2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Neler yedim içtim bir bilsen. Hala yumus yumus biri şişerdi kizim uyurkenn ikiside sismiyor simdi bomboş gibi cok üzülüyorum
Öncccceden benimde öyleydi canım, sürekli şişerdi göğüslerim ama artık şişmeden de süt oluyor. Terbiye dedikleri şey bu olsa gerek. Sen çok stres altında sık anladığım kadarıyla, o yüzden sütüne de yansıyor olabilir. Keşke kafanı dağıtabilsen rahatlasın kıyamam ya. Çok iyi anlıyorum seni
Önce kendim çıkıyorum tartıya, sonra bebeğimi çıplak şekilde kucağıma alıyorum. Kendi kilomdan ikimizin kilosunu çıkarıyorum canım.
Aynen düzgün birşeyler teklif etse bende hayır demem. Anne şimdi küçük verme dedikçe inat ediyor, sen yokken veririm ben falan diyor iyice sinirleniyorum.
Ufak ufak abartmadan tadına baktırmak bence de mantıklı. Sonra yabancılık çekmesin
Geçmiş olsun canım. Bebeklerin tırnakları hızlı büyüyor ya. Batmasını farketmeyebilirsin üzme kendini. Benim kızımın da batmaya çok müsait tırnakları. Kestirirsen huysuzluk ediyor, uykuda da kestirmiyor uyanıyor. O yüzden yüzünü çiziyor benimki de sürekli.

Kızlar bebeğimde ki yeşil kakanın sebebi çikolataymış galiba. İki gündür çikolatayı kestim, anında farketti. Rengi hemen sarıya döndü. Mukus hâlâ var azda olsa. Onu da bulmaya çalışacağım bakalım. Çikolataya uzunca bir süre elveda diyorum artık.

bende sapka takmiyorum ya
Başı açık mı çıkarıyorsun çocuğu yoksa biraz da ben karısayim
Bende oyle cikariyorum sorunmu ki acaba
Ayiptir sormasi kac gunluk kac kg ve kiz erkek canim ?
Ben b8rdefa sagdigim sutu biraz soguk verdim ozaman oldu. Sizin sureklimi oluyir

Canim evet yoruluyorum bu aralar birazda canim sıkkındı,sütün azaldigini farkettigimden beri 3gundur falan bundan stresliyim hep. Anneme gitmek istiyorum su okullar bi kapansaydi

Kızlar bugün sütlü kahve içtim ve bebeğim gazdan kıvranıyor. Sütün gaz yapacağını biliyordum ama bir deneyeyim demiştim. Denemeyenlere uyarı

Mukus bebegimde de nerdeyse iki haftadır var. Bebeğinde bir grip durumu falan var mı canım? Benim bebeğimin balgamı var ve onu yutup ordan çıkıyor diye hiç takılmıyorum açıkçası

Bizimki doğduğunda öyleydi canim kendigilinden geçti

Ben b8rdefa sagdigim sutu biraz soguk verdim ozaman oldu. Sizin sureklimi oluyir
Bizim sürekliydi canım ama buldum sebebini şükür. Seninde yediğin birşeyden olmuş olabilir mi?
Canim evet yoruluyorum bu aralar birazda canim sıkkındı,sütün azaldigini farkettigimden beri 3gundur falan bundan stresliyim hep. Anneme gitmek istiyorum su okullar bi kapansaydi
Allah yardımcın olsun canım benim

Mukus bebegimde de nerdeyse iki haftadır var. Bebeğinde bir grip durumu falan var mı canım? Benim bebeğimin balgamı var ve onu yutup ordan çıkıyor diye hiç takılmıyorum açıkçası
Yok canım grip değil. Burnu da tıkalı değil, temizliyorum. Temizlemediğim zamanda nefesinden anlıyorum hırıltı olmuyor. Mukus çok olmasada var, tanecikli pütürcüklü karışık.

Reactions: The
Kızlar suan okadar stresim ki sıkıyorum sut azicik geliyor ay çok üzülüyorum ya napsam sasirdim. Sanki birden azaldı sütüm

Var canım sıkınca da geliyor goruyorum. Sizliyorda ara ara ama soyle tam dolup sismiyor mesela az once geldik dışardan 2saat emmedi ama hala sut birikmemis yumus yumus göğüslerim
Canım sütün en önemli kaynağı moral bence. Sütüm var demek ve gerçekten inanmak gerekiyormuş. Süt depolanan bişey değil bebek emdikçe üretilen birşeymiş. Bebek emerken de üretim devam ediyormuş. Şahsen ben de çok kg aldım hiç şey kesmedim bol bol yiyorum iyice şiştim ama ne yapayım.

Dere otu çok be yoğurt bide keşkek çok güzel süt yapıyor. Gece yatmadan önce dere otu ve yoğurt yiyin göğüsler doluyor walla. Ama en önemlisi moral canınızı asla sıkmayın.
Yeşil kaka için annem bebek yada anne üşürse yeşil olur diyor. Bi arkadaşım da bebek yanlışlıkla oturtulursa yeşil kaka yapıyor diyor. Ama sanki oturtulunca yaptığına inandım. Çünkü Bi kere yanlışlıkla Bi arkadaşım geldiğinde kucağına oturmuştu o gidince kakası yeşildi. Demekki çikolata da yeşil kaka ya sebep. Öğrendik
Mukus Bazen bizde de oluyor. Serum fizyolojik sıkıyorum çıkmıyor burnundan ya da kusmuyor yutuyor o zaman Mukus kakasında oluyor. Şahsen bende çok ciddiye almadım o yüzden.

Kızlar kizim emerken ayaklarini ileri dogru atip kendini kasiyor neden olabilir sizce bu

Var canım sıkınca da geliyor goruyorum. Sizliyorda ara ara ama soyle tam dolup sismiyor mesela az once geldik dışardan 2saat emmedi ama hala sut birikmemis yumus yumus göğüslerim
Eskisen semsert olurdu ama şimdi benimde öyle sanırım hepimizin hatta. Çok emiyorlR vakum gibi çekiyorlar canım. Benimde öyle yumus yumus ama sut geliyor. Yorgunluk çok etkiliyo ya...
Zeytinyağı ve ince bie tarakla hafif bastırmadan yap canım. Zaten 1 kerede gecmez bitirine kadar devam. Ben 2 defa yaptım hala tam bitmedi 3. Seferde biter inşallah...

Valla bende öyle battaniyeyle yok orası açıldı burası sarktı aman oraya değdi battaniye pislendi at kızım kirli sepetine ehhhh yeter be dedim LCW dan tulum aldım birde diyelim ki birşey unutuldu kabahatli benim annesi sensin çocuğun oluyor o zaman
Mukus hep oluyor mesela bizde. Doktor normal dedi. Mesela geniz akintisindan oluyor bizimki bence. Ama alerjiyide mukuslu kakaya bağlıyorlar. Birde eldiven takmıyorum ben artık ellerini emiyor sürekli kakasinda kıl falan gördüm ellerini emerken yutmus şok geçirdim

Benim bebisi soruyorsun sanırım. Benimki 6050 şuan. Erkek bebek boyu 60.5 cm. Tam 3 aylık ölçüsü bunlar. 5800 iyi çünkü kız ve erkek bebeklerin gelisimleri çok farklı oluyor. Şimdi diğer arkadaşlar kıyas yapabilirler hemen belirteyim ilk ay yani 1. Ay kontrolüne gittiğimizde 1800 gram almıştı. Tamamen emzirme kampı gibi düşünün bütün vaktim herşeyim emzirmek olmuştu. 3. Ay kilo aralığı 4200 ile 7500 arası diye hatırlıyorum. Bu araliktaysa sıkıntı yok yani. Sonraki 2 ayda az kilo aldı ki biliyorsunuz sütüm yok 1.5 aydır benimde fazla.

Son düzenleme:
Ben sut ustune 90 cc mama veriyorum canim. 70 gunlukken 6000 gr di kiz bebek. Hizli kilo aldi gibi geliyor bana da o sebeple sormak istedim.

Kızlar bugün sütlü kahve içtim ve bebeğim gazdan kıvranıyor. Sütün gaz yapacağını biliyordum ama bir deneyeyim demiştim. Denemeyenlere uyarı
Tüm çiğ pişmiş sebze meyve gaz yapıyor ama süt gaz yapmıyor oğluma şaka gibi

Kuruyemiş olabilir mi?
Ya çikolatadan çikolataya bile fark var. Halley yedim sıkıntı yok ama Nutella yiyince mukuslu oluyor.

Çok güzelmiş sıfırı alonması gereksz zaten bu kadar para verilmez çok iyi almışsınz çok güzel bi oyun kiti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…