2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Hay Allah ya zaten sutim az diye sikayet ediyorum ...türk aşısı gelmeden biontec olayim dedim ama bekleyeyim mi az daha bilemedim. Biontec daha iyi diye ...

Bekleme bence daha fazla. Allah korusun hastalık hızla yayılıyor. En azından kişi kendi üzerine düşeni yapmalı. Elimizde küçücük bebeler var. Onlara karşı sağlık sorumluluğumuz var.
Aşı yoğun bakım sürecini engelliyor.
Ben gebeyken oldum iyi ki aşı olmuşum. Çünkü covid geçirdim bünyem de zayıf.
İyi atlattım zannettim.
Ama kalbimde, ciğerlerimde tutulum yapmış ben farketmedim bile.
İki gün hariç ayakta idim.
Tam o süreçte takip edildiği hastanede covidli gebe sayısı bir anda arttı ve entübe edildiler teker teker.
O dönem virüs nasıl bir şeydi bilmiyorum gebelerde inanılmaz sıkıntılar çıkardı, bizim burada vakalar çok fazla idi. Hastanelerde asla yer yoru. Doktorum bir başka hastanede yerimi ayarladı oksijen düştüğü anda gitmem için o denli önemli idi. Çok şükür oksijenim hiç düşmedi. Hastalığı geçiren kişilerin normal olarak çok ciddi düşmeleri oluyordu ben 99 100 takıldım çok ciddi öksürürken bile.
Aşının hastalığı belli bir düzeyde tuttuğuna eminim o sebeple olunmalı.
Ayrıca türkovac olsun ne olacak ki. Ben daha çok güveniyorum kendi aşımıza.

Son düzenleme:
Aynen aynen canım onu da biliyorum benim kızımın da reflüsü var o yüzden geniz akıntısı bitmez mesela yine çokça azaldı. Diyorum ya tek başına tepkiler alerji göstergesi olmaz birden fazla belirti olunca bi dikkat kesilmek lazım. Reflü de mesela alerji belirtisi ama tek başına değil çünkü zaten bebeklerin mide kapakçıkları gelişmemiş olduğu için reflü oluyo. Bazıları mesela ben bebekken o kadar kusarmışım ki ip gibi. Kolikmişim çok ağlarmışım komşular gelirmiş bişey mi oldu diye aslında ben alerjiğim diye bas bas bağırıyormuşum tabi annem ne bilsin Artık doktorlar da alerjiyi önemsemiyorlar kakada kan olmadığı sürece. Ama o kakadan kan gelene kadar çocuğun yaşadığı sıkıntı eziyet Bana da çocuğa eziyet edene kadar bi denemek daha makul geliyo acaba hayvansal proteine mi tepki diye 1 hafta kadar denesin anneler istiyorum. Yeter ki çocuklar sağlıklı ve mutlu bebek olsunlar

Canım süte olmayabilir çünkü peynir yoğurt tüketiyorsunsur, kahve içinde bir sürü koruyucu madde şu bu var büyük ihtimalle onlara tepki olmuştur.

Benim iki oğlanda aynı babası oldu bir tek göz renkleri bana benzedi herkez aynı babaları gibi yakışıklı diyip duruyo sanki ben çok çirkinmisim gibi
Biliyor musunuz aynen benim kızım da babasının kopyası. Yani bi insan bu kadar mı benzer ben de hep aynısını diyorum eşimi doğurmuşum diye :) huyu bana benzesin yeter

Canım süte olmayabilir çünkü peynir yoğurt tüketiyorsunsur, kahve içinde bir sürü koruyucu madde şu bu var büyük ihtimalle onlara tepki olmuştur.
Peynir yiyorum ama hiç yoğurt tüketmedim, gaz yapacak diye. Sadece yoğurt çorbası içtim doğumdan beri, içinde yoğurt olan

Kizlar gunaydin.ben covid aşısı olmak istiyorum .emzirirken sutumu sagmam mi gerekiyor.sutum hem cok az hem sagma makinem yok .asidan sonra 2 saat bekelesem oluyormu acaba.fikriniz bilginiz varsa cevap verirseniz cok mutlu olurum.
2 doz biontech oldum 2 sinde de hemen emzir dim

Ya ewt doğru diyosun . En iyisi takip etmek arkadasimin bebeği şuanda süt ve süt ürünlerine alerjisi var en ufak bi yoğurt yemede cocugun vücudu egzama oluyo buda çok büyük bi belirti bence şuan 1 yaşında hala tüketmiyorlar annede bebekte haliylen bebek zayıf şuan

Biliyor musunuz aynen benim kızım da babasının kopyası. Yani bi insan bu kadar mı benzer ben de hep aynısını diyorum eşimi doğurmuşum diye :) huyu bana benzesin yeter
Amin diyelim o zman benim eşim de yüzleri bana benzedi insAllah huyları zekaları sana benzer yavrucaklar sağlıklı olsunlarda varsın benzemesinler

Hay Allah ya zaten sutim az diye sikayet ediyorum ...türk aşısı gelmeden biontec olayim dedim ama bekleyeyim mi az daha bilemedim. Biontec daha iyi diye ...
Bende herhangi bi azalma olmadı biontech den sonra sadecee şiddetli kol ağrısı oldu. 2.ciden sonra eklem ağırısı kırgınlık oldu 1.de. Sadece kolum ağırmıştı

Kızlar hangi bebek sampuanini kullanıyorsunuz. Bizimki üni baby yenidogan ama pek iyi değil degicem

Bizde hırıltı solunum, döküntü, mukusla kaka,kulak arkasi egzama var ama.doktorumuz alerjiyi düşünmedi bile. Bende açıkçası diyet uygulamadim. Ama mesela azicik sut urunu bile yesen döküntü cogaliyormus. ben günlük süt tüketiyorum ama. Bizim oyle degil nemlendirmedikce cikan döküntüler var yüzünde. Bir hafta diyet yapmayı düşünüyorum yinede. Burnundaki hırıltıyi gribe kakadaki mukusuda burnundaki serum fizyolojikle asagi inen sümüge bağladı doktoru. Bi alerji doktorundan randevu alacağım yinede

Son düzenleme:
Kızlar hangi bebek sampuanini kullanıyorsunuz. Bizimki üni baby yenidogan ama pek iyi değil degicem
Ben dalin almistim ama döküntüler olunca doktor dalini kullanmayin dedi. Mustela stelatopia aldik. Memnunum ben.

Limonu ayağına sürmenin nesi zararlı olacak ki ? :)

Estağfirullah.
Kalp ile böbreği ile ilgili bir sorun mu var? Geçmiş olsun.
Yani bilmiyorum canım doktor söyledi. Göbek bağında tek damar vardı. Tek arterliydi. Doğduğunda acıbadem böbrek usg baktı hiçbir şey yok dedi içimiz rahatladı. Dün doktor göbeğinde bir çizgi vardı onu farketti. Aksesuar meme, bobrek anomali, meme ucu izi gibi çeşitli ismi var. Bu bobreginse bir sorun olduğu isaretiymis. Doktor bir dahaki kontrolde tekrar usg sonuçlarını getir dedi ama içime kurt düşürdü. İnternette biraz araştırınca ilk başlarda anlaşılmayabilirmis bebeklerde, ayrıca kulağının kenarı yapışık benim bebisin, buda böbrek anomalisine isaretmis, iyice huylandim. Tekrar böbrek USG yaptiricam. Ayrıca tek arterlilerin doğduktan sonra çocuk kardiyolojisinde bir kere muayene edilmeleri gerekirmiş. Bunu da tek arterli yeni doğum yapan arkadaşıma soylemisler. Ufakken bakılırsa ileride daha büyük sonuclar dogurmazmis gibi gibi... İnşallah birşey çıkmaz
Gunde iki tane türk kahvesi içiyorum. Nescafeyi denemedim ama zannetmem ya . Kakasını yapamadiysa zorlandiysa veya bezi disaridayken çok beklediyse pişik olmus huysuzlanmistir. Mustelanin pişik kremini kullanıyorum çok iyi gerçekten tavsiye ederim.
Anason çocuğunda uyutur hem
Limonu ayağına sürmenin nesi zararlı olacak ki ? :)
4. Aydan sonra ayağa sürülür şuan için erken. Ayrıca gripli olduğunda özellikle bebeklerde kullanılır. Yani bir ateş düşürücü değildir aslında c vitamini takviyesi gibi birşey. Ayrıca doktorlar bunu onermezler kesinlikle. Mesela sirkeli suyla alnına koymayida onermezler daha çok ateşi arttırdığına inanirlar ki bencede sirkeli bez koyupta ateşinin düştüğünü ben daha görmedim anlık hafifletme gibi birşey. Ilık bir duş aldırmak daha etkili oluyor. Limon suyuda öyledir. Ayrıca limon asitli değil mi ve daha ek gıdaya bile başlamamış anne sütünden başka birşey icmemesi gereken bebeğe direk c vitamini olan birşeyi vücudunda emilim yapmasını sağlamak bana biraz tehlikeli geldi...

İlk çocuğumda da ikincisinde de bubchen kullanıyorum. Biraz pahalı ama neredeyse 6 ay gidiyor. Ucundan bile kullanmam yeterli geliyor. Alman markası en doğal şampuan. Çok arastirmistim. Birde bunun vücut dampuani var pompalı onuda vücudu için kullanıyorum oda Baha bir gidiyor. E bebekte var, migrostada bazen %30 indirime girince şampuan 35 liraya geliyor. İzmir'e gelince yanıma hastanenin verdiği mustela yenidoğan sampuani vardı buda iyimis Tavsiye ederim...özetle:
1. Bubchen bebek şampuanı
2. Bubchen vücut şampuanı
3. Bubchen bebek yağı
4. Bubchen nemlendirici sut
5. Mustela yenidoğan sampuani

Mustelanin nemlendirici sütünü hiç beğenmedim. Kupkuru birşey sürdükten sonra...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…