Ben de nette okuduğum “Emzirirken asla kendinizi kısıtlamayın” ve “fındık-fıstık sütü yağlandırıyor bol bol yiyin” yazılarından sonra biraz daha normal yeme şeklime döneyim dedim, biraz da fıstık yedim hatta. Sonuç: Bebemin tüm vücudu alerjiden kırmızı noktalarla doldu.
Kakası da 2 gündür yeşil, bir de bu olunca iyice canım sıkıldıDediğin gibi böyle olacağına makarna tosta devam ederim daha iyi
Ben bundan aldım sevmedi yada daha erken bilemiyorumBim de oyun matı 60 lira kızlar, almak isteyenlere duyurulur
Hepimiz ayniyiz canim merak etmeKızlar annem yokken “Keşke annem gelse, bakanım yok” diye mızmızlanıyordum, şimdi de annem geldi bu sefer başka şeylerden mızmızlanıyorumAllah razı olsun her işimi yapıyor ama “Bu çocuk aç mı?”, “Üşüteceksin, üstü çok ince bunun”, “Çabuk yapsana/giydirsene üşütecek” ve “Neden ağlıyor bunun bir şeyi var” laflarından baygınlık geçiricem yakında.
Bende alsam diyorum bizimki pek sevmiyor sanirim bu tarz seyler ama. Internette farkli modellere baktim 200 300 arasi gerek yok diyorum amaBen bundan aldım sevmedi yada daha erken bilemiyorum
Vala anliyom kız bide eltim diyor Vala sen hamilesin bide öyle mutlu bi bebek daha manyaklar ya bi bakın şu halime stresten kendimi intihar edicem Meme yumuşak süt yok Meme dolu çocuk az çok içti kabız oldu gaz oldu hastaneBeni iyi anlamışsındırvalla sabah öldüm öldüm dirildim
Ben sütle deniyorum canim hiç birseyden kismıyorum ya alışın çok şükür birsey olmadi canim çok korkarsak başımıza geliyor zatenYoğurtla güzel oluyo da sütle daha çok seviyodum ama gaz yapar diye cesaret edemedim öyle yemeye
Sma kullanıyordum canim çok sağol bide bebegim hiç kilo almamış süt var mama takviye niye almamış anlamdimÇok geçmiş olsun, hangi mama kabız yaptı
Çok sagol bende deneyeyim cok kilo aldim kilo aldigimla kaldim sütte işe yaramadi ama psikolojik olarakta yemekten alamiyorum kendimiSporcu diyeti diye bakarsanız bulursunuz illa ki. Kendinize göre revizeleriniz olur illa ki.
Sabah yoğurt yulaf meyve karışımı
Sonra bol yeşillikli 2 yumurtalı yağsız peynirli bir kahvaltı
İkindiye doğru bi çorba
Akşamda tavuk pilav, köfte pilav gibi...
her biri öğünde boş yeşillik yedim.
Ara öğünde de kuru üzüm, yaban mersini, incir, hurma vs... Daha kan yapıcı ve enerji verecek kuru meyvelere yönelmiştim.
Canım erken olabilir, ben de başka aldım ama öyle ayılıp bayılmadı, biraz duruyor o kadar. Tavandaki avizeyle daha çok eğleniyor şu anBen bundan aldım sevmedi yada daha erken bilemiyorum
Kız valla annemi geçtim sokaktaki teyzeler bile karışıyor “Annesi başını ört annesiiii” diye. Bizden başka herkes çocuğun ihtiyaçlarına hakimHepimiz ayniyiz canim merak etme
Insan yaninda konusmaya birini ariyor, arada islerini hallediyrsun fln ama ac bu cocuk ! Su mu istiyor acaba ! Cok ince giyitiyosun!
Bende alsam diyorum bizimki pek sevmiyor sanirim bu tarz seyler ama. Internette farkli modellere baktim 200 300 arasi gerek yok diyorum ama
Başı açık mı çıkarıyorsun çocuğu yoksaCanım erken olabilir, ben de başka aldım ama öyle ayılıp bayılmadı, biraz duruyor o kadar. Tavandaki avizeyle daha çok eğleniyor şu an
Kız valla annemi geçtim sokaktaki teyzeler bile karışıyor “Annesi başını ört annesiiii” diye. Bizden başka herkes çocuğun ihtiyaçlarına hakim
Evet erken olabilir ama sanki o daha pahalı olanlar daha güzel gibiCanım erken olabilir, ben de başka aldım ama öyle ayılıp bayılmadı, biraz duruyor o kadar. Tavandaki avizeyle daha çok eğleniyor şu an
Kız valla annemi geçtim sokaktaki teyzeler bile karışıyor “Annesi başını ört annesiiii” diye. Bizden başka herkes çocuğun ihtiyaçlarına hakim
Bende dikiş falan korkan biriydim ama normal doğumdan sonra vız geliyor artık, hiç korkum kalmadıValla canım o esnada bunların akillari error verir diyimderi altı implant çok iyi ama anestezi altında yapıyolar dikiş atiyolar bi sen yap bakalım
Dudağına sürmüş görmedik, bide diyor ki bal vereyimmi. Hayır sakın diye kızdım bi baktım çocuğun dudağından bal damlıyor zatenKız bende geçenlerde dudağına pekmez sürdüm bi yaliyorki birde bir çay kaşığı şu verdim
Kayınvalidem kaşla göz arasında ağzına sürüvermiş. Petekli doğal bal hemde. Allah'tan sildik çoğunu da yutacğını yutmuş bile.Nee bal mı! Kız 1 yaşından küçük bebeklere bal verilmiyor
Gerçek bal canım petekli hemde. Çocuk bütün gün salya akıtmıştı, yutmuş hrralde biraz . Ertesi gün düzeldi yavrum içi yandı demekki .Geçen ben havuç salatalık yalattım.:)
Bal çok tehlikeli Allah korusun. Eğer gerçek balsa 1 yaş öncesi anaflaktik şok etkisi oluyor. Bir de benim de bal alerjim olunca ona temkinliyim. ama yoğurt ve bir iki sebze konusunda 4 aydan sonra değdirebilirler dudağına gibi düşünüyorum. Ama su meselesi çocuğun biberonu var işte koyuyorum, mama içince veriyorum günlük. Zaten çok sevmiyor on ml ancak içiyor :)
Ahahha aynı benimkiBizde bazen yemek yerken kayınvalidem kucağına alıyor o ara aaa kızım sende çorba mı içmek istiyorsun canın mı çekti diye diyerek sanki beni yokluyorama benden ses gelmeyince azıcık daha büyüyünce vercem ben kızıma mama diyor
Canım bazen yanlış yerden sıkınca da azıcık süt geliyor. Biz sanıyoruz ki süt yok. Humana süt çayı içtim ben akşam. Birazda ceviz yedim yattım. Geceye süt olmuştu göğüslerimde. Ceviz alerji yapmıyorsa bi dene istersen.Kızlar suan okadar stresim ki sıkıyorum sut azicik geliyor ay çok üzülüyorum ya napsam sasirdim. Sanki birden azaldı sütüm
En nefret ettiğim laf "Neden ağlıyor bu?" Artık öyle diyenlere bilmem ben sordum cevap vermiyor birde siz sorun diyordum. Resmen çocuk ağlayacakta bana soracaklar diye korkar olmuştum, psikolojimi bozmuşlardı yaKızlar annem yokken “Keşke annem gelse, bakanım yok” diye mızmızlanıyordum, şimdi de annem geldi bu sefer başka şeylerden mızmızlanıyorumAllah razı olsun her işimi yapıyor ama “Bu çocuk aç mı?”, “Üşüteceksin, üstü çok ince bunun”, “Çabuk yapsana/giydirsene üşütecek” ve “Neden ağlıyor bunun bir şeyi var” laflarından baygınlık geçiricem yakında.
Pilsanın yürüme arkadaşı vardı kaçırdım onu yaBim de oyun matı 60 lira kızlar, almak isteyenlere duyurulur
Bende aynı durumdayım canım . 10 gün önce sağlık ocağında bezle kıyafetle ölçtü hemşire 5200 dedi. Dün ben çıplak ölçtüm yine 5200. Ben evde o zaman ölçtüğümde 5100dü. Çpo az kilo alıyor benim kızımda, anlamadım gittiKizlar ya bu gün izlenim vardi sağlık ocağında bebegim hiç kilo almamış ayın 24 dünde 5 800 gram ve bu gün 5 945 nerdeyse hiç almamış o aldığı da bence kıyafeti moralim çok bozuldu ve bir ayda 8ste 500 600 gram almis ayın onunda 5 385 gram bu gün 7si 5 945 gram hemsire az almis mama ver dedi zate 2 haftadır veriyordum soylemdim ama süte var çocuk doyuyor boyu da 60 santim ne yapcam şaşırdım kilo almazsa ek gıdaya başlarız dedi ☹☹
Yok kız yalın ayak başı kabak da çıkarmıyorumBaşı açık mı çıkarıyorsun çocuğu yoksabiraz da ben karısayim
Neler yedim içtim bir bilsen. Hala yumus yumus biri şişerdi kizim uyurkenn ikiside sismiyor simdi bomboş gibi cok üzülüyorumBende dikiş falan korkan biriydim ama normal doğumdan sonra vız geliyor artık, hiç korkum kalmadıyaptırayım paylaşırım sizinle
Dudağına sürmüş görmedik, bide diyor ki bal vereyimmi. Hayır sakın diye kızdım bi baktım çocuğun dudağından bal damlıyor zatenbide diyor azcık verdim. Çocuk bütün gün salya akıttı. Yuttu heralde içi yandı yavrumun.
Kayınvalidem kaşla göz arasında ağzına sürüvermiş. Petekli doğal bal hemde. Allah'tan sildik çoğunu da yutacğını yutmuş bile.
Gerçek bal canım petekli hemde. Çocuk bütün gün salya akıtmıştı, yutmuş hrralde biraz . Ertesi gün düzeldi yavrum içi yandı demekki .
Yağsız, salçasız şeylerden bende dudağına değdiririm ilerleyen zamanlarda, tepkisini ölçmek için. Kayınvalidem bayağı yedirmek istiyor yani
Ahahha aynı benimkiönce nabız yokluyor, bakıyor yüz vermiyorum benle uğraşmamak için vermiyor artık benimki kendi bardağından artan suyu falan içirmek istiyor hey Yarabbim
Canım bazen yanlış yerden sıkınca da azıcık süt geliyor. Biz sanıyoruz ki süt yok. Humana süt çayı içtim ben akşam. Birazda ceviz yedim yattım. Geceye süt olmuştu göğüslerimde. Ceviz alerji yapmıyorsa bi dene istersen.
En nefret ettiğim laf "Neden ağlıyor bu?" Artık öyle diyenlere bilmem ben sordum cevap vermiyor birde siz sorun diyordum. Resmen çocuk ağlayacakta bana soracaklar diye korkar olmuştum, psikolojimi bozmuşlardı yaaz daha dursaydım ben memlekette cinnet geçirip geri dönerdim heralde
Pilsanın yürüme arkadaşı vardı kaçırdım onu yabende şu müzikli oyuncaklardan aldım, çok sevdi daha tam tutamıyor ama gülücük filan atıyor çok ilgisini çekti.
Bende aynı durumdayım canım . 10 gün önce sağlık ocağında bezle kıyafetle ölçtü hemşire 5200 dedi. Dün ben çıplak ölçtüm yine 5200. Ben evde o zaman ölçtüğümde 5100dü. Çpo az kilo alıyor benim kızımda, anlamadım gitti
Kız Vala o pahalı olanların ikinci elini aldim 15 dolaptan tertemiz Vala çok palalılar ya gerek yok 252 TL sen düşünEvet erken olabilir ama sanki o daha pahalı olanlar daha güzel gibi
Bilmiyorum canım ne olcak böyle ya Vala gerçekten insanlara uya uya bu hale geldiğimi düşünüyorum aldığı bi kiloyu beğenmeyip daha cok dedim ve çocuk sj an bu halde insanlar soyle soyle yaptılar istediklerini benim ki 15 günde 145gr almis ve kiyafeten çıkardım 45 belki daha fazla hiç birsey almamış canım ve mama vereme ragmen sen nasıl olcuyorsunBende aynı durumdayım canım . 10 gün önce sağlık ocağında bezle kıyafetle ölçtü hemşire 5200 dedi. Dün ben çıplak ölçtüm yine 5200. Ben evde o zaman ölçtüğümde 5100dü. Çpo az kilo alıyor benim kızımda, anlamadım gitti
Gerçek bal canım petekli hemde. Çocuk bütün gün salya akıtmıştı, yutmuş hrralde biraz . Ertesi gün düzeldi yavrum içi yandı demekki .
Yağsız, salçasız şeylerden bende dudağına değdiririm ilerleyen zamanlarda, tepkisini ölçmek için. Kayınvalidem bayağı yedirmek istiyor yani
Evet canım baya olmuş konak kafası. Küçük fincana çok az dibinde zeytinyağı koyuyorum. Pamuk yardımıyla kafasına sürdük 5 dk bekledim sonra ince bir tarakla, konak tarağı olarakta satılıyor onunla yapman lazım. Fırça ile çıkmıyor. Karbonati denemedim ama dün bana saçma gelen belkide doğrudur bilmiyorum karbonat sürdüm konak için taradigin ve sürdüğüm yer kel kaldı dedi birisi. Zeytinyağ işlemini yap bence hem saçını besliyor bizimkinin baya uzadı saçları...Kızlar bu konak oluyor değil mi? Daha önce de sormuştum, sonra banyo öncesi badem yağı sürüp fırçasıyla saçlarını taramaya başladık. O pul pul şeyler gitti ama bu sefer de saçının derisi böyle gözükmeye başladıSağlık ocağında zeytinyağı ile karbonatı karıştırıp sürmemi söylediler, deneyen oldu mu bunu? Ay bir de tepedeki saçları iyice döküldü, yarı kel adamlar gibi oldu oğluşum
Kacirdim galiba ne olduğunuEvet hatta aylik emzirirken olmaz ama 3aylik olur dedi hem doktor hem ebe. %98 korumasi var hic biri %100degil zaten.
Ağlardı canım. Benimde dolu değil ama duyuyorum yutkunma seslerini. Evde tartı var önce kendim tartiliyorum, sonra onu tartiyorum. Kıyafetlerini de düşünce kilosunu takip ediyorim bu şekilde. Şuan mesela sünger gibi ama sut var ağzının kenarından akıyor. Ordan da anlayamıyor musun? Ağzının içinde falan süt yok mu?Kızlar bu göğüslerimin dolmamasi cok kafama takiliyor. Sut yapan her seyi yedim ama tik yok. Ac midir acaba kizim. Ac olsa nasil olur surekli aglar mi akil verin bana
Bunuda kaçırdım ne olduğunuValla canım o esnada bunların akillari error verir diyimderi altı implant çok iyi ama anestezi altında yapıyolar dikiş atiyolar bi sen yap bakalım
Canim ben teslimiyet içerisindeyim çünkü ne zaman annemi dinlemesem başıma bişe geldi. Büyüklerin vardır bir bildiği diyorum. Senin gibi kafasını açık disari cikicam annem birşey demeyecekKızlar annem yokken “Keşke annem gelse, bakanım yok” diye mızmızlanıyordum, şimdi de annem geldi bu sefer başka şeylerden mızmızlanıyorumAllah razı olsun her işimi yapıyor ama “Bu çocuk aç mı?”, “Üşüteceksin, üstü çok ince bunun”, “Çabuk yapsana/giydirsene üşütecek” ve “Neden ağlıyor bunun bir şeyi var” laflarından baygınlık geçiricem yakında.
Bence 5800 iyi bir kilo canım. Hemen yok ek gıda yok daya mamayı... Az kilo almış ama bir anda atakta yapabilir. Biraz da yoğunlaş üzerine bu aralar. Mesela ben 90 CC mama yapardım ne kadar icerse. Sonra 90 CC tide bitirmehe başlayınca 120 CC ye çıkardım. İcebildigi kadar içiyordu. Boyuda gayet iyi süper hatta uzun boylu olacak benceKizlar ya bu gün izlenim vardi sağlık ocağında bebegim hiç kilo almamış ayın 24 dünde 5 800 gram ve bu gün 5 945 nerdeyse hiç almamış o aldığı da bence kıyafeti moralim çok bozuldu ve bir ayda 8ste 500 600 gram almis ayın onunda 5 385 gram bu gün 7si 5 945 gram hemsire az almis mama ver dedi zate 2 haftadır veriyordum soylemdim ama süte var çocuk doyuyor boyu da 60 santim ne yapcam şaşırdım kilo almazsa ek gıdaya başlarız dedi ☹☹
Var canım sıkınca da geliyor goruyorum. Sizliyorda ara ara ama soyle tam dolup sismiyor mesela az once geldik dışardan 2saat emmedi ama hala sut birikmemis yumus yumus göğüslerimEvet canım baya olmuş konak kafası. Küçük fincana çok az dibinde zeytinyağı koyuyorum. Pamuk yardımıyla kafasına sürdük 5 dk bekledim sonra ince bir tarakla, konak tarağı olarakta satılıyor onunla yapman lazım. Fırça ile çıkmıyor. Karbonati denemedim ama dün bana saçma gelen belkide doğrudur bilmiyorum karbonat sürdüm konak için taradigin ve sürdüğüm yer kel kaldı dedi birisi. Zeytinyağ işlemini yap bence hem saçını besliyor bizimkinin baya uzadı saçları...
Kacirdim galiba ne olduğunu
Ağlardı canım. Benimde dolu değil ama duyuyorum yutkunma seslerini. Evde tartı var önce kendim tartiliyorum, sonra onu tartiyorum. Kıyafetlerini de düşünce kilosunu takip ediyorim bu şekilde. Şuan mesela sünger gibi ama sut var ağzının kenarından akıyor. Ordan da anlayamıyor musun? Ağzının içinde falan süt yok mu?
Bunuda kaçırdım ne olduğunueve gelen gidenin haddi hesabı yokki arkadaş, vallahi bıktım evime gitmek istiyorum
Canim ben teslimiyet içerisindeyim çünkü ne zaman annemi dinlemesem başıma bişe geldi. Büyüklerin vardır bir bildiği diyorum. Senin gibi kafasını açık disari cikicam annem birşey demeyecekgeçen kafasında tulumunun şapkası vardı ama kulaklar açıkta ve rüzgar var hemen kızdı bana insan bir şapka getirir diye. İdmanliydim soylenecegini biliyorum hemen çıkardım taktım
Bence 5800 iyi bir kilo canım. Hemen yok ek gıda yok daya mamayı... Az kilo almış ama bir anda atakta yapabilir. Biraz da yoğunlaş üzerine bu aralar. Mesela ben 90 CC mama yapardım ne kadar icerse. Sonra 90 CC tide bitirmehe başlayınca 120 CC ye çıkardım. İcebildigi kadar içiyordu. Boyuda gayet iyi süper hatta uzun boylu olacak bence
Önce zeytinyağı ile deneyeyim o zaman canım. O yumuşak fırça pul pul olan kısımları aldı ama derisini etkilemedi dediğin gibi inceyle deneyeyim bakayım. Ay onla da korkuyorum canı acır mı diyeEvet canım baya olmuş konak kafası. Küçük fincana çok az dibinde zeytinyağı koyuyorum. Pamuk yardımıyla kafasına sürdük 5 dk bekledim sonra ince bir tarakla, konak tarağı olarakta satılıyor onunla yapman lazım. Fırça ile çıkmıyor. Karbonati denemedim ama dün bana saçma gelen belkide doğrudur bilmiyorum karbonat sürdüm konak için taradigin ve sürdüğüm yer kel kaldı dedi birisi. Zeytinyağ işlemini yap bence hem saçını besliyor bizimkinin baya uzadı saçları...
Kacirdim galiba ne olduğunu
Ağlardı canım. Benimde dolu değil ama duyuyorum yutkunma seslerini. Evde tartı var önce kendim tartiliyorum, sonra onu tartiyorum. Kıyafetlerini de düşünce kilosunu takip ediyorim bu şekilde. Şuan mesela sünger gibi ama sut var ağzının kenarından akıyor. Ordan da anlayamıyor musun? Ağzının içinde falan süt yok mu?
Bunuda kaçırdım ne olduğunueve gelen gidenin haddi hesabı yokki arkadaş, vallahi bıktım evime gitmek istiyorum
Canim ben teslimiyet içerisindeyim çünkü ne zaman annemi dinlemesem başıma bişe geldi. Büyüklerin vardır bir bildiği diyorum. Senin gibi kafasını açık disari cikicam annem birşey demeyecekgeçen kafasında tulumunun şapkası vardı ama kulaklar açıkta ve rüzgar var hemen kızdı bana insan bir şapka getirir diye. İdmanliydim soylenecegini biliyorum hemen çıkardım taktım
Bence 5800 iyi bir kilo canım. Hemen yok ek gıda yok daya mamayı... Az kilo almış ama bir anda atakta yapabilir. Biraz da yoğunlaş üzerine bu aralar. Mesela ben 90 CC mama yapardım ne kadar icerse. Sonra 90 CC tide bitirmehe başlayınca 120 CC ye çıkardım. İcebildigi kadar içiyordu. Boyuda gayet iyi süper hatta uzun boylu olacak bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?