2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Süt hiç içmiyorum canım. Peynir kaşar filan yiyorum ama pek fazla değil. Yoğurt yiyorum o da iki üç günde bir. Neye alerjisi olabilir düşünüyorum birşey bulamadım

Ben yoğurt ve yulaf çok yiyordum başka bir şey yiyemiyorum zaten doğru düzgün. Yoğurdu,peyniri tamamen kestim. Hala devam etti. Sonra yulaftı kestim. Mevzu yulafmış. Mutemelen ağır geldi bağırsaklarına. Normal ekmeğe döndüm. Bazen hiç beklemediğin bir meyveye bile olabiliyor. Yediklerine bi dikkat et 3er günlük besini kesme yapma sonra tekrar dahil et.

Yok yok hemen öyle gluten falan o aşırı bi hassasiyet süt gibi de değildir gluten. Yeşil kaka normal kategorisinde bu arada kuzum. Hemen üşüttü alerji oldu vs diye aklına gelmesin yani. Alerjinin tek belirtisini doktorlar önemsemiyor. Birden fazla belirtiye bile bariz alerji diyemiyorlar . Deneme yoluyla anlaşılacak bişey maalesef alerji. Sendeki değildir belki kaç kilo oldu minnoşun başladı mı kahkahalara?

Bugün sordum doktora, sarımtırak yeşil, sarı, arada parlak yeşil kaka, mukuslu, puturcuklu normal dedi. Hırıltı var dedim bebeklerde olur geçer dedi ki bu hafta özellikle azalma gözlemliyorum burnunu bile 1 kere çekiyorum. 4 5 defa kaka yapıyor dedim gayet normal dedi ve bunu sormam anormalmis gibi davrandı. Alerjik değil diyor yani canım
Geven gün tek başıma yıkadım. Dediğin gibi tutulmuyor artık. Bende yüzükoyun bıraktım kollariyla kafasını kaldırdı bir tek kafasına su dökerken kendini geriye atması sıkıntı oldu az daha arkaya doğru düşecekti banyo süngeri en iyisi bencede canım...
Günde 1 defa bizdede oluyor. Doktor normal dedi. Ama araştırdığım kadarıyla 1. Onsutu fazla alıyor 2. Mikrop olabilir bağırsaklarında falan. Mama ver bakalım sarı yapacak mı? Mama verdiğimde sarı yapıyor mesela net olarak. Eğer mama alınca sarı yapiyirsa mikrop yok demekki onsutu çok alıyor demektir.
Kızlar benim goğüslerim çok yumuşak ya cıvık yani hiç süt yok gibi Ne yapsam ne yesem
Forumdaki arkadaşlar sağolsunlar banada fikir verdiler. Bende sana hepsini tek tek yazayım canım. Bir kere moralini yüksek tut, stres yorgunluk kesinlikle sütü azaltiyor.
1) humana süt arttırıcı takviye ( e bebekte satılıyormus uyguna )
2) Solgar bira mayası ve B12 vitamin ( baya artırıyoruz )
3) sırta süt masajı, goguslerde masaj ve sırt ve göğse sıcak su torbası koymak
4) rezene çayı, kuşburnu gibi bitkisel çaylar...
5) inek sütü, boza, irmik, bulgur pilavı gibi gıdalar

Limon sıkıp suyuna çoraplarını ıslatıp giydirmek de ateşi düşüren şeylerden
Zararlı değil mi bebeklerde?
Ya

Canım calpolü verdim ama hala inmedi tam ateşi niye böyle oluyo ki ya inip çıkıyo sürekli
2. Ay aşısı mi oldu? Ama böyle olur zaten iner çıkar 3 gün sürer normal kabul edilir. 3. Günden sonra geçmeyen ateş için doktora tekrar danisirsin. 4 saatte bir ver canim sen ilk gun. İkinci gün ateş olursa ver. Özellikle gece yatmadan colpol ver oda sende rahat uyursunuz ama sakın uyuyakalma gece kalkıp kontrol et. Ateşi hala inmedi derken kaç dereceye kadar düştü calpolden sonra? Vücut direnc gösteriyor iste. Bağışıklık kazanacak. Çok geçmiş olsun.
Bilmiyorum ki bana 6 saat dedi sanki. Ama sen te4icrübelisin daha iyi bilirsin. :)
Estafurullah canım, seninde yazılarını takip ediyorum sende çok bilgilisin. Benim ilk kızımda ateş konusunda master yapmis olmam ve bizim doktorumuzun İstanbul'daki en iyi çocuk doktoru olmasından kaynaklı biraz emin yaziyorum şuanda kendisi vip bir hastaneye transfer oldu malesef .Benimde bilmediğim şeyler oluyor. Her çocuk farklı bir deneyimmis. Bugünde başka şeyler oldu mesela. Bende çocuk kardiyoloji ve böbrek usg için yeniden doktora goturucem...

İyi iyi balım keşke olmasın

Estağfirullah.
Kalp ile böbreği ile ilgili bir sorun mu var? Geçmiş olsun.

Evet ya uygunmuş gerçekten hasta falan olur diye korkuyorum
Evet evet bak tavsiye ederim gerçekten güzeldi o mutluydu dolayısıyla bende çok mutlu oldum kız ustmez sadece dikkat et yani evde banyo yaparken biz daha çok üşütuyiruzz belki
Ben leğene şu dolduruyorum canim fileyi hiç kullanmadım bide benim bebegimde hiç durmuyor öyle cebelesiyoruz suyun içinde yani filede uçup gider herhalde suda güzelce yıkıyorum altina da bataniye örtü gibi birseu koyuyorum iyi oluyor
Benim ki de öyle onan böyle ayağımda saliyorum kafasını aşağı eyip televizyon izliyor ya hareket eden şeyler ilgilerini çekiyor galiba öyle komik annem diyor izlet

Valla canım benim bebekte aynı senin bebek gibi filede durmuyo süngerler var onu alta koyup öyle yıkıyorum çok daha rahat böyle

Çok tatlı maşallah. Benimki de bi kulaği böyle kıvrık

Evet canm alerji olumca düşermiş kilo alımı üzülme sen toparlar o . Süt ürünleri glutenli ürünler et ürünleri bunlsr hep alerji olabilen seyler arkadasımın basına geldi kız çok az yiyecekke besleniyordu bidd yiyince onun bebekte karnınds ağrı oluyordu
Sana tavsiyem bu ay sıkca bi emsir güzelce besle 4. Aya kadar bebeğini takip et aynı seyler devam ve gene kilo alımı az ise doktora söyle

Canım benim bebeğimde 25 günlükten beri hırıltısı var bizim doktor reflüden kaynaklı dedi hiç bir teste meste gerek yok dedi içtiği fazla sütle alakalı zamanla kendiliğinden geçecek dedi çok şükür azaldı daha burnunu temizlemiuorum bile bence çok evham yapmamak lazım . O zman doktorun dediği çok saçma gelmişti zaman geçti doğru söylediğinin farkına vardım.

Kızlar bugün kızı alıp dışarı çıkardık, sahile indik. Orada bir cafeye oturduk, ilk defa yapıyoruz. Ben bir latte içtim, kızım doğduğundan beri süt içmiyorum, hiç kahve içmedim. Kızım akşam çok huyduzdu, nefessiz kalır gibi hıçkırıkımsı sesler çıkardı, çok korktum. Gece yatmadan önce bezini bir açtımki birden pişik/alerji gibi bir şey olmuş acaba içtiğim sütlü kahve mi dokundu? Siz hiç kahve içiyor musunuz? Gün içinde diğer yediğim şeyler, hep daha önce de yediğim şeylerdi, o yüzden onlardan şüphelenmiyorum.

Çok tatlı maşallah. Benimki de bi kulaği böyle kıvrık

Benimkinin iki kulağının da kulak memesi kıvrık. Minnoşun kulağında sonra farkettim ki eşimin de kulakları böyleymiş, aşkın gözü körmüş
Tırnak ucuna kadar babasının kopyası. Resmen eşimi tekrar doğurmuş gibiyim. Ben ise konuk oyuncu

Benim iki oğlanda aynı babası oldu bir tek göz renkleri bana benzedi herkez aynı babaları gibi yakışıklı diyip duruyo sanki ben çok çirkinmisim gibi

Ben hala tek yıkamadım birimiz tutup birimiz yıkayıp, su döküyoruz. Bir kere file kullandık sadece onda da bebek üşüyor gibi geliyor biz direk suya koyuyoruz :) eski usul belki bir iki kıyafet penye Müslin falan atsan o da yumuşak olur.

Hemen yiyeyim onlardan. İki uc gündür cok canım sıkkın cok stresliyim oda etkili olmus mudur mi

Tabi ya o da fark eder.
Biraz rahatlatmak lazım.
Stres hepimizin hayatında var. Sen sütle ilgili strese girme. O daha etkili bence sütün azalmasında.

Papatya, anason falan iç ruhsal olarak da rahatlatır süt de yapar.

Mümkün olan ilk anda uyu. Özellikle yemek yetip uyumak daha etkili oluyor artışta.

Bir de süt masajını deneyebilirsin. Süt masajı ayağına sırtında dinlenir ohh

Ben de et, köfte, tavuk onlarda süt yapıyor.
Ben covid sonrası doğum yapmıştım ya kalp zarımda sıvı birikmiş doktor bir diyet verdi elime, sporcu diyeti gibiydi kaliteli sütün olacak bak hem dedi adam haklı çıktı. Sobra safra kesesi muhabbeti olunca o diyeti de bırakmak zorunda kaldım ameliyat bi bitsin direk o diyete döneceğim.

Kizlar gunaydin.ben covid aşısı olmak istiyorum .emzirirken sutumu sagmam mi gerekiyor.sutum hem cok az hem sagma makinem yok .asidan sonra 2 saat bekelesem oluyormu acaba.fikriniz bilginiz varsa cevap verirseniz cok mutlu olurum.

Hiç sorun olmaz. Aksine antikor senden geçiyor. Rahatça emzir. Ben gebeyken oldum. 3. Dozu da türkovac mı olsam biontech mi bilemedim. Önümüzdeki haftalarda olmam gerekiyor artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…