyor yani canım
Geven gün tek başıma yıkadım. Dediğin gibi tutulmuyor artık. Bende yüzükoyun bıraktım kollariyla kafasını kaldırdı bir tek kafasına su dökerken kendini geriye atması sıkıntı oldu az daha arkaya doğru düşecektibanyo süngeri en iyisi bencede canım...
Günde 1 defa bizdede oluyor. Doktor normal dedi. Ama araştırdığım kadarıyla 1. Onsutu fazla alıyor 2. Mikrop olabilir bağırsaklarında falan. Mama ver bakalım sarı yapacak mı? Mama verdiğimde sarı yapıyor mesela net olarak. Eğer mama alınca sarı yapiyirsa mikrop yok demekki onsutu çok alıyor demektir.
Forumdaki arkadaşlar sağolsunlar banada fikir verdiler. Bende sana hepsini tek tek yazayım canım. Bir kere moralini yüksek tut, stres yorgunluk kesinlikle sütü azaltiyor.
1) humana süt arttırıcı takviye ( e bebekte satılıyormus uyguna )
2) Solgar bira mayası ve B12 vitamin ( baya artırıyoruz )
3) sırta süt masajı, goguslerde masaj ve sırt ve göğse sıcak su torbası koymak
4) rezene çayı, kuşburnu gibi bitkisel çaylar...
5) inek sütü, boza, irmik, bulgur pilavı gibi gıdalar
Zararlı değil mi bebeklerde?
2. Ay aşısı mi oldu? Ama böyle olur zaten iner çıkar 3 gün sürer normal kabul edilir. 3. Günden sonra geçmeyen ateş için doktora tekrar danisirsin. 4 saatte bir ver canim sen ilk gun. İkinci gün ateş olursa ver. Özellikle gece yatmadan colpol ver oda sende rahat uyursunuz ama sakın uyuyakalma gece kalkıp kontrol et. Ateşi hala inmedi derken kaç dereceye kadar düştü calpolden sonra? Vücut direnc gösteriyor iste. Bağışıklık kazanacak. Çok geçmiş olsun.
Estafurullah canım, seninde yazılarını takip ediyorum sende çok bilgilisin. Benim ilk kızımda ateş konusunda master yapmis olmam ve bizim doktorumuzun İstanbul'daki en iyi çocuk doktoru olmasından kaynaklı biraz emin yaziyorum şuanda kendisi vip bir hastaneye transfer oldu malesef .Benimde bilmediğim şeyler oluyor. Her çocuk farklı bir deneyimmis. Bugünde başka şeyler oldu mesela. Bende çocuk kardiyoloji ve böbrek usg için yeniden doktora goturucem...
Evet evet bak tavsiye ederim gerçekten güzeldi o mutluydu dolayısıyla bende çok mutlu oldumEvet ya uygunmuş gerçektenhasta falan olur diye korkuyorum
Ben leğene şu dolduruyorum canim fileyi hiç kullanmadım bide benim bebegimde hiç durmuyor öyle cebelesiyoruz suyun içindeKızlar bebekleri nasıl yıkıyorsunuz? Ben küvete normalde file serip yıkıyorum ama sırtını yıkarken yani yüz üstü tutarken benim oğlan ayaklarıyla fileye bastırıp zıplıyorTutması gittikçe zorlaşmaya başladı hatta bir ara küvetten aşağı uçuyordu File yerine başka güvenli bir alternatif ne olabilir? Küvetin zeminine konan süngerler var, onlardan mı alsam acaba?
Benim ki de öyle onan böyle ayağımda saliyorum kafasını aşağı eyip televizyon izliyor yaEki Görüntüle 2981895
Minnoş tv izliyor. Açıldığını anlasın asla durduramıyoruz sürekli gözü tv de. Uyanık olduğu zamanlarda tv kapalı kalıyor. Şimdi de akvaryuma taktı. Gözünü alamıyor 1 saat karşısında durup hareketleri izliyor
Valla canım benim bebekte aynı senin bebek gibi filede durmuyoKızlar bebekleri nasıl yıkıyorsunuz? Ben küvete normalde file serip yıkıyorum ama sırtını yıkarken yani yüz üstü tutarken benim oğlan ayaklarıyla fileye bastırıp zıplıyorTutması gittikçe zorlaşmaya başladı hatta bir ara küvetten aşağı uçuyordu File yerine başka güvenli bir alternatif ne olabilir? Küvetin zeminine konan süngerler var, onlardan mı alsam acaba?
Çok tatlı maşallah. Benimki de bi kulaği böyle kıvrıkEki Görüntüle 2981895
Minnoş tv izliyor. Açıldığını anlasın asla durduramıyoruz sürekli gözü tv de. Uyanık olduğu zamanlarda tv kapalı kalıyor. Şimdi de akvaryuma taktı. Gözünü alamıyor 1 saat karşısında durup hareketleri izliyor
Evet canm alerji olumca düşermiş kilo alımı üzülme sen toparlar o . Süt ürünleri glutenli ürünler et ürünleri bunlsr hep alerji olabilen seyler arkadasımın basına geldi kız çok az yiyecekke besleniyordu bidd yiyince onun bebekte karnınds ağrı oluyorduYok canım son bir aydır tek memeden gidiyorum. Birini boşalmadan öbürünü hiç vermiyorum . Hatta bazen kontrol ediyorum iki memeyide, hangi göğüs daha yağlı geliyorsa gözüme onu emziriyorum.
Canım humana kimyonlu rezene çayı içiyorum hem iyi geliyor. Kestane, tavuk ve etde çok güzel süt yapıyor. Zor belki ama stresten uzak durmaya çalış, inanılmaz etki ediyor. Ben izinde öyle stres oldum ki sütüm azalmıştı. Evime döndüm sütüm yeni yeni düzeldi düşün.
Bir memeyi iyice bitirmeden diğerine geçmiyorum canım. Acaba beslenmem kötü de sütümün yağı azaldı , süt mü sulu kalıyor anlamadım ki .
Benim kızım da aynada kendine bakmayı çok seviyor. Beni görüyor, kendini görüyor gülüyor. Tummy time yaparken de ayna kullanmak iyi oluyormuş canım.
Evet yazmayı unutmuşum, mukusta varişin kötü yanı bu ay az kilo almış bebeğim. Hemşire 600 Gr normal dedi ama kıyafet çıkarmadan ölçtü, benim ölçümüme göre 300-400gr gözüküyor. 4. Ayda kontrolde bende soracağım çocuk doktoruna.
Evet canım bu ay 300-400 Gr gibi birşey almış. Hemşire 600gr dedi ama yanlış ölçtü bence, kıyafetlerini çıkarmadı. Bana aldığı kilo az geldi, 2.ayında 800 Gr almıştı. Bir ayda yarıya düşer mi kilo böyle ? Sarı kaka yapmaz oldu nerdeyse. Hep pütürlü ve mukusta var.
Ben alerjen ne yiyorum düşünüyorum, kestane var. Kestane yemediğim günlerde yeşil ve mukuslu pütürcüklü kaka oluyor. Onun haricinde klasik kahvaltı yapıyorum. Gaz yapan şeylerden kaçınıyorum. Mukus ara sıra olsada yeşil ve pütür kesin var.
Ben mesela sabahtan öğlene kadar bir memeyi, akşama kadar diğer memeyi veriyorum canım. Saat başı vermeye çalışıyorum ortalama, öğlene kadar bir meme boşalmış oluyor nerdeyse. Bu önsüt yüzünden tek meme gidiyorum o yüzden, yağlı kısmı da içsin diye. İlk aylardaki gibi olmasada yine de iyi içiyor,boşaltıyor gibi. 2-3 haftadır böyle bizim. Belki 1 ay bile olmuştur. Hep mi ön sütü içiyor o zaman diye düşünüyorum.Alerji geldi aklıma ama alerjik bişeyde tüketmiyorum. Süt çok istiyor canım ama içemiyorum bile. Ekmek filan yiyorum ya gluten alerjisi falan olabilir mi? Üşüme kaynaklı yeşil kaka değil eminim.
Maşallahnasıl keşfetti bilmiyorum ama benim kızım da televizyonu keşfetmiş. Açık denk gelirse hipnoz olmuş gibi izliyor. Bir kaç kez denedim, çizgi filmlere gülüyor filan ne anlıyorsa daha bu yaşta o uyandığı zaman hende kapatıyorum, ağlıyor kapattığım için
Maşallah canım, kocaman olmuşbiz kış anneleri uğraşıyoruz işte böyle. Benim kızında burnu tıkanıyor ara sıra uğraşıyorum
Canım ön sütü fazla aldığını düşünmüyorum çünkü bir memeyi bitirine kadar veriyorum. Vermeden öncede sıkıp kontrol ediyorum yağlımı değil mi diye. Biraz sağıp emzirsem süt sorunum var zaten, yeni toparladım sayılır. Süt ziyan olacak öyle de. Anlamadım gitti ben mi besleyemiyorum acaba diye.
Beslenme olarak bende alerjen hiçbir şey yemiyorum. Süt içmiyorum asla çok canım istediği halde. Ara sıra kuruyemiş veya kestane yiyorum ama yemediğim zamanlarda yeşil kaka var. Ben yada bebek üşüyor desem eminim öyle birşey de yok. Sindirim sisteminde mi sıkıntı var diye düşünmeye başladım. Ekmek yiyorum mesela ama markette satılan paketlilerden. Ya tam buğday oluyor, ya köy ekmeği tarzında. Gluten alerjisi filan olabilir mi acaba ? Protein alerjisi olur mu bilmiyorum belki öyle bişeydir. Çözemedim bir türlü canım sıkıldı.
Gecmiş olsunBenim bebeğim hasta malesef birkaç gundur. Bir emmede bir memeyi malesef bitiremiyorve kakalari çoğunlukla yeşil oluyor. @Kedilervekitaplar canım böyle bir durum var mı? Gerçekten ne zaman bebeğim mememdeki sütü bitirmese ve ön sütü alsa yeşil kaka yapar.
Bnce en azından bebek 6 aylıık olana kadar bi bekleHay Allah ya zaten sutim az diye sikayet ediyorum ...türk aşısı gelmeden biontec olayim dedim ama bekleyeyim mi az daha bilemedim. Biontec daha iyi diye ...
Canım benim bebeğimde 25 günlükten beri hırıltısı var bizim doktor reflüden kaynaklı dedi hiç bir teste meste gerek yok dedi içtiği fazla sütle alakalı zamanla kendiliğinden geçecek dedi çok şükür azaldı daha burnunu temizlemiuorum bile bence çok evham yapmamak lazım . O zman doktorun dediği çok saçma gelmişti zaman geçti doğru söylediğinin farkına vardım.Ay canım benimm aklına gelmem ne güzel hoşuma gittiÇok şükür iyiyiz Bebişimin bugün burnu akmaya başladı ona canım sıkıldı bi parça 4 ayı bitiyoruz Allah’ın izniyle Bebişin hastalanması dışında bi sorunumuz yok şükür.
pütürcük sindirim sisteminin daha gelişmediğinin göstergesiymiş balım yeni yeni gelişiyor sen sor yine de doktoruna tabi. Yeşil de ön sütü fazla almasından kaynaklanıyor olabilir veya çok beslenince de yeşil olabiliyormuş. Arkadaşın geçmeyen hırıltı aslında daha çok alerji sorununu getirdi Benim aklıma. Benim kızım da alerjik olabilir henüz teşhis konması ama ben et ve tavuk yemeye başladım yine hastalanıyoMevsim kış ve hastalığın ayyuka çıktığı bş dönem olduğu için ayırt etmek öyle zor ki.. yesem mi yemesem mi muallakta kalıyorum her defasında. Yemesem sütüm azalıyor yesem çocuk hastalanıyor. Şaşırdım kaldım ben de. Alerji testlerinde çıkmadı ama zaten bu kadar küçük bebekte çıkması imkansız anca tepkilerden anlaşılıyor. Doktorlar da hastalık mevsimi olduğu için net bişey söyleyemiyorlar ama kakamız genelde mukuslu ve ben süt ürünleri hiç ama hiç tüketmiyorum
Çok tatlı maşallah. Benimki de bi kulaği böyle kıvrık
Benim iki oğlanda aynı babası olduBenimkinin iki kulağının da kulak memesi kıvrık. Minnoşun kulağında sonra farkettim ki eşimin de kulakları böyleymiş, aşkın gözü körmüş
Tırnak ucuna kadar babasının kopyası. Resmen eşimi tekrar doğurmuş gibiyim. Ben ise konuk oyuncu
Ben hala tek yıkamadımKızlar bebekleri nasıl yıkıyorsunuz? Ben küvete normalde file serip yıkıyorum ama sırtını yıkarken yani yüz üstü tutarken benim oğlan ayaklarıyla fileye bastırıp zıplıyorTutması gittikçe zorlaşmaya başladı hatta bir ara küvetten aşağı uçuyordu File yerine başka güvenli bir alternatif ne olabilir? Küvetin zeminine konan süngerler var, onlardan mı alsam acaba?
Hemen yiyeyim onlardan. İki uc gündür cok canım sıkkın cok stresliyim oda etkili olmus mudur mi
Kizlar gunaydin.ben covid aşısı olmak istiyorum .emzirirken sutumu sagmam mi gerekiyor.sutum hem cok az hem sagma makinem yok .asidan sonra 2 saat bekelesem oluyormu acaba.fikriniz bilginiz varsa cevap verirseniz cok mutlu olurum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?