Hep kalamıyorum arada bir saat de olsa eşime bırakıp hava alıyorum kahve içmeye falan gidiyorum yoksa kafaları yerimBirde hep sakin kalabiliyormusunuz ? Benim bebis ya uyutunca hemen uyaniyor ve hep kucakta gezmek istiyor.
SBebegini tek basina yikayan varmi ?
Ben tek başıma yıkıyorum canim 17 günlük babamlarda kaldım o süre zarfında annem yıkadı sagolsun eve geldikten sonra hep kendim yıkadım bi kere az daha boguyordum burda yazdım onun dışında çok şükür sıkıntı olmadıBirde hep sakin kalabiliyormusunuz ? Benim bebis ya uyutunca hemen uyaniyor ve hep kucakta gezmek istiyor.
Memuru bilmiyorum ama olur bence sorsun mutlaka.Ama biz memuruz olur mu ki
Menenjit aşısı 1 yaşında yapılıyor değil mi? Sanırım rota değil menenjit yaptıracağım.Kızlar düzeltiyorum. En üstteki rota asisiymis. Alttaki diğer iki asida menenjit asisiymis. Bize bexore aşısını önerdi. Tek doz 533 TL .
Leke çıkarıcısını sevdim ben fena değil. Tabi şimdilik tek lekemizHadi yaa ne kadar olmuş acaba? Ben 1 kere alıyorum 6 ay gidiyor canım neredeyse. E bebek markası baby me. Ne aldiysam e bebeğin markasından hiç memnun kalmadım ben.
Doğumda da ilk dönem bebek muayenesi için de aynı hastaneye gittim. Doğumda çok iyi idi ama çocukta tamamen para tuzağı idi. Tecrübesiz olunca saçma sapan sebeplerle çocuğu yatıralım şöyle böyle dediler. Sizin sigorta olunca tabi bize yaptıkları gibi yapmazlar :)İnsallah. Tamamlayıcı sağlık yaptırmıştım. 10 muayene hakkı var. Ordaki hakkımı kullanıp çocuk kardiyolojisi olsan üniversite hastanesine goturucem. Bende ilkinde özelde yaptım kasap gibiydi ama özelden özele farkediyormus. Biraz daha yüksek sekment bir hastanede dogum yapınca ikincisinde çok ilgililerde. Herkesin eşit sağlık hakkı olmalı ama malesef... Zaten neresi olursa olsun onun için canımı veririm...
Kuzum her zaman döküntü olmadigina gore bir yere kadar tolere edebiliyor demek mi bu. Yoksa kesin diyet yapilmali mi. Bilgin oldugunu bilmiyorum fikrini almak istedim :)Zaten tolore edebilir kuzum yani bünye ama 2 yaşa kadar öyle böyle gidiyo 2 yaştan itibaren bitiyo yani
Bebegini tek basina yikayan varmi ?
Ben tek yıkıyorum canım valla koyuyorum fileye yıkıyorumBirde hep sakin kalabiliyormusunuz ? Benim bebis ya uyutunca hemen uyaniyor ve hep kucakta gezmek istiyor.
Bende slıngünü götüreceğim canım , muayene eder inşallah.Bugün bana söyledi canım doktor 2. Ayda imiş göz muayenesi.
Hayır canım göz doktoruna götürüyorsun. Yarına randevu alicam bende.
Bunu gordum fakat elindeki şeyi anlamlandırmamistim. Çok sağol canimmsolgari aldım bugün 200 TL. 1 ay gidiyormuş. Sabah öğle ve akşam 2ser tane alacakmisim. Ben sadece yemek yapmiyorum onun harici herseyi yapıyorum. Uykusuz ve aç da kalsan bu Solgar işe yarıyor demekki Baya
Çok geçmiş olsun canım inşallah düzelecek gönlünü ferah tut.
Çok sevindim randevu bulmana canım. Doktora sordum doç. Dr. Bir hocaydi. 2. Ay da bakılıyor yaptirmadiniz mi dedi şaşırdı. Yarına randevu alicam bende ama bugün ablası koltuğun üstüne gezinirken videoya çektim hep onu izledi esime diyorum ki tamam ben yaptım muayenesini gerek kalmadıçocuk göz doktoru yok zaten canım, yetişkinlerin gittiği göz doktoruna goturucez.
Hicbirsey olmuyor. Direk emzirebiliesin. Ben sinovac oldum. Bir haftaya yakın sütte azalma oldu, belki sende de olabilir ama sonra düzeliyor.
Şurup kasiginin yarisi kadar. 0.5 mg değil, bunun yarısı kadar siringaya doldur ağzından ver daha kolay oluyor canım. Şurup ver bencede fitil geç etki ediyor. Şurubu 4 saatte bir vermen lazım. Ayrıca fitili buzdolabında saklamalisin.
Sinovac olsun baya sütüm azaldı nerdeyse gidiyordu.
4 saatte bir değil mi? 5.5 senedir 4 saatte bir diye biliyorum. Kızımın doktoru hep böyle söylerdi. Ayrıca 4. Saatte ateşi cikmaya başlardı canım .
Alerji yapacak birşey de tüketmiyorum ya düşünüyorum da. Çikolata yiyorum acaba o yapar mı?Ben yoğurt ve yulaf çok yiyordum başka bir şey yiyemiyorum zaten doğru düzgün. Yoğurdu,peyniri tamamen kestim. Hala devam etti. Sonra yulaftı kestim. Mevzu yulafmış. Mutemelen ağır geldi bağırsaklarına. Normal ekmeğe döndüm. Bazen hiç beklemediğin bir meyveye bile olabiliyor. Yediklerine bi dikkat et 3er günlük besini kesme yapma sonra tekrar dahil et.
Bizim kilo konusu çok karıştı kuzum ya. Ben evde çıplak tarttım 300 Gr almıştı. Hemşire zıbınu, tulumu, patikleri ve çişli beziyle tartıp sadece 100 Gr düştü, 500 Gr almış normal dedi. Sık sık emziriyorum bende olduğu kadar. 5kg civarı şuanda sanırım.Yok yok hemen öyle gluten falan o aşırı bi hassasiyet süt gibi de değildir gluten. Yeşil kaka normal kategorisinde bu arada kuzum. Hemen üşüttü alerji oldu vs diye aklına gelmesin yani. Alerjinin tek belirtisini doktorlar önemsemiyor. Birden fazla belirtiye bile bariz alerji diyemiyorlar . Deneme yoluyla anlaşılacak bişey maalesef alerji. Sendeki değildir belki kaç kilo oldu minnoşunbaşladı mı kahkahalara?
Ay o müzikli oyuncaklardan alıcam ya. Gelen geldiğinde 40 TL idi, şimdi 60 olmuş. Keşke alsaydım üzüldümKızlar cuma günü BİM’e güzel oyuncaklar geliyor almanızı tavsiye ederim. Fiyatları da uygun.
Benim nerdeyse 1 aydır hep pütürlü ve yeşil. Birde mama deneyeyim bakalım. Sütümdendir belkide.Bugün sordum doktora, sarımtırak yeşil, sarı, arada parlak yeşil kaka, mukuslu, puturcuklu normal dedi. Hırıltı var dedim bebeklerde olur geçer dedi ki bu hafta özellikle azalma gözlemliyorum burnunu bile 1 kere çekiyorum. 4 5 defa kaka yapıyor dedim gayet normal dedi ve bunu sormam anormalmis gibi davrandı. Alerjik değil diyor yani canım
Geven gün tek başıma yıkadım. Dediğin gibi tutulmuyor artık. Bende yüzükoyun bıraktım kollariyla kafasını kaldırdı bir tek kafasına su dökerken kendini geriye atması sıkıntı oldu az daha arkaya doğru düşecektibanyo süngeri en iyisi bencede canım...
Günde 1 defa bizdede oluyor. Doktor normal dedi. Ama araştırdığım kadarıyla 1. Onsutu fazla alıyor 2. Mikrop olabilir bağırsaklarında falan. Mama ver bakalım sarı yapacak mı? Mama verdiğimde sarı yapıyor mesela net olarak. Eğer mama alınca sarı yapiyirsa mikrop yok demekki onsutu çok alıyor demektir.
Forumdaki arkadaşlar sağolsunlar banada fikir verdiler. Bende sana hepsini tek tek yazayım canım. Bir kere moralini yüksek tut, stres yorgunluk kesinlikle sütü azaltiyor.
1) humana süt arttırıcı takviye ( e bebekte satılıyormus uyguna )
2) Solgar bira mayası ve B12 vitamin ( baya artırıyoruz )
3) sırta süt masajı, goguslerde masaj ve sırt ve göğse sıcak su torbası koymak
4) rezene çayı, kuşburnu gibi bitkisel çaylar...
5) inek sütü, boza, irmik, bulgur pilavı gibi gıdalar
Zararlı değil mi bebeklerde?
2. Ay aşısı mi oldu? Ama böyle olur zaten iner çıkar 3 gün sürer normal kabul edilir. 3. Günden sonra geçmeyen ateş için doktora tekrar danisirsin. 4 saatte bir ver canim sen ilk gun. İkinci gün ateş olursa ver. Özellikle gece yatmadan colpol ver oda sende rahat uyursunuz ama sakın uyuyakalma gece kalkıp kontrol et. Ateşi hala inmedi derken kaç dereceye kadar düştü calpolden sonra? Vücut direnc gösteriyor iste. Bağışıklık kazanacak. Çok geçmiş olsun.
Estafurullah canım, seninde yazılarını takip ediyorum sende çok bilgilisin. Benim ilk kızımda ateş konusunda master yapmis olmam ve bizim doktorumuzun İstanbul'daki en iyi çocuk doktoru olmasından kaynaklı biraz emin yaziyorum şuanda kendisi vip bir hastaneye transfer oldu malesef .Benimde bilmediğim şeyler oluyor. Her çocuk farklı bir deneyimmis. Bugünde başka şeyler oldu mesela. Bende çocuk kardiyoloji ve böbrek usg için yeniden doktora goturucem...
Bende sık sık emzirmeye çalışıyorum canım. Dediğin gibi düzelmezse 4.ay kontrolünde söylicem bakalım.Evet canm alerji olumca düşermiş kilo alımı üzülme sen toparlar o . Süt ürünleri glutenli ürünler et ürünleri bunlsr hep alerji olabilen seyler arkadasımın basına geldi kız çok az yiyecekke besleniyordu bidd yiyince onun bebekte karnınds ağrı oluyordu
Sana tavsiyem bu ay sıkca bi emsir güzelce besle 4. Aya kadar bebeğini takip et aynı seyler devam ve gene kilo alımı az ise doktora söyle
Benimkinin iki kulağının da kulak memesi kıvrık. Minnoşun kulağında sonra farkettim ki eşimin de kulakları böyleymiş, aşkın gözü körmüş
Tırnak ucuna kadar babasının kopyası. Resmen eşimi tekrar doğurmuş gibiyim. Ben ise konuk oyuncu
Benim kızımda aynı babası yaBenim iki oğlanda aynı babası oldubir tek göz renkleri bana benzedi herkez aynı babaları gibi yakışıklı diyip duruyo sanki ben çok çirkinmisim gibi
Bu aralar benim kızımda öyle. Memlekette kızımın dengesi bozuldu resmen. Huyu değişti çocuğun ya. İnanılmaz huysuz, huzursuz. Sürekli ağlıyor, kucak istiyor, uyuyor geri uyanıyor. Saat 5 oldu hâlâ sepetteki çamaşırları katlanmaya fırsat bulamadım, öylece duruyor tüm işler.Birde hep sakin kalabiliyormusunuz ? Benim bebis ya uyutunca hemen uyaniyor ve hep kucakta gezmek istiyor.
Ya alerji olayı Derya deniz aslına bakarsan çok bilinmeyenli denklem diyorum ben ona :)) döküntü dışında belirti yoksa eğer döküntü de her zaman olmuyorsa tolore edebiliyor demek balım.Kuzum her zaman döküntü olmadigina gore bir yere kadar tolere edebiliyor demek mi bu. Yoksa kesin diyet yapilmali mi. Bilgin oldugunu bilmiyorum fikrini almak istedim :)
MaşallahBizim kilo konusu çok karıştı kuzum ya. Ben evde çıplak tarttım 300 Gr almıştı. Hemşire zıbınu, tulumu, patikleri ve çişli beziyle tartıp sadece 100 Gr düştü, 500 Gr almış normal dedi. Sık sık emziriyorum bende olduğu kadar. 5kg civarı şuanda sanırım.
Hemde ne kahkahauyanıp ağlıyor, başına gidip bakınca başlıyor gülmeye. Aynada ceee oynamayı çok seviyor, bazen emerken memeyi bırakıp gülüyor. Birde gamzesi var, ısırasım geliyor
Ya uyusunda işlerimi halledeyim diye uğraşıyorum, uyuyunca da özlüyorumMaşallahbenim bıdığın da gamzesi var 2 yanağında da gamzeleri bana benzemiş bende de var çok güzel zamanları başladı. Aklımı yitirecek gibi oluyorum bazen severken
Süt terbiye oldu derler sıkınca süt gelmiyo mu balım? Sıktığında süt geliyorsa veya bebeğin emerken geliyorsa sıkıntı yok canım. Benim geçen hafta oldu öyle alerji diyetindeyim bide çok korktum sütüm azaldı diye. Bi tabak nohuta baktı valla bakliyat güzel süt yapıyo. Hele kuru fasulye acayip süt yapıyo bende.Kızlar ya göğüslerim çok yumuşak bu süt yok demek mi oluyo
İnanır mısın aynen ben de öyleyim aynı dediğin gibi yani. Ben bide gidip uyandırıyorum iş bekliyorYa uyusunda işlerimi halledeyim diye uğraşıyorum, uyuyunca da özlüyorum
Benim de göğüslerim yumuşadı. Sanki hiç süt yokmuş gibi, ama bebiş doydu şimdi. Hatta tereddüt ettim mama hazırladım damla içmedi.Kızlar ya göğüslerim çok yumuşak bu süt yok demek mi oluyo
Ay inşallah yaaa kuzum coo sagol inşallah oyledirYa alerji olayı Derya deniz aslına bakarsan çok bilinmeyenli denklem diyorum ben ona :)) döküntü dışında belirti yoksa eğer döküntü de her zaman olmuyorsa tolore edebiliyor demek balım.
Bende yarin nohut pisireyim hemenSüt terbiye oldu derler sıkınca süt gelmiyo mu balım? Sıktığında süt geliyorsa veya bebeğin emerken geliyorsa sıkıntı yok canım. Benim geçen hafta oldu öyle alerji diyetindeyim bide çok korktum sütüm azaldı diye. Bi tabak nohuta baktı valla bakliyat güzel süt yapıyo. Hele kuru fasulye acayip süt yapıyo bende.
Doymasa uyumaz di mi kuzu yaBenim de göğüslerim yumuşadı. Sanki hiç süt yokmuş gibi, ama bebiş doydu şimdi. Hatta tereddüt ettim mama hazırladım damla içmedi.
Demekki biz kocalarimiza daha çok asikmisiz bebeler onlara çekmişBende slıngünü götüreceğim canım , muayene eder inşallah.
Alerji yapacak birşey de tüketmiyorum ya düşünüyorum da. Çikolata yiyorum acaba o yapar mı?
Bizim kilo konusu çok karıştı kuzum ya. Ben evde çıplak tarttım 300 Gr almıştı. Hemşire zıbınu, tulumu, patikleri ve çişli beziyle tartıp sadece 100 Gr düştü, 500 Gr almış normal dedi. Sık sık emziriyorum bende olduğu kadar. 5kg civarı şuanda sanırım.
Hemde ne kahkahauyanıp ağlıyor, başına gidip bakınca başlıyor gülmeye. Aynada ceee oynamayı çok seviyor, bazen emerken memeyi bırakıp gülüyor. Birde gamzesi var, ısırasım geliyor
Ay o müzikli oyuncaklardan alıcam ya. Gelen geldiğinde 40 TL idi, şimdi 60 olmuş. Keşke alsaydım üzüldüm
Benim nerdeyse 1 aydır hep pütürlü ve yeşil. Birde mama deneyeyim bakalım. Sütümdendir belkide.
Bende sık sık emzirmeye çalışıyorum canım. Dediğin gibi düzelmezse 4.ay kontrolünde söylicem bakalım.
Benim kızımda aynı babası yakulağı bile aynı, resmen eşimin kulağını küçültüp kızıma koymuşlar gibi gözü, kaşı, yanağındaki tek gamzesi, gülüşü filan hep aynı sanki babası taşıdı karnında ya, insan azcık anasına benzer
Bu aralar benim kızımda öyle. Memlekette kızımın dengesi bozuldu resmen. Huyu değişti çocuğun ya. İnanılmaz huysuz, huzursuz. Sürekli ağlıyor, kucak istiyor, uyuyor geri uyanıyor. Saat 5 oldu hâlâ sepetteki çamaşırları katlanmaya fırsat bulamadım, öylece duruyor tüm işler.Delirecek gibi oluyorum bazen
Gaz yapmıyor mu canım baklagiller? Ben doğumdan beri yemedimSüt terbiye oldu derler sıkınca süt gelmiyo mu balım? Sıktığında süt geliyorsa veya bebeğin emerken geliyorsa sıkıntı yok canım. Benim geçen hafta oldu öyle alerji diyetindeyim bide çok korktum sütüm azaldı diye. Bi tabak nohuta baktı valla bakliyat güzel süt yapıyo. Hele kuru fasulye acayip süt yapıyo bende.
Hayır yağlı sütün var demekKızlar ya göğüslerim çok yumuşak bu süt yok demek mi oluyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?