2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Insallah atak yapar canim ya Vala çok uzldum ama stres yapmakta istemiyorum tek gogus veriyordum artık iki bir versem değişen birsey olur dimi insallah ya üç ay hiç sıkıntısı olmayan bebegum resmen dördüncü ayda elimde patladı ya mama kabız ve aşırı gaz yaptı çocuğuna bebelak gold iyiymiş el.mahkum şuan mamayi biraktim sadece anne sütüyle bi kaç gün emzircem yarim saate bir bakalım değişen birsey yoksa mecbur mama takviyesine devam edicem boyu da iyi çok şükür bende uzun boyluyumteyzemde de dediki süt ne kadar gelirse gelsin doymuyor bebek dedi sutum de elimle sıkıyorum fışkırıyor canım nasıl doymuyir anlamis degilim
Önce kendim çıkıyorum tartıya, sonra bebeğimi çıplak şekilde kucağıma alıyorum. Kendi kilomdan ikimizin kilosunu çıkarıyorum canım.
Bende öyle yaocam canım tarti aldim insallah

Ben sut ustune 90 cc mama veriyorum canim. 70 gunlukken 6000 gr di kiz bebek. Hizli kilo aldi gibi geliyor bana da o sebeple sormak istedim.
Maşallah canım kilosu baya iyi kız bebeğe göre, normal tabi o kadar fazla içmesi. Bir bakiyorsun atak yapıyorlar bı bakıyorsun beklediginden az kilo almışlar.

Vallahi sut teroristi bu insanlar. Dün bende çocuğu uyuttum babam uyandırdı. Şimdi cezalisin çocuğu uyutucaksin dedim markete gittim geldim hala uyutamamis. Savunması da: sütun yok senin doymuyor bu çocuk uyuyamiyor , fışkırır gibi sütun geliyorsa neden mama veriyorsun? Ben bir sağ göğsü veriyorum bir daha ki emzirmede solu veriyorum. Kakasida sarı SAri Sabahları hep akşama doğru yesilleniyoriz

@puyenime canim sen 90 cc günde kaç kere veriyordum meslea sonra 120 çıkartın
İki saatte bir canım. Şuan da da artık gak dedi meme vermiyorum sünger gibi oluyor devamlı memede olunca. Emzirince saate bakıyorum iki saat sonra veya 1.5 saat sonra mizmizlanirss emziriyorum tekrar. Sen 2 saatt bir ver bence hem bebekler rutini severler. Seninde bir işin olurda birine bırakıp dışarı gitmen gerekirse iki saat mama arasını degerlendirirsin. Normalde böyle zaten 2 saatte bir bazı doktorlar 3 saatte bir diyor ama oda saçma...

Kız ben bebeğimi ağırlığını ona vermeden kucağımda oturtur gibi tutuyorum hep, ondan mı yeşil oluyor ay ne alaka ilk kez duydum böyle bişey, bence tesadüftür ya
Kızlar kizim emerken ayaklarini ileri dogru atip kendini kasiyor neden olabilir sizce bu
Canım gazı olahilir mi? Benim kızım gazı olduğuynda ya da memeyi reddettiği zaman böyle yapıyor. Savaşıyor resmen kucağımda benle.
Ay sadece benim kızımın kakasında kıl olıypr sanıyordum ya bizimki de öyle canım, kıl çıkıyor kakadan ben şok Allah'tan atıyor dışarı ya. Ne kadar dikkat etsemde nerden bulup yutuyorsa deli çocuk
Kuruyemiş olabilir mi?
Ya çikolatadan çikolataya bile fark var. Halley yedim sıkıntı yok ama Nutella yiyince mukuslu oluyor.
Sadece ceviz yiyorum ama o da ara sıra, o da değil eminim. Ceviz yemediğim zamanda az da olsa mukus var. Belkide geniz akıntısı ya da balgamdır ya , öyle düşünmrk istiyorum artık

Cnm emzirirken bas donmeleri susuzluktan oluyomus. Cok sukur kazasiz atlatmisiniz ama aklinda olsun suyu ihmal etmeye gelmez
Bnm kiz da ayni cnm gece altini degistiremiyorum hemen uyaniyo. Ben premium care kullaniyom nerdeyse 10 saat duruyo ama huzursuz oluyorum. Kaka var mi diye azicik acip parmagimi beze sokuyorum. Sen anlayabilio.musun.kaka var mi yok mu?
Dr. Osman gonulal var youtube da videolari fln war. Ben sewdim akla mantiga uygun guzel bilgiler veriyo ve hasta yorumlari da cok ii. Haftada bi gun istanbulda calisio ben olsam ona gotururdum bebegimi cnm. Tabi imkanlar dahilindeyse. Bi arastir istersen.
Cnm.sut alerjisi sadece sutten dgl tum sut urunlerinden peynir yogurt tereyagi olur. Domates portakal limon gibi asitli seylerden fazla yedin mi? Ben cig sebze meyve yemiyorum.gazdan dolayi. Biraz domates yedim bi gun pisik oldu hemen
Sutun fiskiriyo bebek.de emiyosa hic teyzeni fln dinleme bence
Emzir emzirebildigin kadar sadece on sut verme arka sutteki yagi da alsin kimseyi de takma. Anne sutu canli bi gida bebegin ihtiyaclarina gore degistigi icin icerigini tam net saptayamiyolar bile. Ne kadar gelirse gelsin doymuyo demek nedir? Bana bu sut mevzusundan gina geldi artik. Biri diyo cocuk ac pirinc unu ver (mama da dgl pirinc unu) biri der cok emziriosun agzina kadar dolmus cocuk. Sabrimi deniyolar galiba

Yeminle hiç sorma ya insanlardan bıktım artık onlar yüzünden bu haldeyim ya yoruldum artık benim de kocam öyle uyurken uyandırır emerken çocuğa yapışır bak elime sıkıyorum ya canım uc dört yerden böyle fışkırıyor anlamdim bu nasıl iş yani böyle sıkınca geliyorsa bebek emerse daha cok gelmez mi benim kaka çok yok canım önceden de 3 5 gün şu an da da üçüncü ay bitti kabız oldu kabız korkusu var Bende benim hep sarı
Elimle sıkıyorum fışkırıyor emre daha cok gider agzina dimi bide çocuk geç sadece 2 defa uyandi bak aç olsa uyur mu canım bu çocuk zaten teyzemde söyleye söyleye çocuğumu kendi çocuğuna benzetti ya benim kızım uc ayda sonra kilo alamdi bak almazsa ne yap et mama ver bilmem kimseyi dinleme mama ver Vala onun yüzünden kilo almadı çocuk kimseyi dinlemiyor sadece bi hafta sık sık emzircem sonra baktım kilo almıyor başka bi mama alır veririm evet öyle diyor bide doymaz diyor anlamiyorum eskiden bebeklerini nasıl.buyutmusler anneler benim de sabrim zaten öyle sınadı çocuğumun ayda aldığı bir kiloyu bile az bulanlar yüzünden bu haldeyiz simi
Ben günde bi kere veriyordum canım oda az yani bende iki saate bi saate falan emziriyordum benim bebek bide kjsyot onlari yutsa öyle güzel beslencekte nerdeee öyle artık bi saate iki meme yada yarım saate iki meme diye giducem bakalım bi hafta değişen birsey oluyor mu

Yediklerimiz 3 gün içinde atılıyor genelde.
İşte kontrollü bir şekilde gidiyoruz hepimiz. Aslında sebebi de ek gıda geçiş döneminde temkinli olayım diye. Mesela badem, fındıkta çok dikkat edeceğim. Çünkü acayip oluyor çocuk ben yediğimde.
Bu oturtunca oluyor bana biraz safsata geldi ama. Ben de dediğin gibi gezdirirken elimi bacaklarından tutup yarı oturur pozisyona getiriyorum. Onla ilgili olduğunu zannetmiyorum.

Valla kimseye demedim ama saç teli bile cikti canım üstümüzden düşüyor sanırım bende hiç farkında değilim babama saç ciktigini söyledim şok geci4di kalpten gidecekti korkudan valla Allah'tan çıkıyor eldiven taksam elini emmekten eldiven sırılsıklam oluyordu etrafı kesfetsin elleriyle dedim ama erken mi oldu acaba
Osman gonulal hemen bakicam canım. Bende Bahçelievler'de bir doktor buldum hatta yılın en iyi çocuk doktoru seçilmiş falan muayene ücreti de normaldi ama bizim sigorta geçmiyordu
Kızlar bebeklerinizin kaka kıvamı nasil. Bizimiki akiskan parlak hardal sarisi renkte normal mi ki acaba
Gayet güzel canım. Mama veriyorsan zaten sarı yapıyorlar eğer anne sütüyle böyleyse oda çok iyi hatta bazen sarının koyu tonuda oluyor bizim kahveye yakın nerdeyse. Bazen akışkan bazen puturcuklu yapıyor bunların hepsi normalmiş.
Bence mamayı bırak gerçekten. Anne sütü gibi doğal bir şifa varken ne gerek var çocukta şişkinlik yapmaya. Ayrıca hazmetmesi zor olurmuş mamayı belki kabizligida ondandır biraz canım. Hazır sıcak süt varken mama çok zor ya heryere termosta su taşı falan gerçekten emzirdikce geliyor. Bir dönem geceleri hiç kalkıyordu 8 saat çekmiyor seni bu sefer sütler fazla gelmemeye başladı. Ben kaldırıyorum bazen geceleri beni emdim hemde sut cogalsin diye.

Kİz bu doktor sivastan çıktı yaaa

Kızlar bebeklerinizin kaka kıvamı nasil. Bizimiki akiskan parlak hardal sarisi renkte normal mi ki acaba
Normal cnm bizimki de oyle
Fiskiriyomus daha ne olsun. Bnmki bazen fiskiriyo ama genelde sikinca damla seklinde mama vermiyorum. Doktor da bisey demedi. Ama kalitesi artsin yagi artsin diye her sabah kavurma yiyorum. Tahin yemeye calisiyorum. Cig sebze meyve bakliyat sut yemiyorum gazdan dolayi. Bi de puyenime demisti 2 gundur boza iciyorum. Humana anne cayi iciyorum. Irmikli tatli da yemek istiyorum da hic yapcak firsatim olmadi
Kİz bu doktor sivastan çıktı yaaa
Sivasta yasiyo da haftada bi gun istanbulda calisiyo persembeydu galiba

Canım gece hiç kaka yaptığı olmadı, o yüzden bilmiyorum pek. Sabah uyanır uyanmaz altını açıyorum zaten. Genelde emerken yapıyor kakasını .
Bizimde tarif ettiğim gibi canım, normal diye biliyorum.
Doğru diyorsun canım dikkat etmek lazım. Bende şu hafif mukusun sebebini bulsaydım bi. Ya balgam yutuyor ya da bir yediğim etki ediyor ama bakalım.
Ben korktum ya bağırsaklarında dolanırsa falan diye de eşim birşey olmaz atar kakasıyla diyor. Aman çıksın da Allah korusun ya.

Canim sac yutmamistir altini alirken fln dusmustur senden o kalmistir

Eğer balgam söktürücü ilaç vs kullanıyorsan dediğin gibi bağırsaklardan atılıyor.
Mesela yoğurt yiyorum normal miktarda yemek yanında vs yediğimde sorun olmuyor. Ama ben çok aşırı severim yoğurdu öğün olarak yediğimde mukus oluyor. Bazen kaçırdığımız miktarlarda etkiliyor sanki.
Domates, zeytinyağı vs... Aslında çok basit gördüğümüz yiyecekler bile etkileyebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…