Hiç birşey yapmana gerek yok canim ben oldum geldim hemen emzirdimKizlar gunaydin.ben covid aşısı olmak istiyorum .emzirirken sutumu sagmam mi gerekiyor.sutum hem cok az hem sagma makinem yok .asidan sonra 2 saat bekelesem oluyormu acaba.fikriniz bilginiz varsa cevap verirseniz cok mutlu olurum.
Benim kızın gözleri de çapaklanıyor ara sıra, gidince sorayım bi. Bana aile hekimide çocuk doktoru da göz bölümünden randevu al onlar bakacak dedi. Zor zor randevu buldum şükür.
Canım yapıyorum onu ama nasıl bir sistemse gece geliyor mesaj randevu açılmıştır diye. Herkes telefon başında mıdır nedir tık diye doluyor randevu. Şans eseri bakarken buldum az önce de aldım hemen.
Amasyada oturuyorum canım. Az önce bakarken tesadüf buldum randevu aldım hemen. Burası turistik büyük şehir ama özel hastne yok, olsa hemen götüreceğim. Göz kliniği de varmı hiç bakmadım.
Canım doğal kuşburnu bulursan daha iyi olur. Hem c vitamini enerji verir, hemde süt yapıyor diye biliyorum. Demlikte kaynatıp ekşi ekşi içince iyi oluyor.
Burda özel hastane yok canım, klinik varmı onu da bilmiyorumdevlette randevu buldum, inşallah sıkıntı çıkmaz. Ablam bebeğin gözleri şaşı diyip durdu,canım sıkıldı. Benim kızım babası gibi çekik gözlü, güldükçe filan bazen şaşı gibi oluyor ama ben bakıyorum sürekli normal. İlk 6 ay göz kontrolü tam oturmadığı için ara sıra göz kayması oluyor diye biliyorum.
Bana ablam çocuğun gözünde şaşılık var gibi doktora götürdün mü falan dedi. Hani ilk zamanlar göz kontrolü sağlanmadığı için kayma oluyor ya gözde bazen. Bir kaç kez söyleyince çok canım sıkıldı. İyi niyetle söyledi belki ama bilmiyorum. Randevu buldum zar zor götüreceğim inşallah.
Hangi ayda götürdün canım? Bu bize büyüklere bakan göz doktoru bakar dimi bebeğime ?
Benim kızın gözleri de çapaklanıyor ara sıra, gidince sorayım bi. Bana aile hekimide çocuk doktoru da göz bölümünden randevu al onlar bakacak dedi. Zor zor randevu buldum şükür.
Hayır değil göz doktoru tarafından birkaç kez damla damlatıp makinayla gözüne bakıluyor bebeğingöz muayenesi bana da bahsedilmedi.doktor ikinci ayda kizimi dik tutup bakti.goz takibi cok iyi dedi.bu mu acaba goz muayenesi
Evet her doktorun bu konuda yorumu farklıYaa benim arkadaşım da göz doktoruna götümüş erken getirmişsin gerek yoktu demiş göz doktoru özel hastane olmasına rağmendemek ki hepsinin bakış açısı farklı. Biz de 3 ay sonra gideceğiz bakalım inşallah bir şey yoktur. Şimdilik zaten takip edebiliyor odaklanıyor.
Ben doktora sordım sütü sağmaya gerek yok ddi o hep vucutta kalacak canlı birsey dedi aşı içinKizlar gunaydin.ben covid aşısı olmak istiyorum .emzirirken sutumu sagmam mi gerekiyor.sutum hem cok az hem sagma makinem yok .asidan sonra 2 saat bekelesem oluyormu acaba.fikriniz bilginiz varsa cevap verirseniz cok mutlu olurum.
Günaydın canım, ben geçen sinovac oldum sütümü sağmadım, 1-2 saat sonra normal emzirdim. Sütüm azalmadı çok şükür ama biontech de sanırım o yan etki oluyor. Şifa olur inşallahKizlar gunaydin.ben covid aşısı olmak istiyorum .emzirirken sutumu sagmam mi gerekiyor.sutum hem cok az hem sagma makinem yok .asidan sonra 2 saat bekelesem oluyormu acaba.fikriniz bilginiz varsa cevap verirseniz cok mutlu olurum.
Ben İzmir aliagadayim canim saati 120 TL wk olarak süt banyosu vardi 30 TL ben tercih etmedim bide böyle süsleme falan vardı işte ya aylik falan 50 TL Ben 50 tl o 120 tl de o 170 e gittim canım bana uygun geldi güzeldi yani ben daha pahalı bekliyordumCanım ne kadar oluyor spa fiyatları ortalama olarak
Sağol teyzesiMaşallah karakuzuyaçok şeker
Kızlar 2. Ay aşılarından sonra calpolü ne kadar ölçüde ve ne sıklıkta verdiniz? Hemşire paranox fitil verdi ama fitildense şurup veriyim diyorum
Evet ya uygunmuş gerçektenBen İzmir aliagadayim canim saati 120 TL wk olarak süt banyosu vardi 30 TL ben tercih etmedim bide böyle süsleme falan vardı işte ya aylik falan 50 TL Ben 50 tl o 120 tl de o 170 e gittim canım bana uygun geldi güzeldi yani ben daha pahalı bekliyordum
Sağol teyzesio senin şekerligin
inşallah çıkmaz ya, düştü mü peki calpolden sonra?Ateşi 38 olursa 6 saatte 1 çay kaşığı şeklinde söyledi hemşire. Ben 37.8de iken 1 kez verdim sadece. Açıkçası ağlaması huzursuzlanması olmasın diye baktım çıkmaya başladı. ağlamadı ama bütün gece de oturdu.
Canım senin anlattıkların besin alerjisi gibi belirtiler ya. Geçmeyen hırıltı , pütürlü parlak kaka , sayısı fazla olan kaka falan. Göğüs doktoru görsün isteyebilir doktorun. Hayvansal proteine hassasiyet gösteriyor olabilir bebeğin.Kızlar her ay kontrole giderken doktora, soracaklarimi önceden hazırlıyorum. 3. Ay kontrolunde soracaklarimi hazırladım. Sizlerle de paylaşayım. Bu arada benden öncede doğum yapanlar vardı doktora göturen varsa bizimle paylaşabilir mi? Veya aşağıda kilerden sizin sordukları iz olduysa doktora ne cevap ilettiler size?
1) menenjit aşısı ne zaman?
2) salya akıtmaya başladı erken değil mi?
3) göz muayenesi hangi ay ve göz rengi ne zaman netleşir? ( Annem hergun gözünün içine bakıyor heyecanla)
4) gaz ilacını ne zaman bırakabiliriz? Günde 4 -5 kaka olduk damla bagirsaklarini fazla mi etkiliyor ve kilo alımını etkiler mi fazla kaka?
5) geçmeyen hırıltınin sebebi nedir? ( Bu konuda ciddi bir muayene isticem )
6) haftada bir kaç defa parlak yeşil kaka yaptığı oluyor. Bunun anlamı nedir?
7) bazen puturcuklu, bazen de puturcuksuz kaka yapıyor bu yediklerimizle mi alakalıdır?
Gibi sorularim olacak. İzmir'de olduğum için burda yabanci bir doktor muayene edecek. İstanbul'dakini azad ettim zaten doktorsuz kalmıştık. Sürekli tahlil vs talebi vardı. Salı günü gideceğim bu doktor doç. Dr. Umarım açıklayan bir doktordur.
38 o gecerse verecektim 1 çay kasigi demisti hemsire.37.8 e kadar cikti 4-5 saatte kendiliginden dustu.bence sizde panik yapmayin bekleyin düsecektirKızlar 2. Ay aşılarından sonra calpolü ne kadar ölçüde ve ne sıklıkta verdiniz? Hemşire paranox fitil verdi ama fitildense şurup veriyim diyorum
Dur bakalım atesi düşmesse verirsinKızlar 2. Ay aşılarından sonra calpolü ne kadar ölçüde ve ne sıklıkta verdiniz? Hemşire paranox fitil verdi ama fitildense şurup veriyim diyorum
Evet evet. Açıkçası çıkmaya başladı ölçtğm sürekli çünkü. Az daha dursa uçacaktı. Huzursuzlandı da.inşallah çıkmaz ya, düştü mü peki calpolden sonra?
Bizim ateş daha yükselmedi bakalım inşallah böyle gider38 o gecerse verecektim 1 çay kasigi demisti hemsire.37.8 e kadar cikti 4-5 saatte kendiliginden dustu.bence sizde panik yapmayin bekleyin düsecektir
Evet canım, daha öyle çok yükselmedi ateşi tedbir amaçlı sorıyım dedimDur bakalım atesi düşmesse verirsin
Ates şayet 38 i gecerse ve bebek huzursuzsa ağlarsa verirsin panik yapma ilk once soy bebeği zıbınla kalsın biraz bekle havalandır bebeği düşeceğini düşünüyorum genelde oyle oluyo cunku bu hastalık atesi değil
Kesinlikle katılıyorum ya o yüzden fitil vermek istemiyorum hiç. Aile hekimimiz çok salak bi doktordu. Calpol yazmasını istedim, daha çok küçük aspire edemez vs bişeyler saçmaladı yazmadı resmen kendim aldım eczanedenEvet evet. Açıkçası çıkmaya başladı ölçtğm sürekli çünkü. Az daha dursa uçacaktı. Huzursuzlandı da.
Eğer ki öyle belirtileri yoksa vermeyin tabi. Başka ihtiyaç bile olmadı. 1 kere yeterli oldu. Açıkçası fitil bana çok düşmeyen ateşte verilirmiş gibi geliyor. Yanlış mı düşünüyorum?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?