2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Evet oyle derler meme terbiye oldu filan

Ne kadarlık canım seninki? Biz 3 aylık olucaz 1 hafta sonra, ama hiç böyle gülücükler, kahkahalar yok, oyun halısına ilgisi de yok, şarkı ve dansları da ben beceremiyorum sanırım ben bu anneliği beceremiyorum gibi hissediyorum, bugün zaten küçük çaplı bir sinir krizi geçirdim, evimde sorunlar var çok, kızımla ilgilenmem gerekirken saçma şeylerle uğraşıyorum.

Canım sen sanki baya bir şeyden sakiniyorsun gördüğüm kadarıyla. Baklagil, yeşillik. Sorması ayıp ne yiyorsun bence deneyerek uzak dur. Mesela yeşillik bir dene , gaz yaparsa yeme gibi.
Çok doğru analiz etmişsin canım Köfte pilav ve benzeri şeyler yiyorum sürekli...
Yoğurt yemedim, baklagil yemedim, çiğ yeşillik yemedim... bir de yemekle uğraşamıyorum, en kolay ne varsa...

Hayır yağlı sütün var demek
Göğüsler sert ise önsüt
Yumusak ise yaglı süt fazlaymış
İnstada emzirme psikologunun postlarını oku çok güzel bilgiler var
Cok teşekkür ederim hemen takıp edeyim
Valla bende geçen nohut yaptım ama pek süt yapmadı bende . Irmik helvası dehşet süt yapmıştı
Yedim bu gun ama bende yapmadi yaa

Kızlar sütü artırmayı hepimiz illaki isterz ama ilk hedefimiz kaliteli süt olsun o da sağlıklı cesitli yemekten geciyor . Mesela et hergun yemeliyiz imkan varsa bulgur pilav baklagiller yesillik meyve yumurta 2 3 tane bunları yemeliyiz günlük
Çiğ kuruyemiş yemeliyiz ceviz fındık kurumeyveler
Bunları yedikten sonra da her emzrmeden sonra 2 bardak su kaliteli sütümüz olur . Ayrıca gaz yapar diye de korkmamak lazm iki aydan sonra yavas yavas yemeli gıdaları deneye yanıla gidebilirz

Çok doğru analiz etmişsin canım Köfte pilav ve benzeri şeyler yiyorum sürekli...
Yoğurt yemedim, baklagil yemedim, çiğ yeşillik yemedim... bir de yemekle uğraşamıyorum, en kolay ne varsa...
Ben baştan beri yoğurt ve yesillikten hiç sakinmadim ve hiç gaz yapmadı bunlar. Bence bı deneyebilirsin canım

Kızlar bugün farkettim çocuk emdikten sonra memeyi sıkınca çıkan süt sarımsı emilmeyen memeden çıkan süt bembeyaz

Kuzum biz yarın 4 aylık oluyoruz 1 ay erken doğdu kızım. Ama 2 aylıkken oyun halısı aldım o günden beri ilgili artık tutup çekiyo hayvanları konuşmaya çalışıyor onlarla. Çok gülüyor sürekli ama kahkaha 3 günde bir falan atıyo. Beceremez misin kuzum elbette beceriyosundur. Hışırtılı kitap almanı öneririm ses çıkaran oyuncaklara ilgililer. Evindeki sorunları da bilemem tabi ama her şey geçici Balım unutma olur mu? Bebişinle sağlıklı mutlu huzurlu ömrün olsun inşallah

Alerji yapacak birşey de tüketmiyorum ya düşünüyorum da. Çikolata yiyorum acaba o yapar mı?

Sanırım yapıyor.
Benim mideme çikolata ağrı yapmayınca onu yiyordum.
Özellikle fındık oranı yüksek sürme çikolatalar Abdurrahman Tatlıcı, Nutella mahvetti. Fısır fısır kaşıntı yaptı kızımda. Onu da yemiyorum
Aslında aklıma bir çok şey alerji yapar mı yapmaz mı gelmiyor. Annem soruyor her gün ne yedin diye
Benim kız kardeşimin alerjisi olunca hepimiz temkinli yaklaşıyoruz çok.

Kızlarrr imkanı olan bu oyun halısını alsın aldırtsınn ben böyle bişey görmedim muhteşemm, benim bebeğim akşamları hiç bir şekilde kendi kendine 5 dk durmayan sürekli huzursuz hep hoplatma zıplatma kucakta durma isteyen bir bebek. Oyun halısı alalım dedik ama hiç ümidim yoktu duracağından pahalı bişey almaya bütçemiz yetmez diye uygun fiyatlı araştırıyordum https://ty.gl/ljx1uzbsldeşimde letgodan bunu bulmuş 2.el almak aklımda yoktu neyse satıcıda aynı ilçede bize baya yakınmış 250 tl ye aldık bunu yeni tibi hiç bir eskime dahi yok normal oyun halısı olsaydı durmayacağından yüzde yüz eminim. Koydum akşam tam 1 saat boyunca öyle bi oynadı ki eli kolu hiç durmadı öyle yorulmuşki 24:30 dan önce gece uykusuna dalmayan bebeğim şuan mışıl mışıl uyuyo yorgunluktan üstelik bu bu jimlastik merkezi diye geçiyor 3 farklı kademe 3 yaşa kadar kullanabiliyormuş https://ty.gl/ljx1uzbsld

Hangi marka ki?
Ya ben almayım diyordum ana kucağını baya seviyor ama öyle bir anlattınız ki sanki daha çok sever gibi hissettim bir anda

Ya neden öyle diyorsun ki?
Hepimizin kendince bir sürü sıkıntısı var. (sağlık sorunlarım çok var)
Her birimizin bebeğinin gelişimi de farklı.
Aynı anda gülmeyi öğrenecek değiller ki.
Farklı zamanlarda dönecekler, farklı zamanda diş çıkaracaklar. Normal böyle olması. Bir de kendine böyle eziyet etme lütfen.

Hangi marka ki?
Ya ben almayım diyordum ana kucağını baya seviyor ama öyle bir anlattınız ki sanki daha çok sever gibi hissettim bir anda
Fisher price yani bayıldı normalde hiç durmayan bi bebek ağzım açık seyrettim nerdeyse 1 saat ağlamadan kucağa almadan durdu hıçkırık tutmasa daha çok dururdu belkide hıçkırıktan huysuzlandı yani bu oyun halısı mükemel ses ve ışıkları falan harika ilk koyunca öylece surdu sonra oyuncağa vursuğunda ışık ve müzik aktifleştikçe hiç durmadı eli ayağı yerinde nasıl yorulmuş emer emmez uyudu çokta faydalı kollarını çok güzel kullandı ilk koyuşta bile baya fayda oldu yani keşfetti öğrenmeye başladı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…