- 14 Ekim 2020
- 3.614
- 6.961
- 88
Öncccceden benimde öyleydi canım, sürekli şişerdi göğüslerim ama artık şişmeden de süt oluyor. Terbiye dedikleri şey bu olsa gerek. Sen çok stres altında sık anladığım kadarıyla, o yüzden sütüne de yansıyor olabilir. Keşke kafanı dağıtabilsen rahatlasın kıyamam ya. Çok iyi anlıyorum seniNeler yedim içtim bir bilsen. Hala yumus yumus biri şişerdi kizim uyurkenn ikiside sismiyor simdi bomboş gibi cok üzülüyorum
Önce kendim çıkıyorum tartıya, sonra bebeğimi çıplak şekilde kucağıma alıyorum. Kendi kilomdan ikimizin kilosunu çıkarıyorum canım.Kız Vala o pahalı olanların ikinci elini aldim 15 dolaptan tertemiz Vala çok palalılar ya gerek yok 252 TL sen düşünyani bana çok pahalı geliyor alt tarafı bi oyuncak oradan da olmaz 120 ikinci elini aldim dolaptan sadece bi tuşu müzik çalışıyor onun dışında pırıl pırıl bence sende bi bak bir sürü var
Bilmiyorum canım ne olcak böyle ya Vala gerçekten insanlara uya uya bu hale geldiğimi düşünüyorum aldığı bi kiloyu beğenmeyip daha cok dedim ve çocuk sj an bu halde insanlar soyle soyle yaptılar istediklerini benim ki 15 günde 145gr almis ve kiyafeten çıkardım 45 belki daha fazla hiç birsey almamış canım ve mama vereme ragmen sen nasıl olcuyorsun
Aynen düzgün birşeyler teklif etse bende hayır demem. Anne şimdi küçük verme dedikçe inat ediyor, sen yokken veririm ben falan diyor iyice sinirleniyorum.Yaniii deneyecekse bile düzgün şeyler deneseler ya.
Allahtanş bir şey olmamış annesi. Öyle olursa arada su ver istersen.
Benim kayınvalidem de ağzımı aradı ben de salatalık, havuç, yoğurt, peyniri iyice ezip verirseniz olur demiştim :) yoğurt çorbasını bi çay kaşığı verdi. İlk garip geldi ertesi gün ben verdim daha sevdi. İlla ki yedirelim demiyorlar. Tadını bilsin maksatları. 6. Ayda yedirmeye başlarım tabi.
Geçmiş olsun canım. Bebeklerin tırnakları hızlı büyüyor ya. Batmasını farketmeyebilirsin üzme kendini. Benim kızımın da batmaya çok müsait tırnakları. Kestirirsen huysuzluk ediyor, uykuda da kestirmiyor uyanıyor. O yüzden yüzünü çiziyor benimki de sürekli.Kızlar bebeğinde tırnak batması yaşayan oldu mu ya , bebeğimin el tırnağı derisine batmış gerçekten çok üzüldüm nasıl farketmedim bilmiyorum. Halbuki haftada bir de kesiyorum amaparmağın yarısi resmen kıpkırmızı oldu, hafifçe şişmiş ve battığı yer iltihap olmuş. Nasıl farketmedim de bu hale geldi şaşkınlık içerisindeyim. Siz de çok dikkatli olun tırnak bakımı konusunda
Canım erken olabilir, ben de başka aldım ama öyle ayılıp bayılmadı, biraz duruyor o kadar. Tavandaki avizeyle daha çok eğleniyor şu an
Kız valla annemi geçtim sokaktaki teyzeler bile karışıyor “Annesi başını ört annesiiii” diye. Bizden başka herkes çocuğun ihtiyaçlarına hakim
Bende oyle cikariyorum sorunmu ki acabaBaşı açık mı çıkarıyorsun çocuğu yoksabiraz da ben karısayim
Ayiptir sormasi kac gunluk kac kg ve kiz erkek canim ?Evet canım baya olmuş konak kafası. Küçük fincana çok az dibinde zeytinyağı koyuyorum. Pamuk yardımıyla kafasına sürdük 5 dk bekledim sonra ince bir tarakla, konak tarağı olarakta satılıyor onunla yapman lazım. Fırça ile çıkmıyor. Karbonati denemedim ama dün bana saçma gelen belkide doğrudur bilmiyorum karbonat sürdüm konak için taradigin ve sürdüğüm yer kel kaldı dedi birisi. Zeytinyağ işlemini yap bence hem saçını besliyor bizimkinin baya uzadı saçları...
Kacirdim galiba ne olduğunu
Ağlardı canım. Benimde dolu değil ama duyuyorum yutkunma seslerini. Evde tartı var önce kendim tartiliyorum, sonra onu tartiyorum. Kıyafetlerini de düşünce kilosunu takip ediyorim bu şekilde. Şuan mesela sünger gibi ama sut var ağzının kenarından akıyor. Ordan da anlayamıyor musun? Ağzının içinde falan süt yok mu?
Bunuda kaçırdım ne olduğunueve gelen gidenin haddi hesabı yokki arkadaş, vallahi bıktım evime gitmek istiyorum
Canim ben teslimiyet içerisindeyim çünkü ne zaman annemi dinlemesem başıma bişe geldi. Büyüklerin vardır bir bildiği diyorum. Senin gibi kafasını açık disari cikicam annem birşey demeyecekgeçen kafasında tulumunun şapkası vardı ama kulaklar açıkta ve rüzgar var hemen kızdı bana insan bir şapka getirir diye. İdmanliydim soylenecegini biliyorum hemen çıkardım taktım
Bence 5800 iyi bir kilo canım. Hemen yok ek gıda yok daya mamayı... Az kilo almış ama bir anda atakta yapabilir. Biraz da yoğunlaş üzerine bu aralar. Mesela ben 90 CC mama yapardım ne kadar icerse. Sonra 90 CC tide bitirmehe başlayınca 120 CC ye çıkardım. İcebildigi kadar içiyordu. Boyuda gayet iyi süper hatta uzun boylu olacak bence
Ben b8rdefa sagdigim sutu biraz soguk verdim ozaman oldu. Sizin sureklimi oluyirKızlar bebeğimde ki yeşil kakanın sebebi çikolataymış galiba. İki gündür çikolatayı kestim, anında farketti. Rengi hemen sarıya döndü. Mukus hâlâ var azda olsa. Onu da bulmaya çalışacağım bakalım. Çikolataya uzunca bir süre elveda diyorum artık.
Canim evet yoruluyorum bu aralar birazda canim sıkkındı,sütün azaldigini farkettigimden beri 3gundur falan bundan stresliyim hep. Anneme gitmek istiyorum su okullar bi kapansaydiÖncccceden benimde öyleydi canım, sürekli şişerdi göğüslerim ama artık şişmeden de süt oluyor. Terbiye dedikleri şey bu olsa gerek. Sen çok stres altında sık anladığım kadarıyla, o yüzden sütüne de yansıyor olabilir. Keşke kafanı dağıtabilsen rahatlasın kıyamam ya. Çok iyi anlıyorum seni
Önce kendim çıkıyorum tartıya, sonra bebeğimi çıplak şekilde kucağıma alıyorum. Kendi kilomdan ikimizin kilosunu çıkarıyorum canım.
Aynen düzgün birşeyler teklif etse bende hayır demem. Anne şimdi küçük verme dedikçe inat ediyor, sen yokken veririm ben falan diyor iyice sinirleniyorum.
Ufak ufak abartmadan tadına baktırmak bence de mantıklı. Sonra yabancılık çekmesin
Geçmiş olsun canım. Bebeklerin tırnakları hızlı büyüyor ya. Batmasını farketmeyebilirsin üzme kendini. Benim kızımın da batmaya çok müsait tırnakları. Kestirirsen huysuzluk ediyor, uykuda da kestirmiyor uyanıyor. O yüzden yüzünü çiziyor benimki de sürekli.
Mukus bebegimde de nerdeyse iki haftadır var. Bebeğinde bir grip durumu falan var mı canım? Benim bebeğimin balgamı var ve onu yutup ordan çıkıyor diye hiç takılmıyorum açıkçasıKızlar bebeğimde ki yeşil kakanın sebebi çikolataymış galiba. İki gündür çikolatayı kestim, anında farketti. Rengi hemen sarıya döndü. Mukus hâlâ var azda olsa. Onu da bulmaya çalışacağım bakalım. Çikolataya uzunca bir süre elveda diyorum artık.
Bizimki doğduğunda öyleydi canim kendigilinden geçtiKızlar bebeğinde tırnak batması yaşayan oldu mu ya , bebeğimin el tırnağı derisine batmış gerçekten çok üzüldüm nasıl farketmedim bilmiyorum. Halbuki haftada bir de kesiyorum amaparmağın yarısi resmen kıpkırmızı oldu, hafifçe şişmiş ve battığı yer iltihap olmuş. Nasıl farketmedim de bu hale geldi şaşkınlık içerisindeyim. Siz de çok dikkatli olun tırnak bakımı konusunda
Bizim sürekliydi canım ama buldum sebebini şükür. Seninde yediğin birşeyden olmuş olabilir mi?bende sapka takmiyorum ya
Bende oyle cikariyorum sorunmu ki acaba
Ayiptir sormasi kac gunluk kac kg ve kiz erkek canim ?
Ben b8rdefa sagdigim sutu biraz soguk verdim ozaman oldu. Sizin sureklimi oluyir
Allah yardımcın olsun canım benimCanim evet yoruluyorum bu aralar birazda canim sıkkındı,sütün azaldigini farkettigimden beri 3gundur falan bundan stresliyim hep. Anneme gitmek istiyorum su okullar bi kapansaydi
Yok canım grip değil. Burnu da tıkalı değil, temizliyorum. Temizlemediğim zamanda nefesinden anlıyorum hırıltı olmuyor. Mukus çok olmasada var, tanecikli pütürcüklü karışık.Mukus bebegimde de nerdeyse iki haftadır var. Bebeğinde bir grip durumu falan var mı canım? Benim bebeğimin balgamı var ve onu yutup ordan çıkıyor diye hiç takılmıyorum açıkçası
Kızlar suan okadar stresim ki sıkıyorum sut azicik geliyor ay çok üzülüyorum ya napsam sasirdim. Sanki birden azaldı sütüm
Canım sütün en önemli kaynağı moral bence. Sütüm var demek ve gerçekten inanmak gerekiyormuş. Süt depolanan bişey değil bebek emdikçe üretilen birşeymiş. Bebek emerken de üretim devam ediyormuş. Şahsen ben de çok kg aldım hiç şey kesmedim bol bol yiyorum iyice şiştim ama ne yapayım.Var canım sıkınca da geliyor goruyorum. Sizliyorda ara ara ama soyle tam dolup sismiyor mesela az once geldik dışardan 2saat emmedi ama hala sut birikmemis yumus yumus göğüslerim
Yeşil kaka için annem bebek yada anne üşürse yeşil olur diyor. Bi arkadaşım da bebek yanlışlıkla oturtulursa yeşil kaka yapıyor diyor. Ama sanki oturtulunca yaptığına inandım. Çünkü Bi kere yanlışlıkla Bi arkadaşım geldiğinde kucağına oturmuştu o gidince kakası yeşildi. Demekki çikolata da yeşil kaka ya sebep. ÖğrendikKızlar bebeğimde ki yeşil kakanın sebebi çikolataymış galiba. İki gündür çikolatayı kestim, anında farketti. Rengi hemen sarıya döndü. Mukus hâlâ var azda olsa. Onu da bulmaya çalışacağım bakalım. Çikolataya uzunca bir süre elveda diyorum artık.
Mukus Bazen bizde de oluyor. Serum fizyolojik sıkıyorum çıkmıyor burnundan ya da kusmuyor yutuyor o zaman Mukus kakasında oluyor. Şahsen bende çok ciddiye almadım o yüzden.Mukus bebegimde de nerdeyse iki haftadır var. Bebeğinde bir grip durumu falan var mı canım? Benim bebeğimin balgamı var ve onu yutup ordan çıkıyor diye hiç takılmıyorum açıkçası
Eskisen semsert olurdu ama şimdi benimde öyle sanırım hepimizin hatta. Çok emiyorlR vakum gibi çekiyorlar canım. Benimde öyle yumus yumus ama sut geliyor. Yorgunluk çok etkiliyo ya...Var canım sıkınca da geliyor goruyorum. Sizliyorda ara ara ama soyle tam dolup sismiyor mesela az once geldik dışardan 2saat emmedi ama hala sut birikmemis yumus yumus göğüslerim
Zeytinyağı ve ince bie tarakla hafif bastırmadan yap canım. Zaten 1 kerede gecmez bitirine kadar devam. Ben 2 defa yaptım hala tam bitmedi 3. Seferde biter inşallah...Önce zeytinyağı ile deneyeyim o zaman canım. O yumuşak fırça pul pul olan kısımları aldı ama derisini etkilemedi dediğin gibi inceyle deneyeyim bakayım. Ay onla da korkuyorum canı acır mı diye
Ya bu arada bi kere bebe çok ağladığı için telaşla çıkmıştım evden, bir uyduruk battaniye almışım onu da yere düşürdüm kirlendiO gün gerçekten kabak gibi çıkmıştık ama bebek arabası vardı Allah’tan. Otobüse binmemiz inmemiz ise ayrı bir olaydı, arabayı yere düşürüyordum neredeyse Annem asıl o hallerimizi görse suratıma tükürürdü herhalde
Mukus hep oluyor mesela bizde. Doktor normal dedi. Mesela geniz akintisindan oluyor bizimki bence. Ama alerjiyide mukuslu kakaya bağlıyorlar. Birde eldiven takmıyorum ben artık ellerini emiyor sürekli kakasinda kıl falan gördüm ellerini emerken yutmus şok geçirdimKızlar bebeğimde ki yeşil kakanın sebebi çikolataymış galiba. İki gündür çikolatayı kestim, anında farketti. Rengi hemen sarıya döndü. Mukus hâlâ var azda olsa. Onu da bulmaya çalışacağım bakalım. Çikolataya uzunca bir süre elveda diyorum artık.
Benim bebisi soruyorsun sanırım. Benimki 6050 şuan. Erkek bebek boyu 60.5 cm. Tam 3 aylık ölçüsü bunlar. 5800 iyi çünkü kız ve erkek bebeklerin gelisimleri çok farklı oluyor. Şimdi diğer arkadaşlar kıyas yapabilirler hemen belirteyim ilk ay yani 1. Ay kontrolüne gittiğimizde 1800 gram almıştı. Tamamen emzirme kampı gibi düşünün bütün vaktim herşeyim emzirmek olmuştu. 3. Ay kilo aralığı 4200 ile 7500 arası diye hatırlıyorum. Bu araliktaysa sıkıntı yok yani. Sonraki 2 ayda az kilo aldı ki biliyorsunuz sütüm yok 1.5 aydır benimde fazla.bende sapka takmiyorum ya
Bende oyle cikariyorum sorunmu ki acaba
Ayiptir sormasi kac gunluk kac kg ve kiz erkek canim ?
Ben b8rdefa sagdigim sutu biraz soguk verdim ozaman oldu. Sizin sureklimi oluyir
Ben sut ustune 90 cc mama veriyorum canim. 70 gunlukken 6000 gr di kiz bebek. Hizli kilo aldi gibi geliyor bana da o sebeple sormak istedim.Benim bebisi soruyorsun sanırım. Benimki 6050 şuan. Erkek bebek boyu 60.5 cm. Tam 3 aylık ölçüsü bunlar. 5800 iyi çünkü kız ve erkek bebeklerin gelisimleri çok farklı oluyor. Şimdi diğer arkadaşlar kıyas yapabilirler hemen belirteyim ilk ay yani 1. Ay kontrolüne gittiğimizde 1800 gram almıştı. Tamamen emzirme kampı gibi düşünün bütün vaktim herşeyim emzirmek olmuştu. 3. Ay kilo aralığı 4200 ile 7500 arası diye hatırlıyorum. Bu araliktaysa sıkıntı yok yani. Sonraki 2 ayda az kilo aldı ki biliyorsunuz sütüm yok 1.5 aydır benimde fazla.
Tüm çiğ pişmiş sebze meyve gaz yapıyor ama süt gaz yapmıyor oğluma şaka gibiKızlar bugün sütlü kahve içtim ve bebeğim gazdan kıvranıyor. Sütün gaz yapacağını biliyordum ama bir deneyeyim demiştim. Denemeyenlere uyarı
Kızlar bebeğimde ki yeşil kakanın sebebi çikolataymış galiba. İki gündür çikolatayı kestim, anında farketti. Rengi hemen sarıya döndü. Mukus hâlâ var azda olsa. Onu da bulmaya çalışacağım bakalım. Çikolataya uzunca bir süre elveda diyorum artık.
Çok güzelmiş sıfırı alonması gereksz zaten bu kadar para verilmez çok iyi almışsınz çok güzel bi oyun kitiKızlarrr imkanı olan bu oyun halısını alsın aldırtsınn ben böyle bişey görmedimmuhteşemm, benim bebeğim akşamları hiç bir şekilde kendi kendine 5 dk durmayan sürekli huzursuz hep hoplatma zıplatma kucakta durma isteyen bir bebek. Oyun halısı alalım dedik ama hiç ümidim yoktu duracağından pahalı bişey almaya bütçemiz yetmez diye uygun fiyatlı araştırıyordum https://ty.gl/ljx1uzbsldeşimde letgodan bunu bulmuş 2.el almak aklımda yoktu neyse satıcıda aynı ilçede bize baya yakınmış 250 tl ye aldık bunu yeni tibi hiç bir eskime dahi yok normal oyun halısı olsaydı durmayacağından yüzde yüz eminim. Koydum akşam tam 1 saat boyunca öyle bi oynadı ki eli kolu hiç durmadı öyle yorulmuşki 24:30 dan önce gece uykusuna dalmayan bebeğim şuan mışıl mışıl uyuyo yorgunluktan üstelik bu bu jimlastik merkezi diye geçiyor 3 farklı kademe 3 yaşa kadar kullanabiliyormuş https://ty.gl/ljx1uzbsld
YutkunmasndnBir memenin tamamen gittiğine nasıl emin oluyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?